Absolut by Lars Wallin

Här är min nya vän. Visst är den snygg? Kommer glänsa fint i barskåpet.... Och ja. Man får vara utseendefixerad.



Julkarusellen är igång...


Vad tiden går fort. Kanske för att man fyller dagarna med bakning, handla, fika, promenad och annat julstök. Sedan däckar man i sängen och sover den djupaste sömnen. Sedan sätts karusellen gång igen. Men roligt.

Igår kom Martin hem och jag fick min efterlägtade Dior-läppglans i knallrött och glitter. Perfa nu till julen. Fick även den nya Absolut vodkan. Eller ny är den inte. Men designen. Den är designad av Lars Wallin. Värsta snygga. Flaskan har på sig ett rött paljettfodral. Maskeradtema tydligen. Riktigt julig och snygg.

All julbakning är också klar, eller snart. Chokladpralinerna med vit choklad och blåbär blev super goda, och snygga!!! Nöjd. Nu är det på gång en pepparkaks cheesecake med hallon och kanel. Den ska med till julbordet med Martins familj i morgon.

Och besöket igår hos tandläkaren gick strålande. Inga hål. Nu är de putsade lagom till jul. Bara att fortsätta hinka i sig kaffe ;)



Nötkrokanter.... smakar precis som daim = goda

Mysterium på gatan...


Åter hemma. Känns alltid bara som man varit hos Elin och vänt fast man varit där hela långa kvällen.

Bjöds på middag gjorde det också. Fick mumsig köttfärssås av älgfärs och spagetti. Sedan mixade vi Elins nytta med mitt nöje och slog in alla julklappar. Eller nästan... pappret tog slut. Jävlans snygga iaf!!

Resten av kvällen spenderades i Elins extra stora fotölj. Och jag somnade inte en enda gång. Inte ens nära. Oj-oj. Måste vara lovet som tar ut sin rätt!

Någon gång under kvällen kom det snö. Det har ju varit så sjukt grått så nu är allt vitt och fluffigt igen. Man tackar. Låt den stanna nu bara. Och vet ni... på gatan... utanför grannens hus står en stulen bil. En röd. Helt inplogad men hel. Den är från Linköping tydligen. Men hur fan hamnade den här? Verkar inte som någon vill ha tillbaka den. Mariba, du kanske ska kika på den?

Ni vet när man ska göra något som man kanske inte tycker är jippi-yey. Då förtränger man gärna det. Jag är bäst på det. Som tex imorgon ska jag till tandläkaren. Fast det är ju bara Emelie. Men ändå... dyrt. Också kan det bli dyrare. Är nog framförallt det.

På morgondagens lista står det:

- Tandläkarebesök hos Emelie. Aptidigt.
- Handla all mat till julen
- Fika med Mallan och tro att hon inte smittar kräka längre !!!!!
- Baka klart julgodiset
- Hämta Martin på tåget. Yey.


fan. har börjat skriva för långt. orka läsa. nej.



Nu är julen här...


Benen värker. Sprungit runt-runt i hemmet. Fram och tillbaka. Upp och ner. Men nu så. Perfekt.

Bakningen blev super. Gjorde nötkrokanter. Smakar nästan precis som daim. Inte dumt det inte. Massa krisp och sedan dränkta i mjölkchoklad. Dessutom busenkelt att göra. Kan lägga ut recept sen om ni vill.

Granen har även kommit hem. Och för en gångs skull är den super fin. Den är lagom stor, den är mörkgrön, har tjocka granen som lutar uppåt och luktar gran. Perfekt. Klädd är den också. Finast är fåglarna i regnbågens färger. Även hemmet är pimpat. Hur mysigt som helt med tomtar, ljuslyktor, kulor i fönstrerna, pynt över spisen, dukar och tavlor på väggarna.

Nu är julen här :)

Snart kommer Elin och fiskar upp mig. Enda lediga kvällen Elin hade. Blir en myskväll. Förhoppningsvis ska jag inte somna i fotöljen den här gången.



Hoppas att ni har en mysig fjärde advent...


Idag ska det bakas!!!


Har precis varit ner på stan och bunkrat upp för att julbaka.... socker, sirap, grädde, choklad osv. Jävlans vad choklad man måste ha för att baka. Vi har köpt med oss 700 g choklad. 500 g vit choklad och 200 g mjölkchoklad. Blir det inte bra så jävlans. Min fudge som jag bakade sist gick ju åt pipan!!

På bakmenyn idag står....

- Vit chokladtryffel med blåbär
- Nötkrokant
- Knäck

Får se om allt blir idag. Iaf något ska vi väl lyckas koka ihop. Dessutom är granen på väg. Spännande att se vad farsan kommer hem med i år. Vi är kända för att ha fulaste granen av alla. Brukar lätt vara de största, mest snea och lukta illa. Spännande.


Glad i vinet....



Sitter nu och kollar på Ernst. Ernst är en fena på precis allt. Han lagar mat, han syr, han pysslar, han hugger veden och han får alla gammel-hönor på fall. Men visst... det är ju roligt att kika på! Efter Ernst är det en av mina absoluta favorit filmer. Love Actually. Spikad som tusen.

Slökikar på datorn och finner denna bild.



Hahaha. omg. Någon som var glad i vinet eller?

Hjälp mig med en kamera...


Full dag med aktiviteter i form utav sällskap och fika. Jo. Så skulle man kunna sammanfatta det.

Först ett långt bad med tidning, skum och hårinpackning. Sedan mötte jag upp Madde på Tewes för en fika och uppdatering om varandras liv. Kan ju säga att det hinner hända en del när man inte setts på flera år. Men nu ska det bli ändring på det. Besök inbokat hos Madde under min praktik.  Skoj-skoj.

Direkt efter följde jag med familjen ut till farbror + fru + 5 katter ute i stugan. Super mysigt. Massa pynt... precis som det ska vara. Då var det dags att fika igen. Lika bra att vänja sig i jultider. Jag är inte den som tackar nej.

