Tadaa... granen.


Yey. Regnet öser ner. Tror det blir soffan med film ist för att gå på marknad. Men en vettig sak ska vi göra... julskinka! :)


Småbakis och häng framför soffan...


God dagens...

Nu står Martin i hallen och ska iväg till Emelie och hjälpa henne att flytta. Själv ska jag ligga i soffan, kolla på nyhetsmorgon och vara småbakis. Hihi.

Annars en toppen helg.

- Granen är uppe (bilder kommer)
- Resten av julpyntet är också uppe
- Elli var här i fredags och såg postkoden och Idol
- Martin kom runt tio i fredags. Då hade vi ett minijulbord med glögg
- Igår hängde vi på stan och sprang massa ärendne och lunchade på Rost
- Bakade saffransscons
- Balkongen har fått en super fin ljusslinga
- Bella, Mallan, Lina mfl kom runt sju.
- Glöggade. Åt sconsen med ädelost. Pepparkakor. Ischoklad m.m.
- Utgång på Rex

Ja... det var väl helgen det. Idag ska vi iväg på julmarknad. Myspys. Första advent ju :)



(..... inte lika nöjd längre. nu får jag ju ta disken från igår. fan.)


Nu har granen iaf belysning...


Aktuell rapport...

Nästan två timmar har nu gått och jag har...

- Fått upp granen
- Satt in fyra ljusslingor med lampor i rosa, gult, grönt och blått
- 2 adventljusstakar i fönstrern
- 1 micrad matlåda + avokado
- Nästa lyssnat på båda sidorna av julskivan


Sjukt varmt... börjar bli trött. Har kvar att pimpa granen, dammsuga och plocka i lägenheten. Får nog hänga upp kulorna i fönstrerna i morgon.


Adventfest för två år sedan... Hallå.... HÅRET!? Sjukt långt.
Fina örhängen va? :)

Nu ska granen upp...!!!


Hemma igen från skolan.

Mysig promenad hem. Började mörkna, gick på p3 i öronen och lyssnade på fredagsflörten och vad gör du just nu. Går alltid hem genom gågatan eftersom jag bor längst ner på den. Hela gågatan är nu julfin. Umeå har investerat i ny belysning som hänger över gatan... jätte stora isblå snöbollar i olika storleker. Hur fint som helst! Sedan är det även julgranar med belysning och jirlanger längst hela gågatan. Myspys. Folk överallt som kryssar mellan affärerna med jätte påsar med klappar.

Direkt när jag kom hem blev det en tur ner i vårt mkt fulla föråd för att gräva fram granen. Så... nu vet ni vad jag ska sysselsätta mig med ikväll :)

Sedan kommer Elli runt sju för att kika på Idol och runt tio kommer hjärtat hem. Har laddat upp med årsglöggen från Blossa och ett minijulbord. Man får...

Så nu... på med julskivan och brotta ner granen!




Ja tack...

En kokbok i julklapp är aldrig fel...


"Här är den första boken om Saltå kvarn! En underbart vacker kokbok med ca 145 receptpå all mat du kan laga utifrån Saltå kvarns produkter. En kokbok som även berättar om Saltå kvarnsfilosofi och historia och om det vackra trädgårdskaféet, där bagare Manfred håller kurser. Allt ackompanjerat av härliga foton av mat och miljö.Det råder en hälsotrend i Sverige just nu. Fullkorn, surdeg, bönor, GI-metoden... Och samtidigt äroron för miljön stark. Mitt i allt detta finner vi Saltå kvarn utanför Södertälje, som sedan 60-talet har sålt fullkornsprodukter gjorda av biodynamiskt odlade spannmål. Plötsligt har de blivit helträtt! Deras produkter finns i Konsum och ICA-butiker över hela landet.Bokens recept fördelar sig på tre avsnitt: Mat, Bröd och Kakor. Du får bl a lära dig att baka en surdeg enligt konstens regler. Du får veta skillnaden mellan olika ärtor, frön och nötter. I avsnittet Matnyttiga termer reds olika begrepp ut.Åsa Swanberg, som står bakom texten, är matälskande skribent och copywriter som skrivit böckerna Fika Kika Njut och Bara Bullar.Wolfgang Kleinschmidt, som tagit flertalet av bokens bilder, är en av våra skickligaste matfotografer. Han har medverkat i ett stort antal kokböcker. Här är den första boken om Saltå kvarn! En underbart vacker kokbok med ca 145 receptpå all mat du kan laga utifrån Saltå kvarns produkter. En kokbok som även berättar om Saltå kvarnsfilosofi och historia och om det vackra trädgårdskaféet, där bagare Manfred håller kurser. "



Ja...
denna kokbok får gärna följa med mig hem och bo med de andra kokböckerna. På internet finns den att köpa för 179 kr. Kan den absolut vara värd!

En julklapp kanske?

Pyssel-tips till ljusstakar...




Detta satt jag och pysslade med igår kväll under Leilas jul. Roligt att ordna egna lite mer personliga julsaker att pynta hemmet med. Dyrt behöver det inte heller vara. Allt går att använda igen förutom mossan och ljusen...

Detta har jag använt... (obs. cirka priser)

- Röda ljus 4 för 15 kr, Indiska
- Guldljus 10 kr st, Indiska
- Röda muggar, gamla
- 1 påse gråmossa 20 kr
- 1 näve "tråd" mossa, 5 kr
- Adventsljusstake 169 kr, Cult design
- Pälsiga änglar 6 st för 29 kr, Lagerhouse
- Fåglar 2 för 10 kr, Buketten
- Kanelstänger 4 för 10 kr, Buketten
- Äpplen 3 för 10, Rusta

Lycka till....

God jul farsan...


Idag fick sig inte bloggen mycket tid. Saker som skola t.ex. har där emot fått sig sin tid.

Sen kände Elli och jag att vi vara värda en paus så vi drog ner på stan. Pengarna på kontot ska ju bort! Men jag följde mest med Elli när hon shoppade sina julklappar. Rätt mätt på stan, kan bero på de x antal timmar som vi spenderade på stan förra helgen. Fick iallafall med mig lite mat så att någon kan vara glad när han kommer hem imorgon.

Sjukt trött i kroppen och med en vrålande mage kom jag nyss hem. Tack för matlådan! C-uppsatsen börjar ta ut sin rätt i form utav att min axel börjar ge upp. Kanske får jag sitta på bänken imorgon och dricka kaffe?

Sova?



Julklappar att ge till din pappa kanske?
Tycker alltid att pappa är svårast i familjen...!


Missa inte Leila bakar ikväll....




Ni glömmer väl inte världens bästa Leila ikväll klockan 21.00 på tv4+...? Ikväll ska hon julbaka med ett chokladtema. Är jag spikad? Yesbox.

Men först.... Bonden!!

1 dl salmonella-kycklingsaft i hela kylen. yey.


Kom hem från skolan som ett slakt runt 17. Trött som en gnu (ja, man blir trött av att bara sitta i skolan och skriva!). Kände hur kaffet låg och skavde i den tomma magsäcken. Noll lust att laga mat men jag visste att detta var ett måste då jag tinade upp kyckling över natten. Öppnar kylskåpet för att ta fram kyckling. YEY!! Minst 1 dl salmonella-kycklingsaft har runnit i hela kylen. Ner över konservburkarna, över glasburkarna och ner bland grönsakerna. Behöver jag säga något mer?

