Designtävling...


Min bloggdesign känns ju så värdo att man knappt orkar läsa min blogg, och själv förstår jag mig inte på hur man ändrar design. Därför ska jag vara med i en tävling för att vinna en design, bra idé? Man kan ju alltid försöka. Den rosa skulle passa min blogg som handen i handsken.

Gå in och kika ni också: http://fakkors.blogg.se/

Nu ska jag väcka sovkorven...

image154

Lill-prisen solar på balkongen på sin handduk...

Pulverhuvud


Yey... smart Kakan. Klockan på sex. Smyglurar ett tag innan jag går upp. Ställde klockan så tidigt för jag behöver plugga på några räkneuppgifter. Men har jag den boken?! Nej! Den har ju Elli. Mongo.

Men då är det väl bara att börja dagen. Jag har fått en röd näsa efter solen igår. Det känns ju perfekt... kan jag matcha den med finnen på hakan. Jippi.

Hur länge tror ni sovkorven sover? Vi har iallafall sagt att vi ska ta ett träningspass på morgonen. Han får sova till 8.30 tycker jag.

Men det är ju inte så att jag inte har annat att göra så det är bara att sätta sig ner med det. Koka kaffe. Köpte hamburgerkött igår... så det blir en hårding med det och pepparrot. Mums.



Världens sötaste...


Hittade dessa högtalare som är till datorn för 185 kr. Är dom inte hur söta som helst??? Pax dom till mig.



Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa. Har läst ut Känn pulsen slå med Berny Pålsson. Lätt 4 av 5, men läs Vingklippt ängel först.

Ses imorgon!

Sista helgen och picknick



Vad kan bli ett bättre avslut på detta år i Umeå än att avsluta med en riktig brakpicknick och en fylla på toppen.

Detta ska Martin och Kakan ha i sin korg:
- Hemmagjord potatissallad med soltorkade tomater, marinerade vitlökar, rödlök och sockerärtor
- Örtmarinerad ryggbiff
- Renkorv
- 3 liter vin (host, host)
- Pistagenötter
- Cashewnötter med mexikansksmak
- Cider och öl
- Sallad ska vi köpa in imorgon till lunch

Tror ni på detta? Det gör jag. Ska bli strålande sol och varmt.
Martin har fixat våra cyklar. Jag är tokladdad.

Såhär har det sett ut tidigare år.....

Brännbollen 2006


image149image150

2007

image152image153

TV-tipset...


Nu är maten till imorgon helt klar. Bara att hugga in....

Vill bara påminna om att det är Niklas-mat nu klockan 20.00. INTE missa!

Igår hyrde Martin och jag en film vilket ledde till att vi missade Leila bakar (gråt)... sedan var filmen själv sämst och vi somnade båda två i soffan. Hyr inte Michael Clayton. Värdo!

image148

Ge kakan denna, tack!

Tonfiskpasta...


Mätt i magen... blev en special tonfisksallad med spagetti och citron.

image147


Recept:
- Tonfisk i vatten
- Fullkornsspagetti
- Skal och juice av en citron
- 1 hackad rödlök
- ½ ask sockerärtor
- Blandad sallad
- 1 paket bacon (stekt i småbitar och avrunnet på papper)
- Kapris efter smak

Blanda allt varmt. Servera med ketchup... så klart!

Nu ska jag ta tag i disken och sedan förbereda inför imorgon. Återkommer om vad det blir på picknick!

Tjipp.



Hög på kaffe...


100 koppar senare. Har inte kunnat uppdatera bloggen tidigare för jag har ett för intressant liv.

Redovisningen idag gick bra... arbetet fick bra betyg av läraren. Bara småjox som måste ändras. Mycket nöjd!

Sedan skulle det bli det vanliga plugget på mb men det var för fint väder. Jag och Elli skulle bara ta EN kopp kaffe i solen. Blev kvar några timmar + x antal kaffekoppar slank ner.

Stekaren och Emelie luncha på Rost (avis)... mötte upp dom där vid halv tre. Sprang lite ärenden och avslutade i bio-parken med en stor latte och en stor mjukglass med tuttifrutti-strössel. MUMS! Sedan iväg till ica för att handla meny till imorgon. 16.30 mötte jag upp Ida för en fika... igen. Drog till playan vid kajen och hade premiär där. Ge mig parasollen! Tyvärr iskallt + iskallt kaffe.

Hemma igen... helt kaffehög men glad på livet. Nu ska jag slöjda ihop en meny till kvällen och förbereda maten till imorgon. Hihi.

Kakan på Hoj


Här ska ni få se något ni aldrig har sett förut... och kommer aldrig mer få se heller. Kolla och njut på fartdåren.

Nu ska jag och Martin slänga in en film. Imorgon kl 7.00 är det tvättid och 8.30 dags att redovisa.

image144
image145

Världens snällaste...



Hihi... detta kakfat fick jag av Martin i helgen. Jag har det stora, det här är ett mini-fat. Blir perfekt till cupcakes-fikat på lördag!

Fick även en svart picknick-korg av Martin idag + en fin handduk att ha i. Har redan börjat smygpacka den. Hihi.

Nu blir det skrubb i dusch och sedan film!

image143

Hjärtklappningar och dödsångest



JAG LEVER!!

Men shit... det gick fort! Och jag klämde mig fast i Martin så han ska vara glad om inte hans revben lyser blåa imorgon. Också är det ju det där med att svänga... inte min grej. Känns ju som att man ska ramla av när man svänger med!
Kan inte säga att jag njöt, istället tänkte jag på hur nära döden är en. Ramla = död. Ingen mer motorcykel för Kakan. När Martin frågade om vi skulle ut till Holmsund skrek jag NEEEJ i ren dödspanik! Hem...

Sedan tjuvade jag pluggtid. Martin, Emelie och jag gick och plockade sallad på buffé. Riktigt bra buffé dessutom! Svårt att inte ta ca 5 kg.. också en salig blandning av allt. Efter det gick vi och satte oss i bioparken och mös. Sol och mycket folk. Synd  att man aldrig kan sitta bekvämt på en filt. Men nu har jag laddad inför fredag! Efter det blev det termos-kaffe och negerboll. Mums.

Nu  är man hemma igen. Ska ta och plugga och sedan scrap-booka. Fick en bröllopsbilaga av Emelie. Kanske kan klippa ut något där, länge sedan boken fick något i sig. Alla tidningar är ju sjukt dyra.

image140image141image142

Hörs vi inte mer så vet ni varför....