Har tänkt ett tag på att vår kamera suger på att ta bilder. Visst. Den duger som digitalkamera. Ta lite party-bilder men sen tar det fan stopp. Måste ha en bra. Måste ha en systemkamera. Har jag råd? Hahaha. Hahaha.

Men. Det är tänkt att jag ska ha jobb om inte allt för lång tid och då ska jag köpa mig en fet kamera. Dock är det ju bra om man inte bara springer och köper första bästa. Vill ju ha en bra. En man kan ha i flera år. En jag fattar mig på. Ja... ni förstår. Farbror hade en Nikon D90 som jag fipplade en del med. Lite svårt när man aldrig knäppt med en systemkamera. Som tur är ska jag få låna den efter jul. YEY. Då får jag lite kött på benen för att ta mitt beslut. Bra-bra.

Har ni någon kamera att rekomendera?



Polkagrisarna har gjort succé hemma....

Träffa en gammal vän...


God morgon.

Sjukaste drömmarna i natt. Bland annat ett helt ben, med kött och allt, fiskades upp i Söderhamnsån. Läskigt. Drömde också att jag var förföljd av maffian. Huh? Jag som såg en kärlekskomedi igår. Ingen skum film.

Brasan är tänd här och ute kräksnöar det. Låt det ligga kvar den här gången.

Idag ska jag fika med Madde. Det var flera år sedan vi träffades på riktigt. Har blivit något hej-hej i dimman men inget mer. Madde och jag bodde ihop förut. Eller typ. Jag flyttade till min första lägenhet i ett gårdshus. Det fanns två lägenheter där varav i den andra bodde det en knarkare. Han försvann som tur var snabbt och in kom Madde. Super. Öppna dörrar mellan lägenheterna. Massa bra med sällskap. Sedan blev det flytt för båda... olika städer. Men nu ska vi skvallra ikapp och uppdatera varandra.

Är en riktig skabbräv nu. Men en av de bästa sakerna med att komma hem är att det finns BADKAR. Blir minst en timmes skållhett bad nu.



Dimmig höstmorgon vid Färssjön....

Tips på resa...


Nu. Myskväll hemma. Vi kollar på På spåret, dricker rödvin och äter mammas pepparkakor.

Ätit god wok med kyckling, grönsaker och massa färsk ingefära. Nu måste man väl döda alla baciller?

Sitter också och ströbläddrar i mattidningar och Vinterns söta. Ska bakas i helgen, och vad ska man ha på julbordet. Årets uppstickare?



Känns något avlägset... Undra vars nästa resa ska ske? Jag är mer sugen på en storstad än solsemester...

Förslag på rolig storstad att besöka?

Förlåt för att jag är ett svin.


Läser Magnus Ugglas blogg varje dag och skrattar högt åt hans sköna humor. Han är så grymt rädd för att bli sjuk. Mycket underhållande att läsa. Nu är det så att han har smittat mig lite med samma tankesätt. Undvika alla som är sjuk (såklart), även undvika de lång tid efteråt och dessutom alla som har varit med denna sjuka person. Detta innebär i sin tur att jag snart inte har någon att umgås med. Frågan är ju om det är värt det? Men jag kör nog på i den här stilen fram till jul iallafall. Ingen sjuka till jul.

Ledsen alla vänner att jag är ett svin. Slutar väl med att jag ligger i värsta kräksjukan av alla. Nä... usch. Peppar-peppar.

Ibland lyckas farsan...


Har jag blivit en låttipsare. Jo. Kanske det. Men nu är det så att man absoluta favorit band Sahara hotnights har en ny singel. Eller ny gammal. Är nämligen ett 80-tals låt. Självklart är låten sjukt bra med Sahara. Denna ska poppas flitigt här över jul. Samma sak borde du också göra....

Sahara Hotnights - In Private


Sitter och kikar igenom farsans bilder på datorn. Och ibland måste jag säga att han lyckas. Håller ni inte med?


Haha... jag dör...


Lunchtajm på Broberg. Här har det såklart varit full rulle sedan jag anlände igår kväll. Och ja... jag överlevde resan men den är fan inte rolig. Bussen som är ångestbomben nr uno. Men sedan mötte jag upp Peninha i Sundsvall. Installerade oss direkt i Bistron och köpte öl och snacks. Man fick... vi firar ju jullov :P

Måste berätta den sjukaste grejen. Packade som sagt i måndags för jag hade så tråkigt. Duktig-duktig. Men som vanligt så straffade det sig. Imorse när jag skulle klä på mig gick det sakta upp ett ljus i huvudet. JÄVLAR.... !!!! Glömt ALLA underkläder i Umeå. Alla. Inte en strumpa. Inte en kalsong. Helvete. Bara att åka på Lindex idag och köpa sig en uppsättning. Inte den utgiften jag hade tänkt mig.



Har ni sett något sötare? Bosse och Lill-Olle....

Resfeber med handsvett och illamående...


Jag har verkligen inga resenerver. Nu tycker ni att jag är en tönt men det är okej. Ska ju bara ta bussen + tåget hem. Ingen resa egentligen men jag får ändå lite handsvett och ett lätt illamående. Skit skumt. Har ju gjort den här resan en massa ggr.

Jag har tokladdad upp för en så smärtfri resa som möjligt. Har tex ingen möjlighet att ta med mig datorn så då får man hitta på något annat...

- Två tidningar. Solo och Laga lätt. Sedan hade nya Allt om mat kommit också när jag kom hem från stan.
- Bubbelvatten, tablettaskar och yoghurtgodis
- Sallad från Rost. Massa linser, bönor och kallrökt lax. Bröd och färskost. Längtar.
- Sedan har jag ju radio, musik och film
- I Sundsvall ska jag möta upp Peninha. Samma tåg. Yey. Sällskap.

Tror ni att jag överlever?
Reser mellan 14.05-19.25

Blir nog inte mkt mer blogg idag. Måste ju umgås med familjen när jag kommer hem. Och djuren... Melonen och Lill-Olle. Och Bosse såklart. Undra om han fått magsår av Lill-Olle.



Mums... Pepparkaka gillar vi...


