Jag börjar bli ett med inredningen...


Superdag... humör = bra, utvilad = yesbox, gjort roliga saker = jajjemän, ätit gott = oh ja, fått något gjort = det med. En dag att ladda batterierna också. Skönt att vara ledig utan 100 måsten.

Elli och jag möttes upp klockan sex utanför Göteborg, så nu börjar man bli ett med inredningen där med. Blev kaffe och frukttallrik. Massor att prata om, inte setts på hela dagen ju ;) Sedan hem för att kolla på Idol, men innan dess hann jag utnyttja Elli för att följa med mig ner i läskiga, mörka, våldtäkcktsförrådet. Tack. Nu fick jag med mig resväskan upp, packdag imorgon.

Men Idol då... Hallå... låt de inte välja låt själv. Trodde ju på killarna eftersom tjejerna igår var skräp, men icke. Såååå sega låtar. Johan och Lars verkar ju iaf fatta... heja, heja!!

Nu är det desperata hemmafruar. Sedan dags att hoppa in i duschen och grotta ner sig i boken. Den nya verkar lovande.



Nya, fina Ikeaskålen med äcklig wasabinöt i. Urk...

Lunchpaus på Rost


Blev just fast i en inredningsblogg i en timme sådär... Gud vad jag vill flytta! Och hur sjukt mkt pengar måste man inte ha för att få det perfekt?? Och för att inte tala om tålamodet att bygga ihop en hem. Vill gå på auktion jämt... känner att skrivbordet jag ropade in i sommar är den perfekta början. Startskottet för det nya hemmet... Nu, nu, nu.

Har även hunnit dra en lunch med Emelie på stan. Blev Rost, vad annars? Överlägset godast mat i stan. Idag åt jag fylld paprika med massa goda grönsaker, frön, gryn, vete,ost... allt. Mums. Och en kaffe på det. Nu är man nöjd människa.

Dags att ta tag i skrivandet igen... det svåra kvar, att knyta ihop påsen.



En annan favorit på Rost. Mumma.

Svar på tal...


Min äggdebatt gav svar...
Skalet på ägget fastnar pga att ägget är färskt. Så hur ska man gå tillväga med detta problem, köpa äggen med sämst datum och hoppas på det bästa? Eller låta äggen ligga i kylen tills de sjunger på sista refrängen?

Talet går för övrigt också bra. Hittat bra bakgrundsfakta och skrivit ner punkter på saker som jag vill ha med. Hoppas det kan uppröra en del i klassen. Hehe. Känsligt ämne och jag ska köra på som en ångvält och gärna få de lite arga. Mohaha... ska bli så roligt!!!!


Dagens tre upptäckter...


Idag har jag eget arbete... oftast innebär dessa dagar att jag är på skolan som vanligt med tentaplugg eller grupparbeten. Men idag betyder eget arbete precis som det låter... själv. Inte vanligt att vi får göra uppgifter själva som ska redovisas. Jag skrev ju lite om det här igår, vilken ångest jag hade för vilket ämne jag skulle välja. Men som alltid lönar det sig att sova på saken. Nu vet jag iaf vad jag ska kolla upp... sedan får vi se om det går att göra någonting utav det.

Har även haft tre upptäckter på morgonen:

- Sker sjukt mycket mord i Umeå. Ligger vi över snittet eller vad? Det måste vi fan göra. Läskigt!

- Det är 1 grad ute... 1 ensam grad. Och då är ändå klockan dag, inte kall morgon eller så...

- Det går inte att skala äggen längre. Jag ger upp, ska fan sluta köpa ägg. Jag sköljer de under kranen så de nästan är blå av kyla. Men icke... skalet fastnar i den där sträva hinnan. Och inte kan man äta ägget då heller... Nästan kväljningar av den sträva hinnan. Vad gör jag för fel? Är det fel på äggen? Så här har det då aldrig varit förr.




Ibland kan Söderhamn vara  riktigt vacker... tycker det här kortet ser ut som ett vykort...

Grym presentationsångest...


Men herregud... vad håller tjejerna på med i Idol? Låt de inte välja låt själva!! Katastrof... bara bröl... brölbrölbröl. En som hade en låt med fart i. Nu får man ju hoppas på att grabbarna håller fortet.

Jag har för övrigt en grym presentationsångest. Vi fick en uppgift idag på föreläsningen... vi ska hålla tal i 5 min i VAD SOM HELST... använda oss av retorikens alla knep. Ångest... svårast ju när man får prata om precis vad som helst. Önskar att de hade gett oss ett ämne, avgränsning... vad som helst. Jag har klurat och klurat men icke. Känns som att så mycket ska passa in:

- Man vill att det ska vara något nytt, något de inte har funderat över tidigare
- Något ämne som man själv är intresserad av
- Något som de som lyssnar tycker är intressant

Men vad...?! help.



Tänk om man hade en sådan disk hemma med glass...

Någon som läst...?


Sådär... överlevde. Men det var knappt, det är det varje gång. Inte blir det bättre att man har Ekonominytt i bakgruden på tvn. Botten på Sthlm-börsen... vågar inte ens kolla till mina fonder. Gråt.

Fick en bok från biblo idag... tycker det är toppen att man kan paxa böcker på biblo. Sitter hemma... klickklick, får besked på malien när boken är inne. Det dåliga är att man för det mesta redan läser något som får vila en stund.Idag hämtade jag ut Sophie Kinsella - Karriär och köksbesvär. Någon som läst?

Idol ikväll... Jag är laddad!


Karriär & köksbesvär

Dödstrött...


Hej... jo jag lever. Men är så sjuukt trött, riktigt sådär jäsptrött och skulle kunna tänka mig att sova NU! Varför är jag så trött när helgen har varit så lugn? Mysterium.

Inte blev det bättre när man kom hem och skulle helst vilja mikra en låda men man inser att man har tinat kyckling och har sallad som måste ätas. Bara att ställa sig och hacka grönsaker... och tack för diskberget.

Dagen:

8.30 Föreläsning om Retorik och roliga övningar där vi fick bygga fyrkanter och rita. Yey...
12.00 Lunch med Mallan och Elli. Matlåda med köttbullar, rotmos och brunsås.
13.00 Möte med Åsa som är vår handledare till vår föreläsning om Mat och naturpåverkan
15.00 Möte med Linda som är ansvarig för C-uppsatserna. Ser lovande ut med en släng av negg...
16.00 Kollade på några gamla C-uppsatser för att få inspiration


Nu är det dags att ta tag i alla räkningar...


Ja... det är synd om mig.


(massa svordomar).... man ska INTE baka när man inte har lust. Igår lust, idag icke. Skulle ha bakat allt igår och inte spart en rulltårta till idag. Trodde det inte skulle bli sånt projekt!!!!! Tar det från början...

Annan smet idag. Tänkte inte mer på det... tog samma plåt som igår. Den utan kanter... SMART! Denna smet var det 1 dl mindre mjöl i. Så vad händer... ?? Jo det börjar rinna smet överallt när jag häller den på plåten. Får panik, tar fram plåten med kanter, på med nytt bakplåtspapper, tar tag i bakplåtspappret som smeten redan ligger på för "lägga över smeten" på den nya plåten. JO MEN VISST!!! Smeten rinner över hela spisen, ner för köksluckorna, ner på golvet. Tårarna skvalpar i ögonen. Slänger allt i soporna och svär. Börjar diska och skura köket.

Jahapp... bara att börja om från början. Skit.

Inväntar olycka två medans jag fortsätter baka. Och japp, där kom olycka två. Soptunnan står mitt i köket så man lätt kan slänga i den och jag dansar självklart in i den. Kaffesump, äggskal, grönsaker m.m. plus all smet åkerut över köksgolvet.

Ja, det är synd om mig.

När rulltårtan var klar var jag verkligen värd en bit. Kanske huuur god som helst. Pepparkakssmak med det mjuka i som är som det som är ovanpå morotskakan plus syrliga lingon. En hit!!!



Pepparkaksrulltårta med Philadelphiaostfyllning och lingon

Till rulltårtan behövs det:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda

Till fyllningen behövs det:
150 g Philadelphia ost
50 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl frysta lingon

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm.
Vispa ihop ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, bak-pulver och pepparkakskrydda. Rör ned det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen ca 5-7 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna.
Vispa samman alla ingredienserna till fyllningen förutom lingonen. Bred ut fyllningen över den kalla kakan. Strö över de frysta lingonen. Rulla ihop kakan och förvara i kyl. Skär i bitar vid servering.


Myspys utflykt...


Kom hem för en liten stund sedan. Roligt att komma ut utanför stan och se hur det ser ut runtom Umeå. Vi hann med Sävar och sedan åkte vi igenom Täfteå och Innertavle. Tycker att alla ställen verkligen låter norrländska.

Men koncentrationen låg på Sävar.... var verkligen mysigt där. Massa villor, liten skola, ica, 2 pizzerior. Fint väder med massa gula löv på träden. Myspys. Var hem till Elli och kollade in i hennes barndomshem... ingen hemma där men vi gick en runda i huset. Sedan var vi hos Krilles päronen och fikade. Nybakade kanelbullar, ballerinakakor och kaffe. Mys.

När man är iväg sådär så inser man hur värt det är att ha sin släkt nära en. Vill ju också bara kunna ta en tur till sina föräldrar och hälsa på.

Sakna.



Bosse som cirkulprinssesa. Nej, vänta... just ja. Han tvättar pruppen....

En söndagsutflykt...


Stängt en söndag... Okej om biblo i Söderhamn har stängt en söndag men inte i Umeå. Vet att de hade öppet förr på söndagar men icke. Fick man den motionen i onödan plus att man kom hem tomhänt.

Men... Det finns positiva nyheter med.  Kakan ska på utflykt. Ska följa med Elli och Krille till Sävar. Kolla in deras "hemstad".... kolla läget, känna pulsen, promenera runt. Känns bra att söndagen har något vettigt att erbjuda.


Ny favorit...kolla du med!!


Slog på tvn för att ha den i bakgruden när jag åt frukost, visade sig att det var första avsnittet av Toppform. Två klasser möter varandra och ska utmana varandra i att komma i form, en forbollsklass mot en vanlig klass. Alla går dom i nian.

Blev helt fastklistrad... jag kände verkligen igen mig i den otränade klassen. Intressant att höras allas inställningen, både elever och föräldras. Sedan är ju Blossom helt fantastisk som människa, snacka om att peppa dom! Var även med en kostkunnig person som gick in i skolköket för att kolla läget där... ojoj. Farlig zon att klampa in i. Köksansvarig var på sin vakt och försvarade allt. Mycket nöjd var hon över att de serverade ekologiskmat. Då frågade han ju såklart vad... Jo, lättmjölk och VITPEPPAR. Hahaha... då dog man ju. Resten av maten var i stort sätt bara fryst mat som de blandade ihop.

Imorgon 20.45 är avsnitt nr 2 på SVT1. Kolla... jag är redan ett stort fan.


Kom i tid tack...


Bella och jag konstaterade fakta ikväll på bion...

De som har sina stolar i mitten av stolsraden... varför kommer de alltid sist? Helst när det redan är mörkt. En halv stolsrad måste ställa sig upp varje gång..

Dagens less.

Nu är det dags för boken att känna på sitt...

Biobesök...

 
God kväll.

Blev en riktigt jäktig kväll.... Tiden liksom bara försvann. Det lugna pysslet slutade i att jag fick kasta i mig maten och attack diska. Men så blev det också bra resultat...

- Gjorde köttbullar på 500 g köttfärs. Smaksatte dom med dijonsenap och soya.
- Kokade rotmos
- Gjorde brunsås som köttbullarna fick koka i
- Bakade rulltårta som jag smaksatte med vanlij och kanel. Denna fylldes sedan med hjortron och muscvadosocker. Ligger nu i frysen och får åka hem på torsdag
- Sedan blev det tidsbrist. Bella kom. Disk upp till taket. Inte hunnit äta.... men det gick

Blev en biokväll... äntligen kom man iväg och såg Patrik 1.5. Laddade upp med naturgodis (tog dock för några chilinötter... surt). Blev fullsatt i den stora salongen. Och filmen då? Tycker den var klockren. Bra handling, riktigt bra skådisar i rätt roller, viktigt ämne, sorglig, rolig, allvarlig... allt i ett. Så betyget slutar på 4.5 av 5. Se filmen!!


Blunda på stan fungerade inte...


Varför är det så att när man inte ska ha något på stan... bara strökika, just då finns det hur mycket som helst. Fick nästan blunda på stan idag. Massa nyss höstfint. Kunde inte stå emot trycket längre när vi var på HM. Blev en tajt, hög i midjan, lila kjol som blir perfekt med stövlarna i höst. Också blev det en rak, knälång klänning som också är mörklila med ett stora grafiska mönster på, Hmf. Snygga iallafall...  tur att HM har bra priser.