Hallå.

Sitter nu på mb... Elli och jag har kört en pluggpass men snart är det dags att dra. Alldeles för tidigt men Martin, Emelie och jag ska ha fikis i parken. Filt, kaffe, negerboll och solsken. Martin åker snart så vi måste passa på och nöta på varandra.

Inte fick man ta en promenad ner på staden heller. Nej, Martin envisades med att han ska hämta mig på Emelies motorcykel. Men jag vill ju inte. Kommer jag inte tillbaka så vet ni varför. Vill inte åka och vet inte hur man gör, har liksom inget behov.

Håll tummarna.

Studentbalen... ett utav livets höjdpunkter?


God morgon.

Sitter nu med andra koppen kaffe och surfar runt. Morgonstund har guld i mun. Japp. Frukosten bestod av två kokta ägg, en hårding med gucce (man får äta den även till frukost) och kycklingskinka och kaffe med lättmjölk. Mätt i magen.

Läser alltid VK på morgonen. Idag var det ett reportage om studentbalen som var igår. Vi åkte förbi den när vi tog bilen från Emelie. Hade ju tänkt att kolla på den men visste inte om att den var igår. Snyft. Men iallafall så stod det idag om den och en tjej som gjorde en budget variant av balen. Bra idé för alla har ju inte råd, tyvärr stod det inte hur mycket pengar hon la ner sammanlagt vilket var synd. Jag tror iallafall att hennes stannade på ca 2000 kr. Kanske är budget jämfört med vissa men ännu mer budget går det ju att göra, tex. att inte gå till frisören.

Det jag förvånades av att se var alla korta klänningar på tjejerna. Såg inte en enda som hade en klänning som inte var i knähöjd... Är det någon som vet vad Umeå har för klädkod till balen? Jag blev förvånad iallafall. Bal för mig är långklänning. Iofs kan det ju vara bra att man får ha en kort klänning, finns ju liiiiiite mer att välja på då och det blir billigare.

Själv så tycker jag att balen var bland det bästa och roligaste jag gjort i mitt liv. Spec alla förberedelser som började redan hösten innan. Mönster till klänning, färger, prova den flera gånger. Skor. Boka frisör. Matchande smycken. Bil. Tycker absolut att alla förberedelser och förväntningar är halva grejen.

Nu ska jag tippa i mig det sista kaffet, borsta tanden och bege mig till skolan. Vi ska först förbereda och fila på redovisningen till imorgon, sedan blir det plugg på mb för hela slanten.

image137image138image139

Helg planer...



När man har massor att göra och känner sig stressad behöver man något att se fram mot. Och denna helg är det vekligen fullt upp. På fredag tex ska vi på brännboll. Det betyder picknick vilket är en favorit. Blir nog att vi är ute hela dagen/kvällen. Sett en rosa picknickkorg på Lagerhouse som jag tror jag måste inhandla. Men sedan till det viktigaste.. vad ska man fylla i den?

Tror jag ska satsa på en hummus-smörgås. Köpta något gott bröd och fylla den med en kryddstark hummus och en massa grönt. Men på kvällen då? Grilla? kylskåp... hm, hm. Känner frågetecknen. Något som har något kvällsförslag. Lite för långt för att dra hem och grilla.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa. Boken skulle ha varit tillbaka igår. Hoppsan....


En sådan skulle jag vilja ha i födelsedgaspresent...



Fylla korgen med en massa fint och färgglatt...

Smörgåstårta...!!


Nu har jag och Martin kalasat. Emelie fick ett present-kort på Make Up Store så hon kan vara extra snygg i helgen! Vi fick jätte gott fika och gissa vem som var hungrigast? Kakan. Tur då att det var två favoriter: Negerbollar och smörgåstårta! Jippi.

Emelies smörgåstårta var super god, saftig och med en massa smak! Negerbollarna var också toppen. Nu är man mätt och belåten.

image135
image136

Avis?


Weii... fikis


Nu är vi hos Emelie och ska ha kalas-fika. Det blir smörgåstårta och negerbollar. Weeiii. Taggad.
Pax Kakan störst bit!

Skönt att lämna biblioteket bakom sig, snart får man väl ta och betala på hyran där.

Dock finns risken att man måste köra ett pass hemma också.

Tjipp.

Pistolskott i pannan

Seeeegt.... Har man inte läst mycket innan tentan känns det omöjligt att läsa in det på slutet för då är man så stressad så man vet inte vad man ska koncentrera sig på. Inte blir det bättre heller, tycker ju att det borde kännas mer okej att skriva tenta nu efter att ha gjort det x antal gånger men det känns aldrig bra. Bara jätte mega klump... Har liksom redan haft min kvot av omtentor känner jag. Och ja... jag kommer fortsätta tjata om denna tenta tills jag har skrivit den.

Pratade nyss med Elli och hon är på väg hit. Bra... kaffe och förhöra varandra kanske?

Glömde en viktig detalj i förra inlägget... Inte nog med att jag var mega sen och tokstressad. Kommer i tid till skolan... ca 7.50 (tog bussen) Tomt i klassrummet förutom vännerna. Hum, hum... varför? Internet... jaha, grattis. Börjar 8.30. Pistolskott i pannan.



Emelie får den här tårtan idag för hon fyller år. Hipp, hipp hurra.




image54


Arg som ett bi....


Vilken dag hittills. Surast i världen i morse, lätt en tia!

Som jag skrev igår så skulle jag gå hemifrån klockan 7.15 för att hinna till skolan och jag hatar att stressa på morgonen, måste ju äta frukost, dricka kaffe, läsa tidningen, sminka mig osv. Just därför ställde jag klockan på 5.30 för att kunna ta det lugnt, snooza osv. Men gissa när Kakan vaknade? 7.20 av att Martin frågade om jag inte skulle upp tidigt imorse??!! Gaah... klockan! Ska man behöva ställa dubbla klockor?

Tokstress i morse och arg som ett bi. Inte gör det saken bättre på tom mage och utan kaffe. På toppen ska man sitta och lyssna på redovisningar om pm 10, bly, elektromagnetiska fält m.m. Och inte vet hur man ska hålla redovisningen kort och bara få med det viktiga!

Det enda som kan rädda dagen nu är en stor bit smörgåstårta. Lunchade ju den tråkiga makaronpuddiingen idag... Suck.

Nu ska jag sätta mig och plugga på biblioteket. Tänker köra ett pass till 17.00 iaf... sedan måste jag nog gå till Emelie och fika. Hihi.