Vem vinner... köttbulle el skinka? kanske någon annan...


Nu har vi nästan ingen snö kvar i Umeå. Bara en svart snökant vid vägarna. Trodde ju när man flyttade hit att det iaf skulle vara riktigt vinter men icke. Värdelöst enligt mig. Konstigt det där... hemma i Söderhamn, 40 mil rakt söderut är  det alltid mkt snö till julen. Även i år även om lite hade regnat bort. Får avlägga en snörapport senare.

Nu börjar det bli dags att ta tag i livet här. Måste  fixa några ärenden på stan också. Och dammsuga, annars  får jag  ögat av Martin. Bäst att hålla sig på  den bra sidan så ingen julklapp dras in.

I julmatsundersökningen verkar skinkan eller köttbullen vinna. Men fortsätt att rösta....



Finaste julstjärnan. Köpt för 3 år sedan på Designtorget i Stockholm.

Jag ska skumpa rumpa till den här låten...


Först... Grymt att så många engagerade sig i julmatsfrågan. Kommer någon form av sammansställning senare.
För det andra... headern på bloggen har känts så sommrig, och tjatig, så nu är den pimpad. Är ingen fena på photoshop men jag tycker iaf att syftet med julkänslan kom fram bra.

Men frågan är vad ni tycker om headern?

Har lite av en uppesittar kväll här. Ljusen i adventsljusstaken måste ju brinna ner. Sista kvällen i Umeå på ett par veckor. Och JULLOV... !!

Länge sedan jag ansåg att en låt var sådär riktigt grymt bra. Men igår pluppade den upp på radion och sedan dess har den gått varm här kan jag lova. Jul och en del fest framöver och då ska jag skumpa rumpa till den här biten....

Mando Diao - Dance with somebody


Snart dags för husguden...






Glöm inte Leila ikväll, kl 21.00 på tv4+. Husguden här. Veckans höjdpunkt på tv.

Vilken är din favorit på julbordet?






Jultiden = Mattider.
Mattider = Favorittider

Hela julen är ju en enda stor frossa egentligen. Julbord är  en stor favorit hos mig, en bra blandning av det mesta. Alltid lika svårt att lägga upp en taktik. Brukar bli en liten potatis (äter man ju resten av året), sill och massa lax, sedan stor portion  jansson och ägghalvor med räkor. Också mormors köttbullar såklart. Frossa-frossa-frossa. All mat ska sköljas ner med julöl och snaps. Ingen vit jul här inte.


Vilken är din favorit på julbordet?


Min favorit är Jansson och ägghalvor med räkor. Man får välja två. Sedan ska man ju inte glömma allt godis och efterrätter också.

Nu är det jullov (stutsar kring granen)


Kände att vi var på G i skolan idag. Uppsatsen känns faktiskt 100 % klar. Med våra ögon iaf, börjar få rätt mkt skavsår av allt läsande. Snacka om att bli hemmablind. Finns nu inget mer att göra innan den slutgiltiga opponeringen samt höra vad examinator har att säga. Måste säga att uppsatsen har varit jätte rolig att skriva. 10 v har jag, Elli och c-uppsatsen vara ett  med varandra. Trodde vi skulle slita oss i håret och kasta datorn i väggen. Men icke. Inte ens osams.

Sjukt spännande att få betyget. Nu ska jag vara osvensk och säga att jag anser att den är av VG kvalitet. Ärligt så blir jag besviken om vi inte får det. 

En annan sak som känns grymt är att NU ÄR DET JULLOV!!!!!!!!! och inte vilket jullov som helst....

1. Första skoljullovet utan att ha en tenta direkt när man kommer tillbaka. Tack!
2. Dock sista jollovet som student. Tår.
3. Martin är hemma i jul. Inge Norge den här julen inte.
4. Hittills en frisk jul = fira tillsammans med alla nära och kära. Aldrig mer förra julen tack.


Jag tror på den bästa julen på länge. Ska fira detta med köttbullar och spagetti. Fick ett sjukt sug efter köttbullar idag.


Ser ni vem som vaktar granen högst upp?

Jag vill ha rosa hår...


Morgon stund med frulle i soffan och radioprogram på tv. Jag och Elli har en liten sovmorgon idag eftersom vi inte ska ha vår handledning efter 15.00. Tyvärr ser det ut som det regnar ute. Hmf. Måste nog fördjupa mig i detta. Buss eller inte? Kort eller lång jacka? Toppluva eller skärmmössa?

Men nu till min fundering. Och jag är 100 % seriös med denna fundering. Josefin Crafoord är en favorit hos mig pga hennes annorlunda klädstil och allt därtill. För någon månad sedan färgade hon håret rosa. Jag vet... det låter helt galet men icke. Bara lite ljusrosa på huvudet. Jag vill också färga håret så. Verkligen.

Vad tycker ni... Kakan i rosa hår?
Vad tycker du Martin? :)




Hm... måste nog få bort det svarta i luggen först....



Sjukt snyggt ja....

Baka med fantasin...


Nu för tiden när man bakar gäller det inte bara att man har den vanliga utrustningen. Nej, nej. Man ska ha muffinsformar med mönster, kavel i rosa, skål format som ett hjärta, bakmaskin - självklart kitchen aid... ja. Listan kan göras lång. Inte så att jag är emot det. Tvärt om.

Gillar verkligen alla bakformar som finns. Allt i från slott, djur, hjärtan... såg till och med barbie. Men de är rätt dyra. Mellan 200-400 kr har de kostat som jag  kikat på. Frågan är ju om de verkligen fungerar. Övertygad om att halva kakan hade fastnat om jag bakade med en sådan form. Kika in på inreda.com för att hitta din favorit.

Har du testat en "mönster" bakform någon gång? Fungerar dom bra?





Äggdonation.


För någon vecka sedan skrev jag här om att ge en julklapp med hjärtat. Att man faktiskt inte behöver ge pengar för att hjälpa till utan man kan tex ge blod istället. Jag var ju inne själv på att göra mer än vad jag gör i nuläget. Var inne och surrade om äggdonationer. Kollade sedan upp detta och nej, inget för mig. Krävdes rätt mycket mer än vad jag trodde. Samtidigt bra att jag läste så slipper jag fundera på det. Det här är en liten sammanfattning....