Sedan på Lagerhouse hittade jag drömkopparna. Har sett dom på en blogg förut men då var de redan slut på Lagerhouse men nu finns de igen... men 99 spänn för en mugg med fat. DYRT! Vill ju minst ha  sex stycken, två lila, två rosa och två svarta.

Snart kommer Ida och Jesper hit och ska låna borrmaskinen. Tur att Äntligen-hemma-Martin bor här ;)





Lagerhouse 99 kr.

En bra början på dagen...


God morgon.

Sovit som en prinssesa hela natten/morgonen. Lagom sömn ändå... sover jag för mycket får jag huvudverk direkt.

Fick bli en morgondusch och sedan frukostbestyr. Ägg och kaffe att koka, mackor att bre och sedan läsa tidningen i lugn och ro. Perfekt början på helgen. Har funderat lite mer på bakningen också... undra om man kan blanda lingon och philadelphiaost till rulltårtan. Bären är iallafall på tining så nu finns det ingen återvändo.

Men jag klurar även på att baka mig ett bröd. Suttit och kollat i A piece of cake med Leila men ska man baka ett nyttigare bröd så krävs det 74832 olika mjölsorter och 904238 olika frön och kryddor. Hm... får fundera mer på den.

Klockan ett ska jag möta upp Bella för att se vad dagen kan ha att erbjuda.


Sjukt faktum.


Man ska aldrig gå själv som tjej en kväll/natt... det vet vi alla. Men sedan är det allt runt omkring detta... fungerar ju inte så på riktigt. Man måste faktiskt gå själv ibland.

Som kväll... det var inte sent men ändå så sent att jag tänker på det. Ida bor i början av gågatan och jag i slutet. Så de sista 300 metrarna måste jag gå själv. När jag känner att någon närmar sig bakom mig låssas jag på en gång skriva ett sms. Visar tydligt... Hej jag har en mobil, den är både påslagen och pengar på den.

Resten av biten håller jag mobilen hårt i handen. Går bara gågatan för där är det mest folk. När jag kommer till vårt hus går jag inte genvägen runt huset där det är mörkt i ca 10 meter utan jag går RUNT huset för att komma in på den upplysta parkeringen.

Sjukt?


God natt.

Dejt...


Fredagkväll och jag känner mig som en påse pulvermos... lagom seg. Soffseg... dator och tv. Perfekt.

Kom nyss hem från en dejt jag hade med Ida. Vi drog en middag på mitt nya favoritställe här i Umeå. Sjukt att jag har missat detta ställe med tanke på hur ofta vi äter lunch/middag/fikar ute. Alla som bor eller ska till Umeå bör absolut gå på Café Göteborg. Dom har öppnat ett fik i ett gammalt fängelse. Det är superhögt i tak, fina fönster med GALLER, liten mysig lokal med ljus och menyn. Jätte meny med massa roliga och annorlunda sallader, mackor, lasagne. Och allt fika får man beställa... inget som är klart. Sedan får man värsta fatet, skålen, glaset med efterrätt. Yey. Ida fick idag tex ett jätte högt glas med massa glass, hjorton och strössel. Innan det delade vi på en plocktallrik med olika toastar, melon, sallader, pastasallad, potatissallad, fetaost, apelsin m.m. Jippi. Lycka.

Café Göteborg får absolut 5 av 5. (men negg på han i kassan... han suckade så att gallret på fönstrerna skallrade... byta jobb?!)


Jag är duktig!!!


Hemma igen efter en väldigt intensiv dag. Disputionen (??!!) var dötråkigt... eller det gick bra att lyssna på själva avhandlingen. Hon pratade i bara 35 min. Sedan var det en annan som högg i 1½ h... där kan vi snacka blablabla. Hela salen höll på och vrida sig ur stolarna. Plus fler som blablabla... Trodde inte benen skulle hålla när man äntligen fick resa sig upp. Inte ens en bensträckare kunde de kosta på oss.

Sedan bar det av hem för att hämta bilen. Brummade ut till Holmsund och var på fiket där vid kvart över ett... hungrig som ett djur. Tog en baugette som var som en smörgåstårta. Förstår ni vilken dröm?? Skinka, ost, räkor och massa gegga. Supergod!!! Sedan en fika på det... kräkan var nära. Nisse konditori hette stället... goda mackor, gott fika. Allt hemmagjort. Minus för sumpigt kaffe och väldigt smutsigt golv. Men absolut värt att ta en fika för den som är i Holmsund.

När vi ändå var på vägen fick det bli Maxi också. Laddat kylen full med grönsaker och sjukt mycket gula mandariner. De bästa!! Äter bara de som är gula, mkt viktigt!

Och det bästa är att JAG körde hela tiden. Hela stan, in och ut. Värsta rusningstrafiken en fredag. YEY. Känns bra!!


Okej.. jag är beroende...


Eftersom jag är superblogg beroende så var denna upptäckt fantastisk. Huuuur många bra bloggar som helst som jag inte hade en aning om. Tur att Martin är borta... min lista med favvo-bloggar börjar nu bli riktigt lång. Hihi... helgen är räddad.

Dags att borsta gadden och ta en promenad.

Kolla in denna lista på bra bloggar..

http://www.veckorevyn.com/blogawards/rosta/index.xml

Idag är jag duktig.


God morgon.

Svårt att säga om det är en bättre dag... men jag tror det. Är ju fredag liksom. Yey. Macka och kaffe vid datorn idag... man får. Blev tvungen att kolla lönen. Skulle man inte gjort, depp ;(

Idag ska jag på det där på D... när man har forskat och är klart och ska redovisa... ehm. Inte mitt favvo-ord, Disburtion kanske. Hoho. Helt frivilligt är det dessutom på min lediga dag, ambi va? Yes.



Tänk om man hade denna rostis att rosta med på morgonen. Men PRISET?!?

Nehejdu...


Vilken dag... upp och ner. Taggad och opepp. Glad och besviken. Sugen på framtiden och vill frysa tiden. Och denna lista går att göra rätt så lång. Därför tänker jag gå och slagga nu med boken. Summerar nog dagen som skit.

Imorgon mellan 17.00-18.00 ska jag vara IKEA vakt. Det kommer ett stort lass med möbler och ingen kan ta emot dom mellan denna tid. Så kommer det möbler mellan fem och sex imorgon så får jag ta och ta emot en IKEA-leverans som ska till Ida och Jesper. Sedan ska vi ha en dejt.

Men lördagen då...? Bella, jag litar på dig!



Tror jag måste lägga till denna som en punkt på min perser-katt-lista....

Formsvacka...


Gud... jag har verkligen en formsvacka när det gäller matlagning. Vad jag lagade igår ska vi inte ens prata om, iallafall så blev det dåligt. Och idag då? Värsta inspirationen. Fram med lax och nyttigheter... hej och hå. Men blev det bra? Icke. Försökte hålla det enkelt med lite renare smaker än vad jag vanligtvis äter. Tycker det bara blev smaklöst och tråkigt.

Laxen kryddade jag bara med salt, peppar, dill och gräslök. Till det blev det mathavre, soltorkade tomater, rödlök och broccoli. Booooring.

Vad tycker ni om mathavre? Själv tycker jag det smakar för nyttigt. Som ett brunt mjukbröd som är FÖR brunt.... för nyttigt. Samma sak med mathavre. Öppnade en förpackning idag... någon som vill ha den? Urk.

Tur att laxen mättade bra ändå.



Jag vill ju också träna, egentligen.


Nu har jag varit och rensat tankarna på gymet och läst min favorittidning M-Magasin. Jag är verkligen INTE en träningsmänniska.... har typ aldrig tränat i hela mitt liv. Bara lite strösaker hit och dit. Försöker att hitta min grej men jag tycker det är supersvårt. Nej, träning är inte min grej. Jag önskar det men icke.. eller så har jag inte hittat rätt. Varje gång jag ska släpa mig till gymet är prövning. Men... idag blev det en tur.

Nu har jag lite bråttom. Just slängt i mig en macka... fick inte i mig någon lunch när det blev sån snurr på tankarna. Så nu är det dags att ta en snabbdusch och sedan ska jag möta upp Emelie för en kaffekopp.

Är iallafall övertygat om att det kommer lösa sig, det måste det göra!


F*ck.


Från att ha varit sjukt pepp och taggad på framtiden så känns det just nu som ett svart hål.

Varför ska allt vara så svårt och komplicerat?

Jag orkar inte. Ska dra och träna på saken nu...


Help... framtiden närmar sig.


Nu händer det nästan för mycket saker... minst 20 bollar i luften känns det som. Massa pepp på skolan just nu... många saker som bara har kommit till idé stadie men som känns bra. Mycket som är viktigt nu... C-uppsatsen. Hur stor vikt ska man lägga på att skriva om något roligt eller är det bättre att skriva något som man tror är en merit? Just nu är vi inne på merit  hållet, sedan kan man ju alltid hoppas på att man lär sig något också.

Och sedan var det praktiken... dags att  fundera rejält. Väga hit och dit... 8 veckor. De rekommenderar inte att man har praktiken i Umeå pga av att handledarna ofta inte har tid med en och man får därför inte ut 100% av sin praktik. Allternativ två då är Söderhamn eller möjligen Hudik eller Bollnäs. Där får jag säkert en bra praktik om jag de vill ta emot mig. Men då är problemet att jag inte har någon lust alls att bo i Söderhamn. SVÅRT!

Känns liksom som ganska viktiga saker. Vi snackar framtiden. Inget... ääh, det löser sig. Utav super viktigt.

FRAMTIDEN!!

Tre saker till helgen är spikade...


Nej... inte ens the't ska man lyckas med idag. Thebollen läckte massa pinnar.... tugga sig igenom the't. Nej tack.

Tycker att Idol var riktigt bra idag... hoppas Nils får gå vidare. Tycker han är döskön. Blev även en och annan tår.

Snart är det helg igen och jag är pepp. Pepp på att bara slappa järnet och se vad som händer. Tre saker är spikade... på fredag runt lunch drar vi till Holmsund för att gå på fiket som kom tvåa i Mack-SM. Yey... stort de. Sedan på kvällen måste lammet hämtas hem. Också har jag spikat in att det är dags att baka om jag vill få in något mer i frysen än hjortron. För som läget är nu så har hjortronen tagit över tätt följd av lingonen. Så jag vaskade fram ett recept ur Leila bakar...


Mormors rulltårta
3 st ägg, ekologiska
1,5 dl strösocker
2 msk mjölk
1 st apelsin, skalet
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 handfull mandelspån
 strösocker, till rullning
Fyllning
1 l Färska bär, eller frysta
1 dl muscovadosocker

Tillagning

1 rulle/20 skivor

1. Rör ihop bär och muscovadosocker till fyllningen. Häll bort all eventuell överflödig vätska.

2. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal. Blanda vetemjöl med bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.

4. Bred ut smeten jämnt och tunt på en plåt med bakplåtspapper. Strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.

5. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp tårtbottnen upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbottnen.

6. Bred ut fyllningen i ett jämnt lager på tårtbottnen medan den är varm. Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt.

7. Skär tårtan i ca 2 cm tjocka skivor.


Jag utlyser en varning...



Till alla er som är sugen påen bit choklad. Vad ni än gör... testa INTE Marabou Amigo. Vem fan kom på idén att blanda chips och choklad. FEL!!! Torr choklad med skum smak... nej tack. Totalbetyg: 0 a 5

Köp inte en perserkatt om du inte älskar...


Köp inte en perserkatt om du inte älskar...

- Att se ut som en hårboll jämt. Alla kläder är ALLTID klädda i päls

- Att dammsuga för jämnan

- Att man inte kan se skillnaden på din matta eller om du har köpt en ny katt

- Att kamma katten GRUNDLIGT en gång om dagen

- Att tömma lådan på 3 kg kiss och 1 kg bajs om dagen. Har jag en katt eller en elefant?

- Att torka brun gegga från ögonen

- Att bo med en elefant som river ner det mesta när han får för sig att sitta i fönstret

- Att inte kunna läsa tidningen på morgonen...där ska ju han ligga!

- Att alla böcker är bruna. På böckerna vill ha klia ögonen.

- Att bada, fluffa med hårblås och kamma honom var tredje månad

- Att alltid vara rädd för att det ska hänga ett kånkelbär i pruppen


..... Men han ger gränslöst med kärlek :)


Skogen sög ur all energi...


Shit... inte bra med för mycket friskluft. Jag är helt färdig.... över stock och sten. Upp och ner. Friskluft. Min stadskropp fick en chock, eller är det sömnbristen? Kombo.

Men iallafall var det väldans mysigt att komma ut i skogen. Alla träden lyste gula och solen sken faktiskt. Blev kaffe i termos och god kaka. Fika smakar bäst i skogen! Super fint vid Nydalasjön... vill också bo vid en sjö. Två ankor såg vi också... skogspoäng!