Dags att knyta sig...


Nu får det vara nog för ikväll. Dags att hoppa till sängs... kolla lite på HC och läsa bok.

Jag vill ha helg igen. Känns det okej att man redan längtar efter ett glas (flaska) med vitt vin? ja, jag är en vintorsk.

God natt.

image134

Smörgåstårta till Kakan


God kväll...

Tiden rinner iväg.. vart tog kvällen vägen? stress.

Imorgon ska jag sitta och lyssna på redovisningar mellan 8.00-12.00 vilket innebär att jag måste gå från lägenheten vid 7.15. Redan ångest... och hur trist ska det inte bli att bara sitta och lyssna på tråkiga redovisningar. Depp. Bara sitta och känna att man behöver plugga. Smyg-läsa?

Imorgon ska Martin och jag på kalas. Wei. Emelie fyller och vi ska smaska smörgåstårta. Lycka. Jag ska gå direkt efter plugg på biblioteket och vara extra hungrig. Emelie... ladda med en stor bit!!! Kakan är redan hungrig.

image132image133

Såhär såg det ut när Martin fyllde 25 för två år sedan, gamla lägenheten i Söderhamn. Jag laddar upp med smörgåstårta, tårta, negerbollar, havrekakor m.m.


Snacks-tips


Kanske världens renaste nu....

Vi hade ju schlager-kväll i lördags och alla skulle ta med något schlager-snacksit att äta. Jag och Martin gjorde dessa små kex. Super gott och enkelt.

image131

Kex: Tapini-kex från Götebrogskex med vitlök- och basilika smak
Ovanpå: fetaost, lätt creme fraiche, färsk hackad basilika och hackade soltorkade tomater. Blanda och klicka på. Klart!


En menlös middag...


En heldag med plugg går verkligen fort. Känner man sig nöjd när man går hem så ändras ju det så fort man kommer hem. Känner sig aldrig nöjd.

Håller ju som sagt på att tömma frysen. Idag åkte en bit julskinka fram. Vad gör man på den utan att behöva handla? Blev en makaronpudding som piffades upp med färsk basilika och chilisås. Ändå blev den huur tråkig som helst. Makaronpudding smakar verkligen ingenting. Dränkte den i ketchup. Skulle ha en avokadosallad bredvid med avokadon var bara mos.. vad göra då? Jo en gucce såklart. Massa vitlök, citron, rödlök och kryddor. Fick samsas på en hårding.

Nu känner jag mig som en slempropp. Ska köra en jätte tvätt i duschen, måla naglarna och piffa. Sedan slänga mig i sängen med morgonrocken, läsa lite mer plugg och läsa i boken.

image129

Denna påse köpte jag förra veckan och den blev snabbt en favorit. Dock ganska dyr, tror den kostade ca 27 kr. Hettade upp olja, curry och gurkmeja och slängde i en konservburk kikärtor plus halva denna påse. Toppengott!

image130

Här har ni resultatet tillsammans med de nya såserna. Nu är min favvo-chilisås med cocosnöt tyvärr slut....


Tenta-plugg paus


Rast. Elli drog för en timme sedan så nu är man själv kvar på biblioteket. Sitter och räknar igenom alla epidemiologi-uppgifter. Kanske hur snurrigt som helst... bias, confounding, kohort, validitet, standardisering osv. Först kunna vad allt betyder... sedan tillämpa och till sist kunna räkna på allt. Inte Kakans kopp med the.

Tur att man har en massa frukt och kaffe och mumsa på. Behövs rätt många små fika pausar och nu tjuvade jag och satt mig vid datorn, man fick!

Annars då? Veckan kommer bara att innehålla plugg och förutom det så är det dags att tvätta och börja packa inför sommaren. Adressändrade (eftersändning) innan jag gick till skolan.... 600 kr för mig och Martin. Hur dyrt var inte det??!! Chock.

Nu ska jag gå tillbaka och köra några timmar till innan det är dags för att ta en promenad hem med jordens tyngsta rygga. Ikväll blir det en makaronpudding på menyn.

Hörs. Tjipp.

Snuvad på konfekten...


God morgon.

Vaknade lite tidigare än vad jag brukar... vet inte hur det kommer sig efter en sånhär helg?! Sitter nu med andra kaffekoppen och laddar inför en lång dag på bibiloteket. Ska ta mig an räkneuppgifterna till tentan (kräk). Varför är det alltid så att man skjuter upp det svåraste och tråkigaste till sista veckan? Man får ju gå med klumpen i magen hela tiden innan för att man inte har tagit tag i saker och ting.

Morgonen började ändå inte så bra. Efter klockan ringde är det dags för den obligatoriska snoozningen... dock fanns det ett störningsmoment cirka 2 cm från örat... en MYGGA!!!! Lite tidigt eller?

Sedan skulle jag läsa dn till frukost som jag inte hann med igår. Anledningen till att man köper en dn en söndag är inte för att läsa om nyheterna utan för att läsa söndagsbilagan med restips, mat och vin, alla intervjuer osv. Tror ni att man blir nöjd då när just den bilagan sakans i tidningen??!! Självklart låg sporten, jobb och ekonomibilagan med. Sur.

Nu ska jag ta och adressändra mig och Martin över sommaren innan jag tar och borstar tanden och beger mig till skolan. Kan ju bara hoppas på att adressändringen tänker fungera den här sommaren. Sur igen.

image128

Filmmaraton



Filmmaraton idag eller vad? Två filmer som var mega långa och lite småsega. Hann inte alls med det som jag hade tänkt mig idag. Tex vart försvann tiden till att ligga och läsa dn som jag köpte??

Guldkompassen-filmen var sådär... ger den en trea. Tycker att Stardust var mycket bättre... Sluta hyra film kanske? Finns ju inga bra eller är det vi som hyr galet?

Dags att studsa i säng. Massa sömn för att orka tenta-plugga hela veckan. Just nu känns en två-dagars fest nästa helg mycket långt borta. Men..... ge mig några dagar så är suget där igen.

God natt / Alko

Knytkalas och Mellon....


Middag i magen... skulle grilla kyckling men var det någon som orkade tända grillen? icke. Ugn - ja.