Som tur var fick jag min belöning i form av en sjukt god middag. Tack Elli för receptet... precis i min smak! Blev kyckling i jordnötssås. MUMS!!! Plus att det blev fyra lådor att smaska på.

Nu ska jag skicka iväg min och Martins julklappslista. Spännande. Planerna med att mamma skulle komma nästa helg finns inte längre av en del skäl. MEN... julklappar blir det ändå!

Återkommer med receptet senare ikväll. Alla måste laga!



Hm... undra vem som ska få denna? ;)

Grattis till mig...


Är på skolan och skriver idag, inte varit här på en vecka i och med att alla intervjuer har varit nere på stan mer eller mindre. Vi sitter nu och funderar på vad som är viktigt och inte viktigt, och hur mycket tid ska vi lägga ner på formuleringar nu? På fredag ska arbetet in för granskning för första gången. Spännande.

Elli är och micrar lunchen, laxen fick följa med till skolan idag.

I går var det nästan tio minusgrader när jag var ute och gick. Var säker på att jag skulle falla ner och dö i en snödriva av kylen som slet i låren. De tio minusgraderna var KALLA minusgrader. Istapp när jag kom hem, röda lår med massa knotter. Idag pälsade jag på mig ryssmössan, knöt den under hakan, drog upp jackan till näsan, på med skinntummisarna, tjockare byxor än igår. Redo att möta vädret. Kommer ut på parkeringen och upptäcker att det regnar.

Grattis.

Tisdagar är inte fantastiska...


God morgon.

Svårt att kliva upp idag? Svar ja. Balans hela tiden mellan att tok somna om och släpa sig ur sängen. Hoho... helgen? Kom hit. Jag behöver dig.

Jag måste ta upp en sak som jag är så sjukt less på... Radiopratare som är så piffiga och otroligt glada över alla dagar i veckan. Lyssnade på radion igår. Någon ringde in och de kallpratade kort en stund. Sen säger radioprataren... Jaaa... för den är ju en fantastisk TISDAG!!!! hjälp. Är tisdagar en toppen dag nu också? Fredag ja. Torsdag möjligen. Men varför tisdagen?

Gnällspik?



Husbyggen i juletid...



Tror inte att det blir något pepparkakshus hos oss i år. Finns ju så mkt annat roligt att göra. Det här huset var verkligen enkelt och fint. Kanske blir ett hus ändå.

Ska du baka pepparkakshus i år?


Teriyaki lax med wokade grönsaker...



Lax, lax i stora lass. Lax är verkligen sjukt gott när det blir bra, och nyttigt!!
Hade inte alls tänkt idag att det skulle bli en asieninspirerad rätt men jo. Fantasin försvann.. asiatisk matlagning har så sjukt många kryddningar med såser osv. så har man lite grundsaker kan man göra god mat också!

Teriyaki lax med wokade grönsaker (4 port)

- 4 portionslaxbitar
- 3-4 msk teriyakisås
- Sesamfrön

- 1 påse wokade grönsaker
- 1 burk kikärtor (sköljda)
- Curry
- Gurkmeja

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnssäker form. Pensla laxen på alla sidor med såsen och strö över sedamfröna. In i mitten av ugnen i ca 15 min.

Hätta upp 1 msk rapsolja och tillsätt curry och grukmeja i en stekpanna. Blanda och ha i kikärtorna först, stek ett par min och ha sedan i grönsakerna. Woka i ca 5-7 min.

Laxen kan gärna penslas under tillagning.

Jag åt detta med en kall sås innehållande turkisk yoghurt, 1 msk majonäs, curry, salt och peppar.

Allt är frid och fröjd, kontot har pengar igen...


Dagen försvann. Kan det bero på den dåliga morgonen? Alla rutiner gick åt fanders, all chill på morgonen sattes på sin kant. Kan även vara mörkret som gör att klockan känns mitt i natten. Sedan gör inte de 26 graderna i lägenheten än piggare.

Sista intervjun till C-uppsatsen är nu gjord. Skönt att alla är avklarade samtidigt som det har gått väldigt bra och har varit intressant, spec de kök vi har fått kika in i. Tack-tack.

Idag fick kontot pengar. Det uppskattade både kontot och jag, även kylskåpet. Och nu kan jag gå på toa igen. Hade typ 3 rutor kvar av toapappret. Allt är frid och fröjd. Konsum fick sig ett besök vilket kommer resultera i att jag får middag även idag.

Kvällens meny:

- Ugnsbakad lax, wokade grönsaker med kikärtor och en kall sås. (här är det ett frågetecken, noll inspiration till sås)



Och palten då... ? Sådär. Den får 2,5 / 5. Mest degklump ju.

Palt-fest...




Vilken morgon....

Vaknar långsamt, hör något skumt långt baki huvudet, sover, något stör sömnen, vad är det som låter? AHA... det ringer på dörren. Men vad fan?!?! Nu... inbrott? Snuskhummer? Poletten faller ner. Kollar på klockan, 09.10. PANIK!!! Har tok-tok-tok försovit mig. Det är Elli på dörren. Det ringer på igen. Upp ur sängen. På med morgonrocken.

God morgon yxskaft.

Nu står Elli och steker upp palt. Jag vet inte om jag ätit palt. Men det är ju norrlands nationalrätt typ. Så nu blir det palt med lingonsylt. Jag äter ju allt så varför inte palt? Och lingonsylt är jag ju torsk på.

Palt....hiss eller diss?



Ursäkta texten i bilden.... - 1 dag idag. Men jag gjorde den igår men kom aldrig ut på internet.

Jag efterlyser fler kalas på hösten/vintern...




Ikväll ska jag på kalas... inte så vanligt med höst/vinter kalas. Till och med väldigt sällsynt... Och det vill man ju inte. Alla ska tränga ihop sig och fylla år maj-juni. En hel hög är ni, ja... känn er träffade. Just därför ska det bli roligt att gå på kalas ikväll, har liksom lite abstinens...

Jocke i klassen är det som fyller. Han har till och med bakat... yey. Spännande, spännande. Tyvärr bor Jocke busslångt borta, men jag antar att det är min tur att åka någonstans. Rätt bortslämd. Dock kunde ju vädret varit lite bättre. Blir pälsmössan med kepa och öronlappar, stor halsduk och vinterjackan. Tyvärr är min riktiga vinterjacka... den långa och varma på vift i Norge. Host host!!!

Nej, dags att föda buken här. Viltskav med lingon och svamp + rotfrukter till det.

Jag ligger i lä med att digga Twilight...


Haha... roligt att många verkar gilla Twiligt, typ till och med gilla den mer än mig. Jag har ju faktiskt bara sett den en gång medans andra snart är inne på sin tredje. Men jag lovar... jag ska hyra den. Kanske köpa den!

Nu har vi avverkat två intervjuer, båda gick riktigt bra. Inte alls mycket "dött material" som vi säger. Roligt med folk som har åsikter och verkligen kan uttrycka sig. Tror vi får med en hel del bra citat. Elli sitter och skriver nu... tror att det kan vara dags för eftermiddagskoppen med kaffe!