Får man lägga sig i sängen en stund nu och läsa? Okej.


Skogisprommis...

Hallo.

Nu ligger den fantastiska mackan i magen. Buäk. Ganska mätt kan jag lova. Gott. Är hemma hos Elli nu. Vi ska gå ut i skogen. De ni. Inte varje dag man är i skogen och jäser... också är det typ sol ute. Ehm...

Så det är bara att sätta på sig bästa promenadbenet, packa ner kaffet och ett promenadhumör. Elli har även bakat rulltårta med hjortron som får följa med. Har vi tur så finns det blåbär och svamp kvar... vi är ju trots allt i Norrland.

Annars fint... bra föreläsning om tillsyn och myndighetsutövning. Börjar kännas rejält att det inte är mycket kvar nu. Suger åt mig allt info som en svamp.



Hit ska vi nu. Myspys va?

Hittat vad jag vill ha...

God kväller...

Här är det uppesittarkväll. Kryss i taket. Kakan är vaken.

Den varma smörgåstårtan var supergod. Man hade polarkaka som grund. Sedan stekte man bacon, purjo och svamp och blandade i en creme fraiche + massa citronpeppar och gjorde som en smörgåstårta men hade ost ovanpå och tomater. In i ugnen. Käka. Mums.

Hittade primern som du tipsade om Madde, visst var det den här? 380 kr. Tror det får bli den på flygplatsen om jag får ;) Har ju det solpudret också så det vore perfekt. Hihi.



Jag har en fråga...


När jag och Martin var och fikade i fredags på Wayens så gjorde jag något kriminellt... läste VeckoRevyn och hittade en bra artikel. Ratch... och den låg i fickan. Man fick... Men nu till funderingen. Står där om en sminkprodukt som heter Primer. Någon som testat? Någon som hört något om produkten? Madde, vet du något? Kanske är något gammalt som inte jag har hört talas om.

Men såhär ska den fungera: jämnar ut huden i ansiktet, förminskar rodnader, gör porerna mindre och ger ett vackert lyster. Dessutom håller sminket hela dagen. Liiite för bra för att vara sant tycker jag. Men fungerar den bara lite vore ju trevligt. Ganska less på den taskiga hyn!!!!

Enligt VR så får Estée Lauder, Smashbox och Kanebo Sensal. Alla får en femma.

Hm-hm... kan ju vara något att önska sig när Martin kommer från Norge.

Nu kommer Mallan. KRUBB!!!



Och årets elefant är...


... Kakan. Fan-balle-pung. Skrev nyss om min matlåda som jag tappade tidigare idag... och som vi alla vet kommer en olycka ALDRIG ensam. Efter disken höll jag bokstavligen på dö utav en panik hunger. Micrade några köttbullar och tog bönsallad till. Ska ställa tillbaka bönsalladen och ställer den PÅ fyllkanten i kylen så det tar tvärstutt och bönsalladen lägger sig istället på golvet.

Buhu... why me?

sa jag att vi skurade golvet nyss?



Pressat schema...


Shit vilken dag... hur mkt som helst på tapeten. Borde det inte vara obli med en dag ledigt efter tentan? Men icke. Kom hem för mindre än en timme sedan.

- Föreläsning 9.00-12.00: Media, för- eller nackdelar i yrkeslivet. Ruskigt bra föreläsare. En tjej som ofta föreläste för poliserna. Mycket skinn på näsan och ställde oss mot väggen en hel del så vi fick oss en tankeställare. Hon var även personlig vilket väldigt få lärare är. Jag tycker att en bra lärare alltid ska presentera sig kort. Utbildning, bor, barn... vad som helst.

- 12.10... träff med Roger om att INGEN i klassen åker till Amsterdam. Roger ledsen. (en lärare till oss)

- Efter detta var det dags att käka. Kakan tappar matlådan i golvet. Fast med bara rester i. Dök dock ner en fläskfilé rest plus ris på golvet. Hoppsan.

- Diskussion om C-uppsatsen som vi har möte om på måndag. Sjukt pepp!

- Diskussion om vår föreläsning vi ska ha om Mat och miljöpåverkan

- Möte 15.00 med programkomittén på kostvetenskap. Hur lätt är det att framföra det negativa man tycker när programansvarig sitter och muttrar bredvid ??!!

- Hem och har telefonkonferans med Peninha och Sara


Nu är det dags att hugga tag i disken och vänta på att Mallan dyker upp. Vi ska göra Mallans-special-varma-mackan-tårta. Hur spännande låter inte det???



Fluffanka på Växbo-kvarn...


Ät billigt - ät löksoppa....


Dags för dagens-dagens...

Dagens-bragd: Bosse är duschad
Dagens-äntligen: Tentan är skriven. Dags att gå vidare
Dagens-väder: Massa sol och varmt
Dagens-man-fick: Efter duschen vid halv fyra mös jag ner i morgonrocken
Dagens-oväntade: Biljettkontrollen på bussen
Dagens-vill-ha: Har sett en jätte fin lila karaff från Orrefors som jag vill ha. Men nu kan jag inte hitta den på internet.
Dagens-fundering: Vad händer till helgen?
Dagens-hata: Alla som jobbar med service men är så sjukt bittra över sina jobb att det går ut över kunderna
Dagens-humör: Glad men med kort stubin.
Dagens-roligaste: Martin till Malin... Jag har klippt mig. Malin... oh. vad bra.. du ser ut som en mördare
Dagens-negg: Martin åker till Norge imorgon. Hallå två veckor... vart tog ni vägen?




bild från http://www.recept.nu/

Löksoppa:
5 st stora gula lökar, tunt skivade
2 msk olja
2 st lagerblad
2 tärning hönsbuljong
nymalen peppar
timjan
4 skivor rostat vitt bröd
200 g riven Gruyère- eller lagrad Grevéost

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala och strimla lök och stek den gyllenbrun

3. Tillsätt kryddor, buljong och 1 l vatten.

4. Häll upp soppan i fyra skålar. Lägg i bröd och täck med massor av ost.

5. Gratinera soppan några minuter i den övre delen av ugnen på 200 grader, tills osten är frasig och gyllenbrun.


Jag och Martin åt den utan bröd i soppan. Vi rostade mackor bredvid. En smaksak helt enkelt.
Men en supergod rätt och kan det bli billigare och lättare?


Plötsligt händer det...


Idag hände det....

Klev på bussen 8.32.... bussen var inne i god tid så vi fick vänta en stund. Folk klev på och bussen började fyllas på. Själv satt jag mig långt fram och började läsa lite strött. Men så kom dom in, två stycken. Alla höjde blickarna, skruvade på sig. Började nervöst känna i fickorna, i väskan, kolla på golvet. Vart fan är den lilla skiten?! Det var busskontrollanterna som kom in i bussen. Jag var nr tre att bli kontrollerad. Som tur var hade jag knölat ihop min biljett i jackfickan.Tjejen bredvid mig åkte fast... åkte på en busskort för ungdomar fast hon var 20 år. Värsta actionen på bussen. Leg-koll, kontroll av leg över telefon, skriva böter, fick gå av bussen. Hej och hå.

Spar bussbiljetten och åk på ett giltigt busskort. Plötsligt händer det.

Byt jobb om du inte kan vara trevlig!!!


God eftermiddag.

Dagen har som vanligt bara svichat förbi... tiden går så sjutk fort. Skrev tentan till strax efter elva... kunde gått sämre men jag är inte helt nöjd heller. Alltid svårt att säga om man är nöjd eller inte... att bli godkänd känns ibland som ett lotteri.

Sedan blev det till att ta bussen hem och äta en pizzarest. Lite väl mäktig lunch, kände mig som en degklump länge efteråt. Direkt efter lunchen drog vi till Elgiganten med kameran... tur att den var extra försäkrad. Nu är den inlämnad och jag har ringt försäkringsbolaget. Varför ska de som sitter i telefon alltid vara så grekiga? Jag har ett problem, därför ringer jag. Då ska de hjälpa mig. Inte ifrågasätta... inte sura... inte vara kort i ton. TACK!

Har även blivit en tur till gymet och sedan köpt schampoo till Bosse som alldeles nyligen blev inlöddrad och efter det blåste vi honom med hårblåsen. Nu ligger han på sängen och surar. Helt chockad... stackarn. Skulle haft kameran. Han är inte snyggast nyduschad.

Nu ska jag göra min en bönsallad som ska få stå och dra en stund innan det är dags för middagen.



Världens sötaste snuttebulle...

Skoinköp


Har sovit gott trost tentan som har legat och skavit i ryggsäcken. Snart är det dags, vaken lite för tidigt. Rädd att försova sig ju. Då får man sitta vid datorn och dricka kaffe och slökolla på Nyhetsmorgon.

Ungefär såhär ser dagens planering ut:

- Tenta mellan 9.00-14.00 (skriver förhoppningsvis inte så länge)
- Luncha pizza-resterna. Yey.
- Bosse ska duschas och schamponeras
- Träning
- Kvalitetstid med Martin (han åker imorgon till Norge igen, tiden går sjukt snabbt!)

Hittade nya dojjorna på DNA's hemsida. Vad tycker ni? Mina kriterier för stövelköp i höst var att de skulle vara utan klack eller med liten och att de skulle ha rätt kort skaft. Visade sig inte vara lätt att hitta.


Ben & Jerry, vart har ni varit?


Sådär... nu bor Ben & Jerry i magen. Och shit vad god den var... vart har den varit hela mitt liv? en burk var verkligen mkt glass. Både jag och Martin tog mkt och det är en hel del glass kvar. Mitt betyg av glassen var att den var perfekt. Martin tyckte att det var för mkt choklad i den ??!!

Gick in på http://www.benjerry.se/ och hittade detta om glassen. Gå in du med och leta info för att hitta din favorit :)




"När vi skapade Fossil Fule grävde vi riktigt djupt. Vaniljglass packad med mäktiga chokladkaksbitar och virvlar av chokladfudge är ett hopkok som är så klassiskt att det praktiskt taget är förhistoriskt. Dessutom tillsatte vi ett gäng chokladdinosaurier - inte mindre än fyra olika arter gömmer sig i den uråldriga blandningen!

Förutom att glädja den lilla paleontologen i dig, finns det ytterligare en god anledning till varför du ska gräva riktigt djupt i paketet. Fossil Fuel är nämligen en del i Ben & Jerrys globala kampanj "Lick Global Warming", som syftar till att minska klimatförändringarna. Genom projektet hoppas vi kunna öka kännedomen om klimathotet och samla in pengar till forskning på området."


Kakan längtar efter sin glass... äntligen är det snart dags...


Sakta men säkert återvänder livet till Nygatan. Pizzan var helt fantastisk... lätt den godaste pizzan vi gjort någon gång. Helt fullproppad med favoriter... går det att misslyckas då? svårt. Har även läst igenom det sista inför tentan imorgon och snaggat Martin... 1 millimeter. KORT!

Nu blir det morgonrockshäng i soffan, kolla på Ensam mamma söker,se filmen vid nio och.... ÄTA GLASSEN. Längtas.

Började ju så bra förrut med en dagens lista men tappade den på en gång... men här kommer ett nytt försök..

Kakans dag:

Dagens-överraskning: Hyresvärden stampade in mitt i pizzaätandet i soffan
Dagens-onväntade: Hyresvärden kom med en listan om att vräka grannen över för hundarna. Jaha... då är karusellen igång igen
Dagens-klump-i-magen: Tenta imorgon. Behöver jag säga något mer?
Dagens-humör: inte bakis men trött, utan energi och ork att göra något
Dagens-bragd: städning av lägenheten
Dagens-mms: Bror har piercat sig. Jag dör.
Dagens-snällaste: Ben and Jerry-glassen. Äntligen!
Dagens-skräll: 0 koppar kaffe
Dagens-planering: Martins mamma och syster kommer upp 10 oktober



Min bortglömda kaktus som fick komma ut i somras och blommade.

Ett försökt till att ha ett liv...


Sådär... tagit tag i livet igen. Diskat igenom sjukt mkt disk medans Martin dammsög och fixade. Sedan var det bara till att rycka upp sig. Ut på en promenad längs älven. Hyra en film... Resurrecting the camp. Yes. Martin valde... någon boxningsfilm.

Blev även en handling... köpt massa ingredienser till en pizza som just nu står och jäser. Blev annanas, tomat och basilikasås, salami, skinka, ost, lök, vitlök, paprika, tacosås, feffisar.. hm. Tror det var allt. Kan det bli något? Det är jag övertygad om. Fick även Martin med på att köpa hem en Ben & Jerry glass. Hihi, inte missnöjd. Blev den med dinusarier i. Någon som har testat?

Nu är det dags att knåda  och kavla här.