Äggdonation:

- En kvinna som vill donera ägg måste vara frisk, utan några ärftliga sjukdomar och helst vara under 35 år.
- Det är en fördel om donatorn lever i en parrelation och redan har fått de barn hon önskar
- En läkare och en beteendevetare bedömer tillsammans om donatorn är lämplig, och vilket motiv hon har för att donera ägg
- Donatorn blir också väl informerad om att barnet kan komma att kontakta henne i framtiden.
- När paret som ska ta emot ägget är godkända söker man en lämplig donator. Man ser till att donatorn och mottagaren har ungefär samma ögon-, hår- och hudfärg
- Innan paret tar emot äggdonationen får kvinnan som ska behandlas underteckna ett godkännande som innebär att hon juridiskt blir mamma till barnet.
- Om inte paret själva har ordnat donator är de helt anonyma för donatorn, och donatorn är helt anonym för paret.
- I Sverige har de barn som kommer till genom äggdonation rätt att få uppgifter om donatorn
- Donatorn får ersättning för sina omkostnader från mottagarparet i samband med donationen. Det kan till exempel handla om inkomstersättning vid frånvaro från arbete eller liknande. Landstinget står inte för några kostnader för donatorn
- Under några veckor får kvinnan som ger ägget hormonbehandling för att hennes menscykel ska sammanfalla med den mottagande kvinnans



Skulle du kunna tänka dig att donera ägg?


En fulmupp....


Åter hemma från skolan. Idag kom straffet för man  har klagat på att man har haft för lite att göra. Redovisning och opponering av  tre uppsatser. Bara till att vara  110% koncentrerad. Känner mig lite fulmuppig på opponeringen. Opponerar nog liiite för mycket. Men orsaken är ju för att man vill att de ska få en bra slutprodukt.

Nu känns det att det snart är jul och fram för allt dags att åka hem. Länge sedan nu. Har fått börja agera julklappsletare här i Umeå... hittills två beställningar som måste köpas innan jul. Hoppas bara att de går att hitta.



Nya favorit Tomten från Cult Design

Hur var Blondinbellas tv-program?


Dags att göra kväller och se sista avsnittet av Boston thépåsekalas i sängen. Redovisning av C-uppsatsen imorgon 8.00-12.00. Önska mig lycka till.

Jag och Elli åt på skolrestaurangen i torsdag. Hade en liten fråga till tjejen som serverade mat....

Jag: Är köttet svenskt?
Hon: Jag vet inte. Det är Scan.

Hm. Tänk-tänkt-tänk-igen.

Såg ni Blondinbella på tv? Och var det något att hänga i granen? Själv ville det inte fungera på min dator. OVÄNTAT!!!!



Bosse älskar den nya mattan som vi har lagt ut till honom. Dessutom diggar han som fan att klia ögonen på klapparna samt tugga på alla snören och bita bort tejpen. Tack för hjälpen.


Följer ni Blondinbella ikväll?


Jag är härmed en expert på att döda tid....

- Prata med mamma, pappa, Elin i telefon = 1 h 10 min
- Packa resväskan inför hemresan (torsdag)
- Tömma kylen på saker som kommer dö under julen
- Använda saker ur kylen = stor skål gucce och yoghurtmarinerad kyckling till imorgon
- Slängt lite onödiga kläder (för skabbiga för att ge till myrorna)

Känner mig nöjd. Dammsuga känns lite väl overkilling.

Sjukt taggad på att åka hem.... vill åka nu! Bara julmysa.

Såg att Blondinbellas tv-program har premiär idag. Går på tv400, men vem har den kanalen? Jag är lite nyfiken. Blir till att kolla på internet. Ska ni kolla?


Uttråkad på hög nivå...



Shit vad uttråkad jag är. Visst.... skönt att ha det slappt innan jul men nu har det gått till den gränsen att det inte är roligt längre. Bara uttråkad. Så uttråkad att jag snart sett alla program på MTV = PINSAMT!!!

Vad ska man göra? Dammsuga? nej tack. Laga mat? Tråkigt när man är själv. Packa väskan? Blir bara kläderna knöliga. Läsa en bok? Den jag läser är inte spec bra. Baka? Blir tjock. Blogga? Ja. Snart läst alla bloggar som finns. Ja.



Vilka problem man har. Aldrig nöjd. Nej-nej. Dags att mata magen....

Jag har värsta bästa idén...


Fnurr på tråden. Posten dyker ner i brevlådan. Julkort... yey. Tack-tack. Upp på kylen på en gång. Sedan ett brev... betalningspåminnelse av hyran. What the fuck?! Nu den 15:e. Super länge sedan den betalades ju. Genast en bly klump i magen. Blev det något fel med internetbanken? In och kollar. Nej, allt är som det ska. Jaha... vem ringer man? Helt anonymt brev. Letar på hitta.se, letar på google. Inget. Letar efter ett nummer bland alla papper hemma. Hittar numret till vaktmästaren. Kopplas vidare. Ingen vet något där. Kopplas vidare till ansvarig. Något är fel. Jaha... ?! Ringer upp under dagen. Sånt här gör mig sjukt nervklen fast jag vet att jag inte har gjort något fel!!

Men till något helt annat.... Läser på Katrin Schulmans blogg att hon och hennes vänner har en tradition där de skriver ett brev varje jul om vad som kommer hände en själv under kommande år. Och varje gång man skriver ett brev läser man självklart det gamla brevet. Där det står vad man trodde skulle hände i ens liv under det gångna året. Sjukt roligt ju... !!!

Så... vilka är på? Jag tycker absolut att vi också ska göra det här. Och nu i jul....bums! Ta en fika och skriva brev. Hur roligt ska inte det bli? Kom ingen nu!!



Visst blev polkagrisarna som vi bakade sjukt snygga?



Såhär kan man se ut efter ett kritiskt moment i polkagrisbakningen....