Ute är det snart mörkt... konstigt att man känner sig nere? Snön viner mellan husen. Hoppas nu bara att den stannar. Jag vill ha en vit första advent (inte alkoholmässigt... hoho), pimpla glögg och äta gott. Hoppas man får grilla gratiskorv nere på stan :P

Nej, kaffe var det ju....




Julgrisen står ensam på sin matta i sovrummet. Tror att det var förra året som jag läst att julgrisen var årets diss. Själv tycker jag den är rätt söt. Eller... ??

1000 x 100 tankar...


Sovit oroligt i natt... 1000 x 100 tankar som snurrade. Göra si, göra så? Om det var jag, hur hade jag velat haft det då? Snurrsnurr. Upp och kissa. Sova en stund. Upp och dricka vatten och kolla på snön. Sova en stund.

Segt att komma igång idag... jag och Elli har en fullspäckad dag med två intervjuer, 10.00 och 11.30. Känner att jag inte alls är så pepp som jag borde borde vara. Mer kaffe? Mer kaffe och må illa på alla intervjuer? Nja.



Bosse är utbränd... Kan han ha smittat mig? Den jäveln.

Twilight... Jag är kär.



"Twilight är baserad på Stephenie Meyers succéroman Om jag kunde drömma. Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington, Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulla och förföriska Edward Cullen tar hennes liv enoväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckats hålla sin identitet som vampyr hemlig, men nu går ingen säker, minst av allt Bella, som är den person Edward älskar mer än någon annan. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara."

Elin och jag var på bio igår... såg Twilight. Säger bara en sak... SE FILMEN!!  Hade trott innan att jag skulle gilla den. Precis i Kakan-smak med kärlek, spänning och onaturliga saker. Men att filmen skulle vara så sjukt bra hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Elin och jag var helt lyriska efter filmen och pratade konstant om den i över en timme, helt uppspelta. Shit vad bra den var. Avundsjuk på alla som har kvar att gå och se den... för gör verkligen det!! Nära ett pojkvänsbyte blev det också ;)

Betyg: 5+ / 5

Help... slut.


Vad hände med energin? Vad hände med tipptopp humöret?

Drog fram allt julpynt... hela Martins sida av sängen (... hoppsan) är nu ett berg av kulor, stjärnor, julgransbelysning, julstakar, mossa, pyssel osv. Superroligt att dra fram allt, titta på allt och beundra. Har ju saknat allt i ett år. Satte på julskivan på hög volym, kokade jul-latte och var pepp. Sedan rann all energi av mig. Slog in Martins paket... började svettas grymt. Helt slut. Fick bli en kall dusch och soffan.

Pyssel... Nej. Nu får det vila med julstöket en stund. Vill ju vara taggad när man ska pyssla.


Kakans Jul-latte...







Kakans Jul-latte
1 port/stor mugg

1. Sätt på den bästa julskivan på hög volym
2. Koka 2 koppar starkt kaffe
3. Häll upp ca 2 dl lättmjölk i en skål och värm i micron
4. Blanda i kanel, kryddnejlika, ingefära och kardemumma (men var försiktig och smaka av)
5. Vispa mjölken med en lattevisp/elvisp/mixerstav
6. Häll upp kaffet i en stor mugg, tillsätt mjölken, pudra över kanel

Smaklig kaffe....

Den bästa helgen på länge...


God dagens... Bloggen har fått vila medans Elin har varit här. Hon kom 18.05 i torsdags och åkte nu, söndag, 13.00. Supertomt när man har umgåts 24 h / dygn. Men.... jag är inte deppig. Brukar få sådana söndagar när jag har haft besök men idag har jag planerat in lite småsaker som känns roligt.

- Köpt en jultidning som jag har tänkt mig få inspiration från... både bak och pyssel
- Ska slå in Martins julklappar så han inte kan tjuvkika
- Sätta på en julskiva... koka latte och pyssla lite. Har köpt massor med roliga saker i helgen att pyssla med. Billigt och roligt. Små fåglar, kanelstänger, olika sorters mossa, julklappspapper, fina bakformar, glittriga äpplen osv. Får se vad det kan bli av det.

Det har kommit en del snö här. Hoppas den får vara kvar nu....

Helgen har verkligen varit toppen. Massa stan och småshoppning, köpt en hel del julklappar, ätit och fikat gott, hyrt två filmer och varit på bio, lagat god mat hemma och misslyckad efterrätt.

Berättar mer sen...




Var på Body Shop och hittade denna fantastiska favorit... Luktar sjukt gott och är ett måste på min julklappslista. Bodybutter kostar 240 kr. Min favorit blev Vanilla Spice Shimmer Lotion, kostar 190 kr och glittrar superfint!!!



En tankeställare till er...


Alla vet vi att vi ska bli bättre på att läsa på förpackningarna. Det kan kännas knepigt men om man står och jämför två produkter men med olika leverantörer som ser man rätt snabbt skillnader mellan dessa. Idag var jag och handlade, pålägg stod det på listan och jag bestämde mig för leverpastej. Coop hade en leverpastej på 500 g, Arboga hade en på 250 g, båda kostade lika mycket. Genast anar jag ugglor i mossen och vänder på pastejerna. Första ingrediensen är ju som känt det produkten innehåller mest. Arboga har där grislever, Coop har där grisfett. Leverpastej = lever. Jag vill ha lever och INTE grisfett. Lätt val. Sedan ska jag även ha renskav/viltskav/älgskav... spelar ingen roll. Låter priset styra. Ner dimper en viltskav. Läser på förpackningen att den innehåller 90 % hjortkött från Nya Zeeland, 10 % älg från Sverige. Min bild av viltskav är en svensk produkt. Målar upp en bild med betande renar på fjället. Men icke sa nicke.

Se vad mycket man får reda på bara av att läsa på förpackningen. Ofta får man vad man betalar för...







Nej, dags att köra ett race med dammsugaren så Elin inte får en astmachock när hon kommer...

Panik, svett och nästan en frukost mindre...


God frukost på bricka med kaffe och avokadomacka. Slår på nyhetsmorgon. Burrar ner mig i soffan och slår på datorn... Men vad fan.... Sidan kan inte visas. Svetten bryter fram. Testar igen... Sidan kan inte visas. JAHA!!!! Nu är det panik. Startar om datorn... Funderar seriöst på att vänta med frukosten för att ringa Com-hem genast. In på internet igen... Sidan kan inte visas. Okej, vad göra? Mitt liv är förstört. Testar att gå in på en annan sida än startsidan. Jaha... ehm... startsidan som låg nere.

Dags att söka hjälp?

God jul mormor/farmor...


Om mindre än en vecka är det löning för de flesta. Jag tror att i stort sett alla kör igång på allvar med att handla julklappar då. Problemet är inte alltid pengar utan även fantasin brukar det vara dåligt med. Därför tänkte jag ha en serie framöver med tips till hela släkten... Börjar med mormor och farmor.





Dags att bänka sig för att se Leila bakar.



Respons... nu tack!!!


Respons på bakgrunden tack... ?!

Har letat febrilt efter en julig bakgrund... detta var det bästa jag kunde vaska fram.

Ha kvar eller byta?

Jag övar... just nu rutten.