Tyvärr blir det inga bilder i bloggen på ett tag. Iallafall inga nya. Har hänt en olycka med kameran.

Soffan och en säng på det...


Här är det en bakisförmiddag. Man slänger ner sig i soffan i morgonrocken och äter riskakor med ost till frukost. Kaffet smakar inte alls idag så man får dricka bubbelvatten istället. Men det är lugnt för det är en bakissöndag. När man får liggsår av soffan är det bara att flytta över till sängen. Yes... man får.

Igår hände det hur mkt som helst.

- 2 x fika på stan
- Lunch på Rost = bästa stället i Umeå
- Shoppade höststövlar
- Träffade Mallan och Emelie. Och sedan blev det en träff med Ida efter det
- Middag med Martin = risotto med fläskfilé fylld med gorgonzola och soltorkade tomater
- Drack vin och drinkar
- Spelade kort och poppade musik
- Drog ut och dansade på Rex. Hur sjukt mkt folk var det inte där igår?

Dags att se klart Gilmore Girls.


Idag ska vi ströshoppa...


God morgon.

Här i Umeå är det strålande sol och dags att snart bege sig ner på staden för att florera runt. Sovit helt sjukt bra inatt och vaknade 9.30. Blev en långfrukost och tidningen för att diskutera allt konstigt som står och händer.

På stan blir det några små ärenden. Bosse ska ha nytt schampo och pappa ska få en vinflaska att lagra och en vindagbok. Elli och Krille hade en vindagbok, mkt trevlig. Smart idé så man kommer ihåg vad man har druckit. Så forthoppningsvis hittar vi en sådan... önskar mig även en själv i julklapp :)

Men nu är det dags att göra sig i ordning. Mallan är stressad så det är bäst att göra i ordning sig så man inte får onda ögat.


Middagsmys och fikahäng...


Hemma i soffan igen. Fin kväll med god mat och trevligt häng. Men innan vi kom iväg till Elli och Krille skulle det självklart krångla... jag snackar om laxen. Om jag säger såhär, köp inte en hel lax om du verkligen inte är expert på att filéa. Haha. Gud vad vi höll på... och jag som har lärt mig att filéa lax i skolan.  Pinsamt. Detta hände:

- Laxen som var en riktig bjässe ålande omkring över hela diskbänken och slemmade järnet
- Laxen smet och hoppade ner i diskvattnet (ps. säg inget till Elli)
- Laxen slemmade på kaffebryggaren, golvet, kaklet och på oss
- Laxen stank och lukten har fastnat på diskbrädan, kniven, köket osv. YES. Vi som hade städdag idag

Såhär i efterhand förstår jag varför man får betala liite extra för att köpa en lax som är filéad. Tips... det är väl investerade kronor.

Men resten flöt på fint... blev en god förrätt med tunnbröd, pepparrotsost och hamburgerkött. Till middag blev det fisksoppa med saffran, lax, rökor, sej och blåmusslor. Till det serverades det vitlöksbröd och aioli. Mums.

Sedan blev det nermysning i soffan för att se Vem vill bli en postkod och filmen... The bucket list. Se den... riktigt bra!!

Redan vid halv tio brummade vi hemåt. Kom på att vi kunde lämna in filmen. Lämnar i filmen och kommer på att Wayns ligger bredvid och fika är ju gott. In och fikar. Chailatte och hallonmazarintårta. Tack. Skvallertidning till det.


Dagen då allt hände...


Nu så har det hänt saker här... listan har börjat på och bli avbockad. Trodde först inte att vi skulle hinna med allt men man är väl snabb :)

Efter frulle var det dags att möta den friska luften. Först banken för att slå ihjäl lite tid med att köa, alltid kö på banken. Man tackar. Sedan var det biblotekets tur att få känna på sitt. Två pluggisar är bättre än en, alltid. Se bara nedan hur seriösa vi var!!! När lessheten kom var det dags att hyra film, blev en dramakomedi. Återkommer med namn senare. Plus att vi hann en tur på Konsum för att handla lax. De har hel lax där för 39 kr kg, tips! Blev även ett tråg med blåmusslor som vi ska mumsa på ikväll hemma hos Elli och Krille.

Väl hemma fick det bli en varsin matlåda med kycklingen från igår och en varsin mattidning att läsa. När kroppen var fylld med energi fick lägenheten sig en omgång. Nu är den dammsugen, tvätten på sin plats, golven skurade, dammtorkats och köksluckorna putsade.

Nu är vi helt färdiga och sitter och myser på en balja kaffe. Tar med mig kameran ikväll och återkommer med bilder från middagen.

Dags att filéa laxen!




Loppisfynd...


God morgon.

Visst känns det att det kommer att bli en riktigt bra helg? Här fick det bli en välbehövd sovmorgon. Hade klockan på åtta men kroppen ville sova en timme till så det var bara att ge med sig. Regnet hänger i luften men det känns bara som en bra anledning att stanna inne idag.

Såhär ser helgens planer ut:

- Idag blir det tentaplugg på dagen. Martin ska plugga till sin licens i Norge så det är ju perfekt. Dubbelplugg!!
- Bankärenden
- Handla + hyrafilm
- Städa: dammtorka, dammsuga, moppa golven
- Sedan ikväll ska vi iväg hem till Elli och Krille och äta middag... ser ut som att det blir en fisksoppa med aioli och vitlöksbröd. Perfekt!
- Lördagen kommer erbjuda en tripp på stan. Farsan fyller 55 och ska självklart få sig en present
- Blir även en fika/lunch med Mallan och Emelie
- 18.00 ska Mallan + klass skjutsas till Plaza för att gå på gala (ps. inge avis)
- Sedan på kvällen ska Martin och jag laga vår special fläskfilé med risotto
- Resten av kvällen kommer att erbjuda bara mys. Kanske bio. Kanske film.
- Söndag. Sista repitionen inför tentan


Men nu är det dags att väcka sovkorven och meddela att frullen står på köksbordet...




Senaste loppisfyndet... den turkosa skålen. Fungerade ju finfint med vasen... Yey.

Läs detta och tänk efter en stund...



Sådär... nu har ögat fått gråta en skvätt. Gick in på blogg.se för att kolla på "mest besökta listan" där. Såg rubriken JAG E FRISK. Läs den och få er en tankeställare om hur kort livet kan vara och hur snabbt det kan gå.

Här kommer receptet på kycklingen... Kakans currykykling:

- 3 kycklingfiléer
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1 röd chili
- Curry
- Gurkmeja
- Thai krydda
- 6 dl mjölk
- 2 msk vetemjöl

Tillagning:
Hetta upp en panna och tillsätt olja tillsammans med kryddorna (välj mängd själv), rör ner kycklingen som du har hackat innan och löken. Låt kycklingen få färg. Tillsätt mjölken och låt koka. Gör en toppredning och låt koka ihop. Sist sätter du i chilin och paprikan.

Super gott. Servera med jasminris.

Shit. Nu svider det i ögat... inom fem sover jag...



Köp hem Thai-kryddan... riktigt god!!




Serverades med 1 avokado, chilisås och turkyoghurt...

Nätshopping, ja tack!


En suverän avkoppling enligt mig är att bara få strösurfa. Skriva blogg själv, gå in på alla andras bloggar, surfa in på inredningssidor och drömma sig bort, gå in på ansiktsboken och få det senaste skvallret, läsa tidningen... listan kan ju göras hur lång som helst. Och framförallt... alla recept.

Jag är som bekant helt nerkärad i Jelly Bean porslinet. Super fina klara färger och snygga former. I mina ägor nu har jag tårtfatet, den stora skålen och ett uppläggningsfat och allt används flitigt. Men jag skulle inte tacka nej till att utöka familjen. Mitt nästa Jelly Bean inköp får gärna vara detta upplägningsfat i modell BIG. Fatet mäter 42 cm i omkrets och finns i alla regnbågensfärger. Jag skulle gärna ta det rosa som på bilden... Men hade jag 750 kr över?
Svar nej.
Och vart har man ett fat som har en omkrets på 42 cm?
Hmf. Men sjukt snyggt!!




Kolla på www.jellybean.se för att inspireras...

En dag i det spontana tecknet....


Busy, busy, busy.

Kom inte hem förr ens vid halv sex idag. Blev en väldigt spontan eftermiddag, en sådan som är bäst. Men vi tar det från början. Morgonen började med föreläsning klockan 8.30 om Projektarbete till sådär en 11.30. Sedan dags för matlådan att känna på micron och hamna i magen. Efter det var det bara att sätta sig vid ett bord och plugga järnet... Sedan vid sådär en halv tre ringer Martin och vill ta en fika på skolan. Inte säger man nej till sånt. Tyvärr skulle Elli precis dra så då kom Mallan till undsättning. Så det fick bli en fikis i samhällshuset för att känna på den riktiga pluggpulsen.

Efter fikan var man fylld med energi så vi tog bilen ut till Ersboda för att fynda på loppis... och shopping blev det. Först en turkos skål på fot som man kan ha en karamell eller smycken i. Den inhandlades på Erikshjälpen... sedan drog vi vidare till Myrorna där Martin fyndade en t-shirt och jag en kokbok med namnet typ Vännerna med krabban !!?? Tycker den var rätt passande. När vi ändå var på shoppingstigen så drog vi en Coophandling också.

Och vem körde bilen hela tiden? KAKAN. Men ni kan ju fråga Martin och Mallan hur det gick. Tihi.

Har även gjort en supergod spontan middag. Skulle bli kyckling med currysås.. men det är ju lite trist så det blev pimpad med lite annat gott. Återkommer med recept och bilder på shoppingen senare ikväll...



Kan bli en bio till helgen... lutar åt Patrik 1.5 eller The Dark Night... Någon som sett Patrik?


Middag + promenad + soffhäng


Nu har vardagsmönster brustit... Efterlyst på en onsdag!!!!!!!!!!!!!! Skräll. Hur ska detta gå?

Annars här ikväll har det blivit en favoritmiddag och en höstpromenad. Tog med mig kameran och knäppte lite Umeå i höstmörkret.

Dags för att fortsätta med nya bloggrutinen... tadaa. En dag med Kakan...

Dagens-middag: Fläskkorv, hemmagjort mos och pepparrotssås (superstarkt ska den vara!)
Dagens-djur: Ekorre på väg mot skolan
Dagens-insikt: Vill ha en långhårig tax när jag blir panchis
Dagens-snällaste: Fick en bapelsin av Elli
Dagens-värdo: Oförberedd lärare idag på tentaseminariumet.
Dagens-frågetecken: Vad hade hänt om vi inte hade varit förberedda för seminariumet idag?
Dagens-ser-fram-mot: Bokat bagarstugan i Sävar sjunde november
Dagens-skräll: Grannen plingade på dörren idag
Dagens-glömska: Glömde frukten hemma
Dagens-mysiga: themys och soffhäng
Dagens-tips: Passa på att köpa rotfrukter och lök. Billigt-gott-nyttigt.



En favorit hemma hos Bodin/Andersson. Sjukt gott!! Pepparroten ska svida i näsan....



Kom igen... du får en hundring?



Umeå by night....


Vem vill komma och sätta in några kort?


Jaha... då var man less då. Sätta in korten kan vara det absolut tråkigaste sin finns. Glöm allt annat tråkigt, det här slår allt. 300 kort... när ska de komma in i sitt album? Hur gör man det roligt? Nu ligger alla på golvet. Jippi.

Annars blir det en lugn kväll. Mysa på, ströplugga lite, laga mat och kolla på Idol.

Har fått ett erbjudande om att åka till Amsterdam i två veckor genom skolan. Allt betalt... flyg, boende, käk. Men va fan... jag vet liksom inte. Missar två veckor från skolan hemma. Missar Martin. Vem ska ha Bosse? Stressigt överhuvudtaget anser jag. Men en grym chans... både en merit och roligt. Vad göra?



Har ni vägarna förbi Bollnäs. Åk då in på Mobackes och njut av deras fika och lunchbuffé!

Magen är laddad och det är dags att ta tag i gammalt skrot...


God eftermiddag.

Åter hemma från skolan, blev uppmött av Martin. Skönt med lite sällskap, skapligt less på streckan från skolan och hem. Blev även en ströshopping... potatis och mjölk. En liten komp bara. Också har magen hunnit fått sig en sen eftermiddagsfika. Två hårdingar, en med ost och en med ett ägg också kaffe på det. Nu kommer man överleva en stund till.

Nu ska jag och Martin ta och sätta oss på golvet och börja klistra in i fotoalbumet. Har ju klistertejp nu... får väl se hur länge vi orkar. Men förväntningarna är höga!



Alla kan ju inte göra sig på kort....

Kvällens recept + nya inköpet...


Innan det är dags för sängen så kommer två bilder från vad som har hänt idag... Men först ett recept från kvällens middag. Rekommenderas varmt. Vi åt det utan bröd och hade en vitkålssallad, ris och en chilisås till. Supergott med nötsmaken på biffarna.