Hjälp mig med makrillen...


Jag och Martin har varit inne i en frukostsvacka den senaste tiden. Inget har smakat som det ska, inget på frukostbordet har känts lockande. Och då har vi verkligen testat det mesta.... leverpastej, ost, skinka, julskinka, yoghurt, ägg, kaviar, sill... osv.

Igår fick jag tipset om mackrill. Och makrill är ju dögott så den fick följa med från affären. Men nu till problemet.... Hur ska man göra när man öppnar makrillen?

1. Öppnar du den och låter "locket" sitta kvar?
2. Öppnar du den och sliter av "locket"?

Supersvårt att välja ju. Gör man ettan så riskerar man att skära av sig handlederna eller annan kroppsdel. Gör man som i tvåan har man makrill i hela köket inkl sig själv.

Eller kan man öppna den på något annat sätt?



Kitty's nya ponny, hiss eller diss?


Spanat runt en sväng för att hitta Kitty's tatuering och visst... den är klar. Jag tycker den blev riktigt snygg. Vad tycker ni? Så här fin blev den!


Batman filmen är klar. Alla har verkligen hyllat den... tidningar, tv, vänner. Men vad fan, jag vet inte jag. För mkt action för Kakans del. Också var ju slutet helt värdo. Det förstörde det mesta av filmen tyvärr. Betyg då? Absolut sevärd, får 3/5 i betyg.


Inget på tv. Kroppen känns trasig sedan igår. Har en bok att läsa ut innan jag åker hem på torsdag. Jag luktar illa. Ja... summan blir dusch, bok och sömn för Kakan.

Dags för tatuering?


Legat och strökollat på musikhjälpen som både sänds i tv och radio. Kitty... ni vet Kitty från Big Brother. Hon är med och är radiopratare där. Nu håller hon på och tatuerar en 11 x 11 cm stor My Little Pony på skuldran. Gillar verkligen hennes tatueringar. Massor med färger... stjärnor, regnbågar och nu en My little pony.

Färg på tatueringar ska det vara. Men om jag skulle göra en skulle det nog bli en cupcake eller liknande. Men absolut färg...




Om ni skulle tatuera er... vad skulle det då vara?
Eller vad har du för tatuering?


Nu ska jag koka kaffe och sätta på Batman filmen som inte blev av i fredags....

Adventsfika med bakfylle inslag....


Mallan och jag sitter och har adventsfika och kollar på The Hills. Man får.... Kan även tilläggas att vi vaknade runt 13.00 helt utbrända efter igår. Är ju inte 20 längre. Jävligt skönt att lura hit Mallan på översovning så man får sällskap!

Grym kväll igår. Drack massa glögg, fikade, vinade hade julklappsleken och surrade skit. Tror alla blev rätt nöjda med julklappsleken. Jävligt roligt iallafall. Sedan drog vi vidare för att dansa på Rex...

Efter kvällen fanns det mkt att ventilera... tror vi däckade av skrattattacker runt fyra. Men roligt.... !!




Trevlig advent på alla...

Kakan goes modebloggare...



Kakan goes modebloggare (.... ursäkta bildkvaliten)


Bonusshopping till mig själv. Man fick...


Inget ont som inte för med sig något gott... så brukar man ju säga. Kan nog stämma också. Det bästa med att ha varit sjuk är att man mår så jävla bra när man är frisk. Som en ny människa....

Har sprungit på stan en sväng. Eller mestadels stod jag i någon kö. Fyndade både ett och annat. Och alla klappar till julklappsleken ikväll är inhandlade och inslagna. Ska bli spännande och se om det faller damerna i smaken.



Kikat på den här en massa gånger.... idag fick han följa med hem och ska självklart användas ikväll!!



Julklapparna till ikväll som ska vara med i julklappsleken. Ska bli sjukt roligt!!



En bonus till mig själv följde även med hem. Volangkjol med hög midja. Spikad ikväll... yesbox!!


Dags att ta tag i hemmet. Lucha, koka kaffe, piffa hemmet och mig själv.....

Jag byter en karta Ipren mot en macka


Bonde söker fru... nu i skivformat. Haha... jag dör....

Sitter nu och mumsar frulle och kollar på nyhetsmorgon. Som en ny människa känner jag mig. Har tagit en skållhet dusch för att skrubba bort skit sjukan. Bort med allt. Och nu... tadaa... pigg!

Tecken på att du är frisk:

- Tarmen vrålar efter kaffe
- Upptäcker att kylen bara innehåller skumma saker
- Du vaknar kl 03.00 och känner dig redo för att gå upp
- En dusch känns som en bra idé
- Din frukost består av en macka ist för en karta Ipren




Förra helgen på julmarknad. Lägg märke till munken i näven :D

Alice eller Kevin, vad tror du?

Tack för att det iallafall är något på tv ikväll... självklart syftar jag på Idol-finalen. Synd bara att den krockar med På spåret. Man får zappa i reklamen!

Jag har självklart laddad upp till detta med:

- En stor påse med torkad frukt
- Brämhults Jordgubb/Lime
- En karta Ipren
- Batman - The dark knight, film för att tagga ner efter all sång
- Ben & Jerry - Half baked



Så vad tror ni ikväll... Alice eller Kevin?
Eller hur vill ni att det ska gå?


Själv både vill jag och tror att Kevin vinner. Kevin är helt enkelt duktigare.... bättre röst, bättre på scen, kan sjunga många olika typer av låtar osv...

Spännande.

Ta bort mig...


Funderar på att utmana ödet lite och lämna lägenheten. Hur pallar folk som är riktigt sjuk att vara hemma så länge? Det är ju så sjukt tråkigt. Borde gå och handla mig något gott att äta... typ fyllda pastakuddar vore gott. Kanske hyra en film? Vad som helst bara det inte innefattar dator eller tv.

Imorgon är det tänkt att jag ska ha julfest. Vi ska äta massor med hemmagjort julgodis, dricka min lingonglögg, leka julklappsleken och vara fylletanter. Åtta stycken fylletanter ska vi vara.