Leker i photoshop...
Synd att man är värdo... i yngre dar var man en fena. Men framförallt vill jag klaga på att jag har en version på engelska. Ska dock fila upp mina kunskaper så jag kan få in lite mer kakan-personlighet i bloggen.


En knäpp middag...? inte alls.


En annan sak som är bra med att Martin är borta då och då är att man kan kolla på The Hills på Mtv. Man får gilla...

Kom rätt nyligen hem från gymet, ännu en medalj åt mig. Hemma och hungrig som en varg, vad göra? Jo, slänga fram en Kelda tomatsoppa, tillsätta grönsaker i form utav vitkål och purjolök. Denna soppa toppades med köttbullar. Knäppt? Nä, gott. Sugen på något köttigt ;) Serverades med en avokadoröra bredvid.

Ikväll är det helkväll framför tvn....

- 18.30 Go kväll med tips på tilltugg till glöggen
- 20.00 Bonde söker fru
- 21.00 Leila bakar... Julbak idag. YEY!


Ojoj... den ena pratar, den andre är tyst...


Ojoj... vilken skillnad på intervjuerna. Vilken skillnad på personerna framför allt. Shit. Ena pratar, den andra inte. Här fick vi en del dött material. Drog en kopp kaffe efteråt för att insupa atmosfären och stödja fiket. Nu sitter vi och filar ner allt på datorn.

Men nu... lunch. Elli kör på lax och jag på wok. Oväntat? (se inläg nedan).

Annars en dag med strålande sol och 4 minusgrader. En bra dag med andra ord...

Gnuggar ögat på mjölkflirben....


Nu har jag och Bosse gjort våra morgonbestyr. Bosse börjar gärna sin morgon med att skrika, stryka sig runt benen och pocka på uppmärksamhet. En runda på toa avverkar han, lägger gärna tvåan. Hoppar sedan in i garderoben för att håra ner alla kläder. Hoppar upp på köksbordet och gnuggar ögonen på mjölkförpackningensflirben och lämnar bruna snigelspår. Skriker efter mat men vill egentligen inte ha något....

Idag ska jag och Elli på intervju nr 2. Denna kommer infinna sig på Nybro konditori. Ett rätt stort bageri på Teg om jag har rätt. Så... tagg-tagg. Hoppas på det bästa. Nio ska vi vara där.



Umeå. Lördag. Vår balkong. Tyvärr ligger mest is och gegg kvar.

Brokiga julkort... är du på?


I min rundsurfning hittade jag dessa helt underbara julkort... 45 kr för 6 stycken. Vill verkligen beställa dessa, frakt på 29 kr. Någon som är på? Frakt för 6 kort känns så värdo så hänka på och skicka dessa sjukt fina julkort till släkten :) blink, blink.

brokigajulkort-copy.jpg

Jag vill ge ett tips...


Julklappstips behöver alla... jag är inte bra på mycket. Vad kan jag som jag kan ge bra rekommendationer om? Jo, kokböcker. Har jag inte dom har jag oftast stått och bläddrat i dom och drömt mig bort. Det är inte många kokböcker som inte står på min vill-ha-lista. Därför ska jag försöka tipsa om lite olika kokböcker framöver.

För en kokbok passar ju egentligen till alla. Den som bakar, den som nyss flyttade hem ifrån, den som vill äta bättre eller mer internationellt, den som vill laga roligare vardagsmat, mer efterrätter eller lära sig baka bröd.

Så vart börjar man... ?

Monika Alhberg som är mest känd från Rosendahlsträdgård har gjort en hel del kokböcker. Men de jag tänker tipsa om är en serie. Monikas menyer med influenser från vår-sommar-höst-vinter.
Dessa kokböcker är väldigt fina, tjocka papper, fina bilder, både personliga hemma-hos bilder och matbilder, alla recept är uppdelade i teman och innehåller förrätt, huvudrätt och efterrätt. Denna kokbok passar den som gillar att bjuda hem folk på mat, den som vill bläddra i något fint och ha lite mer än en vanlig kokbok.



Böckerna hittar man för under 200 kr st på internet...


Har vi roligt eller roligt?


Hahaha... Jag är inte spec bra att gå in på ansiktsboken. Lite gammalt kort... men hade vi roligt på dansgolvet eller? Haha...




Tiden rinner mig mellan fingrarna...


Dags för vilostund... jäspningarna går på löpande band nu.

Dagen har verkligen gått bra. Upp till skolan vid tio för att känna på intervjufrågorna igen. Sedan lunchade vi supergott i restaurangen med klassen. Viltlasagne... gjord på mjukt tunnbröd ist för pasta och viltskav ist för köttfärs. Mums-mums. Efter lunchen blev vi rastlösa och åkte hem till mig. Peppade till oss och tog en promenad till Scandic för intervjun... gick verkligen hur bra som helst. Avslappnat och roligt från första stund. Nu är man taggad att fortsätta.

Känner hur tiden rinner mig mellan fingrarna. När jag funderar på saken så inser jag att ALLA helger fram till jul nu är spikade....

- Nu till helgen kommer Elin upp. Redan på torsdagkväll kommer hon. Ska bli super med besök. Vi ska bara mysa runt!
- Första advent... Martin kommer hem. Vi ska julpynta. Dricka glögg. Sjunga julsånger och jula oss.
- Andra advent... Mamman kommer upp. Blir julshopping. God mat och umgås.
- Tredje advent.... julfest med paketleken. Packa allt och slå in alla julklappar.
- Fjärde advent... Hemma!! Julmys med familjen.

Men jag är nöjd, mycket nöjd. Massor med roligt på g :)



Bosse smakar på skaldjursrisotton....



Bosse älskar skaldjursrisotto...



Efter Idol drar Bosse en hårkorvskräka på mattan. Man tackar...

Jag är en extrem julpyntare...


Här på gatan har det varit sovmorgon. Grymt skönt! Tycker det är svårt att variera sin frukost när man ska äta nyttigt. Blir lätt ägg, ägg, ägg. Tycker varken om gröt eller fil så mycket faller bort där. Men idag när det var sovis laddade jag upp med en tonfiskröra med yoghurt, purjo och ägg. Perfekt att slänga på en Wasa sport med en mugg kaffe till.

Idag ska jag och Elli skjuta skarpt. Dags för första intervjun klockan 14.30. Nervös? Ja. Eftersom de har ett mycket pressat schema och ändå tar emot oss vill man göra det väldigt bra. Dessutom får man inte en andra chans så det gäller att frågorna är rätt ställda. Alla sex intervjuer kommer vara avklarade på tisdag nästa vecka, så nu är det full rulle. Men samtidigt har vi haft sådan tur att det inte blev så utspritt. Nu kör vi järnet och skriver en grym C-uppsats. Pepp-pepp-pepp.

På frågan när det är okej att julpynta så är jag ju en extremt tidig julpyntare. Förra året tjuv-hängde jag upp allt i granen helgen som var... skulle ju bara testa hur det blev i nya granen :P Men iår håller jag mig till första advent. Men då åker rubbet fram. Lyktor, girlangen, ljus, tomtar och GRANEN!!

Taggad!


Gör din egen julglass...


Martin åkte igår som sagt. Och när han är hemma blir det inte lika mycket blogg... måste ju umgås också blir man pikad att man sitter liiite för länge vid datorn. Nu börjar jag inse mitt beroende... ögonen svider och jag har varit inne på alla favvo-bloggar hundra ggr. Alla favvo sidor, nyhetssidor, mat.... allt. Sängen?