Kikärtsbiffar med jordnötssmak

Buffé nr 4 2008, sid 14

Ingredienser
Portioner: 6 (ca 25 småbiffar)

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g champinjoner 
2 burkar kikärter (à 400 g)
1 tsk sambal oelek 
1 lime 
1 dl grovt hackade jordnötter
6 orientaliska tunnbröd eller pitabröd
1 dl turkisk yoghurt
feferoni
olivolja  till stekning
salt 



Vegetariskt

Gör så här
1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i skivor. Fräs lök, vitlök och svamp i lite olivolja. Låt svalna något.
2. Mixa svampfräset med väl sköljda kikärter, sambal och 1 tsk salt.
3. Rör ner finrivet limeskal, 1 msk färskpressad limejuice och jordnötter. Forma ca 25 små biffar och stek dem i olivolja. Servera i pitabröd med turkisk yoghurt, feferoni och vitkålssallad.



Haha... kolla inte på hur biffarna ser ut. Blev mer en blobb.


Här ser ni nöjda killen i nya jackan + mössa. Men visst blev det snyggt? Lägg även märke till nya Billy :)

Ett nytt inslag i Kakans bloggvärld....


God kväll.

Idol är nu avklarat... rätt bra idag tycker jag. Också har jag en smyg kärlek i Bagge. Har även blivit en middag med kikärtsbiffar med jordnötter. Förra gången vi gjorde dom blev det super... idag blev det bara en gegga. Men smaken var god ändå! Yey.

Har bloggat ett tag nu och det är dags att försöka hitta på lite nytt till bloggen så skrivandet inte blir så enformigt. Därför har jag låtit mig inspireras av att också köra på att ha en vad-har-hänt-under-dagen-lista.

Så... premiär för Kakans dag i punkter:

Dagens-inköp: En kaffe på sjukhuset. Glömde termosen imorse. Sjuk?
Dagens-goda gärning: Gav blod
Dagens-goda gärning 2: Gav pengarna till Läkare utan gränser
Dagens-humör: Uruselt
Dagens-fika: Se inlägg under (hasselnötsbiskvi)
Dagens-telefonsamtal: Utbildningsansvarig, Mamman, Sara, Emelie, Martin och Roger (lärare) = sjukt poppis idag
Dagens-projekt: Få håret vitt. Har haft en blå hårinpackning i håret nu i 1½ timme
Dagens-ångest: Att tiden går för fort. Man vill umgås, plugga, slappa och sedan utöver det måste man laga mat, diska, tvätta osv..... !!!! Hur har folk tid?!
Dagens-misstag: Tog ett klisterplåster på sjukan istället för bandage. AJ!




Pimpat om i köket... vad tycker ni om resultatet?

Jag har en beskvi som står mig upp i halsen...


Åter hemma från biblo, fuskade lite och gick redan innan två. Men jag lovar... ska ta igen det ikväll!

Annars har dagen sett ut ungefär såhär:

- Släpade upp mig ur sängen 6.30
- Var på blodcentralen 8.15 och gav blod. Allt flöt på smärtfritt den här gången, tack för den.
- Sedan biblo med Elli. Pluggat socialpsykologi och org.-teori.
- Lunchat wok med nudlar
- Fortsätt på biblo
- Sedan kom störningsmomentet. Danne och Martin lunchade på stan... då kom jag på idén att jag skulle möta upp dom för att ta en fika
- Så då blev det en bestämd promenad ner på stan för att fika på Mecka. Skrev ju om min favorit beskvin igår så väl på fiket fick det bli en sådan. Men dom hade både orginal (stor och liten), med hasselnötter och en med citron. Jag tog mig mod till att testa den med hasselnöt. Resultat? Orginal är bäst!
- Sedan blev det en snabbtur till The Store för att kika på en jacka åt Martin. Hittade en Hummel-jacka som satt som ett smäck. Den är nu inköpt tillsammans med en mössa. Kan visa senare ikväll.

Nu sitter man här med beskvin och kaffet som står en upp i halsen. Dags att ta tag i livet här hemma...



Tihi. Frukt är nyttigt....

Tips och trix till en lyckad pluggkväll...


Help... det svider i mitt öga. Dags att pyssla sig i ordning och krya ner i bädden. Imorgon blir det en tidig morgon för att först ge blod innan det är dags för en heldag på biblo.

Tog lite kort när jag pluggade. Trix för att överleva plugget:



Roliga suddisar



Latte med vanlijsmak



Pennor i regnbågsfärger



Massa ljus

Några saker du inte visste om Kakan...

Sådär... soffläge med datorn i knät. Tyst i lägenheten, ingen radio, tv eller annat som låter. Skönt. Hittade lite frågor på en blogg som jag tänkte skulle vara roligt att svara på... så läsare.... nu får ni också svara!!!

1. Vilken mat äter du ofta?
När jag är själv blir det ofta någon typ av wok med det som finns hemma eller rotfrukter i ugnen med lax eller kyckling till. När jag och Martin lagar mat så blir det allt mellan himmel och jord.

2. När du är på kalas är du den där personen som sitter eller hjälper du till?
Enligt mig så hjälper jag alltid till så gott jag kan.

3. Var sitter du helst och bloggar?
Soffan... liggandes med en massa kuddar och en filt med datorn i knät.

4. Köper du ofta Triss?
Nix. Aldrig.

5. Vilken stad eller vilket land har varit ditt bästa semesterminne?
Sardinien - Italien i somras får det bli!

Vilken TV-kanal tittar du mest på?
Hm... vet faktiskt inte. En mix av 3, 4 och 5 skulle jag tippa på.

Klädbutik
Gina, Zara, Monki, MQ, Carlings är några favoriter


Inredningsbutik
Sia home, cervera, village, inspiration, IKEA... finns för många.

Godis
Sura godisar eller polly

Stad
Helsingborg är väldigt fint, annars är ju Umeå toppen :)

Dryck
Kaffe

Musik
Pop & rock

TV-serie 
Barnmorskorna, Idol, På spåret är några favoriter

Träning
Promenad till skolan fram och tillbaka = 1 h. Annars kondition på gymet

Bakverk
ALLT! men på kondis äter jag gärna en beskvi

Kaffe 
 Mörkrost i stora muggar med massa mjölk



 

Nytt stort uppläggningsfat till samlingen... från IKEA


Aktuell höststatus i Umeå plus plugg mest hela tiden...


Behöver jag säga att det är mkt i skolan just nu? Att man blir less, stressad och frusterad över tidsbristen som hänger över en hela tiden.

Annars känns det bra. Martin och jag var och stor handlande efter skolan, fyllde upp frysen, skafferiet och kylen. Och när vi kom hem bjöd vi Danne på hamburgare. Köpte friscobröd från Max som de hade på Ica, lite extra gott då med hemma burgare. Så man fick plocka ihop sin burgare och till det serverades det vitkålssallad. Så nu är man skapligt mätt...

Läget i Umeå är super höst med grå himmel och ca 10 grader, luften och kall och frisk. Känns ändå bra... doftljusen från IKEA går på högvarv och de nya thesorterna som jag fick i födelsedagspresent är igenomtestade allihopa.

Nej, nu är det dags att sätta sig vid köksbordet, sätta på sig mysdressen och läsa i någon timme.

Hörs mer ikväll...



Bilder från i fredags....

Vilken helg...!!


Nu börjar man smått återfå livet... Är inte gjorde för att festa två dagar i rad och dansa järnet. Efter en sånhär helg borde man få vara ledig en extra dag bara för att få sova. Då kan man på  dag två göra något vettigt. Inte som nu när man måste göra både och. Så nu har jag vilat/sovit fram till nu och snart ska jag dra till Elli och plugga. SNARK!

Men igår då? Blev ett par glas vin innan vi gick till Viktor vid sju. Fick ett fönsterbord och började bli bortskämda... Vi valde att ta en tre-rätters meny med utvalda viner till. Fick först två miniförrätter, en sill och jox och en smördeg med griskött... Sedan åt vi en skummad kantarellsoppa med lammbräss. Till huvudrätt åt vi kanin med rotfrukter. Sedan en miniförrätt med sorbe. Till efterrätt åt vi cheesecake med havtorn. Sedan fick vi en till minefterrätt som var dom minsta dammsugarna som du kan tänka dig. Små som en nagel... supersöta! All mat var verkligen supergod plus jätte bra service!!

Efter middagen gick vi hem och drack vin också kom Danne och Månkan så då blev det spel. Sedan drog vi vidare till Rex för att parta vidare och dansa. Väl hemma igen blev det kortspel fram till morgonen... trött idag? svar ja.

Undra hur man ska kunna plugga. Känns som hjärnan är ett russin efter helgen. Nykter nästa helg med bara film, mys och bio?



Litet ihop plock från helgen... kommer med mer senare...

Höga förväntningar...


Ledsen att vi inte har hörts mer men som sagt har det verkligen inte funnits tid. 

Här kommer en snabbsammanfattning:

- Igår var det skola hela dagen... sedan ut till Maxi och handla. Jag har beställt en halv lamm... kommer v 39. Hihi,
- Lagade middag här hemma. Köpte två färska krabbor på 2 kg. På dessa kokade jag en soppa plus att det blev en varm toast. Till middagsbordet var det Martin, Danne, Mallan, Bella och jag.
- Sedan var vi iväg på konserten. Massor med folk. Massor med bra musik. Dansade järnet hela kvällen
- Idag har vi varit ¨på stan hela dagen. Vi har köpt fler vinglas från Boda Nova. Maria, hälsa Elin det! Blev dock ingen ny färg utan fler blåa. Dom är ju snyggast!!!
- Nu dricker vi vin och lyssnar på musik....

... För klockan sju har vi bord på Viktor. Har kanske sky höga förväntningar. Sägs vara den bästa restaurangen norr om Stockholm. Yey. Kakan och Martin ska käka järnet.


Berättar mer imorgon...

Önska mig lycka till...


Skriver tentan om 1 h och 20 min. Skapligt nervös kan jag lova... fick i min ca 5 tuggor lax till lunch. Suck. Energi tack. Nu kanske det låter som jag ska till månen och tillbaka. Att jag gör jordens största grej av den här omtentan men för mig betyder det väldigt mkt att få klara den. Att ha en omtenta stjäl all min energi som gärna får gå till annat än att vara negativ och grubbla. Plus att man får väldigt dåligt självförtroende av omtentor.

Är hos Elli nu och har en paus mellan föreläsning och tenta. Blir till att gå på Ica nu och ladda upp med frukt och russin.

Hörs mer ikväll....

Byggarbetsplats och pyssel...

Snabbinlägg... vår lägenhet ser ut som en byggnadsarbetsplats just nu. Men jag har stora förhoppningar på att det kommer bli bra. Martin och Danne (vän till Martin) kom upp till Umeå runt fyra... så sjukt mkt grejer i bilen att det blev så tungt att bilen sjönk ner och skrapade på däcken. Så nu har vi en vit kant runt däcken där bak.

Jag har sprungit omkring som en tok i lägenheten och pysslat med allt som kom upp. Hade glömt hur fint det nya porslinet var. Nya tallrikar, glas, skålar, upplägningsfat, kaffekoppar, vinkaraff och sjukt mkt böcker. Billy är på väg upp nu och jag ska strax börja pimpa den.

Sedan blir det Idol med naturgodis, polly och loka jordgubb.


Formler, jox och trams.


Usch... nu har tentaklumpen i magen dykt upp. Gick upp tidigt i morse för att kunna vara på biblo klockan åtta när de öppnar. Har inte boken med övningsuppgifterna för alla är utlånade men här finns en bok som man inte får låna, men man får kika i. Så nu har jag suttit en sista gång och kikat på övningsuppgifterna och alla formler och jox. Fatta att jag inte pallar formler... kan liksom inte tillämpa dom på rätt sätt. Bitter.

Men... nu känns det som att det är dags att skriva. Vill bara få bort skiten. Men jag skriver inte imorgon förr ens kl 13.00. På tok för sent enligt mig, vill ju skriva på morgonen.

Annars är det fullt upp idag. Har seminarium 10.15 och sedan föreläsning efter lunch. Bör vara hemma runt fyra och då kommer Martin upp + tusen saker och kläder. Så hela kvällen blir det till att kånka med grejer. Ska bli spännande att bygga Billy och se hur det blir med nya dörrar... (läs Martin bygga), kommer iaf bli mer plats vilket blir snyggare och mer praktiskt. I helgen blir det inköp av bokstopp, pärmar och praktiska lådor. Nu är det dags för Bodin/Andersson att ha koll på papper och annat trams.

Så hör ni inte mkt mer ifrån mig idag så vet ni varför...

Det bästa brödet... baka nu!!