Filmen då? Jesse James. Kunde ingen varna att den kanske var det sämsta någonsin??!! Man tackar. Så jävla värdo film. Sov i och för sig rätt mycket men det var ju bara bra

Gårdagens party? Mycket bra. Började med att bara slappa på balkongen, cider, musik och världens sol. Skönt att öppna upp med att inte stressa omkring som en galning som annars. Vid halv sex började vännerna komma. Hade ett knytkalas med schlager-mat. Massa gott!!

Mellon var väl ingen hit... kanske inte blev någon direkt seriös kollning heller men det är inte det viktigaste. Synd på vinnaren... fanns ju en del bra låtar ändå.

Vid tolv-tiden drog vi till Invito... som vanligt. Tyvärr kom inte alla in, var jätte mycket folk ute. Sådär dock på Invito... favvo djn spelade inte.

Nu ska vi slänga Guldkompassen. Den tror jag på!

image123image124image125image126image127

Söndagslatkorv


Kaffe kopp, två filmer och dn. Bra söndagsaktiviteter... bloggen där mellan. Nu ska vi ta och kolla på Jesse James med pitten. Får se om det är något att hänga i granen. Känner jag mig själv rätt så sover jag inom en timme och missar  hela filmen.

Senare ikväll blir det Guldkompassen. Den har jag valt... kanske är lite piggare då!

Tjipp.

Utvärdering av gårdagen...


Som sagt så var det party i fredags också så två slitna partykorvar hade sovmorgon i lördags. Efter det blev det en tur på stan för att springa tråkiga ärenden. Helt knökfullt med folk... var tydligen något jippo på stan igår med tre scener och jox. Martin och jag hade missat helt att det var varmt väder ute med solsken = felklädd.

Efter all uppstyrning drog Martin, Emelie och jag på Rex för att käka brunch. Kanske hur gott som helst... Uteservering, mycket folk, cider + öl och god mat. Priset för en Rex-brunch är 145 kr, hade vi inte haft halva priset kuponger hade det nog inte blivit något... lite väl dyrt. Men har man 145 kr över för mat kan jag varmt rekommendera att äta brunchen. Vi blev kvar några timmar på Rex. Mycket bra lördag eftermiddag och uppvärmning inför kvällen!

image119image120image121image122

Bakfylleslag


Kroppen värker, minnet är luddigt, i lägenheten har en bomb slagit ner, mellon var värdo och jag känner mig liiiite sliten idag.

Men vilken dag/kväll/natt det blev... hade hur roligt som helst. Drinkar och en massa tilltugg och ett gott sällskap.

Nu ska jag hoppa in i duschen... återkommer med mer bilder när kroppen återvänder.

En lyckad kväll + en ny tatuering till samlingen



God förmiddag.

Nu har sovkorvarna nyktrat till, ätit frukost städat och diskat. Duktigt värre... Snart dags att gå ner på staden och äta brunch på Rex. Hihi.

Kvällen igår var mycket lyckad och Martins tatuering blev väldans fint!
Blev en tre-rätters middag igår på Tomtebo. Öppnade upp kvällen med granatäpple-drinken i Leilas senaste kokbok (inte bakboken) Tyvärr så gav morteln ifrån sig färg så drinken blev grådaskig.
Till förrätt så grillade vi jätte räkor som var marinerade i limesaft + skal, sweetchilisås och olja. Dessa serverades med två dippsåser, en limeaioli och en pepparrot och honungs-dipp. Mycket gott... en perfekt förrätt som mättar lagomt.

Efter det gick vi in på huvudrätten... en rätt från 1979 såg vi i kokboken... Oxfilé inbakad i smördeg med leverpastej, svamp, lök och rödvin. Till det serverades potatisklyftor med rödlök och balsamvinäger, vitlöksbröd och en sallad.

Sedan så klämde vi självklart in en efterrätt också. Kanske helt sjukt god!!! Nougatparfait med hallonsås och en brownie.

Mellan allt detta passade vi på att dricka gott vin, drinkar, kaffe och spela tre spel. Jag vann på Rita och gissa.... weeii...

Vid halv tre kom vi hem i natt. Glada, mätta och fulla!

Här kommer korten!! (lägger upp fler senare när jag har mer med tid)


image118

image113image114image115image116image117

Hemma igen...


Stan är gjord. Blev mest att vi hängde utanför Red Dragon och väntade på att få komma in samtidigt som tre tanter av äldre modell väntade. Inte en tyst stund och grattis till de nya tatueringarna.

Martin fick iallafall tid klockan 15.00 så det blir ju spännande att se. Bild utkommer i morgon! Så det blir jag och Elli som får handla upp för kvällen och får fylla på med något alkoholhaltigt. Solen värmer faktiskt idag... drink ute på balkongen??

Nu ska vi sätta oss på balkongen och ta en kopp kaffe och fundera på livets mening.

image112

På språng



Frukosten är i magen.. som vanligt livade diskussioner om rubrikerna i tidningen. Martins blodtryck går upp på högvarv ständigt... vad tror ni om en yogamatta i födelsedagspresent? hitta sitt inre lugn.

Fick backning på klippningen... måste styra upp. Kanske börja ta pengar för all förlorad tid?

Undras om det finns tid för tatueringen idag, är ju löning som sätter käppar i hjulet. Får väl se... blir en sväng på staden. Solen skiner faktiskt idag... tror det kan  bli en kjol. Ojoj...

Har blivit av med mina solbrillor, eller snart, inte nöjd när ägaren vill ha tillbaka dom. Ska jag vara blind i sommar? Kika på synsam idag kanske. Nä, dumt att bli sugen på något för dyrt där.

image111

Denna kaka fick Elli av mig och Martin när hon fyllde nu i våras.... Blanda & Baka!


Tröttluva


God morgon, god morgon...

Klockan var ställd på halv sju... såg ni någon kaka som stutsade upp då? inte jag. Tror jag snooza i en timme, helt medvetslös men huvudet var fyllt med roliga drömmar. Hade ju tänkt att plugga några timmar innan Martin vaknade, men det kanske ordnar sig ändå. Nu surrar han om att drop-in tatuera sig klockan tolv. Vi väntar med spänning... min favorit som är på g är denna supersöta pippi. Den hoppas jag på!

image109

Nu ska vi ta och  sätta på äggvatten, koka kaffe och duka upp smörgåsar och pålägg. Tidningen skall läsas grundligt och efter det hoppas jag på lite  pluggro innan vi ska ner på stan och uträtta några ärenden. Sedan vid tre drar vi upp till Tomtebo för att matas, umgås och spela spel.