Hittade en rolig sak på Coops hemsida som passar alla....Glass med julsmak

Gör din egen julglass:

1 liter god vaniljglass

Mumsa ner vad du vill i den. Glassen bör vara halvtinad, rör ner vad du vill och frys den ca två timmar.
Ex på saker att mumsa ner i glassen:

- Krossade pepparkakor
- Krossade polkagrisar
- Saffran
- Krossad knäck
- Nötter
- Fudgebitar
- Mörkchoklad
- Julkryddor såsom kanel, kardemumma, ingefära, nejlika
- Kolasås
- Frukter såsom fikon, apelsin, kiwi, vindruvor

Jag tror på en mix av pepparkaka, kolasås, apelsin och kanel.

Men jag har ju inte vunnit på triss...


Martin och jag var på Rusta förra helgen. Jag är inget Rusta-fan.. har inte tålamod till att kolla runt för att hitta något fynd. Men julsaker är jag en fena på och detta hade de en massa av på Rusta. Med oss hem fick vi två super läckra amerikanskinspirerade julgranskulor, en uggla och en motorcykel. De hade en massa fler sorter, jag hade gärna tagit alla. Blev även nytt papper och klisterlappar till paketen, en 5 m lång lampgirlang att ha på balkongen. Fynd!

Kollar på Martins önskelista och upptäcker att han tror att jag har vunnit på triss (vilket inte alls stämmer). Detta finner man på hans julklappslista:

- Motorcykel
- Dator
- 42" Plasma
- Surroundsystem

Hmf... vad ska jag välja?



Wokens positiva sidor i det oändliga....


Tillbaka med massor med energi, mätt mage och nyskrubbad.

Blev lite frälst när jag wokade så därför tänkte jag dela med mig lite tips på varför det är så bra att woka och wokens oändliga kombinationer....

- Woka med det du har hemma. I kylen eller frysen.
- Frysta wokgrönsaker är rätt tråkiga, min favorit där är Findus Classic
- Woka din favorit. Kyckling, fisk, räkor, fläsk eller nötkött. Där är min favorit kyckling eller kassler. Billigt och gott.
- Kokosflingor är supergott att ha i woken
- Fullkornsnudlar är inte spec gott
- Lime + limeskal piffar upp
- Använd en stor wokpanna om du inte vill ha wok över hela spisen
- Santa Maria har en serie med thaikryddor som en supergoda (kryddburkar)
- Använd konservburkar med minimajs, bambuskott, vattenkastanjer osv. Smaksätt med färska kryddor såsom vitlök och ingefära
- Smaksätt med soya, sweet chilisås, ostronsås, fisksås, pepparsås, kokosmjölk (listan kan göras oändlig)
- Rapsolja är lämplig att woka i = tål hög temperatur
- Bra sätt att få i sig massor med grönsaker
- Blir alltid mycket mat som man sedan kan ha i matlådan
- Färska grönsaker att piffa upp woken kan vara lök, purjolök, zucchini, vitkål, paprika m.m.
- En god smaksättare är att tillsätta bacon


Nä... nu får jag ge mig.



Här är min wok med kassler, massa wokgrönsaker, kokosflingor, ingefära, chilisås.

För att piffa upp woken gjorde jag en sås på turkisk yoghurt, sweet chilisås, kokosflingor och salt. Supergott!!

Jag vill bara dissa innan middagen...


Guldmedalj till mig som var och träna efter skolan. Kanske hur smal som helst nu. Eller inte. Jag vill också vara en sån som kastar sig hungrigt till gymet och kör tills svetten lackar. Men... jag är glad att jag en kom iväg. Nu äter magsäcken upp sig själv där inne. Varför är det just sånna dagar man har laddat upp med ingredienser till jordens största wok. Orkar ju inte.

Jag vill bara köra en dagens diss innan middagen. Jag vill dissa alla bilar som inte kan bromsa in ordentligt vid övergångsställen. Det är mörkt och halt. Man vet inte om man syns eller om man ska drutta på rumpen. Jag smyger över vägen i hopp om att hålla mig på benen och inte bli överkörd. Om bilen ist väntade in mig kunde jag med säkra steg gå över vägen. Så... bromsa in och visa den gående att denna syns. Tack..



Bjubbar på en bild utav två av mina favvobrocher....

Fett gör oss smala...


Ja, det kan man ju fråga sig. Tycker det här med kostråd är riktigt intressant eftersom vi läst mycket om näringslära i skolan och allt vi har gjort i matväg har byggt på livsmedelsverkets kostråd. Frågan är nu om dom är så bra? Kollade på nyhetsmorgon imorse där de pratade om detta och ikväll kan man sätta på fyran kl 19.20 för att lyssna på vad expertera anser. Tror att många gånger så äter man för mycket kolhydrater... magen blir sväld och man blir fort hungrig. Men äter man mycket fett får man lätt i sig mkt energi och blir tjock av det. Svår balans.

Är ett slakt idag. Soffan, jag och Bosse = Sant.

Ska ta och skiva upp morötter och gurka och dippa järnet. Mumilimums.


Himlen kan vänta...


Har inte sett programet Himlen kan vänta någon gång förr ens nu. Och det är med flit kan jag lova. För er som inte vet vad det är så handlar det om att man får följa ett flertal cancersjuka människor i deras vardag, i deras sorg och glädje, hur det är att leva med sjukdomen och gå vidare. Förstod att jag skulle gråta floder och har därför aldrig sett det. Men idag halkade jag in på en repris och blev fast. Funderar nu på att se nästa också. Snacka om att man får perspektiv på sitt eget liv. Kanske nyttigt det.

Tomt hemma. Martin har nyss tagit en taxi till flygplatsen. Här sitter jag och samlar mossa. Fortfarande kvar i morgonrocken. Inte borstat tänderna. Kurr i magen. Dags att möta dagen. Klä på sig, äta, ta en promenad och grotta ner sig i diskberget.



Igår... Kafferep på NK.

Helgen är här i 110 km/h


Helgen rusar iväg i 110 km/h. Men bra är väl det...

Lämnar en kort sammanfattning:

-  Skola hela dagen igår
- Martin fiskade upp mig på skolan 14.30
- Iväg till IKSU för att BADA! Jag vet, kors och kryss och allting i taket
- Simmade vi? Mja... bubblade mest och bastade. Myspys. Gissa vem som glömde sina braxor kvar?
- Fiskade upp Mallan och åkte hem.
- Ner på Ica för att handla tigerräkor, blåmusslor och annat gott
- Blev en suvve skaldjursrisotto. Varför gå på Invito. Riktigt nöjd :)
- Kollade på Idol. Mös drack vin och glögg. Somnade på soffan runt 22.30
- Idag har vi mest hängt på stan med Mallan. Lekte smal och fikade bara en kopp kaffe ??!!
- Handla ett par julklappar
- Iväg till Coop. Laddat med käk och Bosse och mig = Martin åker till Norge imorgon

Nu ska vi laga en riktig Ceasarsallad med massa parmesan, romansallad, kyckling och bacon. Såsen står redan och myser i kylen. Kvällen kan nog erbjuda en del kortspel och kanske en film.