Vad hände på Idol... typ 1 som fick gå vidare? Tycker det är mycket roligare att se de som är bra än att se 5392823 se töntar och typ 2 bra och resten tjat om hur många bilar och hus juryn har. Suck.

Nu tänker jag motivera er till att baka bröd. Ni tänker att det tar tid, jobbigt med 15 olika skålar och disk, massa ingredienser som ni inte har hemma, jäsa, koka gryn, slemmig deg, 37 grader på degspadet. Ja... det finns hur mkt som helst som är jobbigt när man bakar bröd. Därför ska man välja detta bröd. (shit, jag kanske borde bli försäljare)

Det bästa brödet:

6 ½ dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl rågkross
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 liter filmjölk

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sirap och fil. Rör snabbt ihop.
2. Häll smeten i två smorda avlånga formar (ca ½ liter)
3. Grädda i mitten av ugnen ca 1½ timme. Låt de vila 5 min och stjälp sedan upp dem på galler. Skiva upp och frys in.

TADAA... KLART!
Hur smidigt som helst. 1 bunke, ingen jäsning, inget degspad, inget gegg. Blir två tunga bröd som är super mättande. Att brödet dessutom är sjukt gott och nyttigt gör inte saken sämre. Du kanske inte har ingredienserna hemma... men köp hem och baka flera gånger. Linfröna och solroskärnorna är dessutom goda att ha i filen/yoghuren.

Jag rekommenderar att frysa in allt. Micra dom varma på morgonen och ha något gott pålägg på.

Baka nu!


Turbosnabb paus från Idol...


paus i Idol och dags att ge en snabb rapport.

- Dammsugit? yesbox

- Bakat bröd? jajjemensan. Blev mycket bra dessutom. Receptet kommer efter idol

- Gym? Svar ja på den med

Och på väg hem från gymet slog det mig hur mörkt det börjar bli på kvällarna... redan halv åtta är det nästan mörkt ute. Tur att min vinter-ranson med ljus kommer upp imorgon.

Eftersom jag kände hur det sved i plånboken idag när jag handlade så fick det till middag bara bli en pulversoppa (räkor&hummer) plus brödetet till det.



ps. hade pålägg.

Jag vill sluta äta...


Nu börjar energin att sina... en sväng på stan för att ännu mer trigga igång shoppingbegäret. Hittade 2 par skor på Bianco som jag så gärna vill ha... ett par partyskor med höga klackar och ett par höststövlar i svart skinn. Ja tack. Satte oss på Starz för där passerar det rätt mkt folk, men maten och fikat är rätt sunkigt. Men kaffe som kaffe... dock ingick det inte påtår. Vad är det för stil!!! ??!!

Sedan blev det en handling på Konsum så Martin har iaf något att äta till frulle... sjukt vad dyrt det är att handla! Vill sluta äta, känns inte roligt att leta recept och laga mat när det ska ruinera en. Idag handlade jag 10 artiklar= 200 kr. Och det var bara måsten! Men nu står två limpor i ugnen... detta är mitt absoluta favvobröd. Återkommer med recept senare...

Dags att dammsuga!!



Sardinien 2008....

Hemma paus...


Tjipp... hemma en snabbis.

Lunchlådan är i magen. Igår kanske ni tänkte - Hm, åt kakan ingen middag? fanns ju inga bildbevis liksom. Jo, men det gjorde jag men det blev inge gott. Tråkig wok utan smak. Denna ligger nu i magen igen. Nästan mindre god idag.. men man får inte slänga mat så jag gjorde en insats.

Nu ska jag och Elli dra en kaffe på stan.. spana lite på folk och skvallra. Vi känner oss rätt nöjda med plugg... blir väl en skvätt ikväll.



ps. jag har shoppat ett ställ till mina servetter.

Super pepp på att förändra världen...


God morgon blogg.

Idag är en bra dag.. det känner jag i hela kroppen. Jag har sjukt mkt energi och är super pepp på att förändra världen. Typ. Solen skiner på en klarblå himmel. Jag har sovit tungt och drygt åtta timmar. Gått upp sju fast jag är ledig... dragit en lång frukost och läst tidningen grundligt. Yes, lokaltidningen har börjat landa i min brevlåda. Efter frukosten fick jag ett ryck och började rensa ur min plugg-låda som finns i byron i hallen. Skön känsla... fann även mitt idé block där. I den har jag nu börjat på den skriva ner min Att-göra-i-Umeå-sista-året-lista. Har även filat på en blogglista med idéer. Bra Kakan.

Idag-listan:

- Möta upp Ida utanför biblioteket i stan  kl tio = lycka. Jag slipper gå upp till skolan... kan vara det tråkigaste som finns!!!!!
- Elli kommer förbi under förmiddagen = studiecirkel
- Luncha hemma
- Mer plugg
- Fika på stan. Vart får tiden visa.... (och rabattkupongerna ur studenthäftet)
- Handla (Martin kommer hem imorgon och man vill ju liksom inte bjuda på en hårding med hummus)
- Städa (se punkt ovanför)
- Träna
- Baka mig ett bröd (om tid finns...)



Även Bosse ska ha sin del av shoppingen...


Oj... nät shopping är inte bara det. Finns ju för mkt att välja på... vill även ha så sjukt mkt saker. Men aporna är spikade, dom måste jag ha. Har även hittat en sjukt fin matskål till Bosse, men 510 kr? Fast den är ju snygg! Tror han skulle bli glad.

Annars lugna gatan här... känner att det börjar svida i ögat. Imorgon är en annan dag. Yesbox.


Två lyckliga apor i sin banan... med dessa kryddar jag min mat!


Börjar bli ruskigt dags för att beställa på bluebox... ikväll ska jag kika igenom allt och lägga några gobitar i korgen. Kommer bli sjukt svårt att välja... men denna är ett måste!!!

230 kr för de här helt underbara aporna i bananen. Jag blir så lycklig när jag ser dom... fantastiskt söta. Och hur lyckliga är inte dom..? bara chilla runt i sin banan hela dagarna. Med denna kommer jag salta och peppra min mat med i fortsättningen...

Hjälp... pensionärvarning!!


Har inte tänkt på det förut men nu när jag sitter med pensionärtecknet nr 3 för idag (och inom kort tid) så är det bekräftat... Kakan är mentalt en tant. Vi har samma intressen, både vad det gäller radio, tv och tidningar. Det här trodde jag inte...

Tecken på att du har blivit en pensionär: (mina tecken idag)

- På gymet är det trevligt med en tidning att läsa medans man konditionstränar. Jag väljer då (håll i er)... M-magasin. Den tidningen riktar sig ju till damer i 50 + åldern.

- I köket väljer jag att ratta in p1 medans jag lagar mat

- När jag ska äta när jag är ensam ser jag gärna på tv... zappar då fram Go kväll

Hur tydliga är inte tecknen? Ska jag bara acceptera eller ska jag snabbt zappa över till 3:an och låssas som ingenting?

Help.



Jag vill ju bara boka bord.. svara då!


Gaah... 5 min telefontid bara för att boka bord på en restaurang. Nu tänker ni 5 min... hallå. kort tid ju. Nä, inte när det låter PIP PIP i örat i fem min. Sur.

Nyss hemkommen från skolan... blev ett pass på biblioteket mellan 9.00-15.00 typ. Försov mig i morse... TVÅ TIMMAR! Är det möjligt? Jag som gick och la mig super tidigt för jag visste att jag skulle upp tidigt. Ställde klockan på sex, vaknar åtta och fattar ingenting. Tycker inte om att ha kort tid på morgonen. Men på nå vis så gick plugget på förmiddagen bra. Lunchade sedan på nian med Elli och Ida och sedan mer plugg.

Har även varit på posten och försökt förstå hur man smidigast skickar en tröja. Inte det lättaste kan jag lova. Men nu har jag fått med mig en påse hem. Hoppas det inte blir allt för tungt = 4792432 frimärken = dyrt.

Nu ska jag byta om och köra en pass kondition på gymet, sedan blir det en veg-wok till middag och mer plugg. Har även blivit boklös. Den lästes ut igår... Men som tur är så får jag låna en ny av Elli, Tusen strålande solar. Hm, typ. Boken efter Flyga drake och den var ju ruskigt bra!

Hej.



Julklapp... tidigt?


Visst att det är inne med cupckakes nu... men dessa kanske bara är huuur söta som helst. Läppglans som är en kaka... jag dör. JULKLAPP!!! 29 kr på bluebox.


Sockarna är på!


Nu har jag riktig höga förväntningar på lördag. Hoppas, hoppas... vore grymt roligt. Också är det ännu en sak att bocka på min Att-göra-Umeå-lista.

Annars är det mys här.  Mörkret har lagt sig och ljusen är tända. Strökollar på Kristallen på femman med ena ögat och det andra får datorn äga. Tror att sängen ska få känna på sitt snart... blir det boken med ena ögat ist.

Har även rotat fram dessa mycket fina tofflor... Peninha... saknar du dom mycket eller kan jag sno dom en stund till? Har även googlat på dina bär. Gojibär var namnet. Dessa ska jag också testa... återkommer om dom. Ska vara hur nyttiga som helst. Kanske detta man behöver i höstmörkret..?


Är som ett par dojjor fast sockar...


Saker att se fram mot...


Men nu... nu känns det bättre igen. Lovar... När hösten och skolan kommer som en käftsmäll gäller det att ha saker att se fram mot:

- Helgen. Tentan är över. Martin är här. Det blir mys, shopping och mer mys och god mat
- Utgång på fredag. Yesbox. Martin, Bella och jag. Och inte vilken utgång som helst... konsert med Shout out loads... Hurray!
- Åka hem andra oktober för att umgås och kalasa
- Halloween... förslag?
- Snart jul. Hihihihihi...kan vara det BÄSTA som finns. Baka, julklappar, pynta, laga mat, julgranen, julskivan, slå in paket. Weiiho.

Sådär.

Gjorde även en lyckad middag.

Rotmos med kycklingkorv
1 port

1 morot
2 potatisar
1 bit kålrot
3 msk mjölk
1 msk smaksatt mjukost (jag använde mig av chévre och örter, light)
Peppar
Aromat
Kycklingkorv

Skala och skiva grönsakerna i mindre bitar. Koka i 15-20 min beroende på storlek. Värm mjölken tillsammans med osten i micron några sek. Vipsa allt med elvispen och smaka av med kryddor. Stek korven.



Vet...  korven ser tok bränd ut men kycklingkorv blir så när man steker den.

Skit också...


Hemma igen och liiiite mer positiv. Är bara det här att omtentor knäcker mig, det räcker med en vanlig tenta så är jag i upplösningstillstånd och så när jag måste göra om en + har det vanliga plugget att tänka på så blir jag så sjukt depp. Jävla räknedel... slår aldrig fel. Kakan och täkna med formler och tillämpa går inte ihop.

Fan. Nu är jag sådär negg igen.

Annars så kommer kvällen att erbjuda soffläge känner jag. Plugg + vanlig bok + tv + filt + dator + bosse... något i den stilen. Men först krubb. Har kvar av kycklingkorven sedan nån vecka tillbaka. Frågan är om man ska våga käka den... hm. Den + rotmos känns rätt okej. Får nog bli så...



Såhär schyssta gardiner hade dom på auktionen som jag och mamman var på i Bollnäs....

Minnesförluster och hjärndöd...


Idag är ingen bra dag.. idag är det en såndär dag då man känner att man kan ingenting inför tentan (fredag). Detta leder till stress som orsakar minnesförlust vilket leder till dubbelstress... ja, ni kanske förstår?

Gårdagen försvann. Jag och Bella lagade en höstgryta med massa höst i, återkommer om den senare. Sedan blev det film och vips var klockan nästan halv tolv....

Idag träffades seminaruimgruppen klockan nio för att förbereda inför torsdagens sem. Flöt på bra och tio var vi klara... Så sedan dess har jag suttit här på biblioteket och svurit.

Ja... ni känner ju den positiva andan. Tror det är dags att avsluta...

I natt var jag i fel sovfas....


Gud vilka sovvanor jag lägger på mig när Martin är borta. Halv tolv ringde han och väckte mig eftersom jag inte hade svarat på de 2 sms jag fått tidigare. Brukar inte vara en sovmänniska men det kanske sitter i vem man umgås med? Kan jag i så fall skylla på Bosse igår? Han är ju en sovkorv av rang!!! Igår var jag så upp i varv och kokhet i kroppen efter all varm choklad. Turboläser boken också för att se om hon får sin prins? När man sedan bara släcker och ska sova är kroppen i fel fas vilket gjorde att jag kollade på klockan sista gången 03.30.

Men nu är det full fart... frukosten på väg ner. Disken står i varmvatten (jo, man fick spara disken från igår). Sedan blir det gymet, boka tvättid !!!! super viktigt. Plugga någon timme och sedan kommer Bella hit. Äta något och prata om allt som hänt den senaste tiden. Tror det kommer att bli en bra söndag!