Lika som bär


Här kommer ännu en Lika som bär.... Bosse är mycket tacksam på så vis.
Se och bedöm. Själv tycker jag den är klocka även om Stinky är jävligt bra!!

image108image106

Ser ni någon skillnad??

Ett udda beroende


Alla har vi väl våra beroenden. Antingen choklad, glass, tuggummi, snus, socker, chips, alkohol... listan kan göras lång. Och är man gravid kan man få för sig att allt möjligt konstigt är gott.
Men Martin han är torsk på Cornichons...?!?!?! Och då menar jag helt såld. Så såld att han måste gå in i kylen och småäta dom då och då.

Vad är du helt såld på?




Utvärdering av Niklas Mat...


Niklas mat är slut för den här gången. Bra? Japp, det tycker jag. Allt var bra utom efterrätten... kompott, nja. Tar hellre något mer rejält.

Det bästa med Niklas ikväll tycker jag var att han ger bra tips som inte alls är självklara... temperatur, vila köttet, koka rödbetor, papperslock osv. Sånt tycker jag om...

Var och handlade i tisdags. Hittade tre nya favoriter... 1 av dom har jag blivit helt besatt av. Köp hem och avnjut alla tre!!

image105

Coconut sweetchili såsen är helt beroende framkallande!!

SM i klippning nästa


Grym på att klippa ja! ojoj vilken fripp... lite stressad över att Niklas börjar snart. Blev kanske lite väl många saxen-tuggar-i-sig-hela-huvudet. Men överlag nöjd. Men får ju även tänka på att jag inte hade den lättaste kunden att tillfredsställa.

Niklas Mat som sagt på ettan ikväll kl. 20.00. Här kommer menyn för kvällen:
lammstek med honungsglacerade rödbetor
pasta med vit sparris och mascarponeost.

rabarberkompott med mandelcrunch.

Lammstek med honungsglacerade rödbetorRabarber med mandelcrunchVit sparrispasta

Neggar



Fullspäckad dag som vanligt. Skola för hela slanten... äntligen är projektet inlämnat och redovisningen klar. Bara till att fila in den!
Resten av dagen spenderades på mb för studier... Även en gratis fika uppe på nian. Gör dagen!

Äntligen hemma... magen har fått mat. Har köpt kycklinglårklubbor. Tror dom heter så, ska ju vara det som smakar mest och bäst! Men va fan...
1, de tar hundra år i ugnen
2, finns ju inge kött på dom!!

Neggar... !

Har lovat att klippa Martin ikväll. D r y g t ! Efter det är det Niklas mat och sedan mellon. Toppen kväll och efter det en välförtjänt helg!

Här kommer en till Lika som bär (fångade på samma bild):

image104


Utvärdering av Leila

image103


Mjaaa... inget favvoprogram. Tycker faktiskt att det mest intressanta var att se hur Leila gjorde sin hemmagjorda vaniljvisp. Men annars så... paj: gott men liite tråkigt. skorpor: tråkigt. sirapslimpa: njaa.. kunde hon inte baka något av de roligare bröden i boken?

Nu är det Sex and the city. Alltid en favvo men kakans öga hänger, måste nog stutsa i sängen.

God natt.




Hahaha....



Tycker denna mugg är helt sjukt rolig....
Hur lik är den inte Bosse?? Sen att den heter Stinky gör ju inte saken sämre.




image102

Fler tips



Var och spanade lite på tasteline.com och hittade fler tårtor att baka till mamman. Kan ju även vara något till kalaset, nationaldagen eller midsommar.

Jag är frivillig på en bit!

KalaskokostårtaHallonmoussetårtaKola- och pekannötsdrömMarängtårta

Leila bakar...



Glöm nu inte Leila bakar... världens mysigaste Leila. Extra roligt när man har kokboken så man kan baka det på en gång.

Här kommer vad som ska bakas idag... Bra tips till söndag att bjuda mamsen på!

- mormors goda citron- och vallmoskorpor
- saftig sirapslimpa 
- ljuvlig blåbärspaj med rårörd vaniljkräm

Foto: TV4

Fredagsplaner....


Fredagen kommer gå i matens tecken... Martin och jag ska på middag hos Elli och Krille. Tror som vanligt att det kommer bli fantastiskt roligt!!

Till förrätt blir det grillade jätteräkor. Dipp?
Huvudrätt: Någon mega gammal rätt. 80-tal? Är iallafall en oxfilé som man bakar in med leverpastej och smördegsplattor. Spännande! Till det blir det balsamvinägebakade potatisklyftor. Mums.

Hoppas även på några tuffa matcher i sällskapsspel!

Köpte dessa underbara drinkpinnar på Indiska i lördags. Tror de kostade 59 kr, är i glas. Visst blir man sugen på en drink genast?

image101

Mätt i magen



Skola för hela slanten. Projektarbete hela förmiddagen plus eftermiddag fram till 14.30 cirka. Kräkas på projektet tack!
Efter dett blev det en sväng till medicinbiblioteket (=mb) för plugg. Stannade där till 18.00. Nu närmar sig slutet på skolan och stressen ligger där den brukar vid terminsslut... märks även på hur många det är på biblioteket.

Men hur glad blir man inte då när:
- Hjärtat hämtar en
- Man får en present
- Pastasallad med skinka
- Diskat och städat hemma
- Leila bakar ikväll!

Känns skönt iallafall att fått en del gjort idag. Kroppen känns lugnare och sömnen kommer nog sitta där den ska inatt.

När man har sånna här tentaplugg perioder går det åt mycket att äta:
- Litervis med kaffe... man måste ju dricka också.
- Frukter. Favoriter: kiwi, gul mandarin och passionsfrukt. Mums. Inga tråkiga bananer här inte
- Alltid god matlåda

image100

God morgon



Sovit oroligt... kan det vara för tentaångesten? Jajjemensan. Kan även vara så att vårt projektarbete ska in på fredag och den enskilda uppgiften som jag fortfarande känner mig osäker på. Dumt då vi får rätta upp den men ändå.

Pallade inte hela schlagern igår. Är ju så sjukt mycket skit med. Också måste jag hinna läsa ut Känn pulsen slå. Fick bara ha den på snabblån vilket betyder att den ska tillbaka redan den 26 vilket är en omöjlighet.. får dra över några dagar.

Nu ska jag lägga smink-kakan och sätta på kaffe och ägg. Duka fram en frukost och väcka sovkorven.

image99

Sommar, jag och mamman sitter och filosoferar

Underbara ting....