Just nu känns det vääääääääääldigt långt borta bara....


Liggsår och en hammare som aldrig slutar slå...


Höll på och bli ett med sängen idag. Vaknade runt nio och funderade om jag levde eller var död. Somande om. Vaknade 10 och undrade när hammaren innanför pannbenet skulle sluta slå? Drömde knepiga drömmar om personer jag inte träffat på massor med år. Tankar på att stanna i sängen tills imorgon var också aktuella. Men nej, runt ett började liggsåret skava på kisset på att komma.

Tadaa... här är jag. Vad kan dagen ha att erbjuda?

- Seg dator där man redan kollat på allt man vill kolla på.
- Se dåliga tv-program.
- Spä på liggsåret.
- Bygga på diskberget.

Hm. Får se.....



Döljer du något för mig...??


Idag dök Ica-Buffé tidningen ner i brevinkastet och med den lite annat Ica-jox. Ica har ju nu för tiden blivit så fyndiga att man ska få rabatt på de varor man handlar frekvent. Jätte bra idé, inget med det. Vi fick vår första idag... kollade vad vi brukar handla... Ägg, tomater, toappapper m.m och KINDERÄGG! huh... ??

Martin, är det något du döljer för mig?


Handlat hem livsviktig sjukmat = Ben & Jerry


Jag vill inte vara tjatig MEN jag är sjuk och får därför vara tjatig. Förkylningen blir bara värre och värre. Har inte varit såhär förkyld på flera år. Kan man ens vara såhär förkyld? Jag är på gränsen....

Legat i sängen hela eftermiddagen med täcket till nästippen. Var förbi Ica på väg hem från skolan och handlade hem livsviktig sjukmat i form av Ben & Jerry. Blev en med smaken Half baked. Passar mig perfekt med kakdeg. Hihi. Okej. Har redan smakat den och den verkar toppen.

Vilken är din favoritsmak av Ben & Jerry?


Ny fas... igen.


Min förkylning har än en gång gått in i en ny fas. Nu är vi i fas drunknar-i-snor-och-i-ögonen-forsar-det-tårar. Känner mig inte direkt som en fräsching idag. Helt rödsvullna kokainögon. Som tur är så är det bara Elli som måste umgås med mig idag.

Martin och Bosse har nu lämnat Umeå för att bege sig hem till Söderhamn. Bosse var inte nöjd. Bilen är PROPPFULL i julklappar, mat, skidor, kläder och annat.

Nej, dags att ta tag i skolan.

Kakan hjärta...




Vet att jag har vurmat för den här Findus-produkten förr men den är verkligen en favorit. Gott till allt! Fast den är rätt dyr... men perfekt att kompa upp med sina bästa grönsaker. Jag steker alltid upp kikärtor i t.ex. curry och thai-krydda och har sedan ner grönsaksmixen. Enkelt och supergott!!!

100 g = 95 kcal

Ny fas i sjukan...


Här är det husmanskost vm i köket. På menyn står pannbiff, stekt lök och lingonsylt. Men med en toutch av världen med klyftpotatis och kikärtor med wokade grönsaker.

Jag är nu typ sjuk igen... förkylningen är inne i en ny fas nu. Obefintlig snok, svider i ögat och huvudet är en dimma. Man tackar.

                           
Sådär ser våra 35 julklappar ut. Nu med nytillökning med + 2.

Limmar mig fast i Umeå.


Iskall morgon i Umeå. Efter denna promenad känner man verkligen att man lever. Effektiv morgon med tvättning, hämtat upp skidor m.m ur förrådet och hunnit handla en råkostsallad till lunchen och är nu i skolan.

När man går till skolan varje dag hinner man med och fundera en hel del. Jag tänker rätt mycket på tid. Hur tiden försvinner. När man är student, iallafall jag så är tiden ofta väldigt inrutat. X antal veckor till tenta, x antal veckor till inlämning av projektarbete, x dagar till helg, tills de och de. Ja, ni förstår. Och nu... 1 vecka och 1 dag tills jullovet. Det är ju sjukt kort tid och jag får lite panik. Inte panik över lovet i sig utan över att jag snart går min SISTA termin på Umeå universitet. Sista terminen att bo i Umeå. Vill inte ens tänka på det. Vill limma mig fast här.

Minns ju första dagen i skolan. Jag cyklade fel... cyklade runt hela sjukhusområdet innan jag hittade till skolan. Jag var först på uppropet. Hamnade snett i klassen. Minns första tentan. Minns alla lärare, alla kurser glasklart (inte innehållet då... haha).

Nej... nu blir man ju fuktig i ögat här.

Lagom till jul, ett knallrött Diorläppglans. Tack.


På söndag åker Martin till Norge igen... det innebär i sin tur att han snart kommer hem från Taxfree och man får önska sig något. Denna gång blir det ett läppglans. Förvånad? Okej, vet att jag har x antal men mitt riktigt-riktigt röda läppglans är snart slut och då måste man ha ett nytt. Därför får jag önska mig detta. Lagom till jul önskar jag mig ett knallrött läppglans från Christian Dior - Addict Ultra Gloss Red.



Vi behöver en paus ifrån varandra...



Tillbaka i hemmet. Sjukt segt nu med uppsatsen. Urk på den. Behövs verkligen ett jullov snart för att få en paus från den. Skriva är en sak. Men att bara sitta och fila på språket och formaliteten gör ju en galen!!!

Även varit hemma hos Elli och lånat skidhjälm och stavar. Snart fjällen... ska bli lovely med semester. Hoppas bara att det finns snö kvar! Efter det blev det en tur till Mallan. Fiskat upp hennes klappar som ska hem till Söderhamn. Impad av inslagningen!



Ganska lätt att längta tillbaka.... Bosse-snygglo försökter smälta in....

Jo. Det är fortfarande synd om mig....


Tillbaka på bloggen.... Pigg? Sådär. Ska bli skönt att lämna hemmet och slippa ryggläge. Skolan kallar. Men ont i kroppen, ONT i benen. Huh? Skumt. Knaprat piller. Sovit dåligt. Kan bero på översömn de senaste dagarna.