Dags att säga hej till bädden...


Nej du, den filmen gick inte. Skulle kunnat vara bra men dom töntade till den en hel massa. Inte se värd.. får bara 2/5. Har haft för mkt flyt med filmer den senaste tiden. Men den varma chokladen + nötterna var super! Nu är man garanterad upp och kissa i natt.

Nu är det dags för sängen och bok här. Läser Sophie Kinsella - Mina hemligheter. Kan rekommenderas!


Film + varm choklad och naturgodis = lördagkväll


Umeåkväll och 11 grader ute. Kom precis hem efter ha tagit en sväg på staden och hyrt mig en film, givet en dramafilm, man får ju passa på! Massor med folk ute, är tydligen en konsert för Öppen gemenskap där olika band spelar hela kvällen. Blev även en handling, en lördag kväll måste man ha något gott till filmen så jag köpte med mig en påse naturgodis också blir det en stor kopp varm choklad till det. Mys.

Kakans varma choklad (en stor kopp)

Fyll en stor kopp med mjölk och häll sedan mjölken i en kastrull.
Tillsätt 3 tsk kakao, 3 tsk muscvadosocker (mörkt), 1 krm kanel och en knivsegg med koncentrerat vaniljpulver. Koka upp under omrörning. Servera.



Ensamlyx...


Oj vilken överraskning jag fick när jag skulle logga in på bloggen nyss, höll på att trilla ur soffan. Mycket roligt och överraskande får man säga!

Här är det annars lugna gatan. Har legat utslagen i soffan under filten med en tjejbok och streckläst. Sedan tyckte magen att det var dags för krubb och så fick det blir. Ensam hemma men lite lördagslyx vill man ju ha...



Gratinerade rödbetor med chevreost och en kycklingsallad
2 port

6 rödbetor
Chevreost (6 skivor ca ½ cm tjocka)
Flytande honung

Skölj rödbetorna under kranen. Lägg de i kokande vatten och koka i 40-50 min. Under tiden förbereder du salladen.

2 kycklingfileer
½ ask sockerärtor
½ rödlök
1 gul paprika
1 sallad i kruka
1 msk olja
1 msk dijonsenap
1 tsk soya
Dragon
Salt och peppar

Börja med grönsakerna. Skölj och hacka dom som du vill. Skär kycklingen i bitar. Häll oljan i en varm panna. Tillsätt dragon, senap, soya och kyckling. Stek kycklingen klar och smaka av med salt och peppar. Lägg salladen, grönsakerna och kycklingen på ett serveringsfat.

När rödbetorna är mjuka så sätt på ugnen på 200 grader. Skölj rödbetorna kalla och gnugga bort skalet. Dela dom på mitten och lägg dom i en ugnsfast form. Dela osten så du får en skiva på varje rödbeta och ringla över honung. Låt de vara inne i ugnen tills osten smälter, ca 5 min. OBS... honungen blir bränd lätt. Lägg sedan rödbetorna på serveringsfatet.

När du står i videobutiken... ta då denna film om du vill:


Hittade en bild på filmen som vi såg igår... lite lättare att hitta den om man vet hur den ser ut..

Hyr filmen om du villl......

- Tömma tårkanalen

- Spana på fräscha skådisar

- Få dig ett gott skratt

- Inspiration till snygga kläder

- Få dig en tankeställare

En fredagssammanfattning...


Åter hemma i lägenheten med Bosse, tycker inte om att lämna honom själv en hel natt. Blir många timmar om man lägger ihop det. Ska gosa, klia och kamma honom hela kvällen nu. (bara en liten lögn)

Annars så sitter jag och laddar batterierna med 1 kopp kaffe och 2 wasa sport + hummus. När jag kom med bussen tänkte jag komphandla så man slipper kila ner ikväll. In på Hemköp.. stor miss visade det sig. Hade ingen sallad att välja på, Sur... tar en sallad i kruka för 19 kr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dock fyndade jag 3 paprika = 10 kr. Lite gladare. På bussen kände jag behovet av en kaffe. Suget efter Sandy's latte satte igång... 3 månaders vila på den fronten. Kommer in och det är kö till dörren. Så det fick bli bryggaren hemma.

Men mer om gårdagen....

Elli och jag tog en promenad till Sävargården (missvisande namn.... ligger i Umeå). Jätte fin herrgårdslikande byggnad med lunch och middagsmöjligheter. Vi beställer kalvkött med kokt potatis, dillsås och rotfrukter. Till detta serverades en salladsbuffé, hemmagjort tunnbröd och västerbottensmör. Gissa om det var gott?! Plus att jag älskar kalvkött med dillsås. YEY! Vill man verkligen äta en god lunch som är lagad från grunden och samtidigt äta i en superfin lokal ska man gå dit! Men då får man även vara beredd att betala 105 kr. Och i det priset ingår varken dryck eller kaffe!!!!! Negg. Men betyget blir ändå 4/5.

Väl på väg mot stan igen så kunde regnet självklart inte hålla sig. Shoppade hem dubbelfästande tejp till fotoalbumet. Martin... help. Blev även en stor latte på Waynes. Ta två betala för en... man tackar.

Middagshandling var nästa på listan. På konsum har dom haft röding för 69 kr i säkert två veckor nu... men gissa om erbjudandet fanns kvar igår? Nej. Sur igen. Fick bli en hel lax. En Umeå lax för 79 kr kg. Halva tog Elli, halva mumsade vi i oss på kvällen.

Upp till Malin. Lagade en hel laxsida med vitlök, färsk timjan och citron. Till detta hade vi romsås, hassel och en sallad. GOTT! Till efterrätt blev det en bärpaj med krusbär, vinbär, blåbär och björnbär (tack Elli). Gissa om det var gott?

Avslutade kvällen med en film, Ps. I love you. Helt seriöst så är det en utav de bästa filmer jag sett och då hade jag riktigt höga förväntningar på den. Den perfekta blandningen av humor och tragedi. Jag grät floder, snörvlade och skrattade. När väl tårkanalen är öppen så är det kört. Filmen får 5 kakor av 5 möjliga. SE DEN!!!



En finfin fredagkväll...

God morgon... ja, klockan är tolv men hos Malin är det god morgon nu. Det är lördag och man får. Frukosten har precis landat i magen. Det blev ägg, makrill, mjuk och hårdning och the. Så nu är man mätt och redo! Ligger i Mallans säng och ströbloggar lite....

Igår var det en toppen fredag. Sävargården, fika på stan, handla, åka till Malin, laga god mat och paj, två tjejkompisar till Malin kom, vi åt och snacka skit och sedan såg vi en riktig snyftis. Men mer om allt senare.

Nu är det dags att borsta bort firren och ta atg i tagen. Hörs..


YEY.. utflykt...


Som jag har klurat på en utflykt som är mer spännande än en lunch på stan. Har ju en lista i huvudet på saker jag vill se/göra innan tiden i Umeå går mot sitt slut. Men dessa saker är så sjukt svåra att komma på.. men så bang. Sävargården. Måste besökas och jag har inte varit där. Tills snart. Yes. Verkar ha super lunch! Jag tar med mig kamera. Blir promenad + lunch + kultur. Måste väl räknas som en utflykt.

Jag har även hunnit med att plugga till omtentan på fredag (kulhål-i-pannan), små städat och snackat kalkonen med Peninha. Nu är det dags att borsta gadden och lägga på en sminkkaka.

_092141hst008p_umea.jpg

_143151hstkopiera.jpg

Bilder från www.savargarden.nu



Frukost-tips...


Liten sovis idag till 8.30... är ju trots allt ledig. Frukost för mig är något som är super viktigt, måste ha frukost och gärna olika saker tillsammans så som yoghurt el film, kaffe, ägg, mjuk och hårdmacka och massa pålägg. Skulle vilja äta gröt men det går bara inte att tycka om! Problemet är att vi måste ha hemma en massa pålägg, olika mackor osv för jag tröttnar på en gång. Svårt att hitta något som är nyttigt, gott och billigt tycker jag. Därför så gjorde jag en hummus imorse. Sjukt gott... vitlökskvoten redan fylld på morgonen! hummus och wasa sport. Hurray.

Annat som har nått mig denna förmiddag är att en tjej i 20-års åldern blev överfallen i centrala Umeå i natt vid 01.00. Tjejen är nyinflyttad student med dålig lokalkännedom och kan därför inte säga precis vart det var. Fem män som pratade på ett främmande språk överföll henne med våld. Hon lyckades som tur var slå sig fri och larma polisen. Ingen gärningsman har hittats än.

Detta får en ju verkligen att tänka till. Jag har alltid känt mig trygg när jag går själv genom stan på natten för att komma hem. Hade någon överfallit mig hade jag aldrig kunnat försvara mig, jag hade bara lagt mig ner för att dö. Usch... riktigt hemskt.

Till frukosten så har jag haft tv4 i bakgrunden och lyssnat på Nyhetsmorgon. Där hade de en längre intervjue med sångaren i Metallica... jag slår mig av hur intelligenta de ofta är som sjunger i hårdrocksband. De har knarkat, supit skallen av sig, slagits och varit en skithög. Men när de skärper sig kan de vara precis hur bra som helst. Och sjukt vad gammal han har blivit. Hoho.

Jag ska också göra en liten dagens idag. Därför får dagens låt bli: Metallica - The day that never comes
Nya singeln, verkligen bra! Den kommer iaf jag att ha i öronen på gymet.



Tänk vilka olika former och färger det finns på rosor. Dessa är från trädgården hemma...

SM i smörgås


YES... idag var Idol bra som fan! Igår var det väl ingen hit men ikväll tycker jag att de levererade ett flertal Idoler. Nu längtar jag till nästa onsdag. Mer-mer-mer. Och Bagge är en riktig mysgubbe.

Imorgon skulle vi på roadtripp och jag har varit så sjukt taggad. Vi skulle till ett fik i Holmsund där en tjej jobbar som kom tvåa i smörgås-sm. Jag kan liksom redan nu föreställa mig supermackan och en kopp kaffe till den. Dreggel. Men nu... icke. Vad göra istället... ? lunch + fika på stan? tråk. På kvällen röstar jag för en rödning. Sugen på en firre.

Nu dags att skrubba gadden och mysa ner med boken. Måste ha glömt min i Söderhamn också har jag inte velat börja på en ny. Kommer liksom bli för virrigt... läser en hårdkokt deckare i Martin favorit stil. Men idag kom Elli men en riktig tjejbok och då hamnar deckaren på hyllan ett tag.



Pusskorv



Hahahaha... intärn favoritbild. Jag dör...

Kakans tacopasta


Nu undrar ni förstås... hur mår magen och HUR gick det med snacket om gymet... TADA. Magen är i finfin form och ja, jag var och tränade. Kryss i taket! Men gud så skönt det var, blev 30 min kondition sedan magen och stretch. Nu känner jag mig super duktig och pigg. Lång dusch, skrubb, smörj och på med morgonrocken. Mysilipys.

Gjorde en pytt av resterna från tacosen igår, riktigt lyckat resultat.

Kakans tacopasta:
1 port
- 2 dl okokt fullkornspasta
- Köttfärs med tacokrydda (hm... kanske var 1 dl kvar)
- 1 vitlöksklyfta
- Broccoli
- Sockerärtor
- Tacosås
- Gräddfil

Koka pastan. Sätt på vatten till grönsakerna. Pressa i vitlöken i köttfärsen (nu var ju min klar sedan igår, stek annars köttfärsen först och ha i tacokryddmix). När det är ca 2 min kvar lägg i broccolin i det kokande vattnet, 1 min kvar lägg i sockerärtorna. Häll av pastan och blanda i köttfärsen (micra den först). Servera med grönsakerna och tacosås och gräddfil.

Snabbt, enkelt och gott.


Urkburkskurk... tarmuppror.

Började dagen dålig med att försova mig nästan en timme... och på morgonen ska det inte stressas. Alla morgonrutiner ska hinnas med. Det ska kokas ägg och kaffe, sminket på plus någon rolig ögonskugga (aldrig utan min skugga), tidningen ska fram, packa skolväskan, sedan upptäcker man hela tiden saker under vägen som måste bli pillade med. Ditt och datt. Liiite sen....

Biblioteket på förmiddagen med plugg med Elli. Sedan lunch med Elli plus Elli-syster. Föreläsning 13.00-15.00. Vi ska annordna en föreläsning som vi får bestämma helt själva vad den ska handla om... inom miljö dock... och sedan valfri målgrupp att redovisa för. Tror det kommer bli super lärorik att inte bara redovisa inför klassen utan "riktigt" folk också. Blir nog att vi håller ett föredrag om hur ens kostvanor påverkar miljön.

Sitter nu med en fotbollsmage... den burrar, viker tarmarna kors och tvärs och är allmänt uppspänd. Kan det vara en kaffeförgiftning? help.