Tillbaka vid datorn och surfning på hög nivå... tänk vad mycket man kan hitta av att surfa omkring. Hittade denna trevliga sida med fina saker: www.ljuvating.com

Hittade bland annat detta... jätte fina muffinsformar... 45 kr. Hur fina skulle inte cupcakesen bli då?

Nu ska vi ha fruktstund här. Sedan blir det schlager-semin. Måste hitta en favvo tills på lördag!


image97

image98




Ny i samlingen


Handling med Martin idag på Maxi... snubblade över denna kokbok: Grillboken. Och priset...? Bara 79 kr. Fynd! Nu ska det grillas på längden och tvären. Weii. Tur att det inhandlades en grill i lördags. Till sommaren får denna grillbok packas ner i väskan och åka på semester till Söderhamn. 


Hinner man klämma in en grillning i helgen. Grillade jätte-räkor på fredag Elli?


Vilken helg....



Nu när man har varit så flitig med bloggen så kommer en fulspäckad långhelg och sätter käppar i hjulet för bloggen, inte bra. Skylla på Malin?

Sitter och går igenom korten från helgen nu, 32 st. Inte heller bra... skylla på att det blev för fullt upp? Mest matkort, men det är väl det som är meningen!

I fredags var vi på äventyr i Holmsund ute i havet... en stuga... en bastu... ett gott sällskap.
Handling på Maxi: potatissallad, korv, grillad kyckling, bubbelvatten, snacks, bröd osv. Tankar upp på systemet och packar med en massa sovsaker och badkläder.

Elli skjutsade ut oss... snällast! 

Bastun var lätt det bästa i fredags. Och kanske huuuur fin som helst. Bastade säkert över två timmar.

Lördag: sliten. in till stan. frukost. långdusch. ner och göra staden. vid 17.00 började vännerna komma.
Blev en grillning med utskuren biff med en marinad på rödvin, rosmarin, vitlök och kryddor.
Potatissallad, djävulssås, basilikasås, rödlöksmarmelad, grillad majs och en efterrätt på det... passionfrukts- och apelsin fluff. Typ en mousse.

Här kommer ett lass med bilder från helgen...

image89image90image91image92image93image94image95image96

Utvärdering av Monikas Mat...


Hade jätte höga förväntningar på Monika idag... spec när det var bröllopsspecial. Men neeej, inge bra ju!!!

1. Förtilltugget var alldeles för stort. Ska man servera på en sked måste det ju vara en tugga!
2. Inte servera ris till huvudrätten.
3. Inte servera laxen i pappret
4. Sås?!
5. Roligt med personlig tårta... men ursäkta. Hur såg den ut?

Förlåt Monika.

Foto: Tina Kindblom

En påminnelse


Så att ingen missar vad det är på burken ikväll....

19.30 Monikas mat. Bröllopsspecial. Weii. tv4
21.00 Leila bakar. tv4+

Två favoriter på en kväll. Jag är spikad!

Leila Lindholm. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Full fart


Kom hem från skolan för cirka 1 timme sedan. Fixat lite här hemma.. blir lätt att man inte bryr sig lika mycket när man är själv men nu blir det andra bullar!
Middagen bestod av salladen från igår och så även lunchlådan.

Har varit i skolan hela dagen. Fortsättning på smittsamma infektionssjukdomar... väldigt intressant och hög nivå på undervisningen. Märks vilken skillnad det är på lärare och på olika kurser.
På eftermiddagen har Elli och jag suttit och pluggat på Uni. Känns att det börjar närma sig tenta... bara två föreläsningar kvar!

Nu ska jag dra fram dammsugaren. Bosse kommer kasta sura blickar på mig och gå och sura på sängen. Sedan ska jag iväg till gymet och köra kondition.

Bestämt mig för att köra en gammal favorit imorgon... världens bästa lasagne. Lägger ut receptet efter gymet.

Pasta - lasagne with sweet potato and bean

Beslutångest...



Verkligen... tycker Mera Fredagsgourmet är en toppen bok. Plus att jag är väldigt hungrig just nu. Alla som älskar att laga lite mer avancerad mat till helgen som får ta lång tid och vara lite dyrare så är denna bok ett måste! För bara 79 kr kan man köpa på cdon. Perfekt födelsedagspresent eller kanske en studentgåva?

Till helgen tror jag det blir kött... kanske köpa en engångsgrill och grilla en biff? Servera med ugnsstekt potatis, rödlöksmarmelad, getostsmör, rödvinssky och en sallad? Jag tror det lutar åt något i den stilen.

Såg även en drink som kanske måste ha premiär i helgen: Melon- och jordgubbsmargarita. Har spriten, hänger på om det går att få tag på vattenmelon.

Dags att bädda ner sig i sängen... God natt.


Jag följer på...


.. den senaste blogg-trenden....

För 5 år sedan: Var jag 17 år och skulle gå ut andra året på gymnasiet. Jag var osäker på mig själv och hade noll självförtroende. Jag levde för stunden, hade inga mål och drömde bara om att ta studenten för att sedan kunna leva livet.

För 3 år sedan: Jag hade tagit studenten. Grymt roligt med sedan då? Ingen uppfattning vilka betyg som krävdes för att komma in på någon utav de utbildningar jag var intresserad av då. Hade mitt första jobb och lallade på som bäst. Sedan kom kärleken. Självförtroende växte. Egen lägenhet. Jobb. Komvux. Började ta tag i mitt liv och se framåt. Sa upp mig på jobbet, sa upp lägenheten och släpade med kärleken till Umeå. Dags att börja plugga! (2 år sedan).

För 1 år sedan: Började trivas på riktigt med utbildningen, resttentorna blev färre och Umeå kändes bra.

För 3 månader sedan: Påbörjade jag den fjärde terminen i Umeå. Nu mer än någonsin känns utbildningen rätt. Jobb ser ut att finnas och jag ser fram mot att gå ut och börja jobba...

Imorgon: ska jag gå på föreläsning, plugga, städa, träna.. också kommer Malin. Lycka.

Om ett år: tar jag studenten för andra gången. Det kommer vara strålande väder och en stor fest hemma hos  mamma och pappa med god mat och ett gott sällskap. Dags att börja jobba...!

Pjuh


Disken borta, köket återställt, mailat iväg några ärenden, Bosse på mattan och dags att byta om och bege sig till gymmet för att svettas ett pass.