Här är det minusgrader och en halv snöstorm. Myspys.

Julgodis... För små och storasockerbagare


När vi nu redan är inne på julbak så vill jag tipsa om ännu en bok. Jag äger inte denna men skulle mer än gärna ha Julgodis för små och stora sockerbagare den i samlingen, på adlibris kan man beställa den för bara 106 kr. Fynd!

Vill man surfa till sig något gott att baka så kan jag varmt rekommendera att gå in på www.ogon.nu

Massa gott, allt från kakor till tårtor och praliner.

Så vad gör vi i helgen? Bakar! Dessutom kom det en ny Allt om mat idag. Tror att jag och den ska ta och krya ner i sängen.

Saffranssnittar med choklad.


Juletider = umgåstider.
Umgåstider = ätatider
Ätatider = julgott

Och vad passar då bättre än saffranssnittar med choklad. Dessutom är de ruskigt goda, blir ca 20-30 st beroende på storlek.



1 kuvert saffran
1 msk grädde el smör
3 msk socker
100 g smör
2½ dl vetemjöl

100 g choklad

Glasyr
2 dl florsocker
Ca 1 msk vatten


Stöt saffran och socker i en mortel och blanda i grädde. Rör socker och smör poröst. Blanda i saffranet och vetemjöl och blanda till en smidigt deg. Låt vila ett par timmar i kylen.

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla degen till en korv och dela den på två. Gör två längder av båda och gör en skåra i mitten av dom där chokladen ska ligga. Lägg dom på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 12 min. Låt svalna. Smält chokladen. Häll den i i mitten av längderna. Låt stelna. Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Spritsa över kakorna.
Skär längderna i sneda bitar.

En helt ny tjej kom hem från frippen...


Någon är hemma från frippen... med ett helt nytt hår och ett helt nytt utséende. 2 timmar och 20 min, två skvallertidningar, två koppar kaffe men det blev ruskigt bra. Så sjukt skönt att bli av med utväxten (hata!) och få det kortare så man kan burra det. Tycker ofta man sitter så illa i skölja-håret-stolen med här var det andra bullar! Mös ner i en skön fotölj... och sedan började den vibbrera och massera. Ojoj... där snackar vi skön stol.

Sedan fick man en god löksoppa när man kom hem. Bara att sätta sig vid bordet och mysa ner. Man tackar...

Här har ni den nya tjejen!


Här sker inget wow...


Lunchpaus.... laxen med blomkål var inte alls lika god idag. Torr, tråkig och smaklös.

Här går det segt idag. Fått ner några rader här och där på arbetet... men inget riktigt wow. Nu har vi flyt känsla. Väntar på att få åka ut på intervjuerna mest. Nästa vecka kickar vi igång med två intervjuer. Pepp!!

Annars så är det helg snart... typ sådär imorgon. Och vad händer då? Idol = ja. God mat = ja. På stan häng = säkert. Men mer då ??

Såg att en kråka hade smitit in igår. Ska vara KORINTkakor. Mycket goda... baka nu till jul ni med =)

Julbak.... jo, den kom tidigt i år...


Nu har Kakan och Martin bakat... och inte så lite heller. Blev tre olika saker att mumsa på till jul. Nu gäller det bara att hålla händerna från kakburken.



Martin kokar lakritstryffel....



Kortinkakor med glasyr....



Flottansiktet rullar kakor (ps. imorgon ska jag klippa mig. lycka)



Saffranskakor med choklad och glasyr....

Praliner, fudge, kakor, kola osv osv...


Nu har jag två sötnosar som ligger och sover, en i soffan och en i sängen. Hihi.

Dagens uppdrag gick bra. Sten satte på sig glasögonen, läste tyst i fem min, frågade syftet, funderade, skrev och sedan gick vi igenom frågorna. Allt som allt gick det på 12 min, snacka om effektiv tid!

Lunchen då? Hm.. sådär. Helt okej men sakande det där extra. God morotstzatziki med grillspetten var mesiga och chokladpuddingen lite bitter och sur. Men mätt i magen blev man. Direkt efter skolan drog Martin och jag ut till Strömpilen för att kika runt lite. Blev både en julklapp till Martins mamma och systeryster + en liten till mig. :)

Igårkväll satt jag och läste igenom några kokböcker med julgodis och jag är så sjukt tagg på att baka. Har skrivit en hel lista på praliner, toffe, fudge, kakor, kola m.m som bara måste bakas. Tänker smygbörja lite redan ikväll.



Till alla er som älskar att baka, köp denna bok. Helt underbara recept och bilder. Massor med recept på kolor, kakor, choklad, praliner, fudge osv osv. Ett måste! Eller kanske ge bort i julklapp?

Ensamvarg med fippel här och där...


Hola...
Ensamvarg idag igen, Elli är sjuklig, så här sitter jag ensam i datasalen och försöker strukturera mig själv. Känner att jag fipplar lite här och fipplar lite där utan att det varken blir hackat eller malet. Men... lika bra att vara på skolan så att Martin inte stör ;)

Idag blir det lunch i kostrestaurangen. Yey. Äntligen öppen. Ett års väntan är över, jag har höga förväntningar och kommer granska alla steg kritiskt. Hehe. Mallan och Martin hänkar på också. Tyvärr får Elli vänta... men nästa vecka tror jag det skulle vara en favvorätt igen!

Sedan klockan ett har vi spikat ett möte med Sten. En läraren som vi haft ett par ggr som är bäst på det mesta, men även stenhård (hoho). Lika bra att få intervjufrågorna kritiskt granskade på en gång så vi inte är ute och cyklar. Men helst hade jag önskat att jag kunde hålla Ellis hand. Nu är jag utlämnad till Stenen själv. Scary.

Dags för mandis och kaffe!!!

Yes... det ordnar sig.


Help. Vart tar dagen vägen?
Hemmadag idag pga Ellis kräksjuka igår. Redan i morse hade vi telefonkonferens om projektplanen. Klurat hit och dit. Har även ringt  praktiken och fått min plats 100% bekräftad. Så sjukt skönt!! Äntligen.

Såhär ser planerna ut:
v. 4 Anticimex Söderhamn
v. 8 Kommunen Bollnäs (miljö- och hälsoskyddskontoret)

Längta, längta, längta.

Har ett ångestmoment kvar och det är att ringa och boka alla intervjuer till uppsatsen. Ge mig kraft!!! Varför ger alla samtal sådan ångest?!

Återkommer om mer info. Idag SKA det ringas.




Visade sig att Bosse älskar pepparkakor....

Utfärdar en varning...




Vill passa på och utfärda en varning för två frukter...
1. Pomelo
2. Sweetie

Testa inte. Urk. Pappersfrukter.

Tips till önskelistan...


Hade tänkt att ladda upp alla korten från kameran. Men icke. Kameran... hoho? Nej, borta. Varför kan man inte ringa till fler saker än sin mobil?

Då får man surfa ist... hittat massa fina smycken på kyssjohanna.se
Julklapp, julklapp, julklapp...


 

Mitt nya liv....


Måndag och fullt schema hela dagen. Som jag misstänkte gick dagen ändå bra trots krångel på förmiddagen. Nu håller jag alla tummar för att Elli ska bli frisk och inte smitta mig!! Viktigt. Så imorgon blir det till att jobba hemifrån. Har en massa samtal att ringa. Både praktiken och till C-uppsatsen. Ta tag i imorgon, ja.