Nu finns det inga fler ursäkter. Ska Malin spinna idag så ska Kakan gå på gymet. PUNKT. Fortsättning följer....



Melonen hemma på Broberg...

Julshopping i London?


Fick tips från Martin idag om att man kanske borde dra en resa till London i höst. Pundet ligger på ca 11 kr ist för 16... och London måste man ju kryssa av på sin reselista. Så varför inte dra en julshopping i London till hösten...? hihihi. Jag är skapligt på. Perfekt till den mörka hösten att ha en resa att se fram mot.

Nu hänger ögat här. Imorgon blir det biblioteket på förmiddagen med Elli, sedan föreläsning till fyra.

God natt.



Erkänn att ni längtar lite efter vintern...

Leverpudding... någon?


Känner hur jag börjar ta formen av en avokado... litet beroende nu som kommer sluta med att jag får kräkningar av avokado.

Såg ni Idol nu då? Äntligen något bra på tv! Tycker att det var rätt rörigt program men + för Bagge. Verkar som en sköning! Perfekt underhållning anser jag att mysa ner till om kvällarna. Sedan har ju alla 492477219 åsikter om programmet, deltagarna, juryn osv och det gör ju det hela bara bättre!

Var och handlade på "nya" Konsum idag... super fräsch butik verkligen. Massa folk också... plus att man blev bjuden på leverpudding ???!!! med vitkålsallad. Är det något man brukar äta i Norr? Och det andra.. vart är Sushi-shoppen? Den är verkligen spårlöst borta. Tårar.

För övrigt har jag sett två djur idag.... en ekorre och en kanin. Hur mysigt är inte sånt? Jag jäser på saken.

Dags att fortsätta med Leila bakar.

Senaste nytt...


Här kommer en snabbrapport från skolan...

Seminariumet gick bra... pratade om hur olika bilder, annonser, reklam sänder ut dolda budskap osv. Rätt intressant, spec när läraren är så engagerad! Vid tio var vi klara och då var det bara att ta sig i kragen. Tyvärr skulle Elli till tandläkaren så jag är alldeles själv. Det bästa för diciplinen då är att gå till MB (medicin biblioteket). Så nu är jag här och samlar mossa. Dåligt att surfa tänker ni då... men jag måste skriva ut lite papper och då får man slösurfa lite!

Snart dags för lunch... Hurray!

Regn och rusk...


God morgon.

Uppe lite tidigare idag för att ha seminarium redan kl 8.15. Och fråga inte  vad det handlar om... flumflum. Idag är det höst i Umeå, himlen är verkligen super grå och jag hör på nyheterna att det ska bli regn. Då ställer jag mig frågan:
Ska jag chansa att gå till skolan?
Eller ska jag ta det säkra före det osäkra och ta bussen?

ps. har inget paraply.

Annars är planerna fokuserade på skola idag. Hör av mig under dagen...



Nytt måste ha begär...


Nu känns snurren i huvudet bättre.. som att man har sorterar upp allt i huvudet och var sak är på sin plats.

Slösurfat lite och kom in på DUKA's hemsida och hittade superfina dessertskålar. Nu måste jag ju ha dom också. Allt glas som är färgad är Kakan-glas. Jul snart va? 2 pack med dessa fina skålar för 99 kr. Fynd!!

Nu är det dags att börja knyta ihop påsen i Umeå. Småsaker att kolla på inför imorgon och sedan är det dags för dusch och säng...

Sov sött.

Dagens recept...


Ska inte gå in närmare på Bosse historien, men jag kan säga som så att det ser grönt ut. Magen har också fått sin del av uppmärksamhet. Är magen nöjd är Kakan nöjd som vi brukar säga!

Allt med att skriva om mat har inte gått så bra i sommar pga flera orskar.. därför är det skönt att vara i Umeå igen och ta tag i saker och ting. Här kommer dagens mat:

Frulle: 1 ägg, 1 hårdmacka och 1 mjukmacka med light vitlöksost och kokt skinka samt 2 koppar kaffe
Mellis 1: päron
Lunch: Lax med rotfrukter och fetadipp (se gårdagens inlägg)
Mellis 2: kaffe och banan
Middag: matlåda ur frysen. skum låda med kassler och... typ potais och någon sås kanske? typ pepparrot? (lådan måste vara gammal som gatan), 2 hårdingar med gucce till det

Dagens recept... Kakans gucce:

- 2 mogna avokado
- 3 msk tacosås
- Massa vitlök
- ½ rödlök, hackad
- 1 msk citronjuice
- ½  dl light turkyoghurt
- Salt och peppar

Mosa avokadon, pressa i vitlöken och blanda. Smaka av med salt och peppar. Förvara i kylen ett par dagar (blir lätt brun men skit i i det). Passar till allt. Och ja... man får ha den på mackan till frukost också....

Snurr i bollen...


Precis hemkommen från skolan... känns verkligen att vi börjar med buller och bång. Långa dagar med föreläsningar och seminuarium stup i kvarten, som om det inte skulle vara nog så sätter de in ett möte om C-uppsatsen på eftermiddagen. Nu är huvudet fullt med det också. Svårt val med uppsatsen vad man ska ta och skriva om...

1) Man skriver åt en kommun/företag som vill få något projekt utfört
2) Man skriver något intressant
3) Man skriver något man kan ha nytta av när man söker jobb

Just nu lutar det åt trean. Det bästa vore en kombo av alla men det känns som det är för mkt begärt. Klurklur. Idébok vore något nu...

Yey... Bosse sitter och slickar sig i pruppen och det luktar B*JS!!  som fan. Måste nog ta en titt närmare på det... middagen får vänta. (10 minus på Bosse)

Socialpsykologi + hjärnmos = sant


Min hjärna fungerar inte att läsa luddiga saker... och luddigt är verkligen socialpsykologin. Öppnar man boken så somnar man innan sida 3. Jag vill ha mer konkret fakta och mindre teorier, antagande och fluff. Tur att vi har en hel del inläsning innan tentan den 22 sep.

Idag blir det lång dag... först socialpsykologi 10.00-12.00. Sedan ett glapp till 15.00 då vi har möte om C-uppsatsen i 2 timmar. Urk. Kommer vara skapligt trött kväll känner jag + den fruktansvärt kliande snoken.

Men nu är det dags att packa ryggan, fylla termosen, fram med frukten +  matlåda och borsta gaddarna.

Ha en bra dag...



Såhär mycket fjäskade Bosse för tjejerna i lördags. Och nej, inga fler kort sitter i albumet. Snark....

Middagstipset...


Nu har jag skjutit upp det här för länge... ögonen börjar svida. Dags för bedden strax men först middagstipset.

Limelax med rotfrukter och fetadipp:

- 4 portionsbitar lax
- lime
- sweetchilisås (ca 2msk)

Tvätta limen noga. Riv den över laxen och pressa sedan över limen. Fördela chilisåsen över laxen och ställ den i kylen medans du förbereder rotfrukterna.

Rotfruktspytt:
- 2 morötter
- ½ rotselleri
- ½ kålrot
- 2 palsternackor
- 4 rödbetor
- 6 potatisar
- 3 vitlöksklyftor
- Torkad rosmarin och timjan
- Peppar och örtsalt
- Olivolja

Sätt ugnen på 225 grader. Skala alla rotfrukter och hacka dom lite lagomt slarvigt i så stora bitar du önskar. Lägg allt på en plåt och pressa över vitlöken, krydda i önskad mängd och ringla över oljan. Blanda och in i ugnen. Tar ca 30-40 min i ugnen, känn efter med en sticka.

Laxen tar ca 20 min i ugnen. Den kan du låta stå längst ner i ugnen.

Under tiden... blanda dippen:
- 1 light fetaost
- 1 dl light turkyoghurt
- Salt och peppar

Smula ner fetaosten i en skål, blanda med yoghurten och smaksätt med kryddorna.


Jag tror det är synd om mig...


Efter middagen och disken tjockade näsan igen helt... huvudet började kännas tungt och fossingarna är isbitar. Tänk om det är den där förkylningen som verkligen alla har haft och att det nu är min tur. Snälla.. skona mig. Jag har ju tom laddad med massa grönsaker de senaste dagarna. Ska inte sånt ge utdelning?

Känner att det är synd om mig... skulle behöva tröstshoppa. Hittade en riktigt bra sida på internet (många tips idag) http://www.systerlycklig.se/ Finns massor med fint som jag måste ha!!

399 kr 149 kr
119 kr 79 kr

Allt du har funderat på om mat... tips på en rolig hemsida.


Sitter nu och funderar på om jag är riktigt med på vad seminariumet innebär.... hm. Känner att det blir en ventilering imorgon om saken. Kaffet är i magen och lite text och artiklar har hamnat i skrivblocket. Känns bra... Men en ny sak kom upp på kalendern för idag. HANDLA! Orkar verkligen inte handla... är bara en liten komphandling men super nödvändigt. Måste tex ha mjölk och hårdingar... Roligare med en rejäl handling!

Känner att jag har fått min dos av att vara hemma själv i Umeå utan Martin... dags att pallra sig upp hit! Tyvärr kommer han inte hem förr ens torsdag nästa vecka. Men då jävlar ska vi hitta på något roligt. Jag röstar för middag ute, vin och kanske en bio på saken? Klurar för fullt vart det skulle vara roligast att äta på, Rex kanske?

Tips på en intressant hemsida: www.testfakta.se
Där får du veta hur många kalorier en latte innehåller, hur mycket omega-3 den frysta portionslaxen innehåller, hur mkt panering har egentligen en fiskpinne och hur mkt mättade fetter innehåller mikropopcorn? Alltså bara nyttig info enligt mig!!




Såhär kommer jag minnas sommaren...

Man tackar för stressmoment från dag 1...



Chock.... ny bloggöppningssida. Eller så är det jag som är seg och den har funnits i en evighet? Men vilken skillnad. När man tänker tillbaka var det förra ju typ Sveriges sämsta inloggningssida. Men nu fanns det ju en massa att läsa, kommer bli helt fast varje dag för att läsa allt... och det bästa.... nya recept! =)

Men nu till skolan... först en introduktion på kursen: Metodik i Miljö- och hälsoskyddsarbete. Låter rätt torrt va? Försöker ändå hålla hoppet tänd om att kursen är bra att ha säkert någon gång. Men den blir nog tuff... 15 p och 1 tenta, 1 hemtenta och 74382928 seminarium och redovisningar, 1 grupparbete. Hur ska allt få plats? Plus alla vanliga föreläsningar. Självklart värmer de upp med ett seminarium redan på onsdag så man kan känna sig stressad från första stund (börjar känna att detta inlägg är motsatsen från det jag skrev imorse).

Så nu är det ligga bra att tugga i det sura äpplet på en gång och köra 100% från start. Jag och Elli lyckades hitta alla böcker (6 st) på biblioteket... YEY! Inte de nyaste men förhoppningen är att de duger. Sjukt mkt pengar annars ju....

Dagens plan:
- Läsa igenom instruktionerna för projektet och börja fila på vad man ska skriva om och hur
- Koka en balja kaffe och läsa igenom dagens föreläsning plus kika på morgondagen
- Förhoppningsvis sätta in lite kort i albumet... har ju bara sisådär en 270 kort kvar av 292 st
- Laga middag: limemarinerad lax med rotfrukter, rödbetor och potatis
- Damma av gymkortet?

ps... bloggen vill inte lägga upp kort idag :(

Dags för skolstart...


1 september och dags för skola. 5 terminen. 2 kurser kvar. 1 C-uppsats. 1 praktik. 2 terminer. Hör ni själva hur kort tid det är kvar? Det isar till i magen när jag tänker på det. Jag vill ju inte sluta!!! Jag minns fortfarande så väl första skoldagen... första terminen. Allt jobbigt... man hittar inga vänner som stämmer med en själv. Omtentor. Pressen. Man fattar ingenting hur systemet fungerar och vilka böcker ska man egentligen köpa? Men de är allt det jobbiga som gör att man senare uppskattar det positiva. Känner mig som en helt annan människa idag än för 2 år sedan. Yey.. mer skola!!

Självklart är man uppe för tidigt första dagen... hade väl varit okej om det inte är för att jag inte har någon tidning. Detta måste styras upp idag! Nyhetsmorgon är så sällan bra.. mest torrt och med för mkt sport och reklam. Nej, tidning ska det vara på morgonen.

Annars känns det bra... Bosse har ätit morgonskinka och kutat efter mitt läppglans på golvet = han är helt utslagen nu. Andra koppenkaffe är på g ner i buken. Termosen står på diskbänken med ett päron. Nytt linne är på och ganska ny kofta. Solen skiner och jag ska ta en promenad till skolan.

Hörs mer framåt eftermiddag/kväll.

RSS 2.0