När jag kommer hem ska jag krypa upp i soffan under filten, koka mig en kopp med rött the och grundligt läsa Ellis Mera Fredagsgourmet, 140 nya recept ur Allt om Mat. Fundera på vad vi ska äta till helgen. Jag och Bosse kommer blir jag, Bosse, Martin och Malin. Så mycket roligare att bry sig om maten när vi blir fler och Mallan kommer upp för att besöka.

Återkommer om vad helgen har att erbjuda för mat. Dags att svettas...


Är magen mätt är Karin glad


Så.. en stunds vila på soffan och mat i magen. Nu känns livet lättare igen... dock står det disk som behöver diskas. Bosse?

Gjorde en jätte god sallad på matvete och kyckling som grund. Matvete ger mer tuggmotstånd och mättar bättre än bulgur tycker jag.

Här kommer salladsreceptet som ger ca 4 port:


- 1-2 kycklingfiléer (själv hade jag en jätte)
- 3 portioner kokt matvete
- 1 konservburk kronärtskockor
- 1 konservburk champinjoner
- 5-10 soltorkade tomater
- 1 rödlök
- ruccola
- manchesallad
- mangold
- ½ ask sockerärtor
- curry
- örtkrydda


Skiva kycklingen i mindre bitar. Hetta upp curry och örtkrydda i rapsolja i stekpannan. Stek kycklingen klar och häll i den kokta matveten. Låt det steka 5 min tillsammans. Hacka alla grönsaker och skölj salladen. Blanda ihop salladen varm.

Dressing:
- 1 dl gräddfil
- 4 msk mangochutney
- Curry


Blanda.

image87
image88

YEY


Hur kunde den föreläsning som såg roligast ut på pappret vara så sjuuuuuuuukt tråkig och långsam??!!

Nyss hemkommen. Umeå-himlen fick just för sig att hagla... sämst väder i Umeå.
Handlat en massa nyttig mat... Eller till frukost och middag ikväll plus låda imorgon. Alldeles för dyrt att äta nyttigt. Grönsaker, pålägg, ägg och disktrasor... nästan 200 kr! Tänk vad mycket korv och makaroner det skulle bli för dom pengarna.

Enormt trött. Måste vila en stund om den här dagen ska orka fortsätta...


God morgon...


Aktuell status i Umeå:
- Sovit helt underbart mellan 22.30-7.00
- Solen skiner över Umeå och det är ca 3 grader ute. Brr.
- Omelett i magen med sockerärtor och kalkon
- Nyheterna på svt visas
- Kaffemugg på bordet och Bosse i soffan bredvid mig
- Ska möta upp klassvännerna 9.00 på Uni för att sitta med projektet en stund
- 10.30-14.00 Föreläsning: Bekämpningsnedelsrester och miljökontaminanter i matexponering av potentiella risker
14.00 Tillbaka på Uni för att fortsätta med projketet
-Ca 16.00 Dags att gå hem. Måste förbi Ica för att fylla kylen. Blir en kycklingsallad ikväll... vad det blir i den är upp till Ica.

Nu är det dags att kasta ner kaffet i magen. Borsta gadden och ta en promenad.

image86

Nu är det kalastider... Jag är laddad!!

Ja tack...


Tänk vad mycket fint det finns på internet. Men jag vågar inte köpa några kläder eller skor för jag är så rädd att storleken ska bli fel... dumt?

Kolla in dom här supersöta sommar-pjucksen? Love.
www.gojane.compatent colorblock cut-out heel

80 % mätthet...



Kollade en snabbis på Anna Skipper idag. Jätte bra att hjälpa folk att gå ner i vikt men jag anser att man får ta en del hon säger med en nypa salt. Hon lör ju verkligen en extrem metod men så  blir det väl om man vill få stor effekt på bara 8 v. En bra sak hon sa idag var att man alltid bara ska äta sig 80 % mätt.

För mig är det den största omöjligheten som finns. Jag måste alltid barskrapa min tallrik och gärna äta en portion extra. Försöker iallafall att alltid bara äta en portion men då  blir det lätt att den portionen blir för stor ist.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan kolla på tv i sängen.

Nu är det bara 3-4 dagar tills hjärtegull kommer hem. Bosse och jag är less på solokvist-livet.

Angående skärbrädan


Varför man inte ska använda en träskärbräda till rått kött...??

- Den kommer suga åt sig bakterier som en plast- eller glasskärbräda inte gör. Träskärbräda är snyggt... men fungerar inte till allt.

Nationaldagenfika....



Var precis inne på recept.nu. Hittade inte hennes nya recept från idag... men. Hittade denna underbara tårta! Inte alls många ingredienser och se hur fin den är.... !! Den tar jag gärna på nationaldagen.

image85

Förberedelsetid: 20 min

Tillagningstid: 20 min

Färdigt på: 6 tim 40 min

Ingredienser

Tårtbotten:
400 400 g mandelmassa
1 1 st apelsin
4 4 st ägg
4 4 msk kakao
smör till formen
Mousse:
300 300 g vit blockchoklad
4 4 st äggulor
6 6 dl vispgrädde
Till garnering:
50 50 g vit blockchoklad
40 40 g hyvlad mörk blockchoklad
1 1 st ros, ev



Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn. Tvätta och torka apelsinen och riv av skalet på den fina sidan av rivjärnet. Blanda ihop mandelmassan och apelsinskalet.

2. Tillsätt äggen och sist kakaon. Rör om väl. Smörj en form med löstagbar botten och häll i smeten. Bred ut smeten ordentligt i kanterna. Grädda kakan i cirka 20 minuter. Ta sedan ut den och låt svalna i formen.

3. Gör moussen under tiden: Smält chokladen i ett vattenbad. Rör om tills den är slät och fin. Låt chokladmassan svalna något och häll den i en bunke.

4. Tillsätt sedan äggulorna i bunken, en i taget under omrörning. Vispa grädden och rör även ner den i den smälta chokladen. Häll chokladsmeten över mandelmassebotten och frys några timmar.

5. Gör till sist garneringen: Smält den vita blockchokladen i ett vattenbad. Pensla några rosenblad med chokladen och ställ in i kylen några timmar. Dra sedan försiktigt bort de riktiga bladen från chokladlöven. Förvara dem svalt. Ta ut tårtan cirka 30 minuter före servering. Hyvla över mörk choklad och dekorera med de vita chokladlöven och eventuellt en ros.

www.recept.nu


Hiss och diss av Monikas Mat


Hiss och diss av dagens program:

Hiss:
- Alltid ekologiska råvaror
- Inga genvägar. Det ska kokas, marineras, färska kryddor och bara de bästa råvarorna
- Är det fest så är det... frossa i kött, ost, grädde och choklad
- Monikas underbara hus och porslin. Ge mig!
- Maten såg ut att bli riktigt god. Jag vill också grilla!!
- Godast: köttet!