Vill ni veta något sjukt oväntat?
Efter skolan drog jag och Martin och tränade. Hur oväntad var inte den? Dags att ta tag i livet. Bort med slemkroppen. In med grönsaken och träning. PUNKT! Inge fler ursäkter.

Så till middag fick det bli thaiköttbullar med kycklingfärs, riven ingefära, lime, fisksås och massa annat gott. Till det hade vi en jätte vitkålssallad. Nu väntar man bara på att magen ska sätta igång...



Mm... godis...

Helgen i bilder...

Eftersom jag är en latmask, spec på söndagar, så har jag inte laddat upp några kort på datorn. Men vissa är bättre på det, som Malin. Därför snodde jag hennes kort... Så här är helgen i en liten sammanfattning....




Mums, mums...




Alla samlade hos Andersson/Bodin





Utgång... fyllekorvar på Rex...

Kaos-dag...


Dagen började effektivt med tvättning, byta sängkläder, diska, frukost och göra sig i ordning...

Strax efter nio när jag står påklädd i hallen precis på väg att gå till skolan ringer Elli... Elli är magsjuk och blir hemma. Där börjar allt gå snett. Till saken hör att vi hade redovisning till våra nollar 10.00. Och klockan 13.00 redovisning av projektplanen till C-uppsatsen. YEY!

Inte mycket att göra... kan ju faktiskt redovisa själv. 9.55 är jag i restaurangen får att ge dom tips och råd inför deras drift där. HOHO? Ingen där. Jaha. Hittar läraren... Nä, 13.00 säger hon. NEEEJ!!! Då har vi ju redovisningar. ARGH! Kommit hit i onödan. Bestämmer iallafall att jag ska komma 15.00 ist.

Och nu sitter jag här.... filat på en PP till redovisningen. Läser in lite punkter och tror innerst inne att det blir en bra dag ändå...


Idag känns det att man lever...


Helgen har verkligen varit tipptopp och det får man lida för idag i form utav huvudvärk, dimma i ögonen, skakningar men annars helt okej.

Helgsammanfattning:

- I fredags bakade vi järnet. 8.30 kom jag ut till Sävar och 19.30 åkte vi hem. Gissa om man var trött? Det sved i ögnen av allt mjöl.
- Vi bakade en varsin proppfull Ica Maxi papperspåse med mjukt tunnbröd.
- På kvällen bakade vi sjukt god pizza i vedugnen.
- Magen fick en kolhydratchock och gav upp när vi kom hem. Var nära att jag fick sova på soffan.
- Igår var vi ut till Ersboda och köpte julsaker, mat och alkohol.
- Ner på stan för att kika runt.
- Möter upp Emelie, Malin, Tanja och Tomas på Olles. Dricker öl och dippar.
- Middag hemma hos oss... Höstmiddag med kött, svampkompott med fläsk, rödvinssås med lingon och potatis i formar med svamp och parmesan. GOTT!
- Häng här och sedan iväg till Rex. Träffade Bella, Frida och Lina och dansade järnet



Idag = soffa, säng, film och mat.

Jag dör...



Jag dör....

Hockeykväll.

(isolerar mig i sovrummet)

Jag tror på en riktigt bra helg...



Känner att det kommer bli en finfin helg. Borta hela dagen imorgon. Baka och umgås... jag säger bara 24 pkt jäst och 6 flaskor sirap. Ojoj, träningsvärk på lördag.

På lördag ska vi göra stan...inspireras till julklappar och ta en eftermiddagsöl med Mllan och Emelie. Till kvällen har jag planerat en höstmiddag med svamp, lingon, potatis, parmesan osv. Kan nog bli ett och annat glas rött  till det.

Nu har vi en plåt med varma mackor i ugnen. Och ja... jag har gjort en till sats med världens bästa avokadoröra...

Bak-dags imorgon...


Hemma igen efter en lång dag i skolan med uppsatsskrivning. Ledsen, men det känns som att de kommande 10 veckorna kommer att handla rätt mycket om detta. Idag flöt allt på  bra... mycket är planerat och nästa gång börjar vi ringa runt för att boka intervjuer med restaurangerna. Hoppas nu bara att de visar intresse!!

Imorgon har jag och Elli tagit ledig, jobbat in :) Imorgon är det nämligen dags att BAKA!!! Vi har bokat en bagarstuga i Sävar där vi ska baka mjukttunnbröd hela långa dagen, fika och umgås. Framåt kvällen ska Martin kika förbi och sen blir det pizzabak i vedugnen. Mysilipys.

Nu är det dags för en korvmiddag här...



Såhär såg det ut i restaurangen i skolan som vi hade förra hösten. Lätt roligast vi gjort i skolan.... Och nu öppnar våra nollar den på tisdag. Jag är spikad!!!

Papparkakor och glögg...


Martin och jag kom nyss hem från Ica, vet ni vad som fick följa med? Pepparkakor! Man fick...

Så nu ska vi myser ner till Bonden och äta pepparkakor och dricka glögg.

Yey.

Vi har strax vuxit ihop...


Låång och intensiv skoldag. Första dagen med c-uppsatsen. Känner redan hur Elli och jag börjat på att växa samman. Som tur är har vi även redan pratat igenom om att om vi tycker att den ena gör något fel... så säg det direkt. Inget får läggas på hög så att bägaren rinner över och jordens bråk utlöses. Här luftar vi direkt och går vidare. En annan viktig sak vid uppsatsskrivning är matsäck. Dagens: 1 matlåda, 1 äpple, 2 kiwi, 2 mackor, 1 termos kaffe, 1 köpt mugg kaffe.

Om 1 h landar mannen i Umeå. Hade jag pengar hade jag köpt med mig någon god mat hem. Hade jag pengar hade jag handlat ingredienser till mat. Nu blir det konserver... kycklingwok med kokosmjölk. (Martin gillar inte thaimat)

Kommer inte bli mkt blogg idag... ställer en fråga till mina vänner-läsare.

- Julklappsleken... NÄR? Jag kan bara första advent samt tredje advent. Fungerar det för er att spika någon utav dessa helger? (jag bjuder på lingonglögg...)



En svart jul?

Ge mig tips...


Ligger i soffan med datorn i knät och toksurfar omkring... in på alla inredningssidor jag bara kan hitta. Måste ha, måste ha. Så nu börjar julklappslistan ta form... Lika bra att börja i tid!

Men snälla... jag behöver mer inspiration. Vad är ni inne på för hemsidor? Tuffa smycken eller söt inredning... efterlyser något att vila ögat på.

mina favoriter är:

http://www.ljuvating.com/
http://www.systerlycklig.se/
www.milajki.com/shop

Mer inspiration behövs!

(kurr-kurr... måste ha en macka)



Dessa finns på min önskelista... från Syster lycklig


Den är min... min, min, min...


Åter glad och pigg. Fick verkligen igång kroppen efter städningen, sedan stressa och iväg till skolan. Svettigt värre. Väl på väg till skolan så slog det mig när jag gick förbi systemet att jag inte köpt årets Blossa-glögg. Katastrof, jag som skrivit om den flera gånger.... !! Panik, rusar in och hoppas på det bästa. Och yes, där står den blå och läcker och lyser mot mig. Yey. Minminmin.