Annars då? Sett en och annan film. Någon bra? Svar nej. Verkar vara brist på den fronten. Tips? Igår ledsnade Martin på mitt soffläge och tvingade upp mig för att göra något. Tur att han lockade med något roligt, min favorit sysselsättning. Slå in julklappar. Och helvete vad julklappar vi har i år. Nästan pinsamt. Ligger under granen nu. Ser ut som att en helt  bamse släkt har lagt alla sina klappar här.

35 klappar är det. Otroligt snygga dessutom!



Hmf... ser utsom att lampan i taket svajar....

Gästspel på bloggen...

Hej!
På beställning av kakan är det nu jag (Martin) som skriver. Varför? Jo Min mys bulle ligger med 39 graders feber och är totalt slut...det är riktigt synd om henne! Så nu har jag 2st som ligger i soffan och kräver min uppmärksamhet... Vi tror att det är vinter influensan som har tagit henne! Hoppas jag klarar mig... hon hälsar att hon återkommer i morgon igen med en uppdatering! Over and out from nygatan!


Kakan är för sjuk för att vara med på bild...men dessa två gentlemen poserade mer än gärna!

Svalt en verktygslåda...


Vaknade i morse av att jag hade svalt en verktygslåda, huvudet var en blandning av bommul och rakblad och ryggen saknades. Yey... sjuk!

Har funderat ett tag nu och kommit fram till vad det är jag har. Jag har till och med bildbevis....!!! 



Igår...på väg till julmarknaden....de har smittat mig med fågelinfluensan....

Låt den rätte komma in...




Biokväll på tapeten ikväll... Jag bestämde att vi skulle se Låt den rätte komma in. Någon mer som sett den, vad tyckte ni? Kan ju säga att filmen var väldigt, väldigt speciell. Vampyrfilm på svenska. Bra skådisar men för djup för min del. Rikligt med blod blev det också.

Som grädde på moset låg det ett rakblad i trappen i biosalongen när  vi skulle ut. Mmf....

Helgen i bilder...


Här kommer den hittills gångna helgen i bilder....



Gös med tryffelterrin, svampkompott och en vitvinssky (som ser väldigt röd ut)



Martin på väg till julmarknaden



Världens nöjdaste Kaka på julmarknad med kaffe och munk :P



Nk demonstrerar hur man gör en perfekt marsipangris. Synd att marsipan smakar apa...

Nermyst i soffan....


Svider i ögonen... helt vansinnigt trött. Why?! Sovit massor ju.

Marknaden var mysig. Massa barnfamiljen som trängdes tillsammans med lite annat folk, såsom mig och Martin. Mycket hemslöjd, kakor, fisk, kött och annat jox. Blev kaffe och munk för oss :) Plus att vi köpte med oss en bit torkat renkött hem. På saken blev det även en långpromenad. Haga är en labyrint... hittar inte för fem öre där.

Även hunnit med att flaxa ut till Strömpilen. Galet med folk. Skönt att slippa stan idag. Bytte en dunk vin som blev fel igår och fyndade kaffekoppar till mormor. Vita kaffekoppar med fat, Rörstrand, på halva priset. Perfekt!

Nu blir det mysa ner i soffan.... tända ljus och koka en mugg kaffe.



Myspys hos Andersson/Bodin....

Julmarknad!!


God lördag morgon på alla....

Ni som läst ett tag vet vad som hände igår... POLKAGRISBAK!!!

Begav mig till Angelica 19.30. Receptinläsning....rollfördelning och höra tips och trix. Sedan var det dags. Att få sockret till 155 grader är inte bara... men vips. Dags. Snabbt-snabbt ut med sockret på marmorplattan. Isklump. Help... vad hände? Alla står som fågelholkar. Ahaa... glömt ättiksprit. Haha... och slut på socker. Komp-handling... den andra. Redan varit iväg och köpt olja.

Men sen ni... då jävlar fick det fina fisken. Och jävlar vilka snygga polkagrisar vi fick till. Vilken lättnad. Och vad roligt att ha gjort dom själv... lycka! En påse med hem :)

Idag ska Martin och jag på julmarknad. Höga förväntningar... denna marknad har i snitt 30000 besökare på en helg. Sjukt mycket. Mer folk än vad det bor i Söderhamns kommun ju!



Hemmet har fått sig ett nytt diskställ. Inte lätt att hitta ett snyggt diskställ inte... men nu så :)

Ge en julklapp med hjärtat...




I juletider gäller det att inte tänka för mycket på sig. Vad ska man önska sig i julklapp? Vad ska man ge i julklapp? Mat? Godis? Pynta hemmet? 1000 tankar av egentligen liten betydelse.

Julen handlar även om att ge andra något, ge de som har det svårt av en och annan anledning. Detta är något jag tänkt en del på. Med små medel kan man göra något. Detta borde alla tänka på!

Detta gör jag denna jul:

- Köper julkort genom BRIS
- Anmält mig på att ge plasma. Ger redan blod och känner att jag vill göra något mer. Ville ge trombocyter också men hade för dåliga värden.

Känns bra... funderar nu på vad nästa steg är. Ge ägg kanske?

Tips på saker du kan göra i juletid:

- Anmäl dig att du vill donera dina organ (blankett finns på apoteket)
- Börja ge blod, plasma eller trombocyter
- Donera ägg eller sperma
- Köp julkort genom någon hjälporganisation
- Ge pengar i en bössa på stan
- Skaffa dig ett fadderbarn


Fler förslag?

Bosse tar över hemmet mer och mer...



Bosse stutsar upp sig allt mer här hemma. Ska alltid ha en glas med färskt vatten på köksbordet. Nya knöpar varje morgon annars skriker han rakt ut. Det ska klias och borstas. Han ska sitta på köksbordet ska smaka all mat vi äter.

År är han inte nöjd med sina klappar. Ja, självklart har han tjuvkikat den grisen.



Kostar ju bara 500 kr.
Det skiter han tydligen i och säger att han är värd den. Är han verkligen det... ??