Mätt i magen... finns en risk för att magen kommer få en fiberchock ikväll. Massa kikärtor och grönsaker. Mums. Ladda kroppen med grönsaker såhär i mörkret.

The Hills på tv nu. Hihi. Favvis. Passa på, Martin kommer imorgon.

Nu känns det bättre....


Nu när några utav punkterna på ångestlistan är avklarade känns det bättre...

Dammsög och skurade golvet så våldsamt att kaffet höll på att flyga ur magen, kände hur det låg och skvalpade i halsen. Stanna, stanna, stanna. Men nu jävlans vad snyggt det är här hemma. Vem vill slicka på golvet? Föda barn på det? Fritt fram.

Dags att packa ihop sig. Lunch med Elli på skolan 12.30. In med tentan och efter det ska vi sätta oss ner och fila på projektplanen på uppsatsen.

Hörs ikväll....


Utflykt, Gävle, Lunch, Förra helgen...

Det är inte synd om mig, inte alls...


Inte en bra dag, inte på bra humör för 5 öre.....

1. Jag försov mig 1.5 h. Gjorde kanske inte så mkt förutom att jag blev översovd av det = superseg
2. Mitt ansikte ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig
3. Mitt vänstra öra, snippen, är ett köttsår. (använd aldrig örhängen om du VET att du är tokallergisk) Smart kaka, smart.
4. Jag får aldrig tag på någon för att få en praktikplats. Inte inne, eller återkommer om 100 dagar, eller inget alls. SVARA!! (desperat är förnamnet)
5. Jag fick återbud på min praktik i Söderhamn. YEY... nu är jag inte i ett flyt.... icke.
6. Jag är fattig och vill ha minst 742987492 olika saker. Supernödvändigt!
7. I diskhon står det 25 kg disk
8. Jag ser inte golvet för alla löv, damm, groggar och övrigt.
9. Börjar med C-uppsatsen imorgon och börjar känna mig RIKTIGT stressad.
10. Idag ska hemtentan in, ge migg ett G, jag orkar inget annat....


Mitt i denna det-är-sjukt-synd-om-mig-period så läser jag: vimmelmamman.blogg.se.
Och nej, det är inte synd om mig, inte alls.

Kakan, väx upp.

Och till alla andra. Läs denna otroligt starka blogg. Ni kommer få er en tankeställare....


Jul-inspiration från cult design


Fryser, är trött och har ont i huvudet.... på detta måste jag fila det sista på tentan. Vad gör man då?
- Ner under filten, på med tofflorna och fram med telefonen.
- Ringer mamman, Martin och Mallan
- Ser Vänner

Förtränga, förtränga, förtränga....

Som sagt så var jag på Sia-butiken idag. Så sjutk mkt fint till julen. Här är några utav favoriterna.... Alla bilder är från Cult design...


Det bästa avokadoreceptet någonsin...



Sedan igår kväll har jag en ny last, jag är rätt bra på att samla på mig matlaster. Sofie hade ett recept på en avokadoröra som vi åt igår och sedan dess är jag såld. All röra tog slut igår så ikväll blev det en ny, och så jävulskt god är det!!! Inte blev det sämre av att jag fyndade ett nät med avokado för 10 kr.

Sofies Avokadoröra:

- 3 mogna avokado
- 2 msk mango chutney
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1/4 hackad rödlök
- Curry
- Paprikapulver
- Salt och peppra

Mosa avokadon, i med resten och smaka av med kryddor.

Passar till ALLT! Till tacos, kyckling, fisk och absolut på en macka.

Jag är lycklig....

Min När-jag-får-jobb lista är lååååång....


Åter hemma... Blev en kaffekopp på NK och genomgång av tentan. Kändes bra, rätt lika svar och struktur, lite småjox bara att fixa ikväll. Imorgon innan 15.00 ska den lämnas in, skönt.

När jag ändå var på stan idag kunde jag inte hålla mig ifrån att gå in på SIA-butiken. Umeå måste ha en utav Sveriges bästa inredningsbutiker. De hade fått in massor med fina julsaker, tänkte kolla ikväll om jag kunde hitta några bilder. Ont i själen utav  att kolla på allt. Tänk så mycket lyckligare jag vore om  jag fick den, den, den, den och den saken.

Kilade även in på en elbutik och till min lycka har de samma julgransbelysning som jag köpte förra året. Massa små bolljus i regnbågens färger. Super... minst två sånna måste inhandlas.

Nu ska Emelie och jag dra och kika på en soffa åt henne och jag får fila på min När-jag-får-jobb-lista....



Nu när det är minusgrader om dagarna så har jag dammat av en kär gammal vän :)

En liten extra tanke i den annars gråa vardagen...


Nu har det iallafall hänt lite saker här... Känner att all information som jag vill ha nedskriven till tentan i stort sätt är där den ska vara. Sen får jag väl se hur jag känner med det efter att ha träffat Elli. Även en lunch är nere i magen, åt en vansinnigt god avokadoröra igår som jag kan återkomma med senare.

När vardagen går på rutin och det mesta känns grått som det lätt kan göra på hösten så behöver man få en överraskning. Då menar jag inte att man ska få en present utav kanske ett fint sms av en vän/pojkvän, en trevlig middag, att man hittar på något spontant eller ett glädjande besked. Jag har haft tur på denna front och fått den senaste tiden FYRA brev hemskickade... mest bara sådär. Jag har inte börjat att skicka utav bara haft lyckan att få dom...

- Först ett tjockt brev innehållande jättefina stickade tumvantar av mormor och ett brev + ett vykort som jag kunde svara på. Förberett medfrimärke och adress :)
- Sedan ett roligt långt brev av mamman + glöggreceptet som jag hade med tidigare i bloggen.
- Ytterligare ett tjock brev. Iofs bara med en skolbok från Emelie.
- Idag dök det också upp ett brev. Ett sött vykort från Elin som nu hänger på kylskåpet.

Får alltid en liten tår i ögonvrån. Tänk att så liten kan göra så mycket....


Förlåt alla...


Förlåt bloggen och läsarna för en extremt dålig uppdatering de senaste dagarna. Rätt svårt att få tid till att skriva när man har sex tjejkompisar på besök, liksom inte meningen att - Hej, sätter mig vid datorn en stund nu ja. Nej, nej. Här har tiden spenderats maximalt på att umgås.

Har hänt sjukt mycket: Festat, middag (och icke middag), fikat, shoppat, utgång, spelat kort och umgåts en massa.

Har även helt extremt mycket kort från helgen, lägger upp dom allt eftersom med en text till så märker vi vad som hände.

Ungefär såhär ser dagens planer ut:

- Skriva klart hemtentan på förmiddagen
- Dammsuga och skura golven
- Träffa Elli för en  tentagenomgång
- Kolla på soffa åt Emelie
- ÅTERHÄMTNING!!!!!



Kortspel hemma hos Emelie... där ser ni mig just förlora....



Fråga inte vad vi gör... Men här kan man se den nu längre ej existerande köksduken + bordet som aldrig blev sig likt...



Slagna hjältar en lördag i ett försök till att få i oss lunch....

RSS 2.0