Finn fem fel...


Blev bortskämd med mat idag med, lax i pestosås. Inte dum rätt det inte. Magen mätt = Kakan glad.

Martin kom till skolan idag strax innan tolv, åt med oss och trodde sen att han skulle läsa med oss. Men icke. Han dampade. Berättade 100 historier. Var här och där. Tror vi skrev 20 ord på eftermiddagen. Väl hemma slockande jag på soffan och dregglade järnet på kudden.

Jag som var så kaxig över att det snöade för fullt här idag.... Men, det straffade sig. Nu ösregnar det. Why?!?



Finn fem fel...

Ett skvaller....


Snabbpaus. Förköp är köpt till restaurangen! Verkar bli en topppen buffé och jag är taggad!

Ute snöar det fortfarande järnet men det känns bara mys. Mer snö så vi kan få en vit jul.

Läste ett skvaller om världens bästa Leila... hon ska ha en bebbe. Grattis Leila!




Glöm inte att Leila bakar ikväll på tv4+ kl. 21.00

Snön viner och det är dags för frulle här.


God morgon.

Här i Umeå är det fortfarande svart som natten ute och snöar på för fulla muggar. Börjar bli dags att ta tag i livet här. En frukost ska ner i magen. Väskan ska packas och kroppen ska bylsas på med kläder.

Dagen kommer att spenderas på skolan där vi ska fila till uppsatsen sedan igår. Lunch på skolrestaurangen blir det med. Idag skulle det serveras en tacobuffé med grönsaker som är anpassade till vintern. Kål och rutfrukter?! Ska blir spännande att se vad de har hittat på. Martin kommer också kika upp på skolan.



Massor med färg ska det va!

Make A Wish...


Inget på tv... så dött. Hur länge har inte Packad och glad och Äntligen hemma gått på tv?! Och kvällens höjdpunkt, Halv åtta hos mig, var iställt pga handboll. Vad är det för ursäkt?



Så... vilken väljer du?
Appappapp.... Bara välja en!

En utmaning i juletid....


Hemma.... lycka. Konstigt att en seg dag med noll aktivitet kan kräva så mkt energi. Saken blev inte bättre av en iskall vind och små, bitande snöflingor. Som tur var hade världens bästa gjort en zucchini-lasagne. Sjukt god! Längtar redan till matlådan.



På fredag ska jag göra en utmaning som jag velat göra en längre tid. Elli har bjudit med mig att baka polkagrisar med hennes vänner. Yey! Ska bli super roligt. Har alltid velat testat att göra det här men det har känts så svårt. Så nu blir det perfa med ett gäng erfarna. Verkar inte vara det lättaste! Återkommer med resultat.

Hem... nu!



zzZzZzz... vilken seg dag. Absolut sämsta skrivardagen genom tiderna. Hade det inte varit för handledningen (som för övrigt är framskjuten till 16.30) så hade vi gått hem för flera timmar sedan. Efter lunch har det inte blivit många skrivna rader.

Börjar dessutom bli hungrig, frukten slut, fiket stängt, magen kaffeslut. Vill hem!! Äta god lasagne och sova.

Nej. Nu blev det för negg här. Dags att packa ihop och möta kritiken!

This will be used on the same table as the Gingerbread house.

Denna skulle jag gärna ha hemma...

Vilken klapp hamnade nästan hos grannen?


Myspys frukost avklarad med julskinka (gjordes igår... MUMS), kaffe och adventljusstaken tänd. Men varför är man så sjukt trött på morgonen? Verkar som att antalet timmar i viloläge inte spelar någon roll längre. I fredags kväll/natt när Martin och jag var utbrända och skulle sova hela lördagen... då vaknar man tokpigg klockan 8.30? Idag är man ett lik.

Igår kom Martin hem med stora julklappspåsen. Han följde duktigt alla julklappsregler... vilket är:

- Paketen får inte vara inslagna eller ligga i affärens påse.

För om det gör det så kan jag lista ut vad det är. Så när Martin kom hem igår låg klapparna i en stor tygpåse som vi hade innan. Frågan är nu vad det var som vägde så sjukt mkt? Påsen gick nästan genom golvet ner till granen. Hmf... har ju inget tungt på listan.

Nej, dags att klä sig och gå till skolan. Idag ska vi få respons på uppsatsen för första gången.




Här visar sig ett annat julberoende. Tror vi har 9 kartor etiketter, vissa med fram och baksida.



Snören måste man också ha många... och i fina färger är viktigt!

Miniscons med saffran och fikon...




Här kommer ett recept på ett perfekt julfika till glöggen. Jag serverade dom med en bit blåmögel ost. För mig blev det 44 st, men då är de riktigt småa. Fungerar att göra dubbelt så stora.

Miniscons med saffran och fikon...

- 3 torkade fikon, klippta i små bitar
- 50 g smält smör
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 1½ flytande honung
- 1 påse saffran
- 2 dl mjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser  samt fikon i en skål.
Tillsätt smält smör, honung och mjölk.
Blanda snabbt till en deg.
Fördela dagen i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 8 min.

Godast att servera varma samma dag. Frys sedan in dom. Gott att servera en mögelost eller annan mjukost till.

Julklapps-häng på stan. Men jag då?!?


Blev en ledig dag idag. Man fick....
Finns inte så mkt att göra på uppsatsen innan vi får respons av vår lärare. Men istället blir det en extra söndag idag. Igår var det soffhäng hela dagen så idag blir det en effektiv dag istället. Vi har redan hunnit tvätta, diska, dammsugit och betalat räkningarna. Yey. Eff, eff, eff.

Martin och Mallan ska ha julklappshäng på stan idag. Jag är portad. Kanske huuuur nyfiken som helst redan. Men jag vet att jag kommer bli nöjd oavsett vad det blir. Också är ju Mallan med om Martin skulle spåra ur ;) Frågan är vad jag ska sysselsätta mig med??

Nej, dags att hänga sista tvättmaskinen.



Martins julgranskula. Cool va? :)

RSS 2.0