Diss:
- Kändes lite för klämmit idag. Lite för påklistrat "jag-är-med-i-tv-och-är-världens-gotant".
- Glömde hon knäppa skjortan?!
- Tycker hon skulle kunna vara tydligare med vilka mått hon anväder... inte bara säga "nu håller vi i lite grädde här"
- Inte skära rått kött på träskärbrädan



 


Monikas mat...



Japp.. då var det dags igen. Om cirka 5 minuter dyker Monika upp igen på fyran för att laga mat till Nationaldagen. Lång tid kvar? Inte alls... bara ute i god tid. Monika lagar inte bara god mat utan har även en underbar personlighet och en grym inställning till matlagning tycker jag.

Dags att krypa ner under filten. Bosse har  redan tagit kungsplatsen.

monikaahlbergjulmat-copy.jpg

Slut som människa...

Intensiv dag....

Intressant föreläsning om smittsamma virussjukdomar, vilka som drabbas.. varför... hur osv. Alltid intressant att läsa om sjukdomar.
Efter det lunch med Elli, tonfisksalladen från igår. Sedan Elli och kakan plugg i naturhuset. Alltid bäst att plugga med någon tycker jag. Kan man slänga ur sin en kommentar om något och sedan ventilera det för att sedan fortsätta plugga. Skönt att höra den andras åsikt så man vet att man har uppfattat saken rätt. Men ofta blir det även slängkommentarer som:
- Fredag, lunch på Invito?
- Såg du Leila bakar igår?
- Vad tror du om pilgrimsmusslor som förrätt?

Måste alltid ventilera sig om mat också.

Årsmötet med studentföreningen är ÖVER... fira?
Lite tjafs men det var jag inställd på, nu ska det bara bli skönt att få släppa det och gå vidare.

The- och smörgåsmys i soffan nu. Japp, japp!

image84

Bosse myser etter borstning...

God morgon


Man ska inte säga att man ska ha en god natts sömn för då kommer den inte. Jag efterlyste iallafall min igår. Och helvete vad det blåste. Hörde hur balkongmöblerna blåste omkull, tänk om flamingon hade stuckit?!

Nu är frullen i magen. Dags att borsta gadden och bege sig till skolan.... 4 grader ute. Brr. Tycker jag dom tog i lite väl mycket. Vi ska ju sitta på uteservering till helgen, skärpning!!

image83

Dags för ögat att blunda


Intensivare söndag än vad det brukar vara... tiden har gått så otroligt fort.
Dags att krypa ner i sängen och få en riktigt god sömn. Imorgon kommer det bli en lång och jobbig dag.

Föreläsning 8.30-11.30, Smittsamma sjukdomar och relaterade miljöfaktorer
Lunch och plugg efter det.
16.00 ska vi i studentföreningen ha årsmöte. Skönt...
Förhoppningsvis tar det inte allt för lång tid. Vill till gymmet imorgon!

God natt.

Vill ha... !


Hittade detta underbara halsband från kyssjohanna... skulle passa mig helt perfekt!
Födelsedag? 299 kr. Lite dyrt kanske??

image82

Middags-tipset


Nyduschad... skulle vara vågad i veckan och testa en ny deo. Den gröna ACO från Apoteket. Dock fick den en motsatt effekt på mig. Jag ska redan är en lök lökade ännu värre. Helt toksvettig. Idag blev det en ny, tillbaka till den gamla.

Här kommer min tonfisksallad som jag åt till middag:

1 burk tonfisk i vatten
2 port fullkornspasta
½ dl kapris
½ rödlök
Juicen av en ½ citron
1 näve sockerärtor


Hacka, blanda och ät!
Två portioner... en till middag och en till lunchlåda i skolan. Perfekt!

image81



80 cupcakes senare


Pust och stön. Helt färdig. Har bakat som en tok, blev ca 80 olika cupcakes med tre olika smaker. Dessa smaker blev det: Carrot ginger walnut cupcakes, Rasberry cupcakes och Chocolate cupcakes.

Gick jätte bra att baka men jag förstår mig inte på hur Leila har fått till antalet cupcakes.. står att det ska bli 12 stycken men jag får det till det dubbla... minst! Hennes måste ju blir hur stora som helst! Konstigt....

Tyvärr jäste cupcakesen väldigt ojämnt mellan de olika smakerna. Rasberry cupcakesen ville inte alls bli höga vilket var synd.

Min favoritsmak av att bara ha smakat smeten och någon liten kant här och där är överlägset Carrot ginger walnut cupcakesen. Helt underbara!! Super fluffiga med jätte god kryddning av kanel, ingefära och kardemumma. Tycker Leila snålade lite med kryddorna... jag dubblade mängden kanel och kardemumma. Perfekt! Också bakade jag alla cupcakesen med det nya vanilj-"sockret". Fungerade superbra... blev jätte fina vaniljprickar i alla!

Här kommer lite bilder från baket... tyvärr får ni inte se dom med frosting förr ens den 31:a Maj då kalaset är.

image76image77image78


Förhoppningsvis ser dom ut såhär till kalaset....

image79image80

Full fart


Hej och hå. Lång fika med Emelie på Schmäck. Blev en stund med live-musik också. Efter det en handling inför baket. Nu är jag i full gång. Chokladcupcakes är klara. Två satser kvar att baka. Blir mycket disk där emellan. Men roligt. Tror dom blir riktigt bra. Blir kort på dom senare... tyvärr utan frosting eftersom dom ska frysas.

Har även ätit en god och nyttig tonfisksallad. Återkommer om den senare. Dags att börja med sats två... !!

Cupcakes på längden och på tvären



När man ska baka sina första cupcakes är det väl lika bra att köra på för fullt första gången. Därför blir det tre sorter som ska bakas idag!

Självklart ur Leilas nya: A piece of cake. Vad tror ni om carrot ginger walnut cupcakes, lemon poppy seed cupcakes och självklart chocolate cupcakes?? Jag tror det blir toppen. Alla borde kunna hitta sin favorit. Blir bak för hela slanten när jag kommer hem från kaffekoppen med Emelie. Dock börjar jag tro hon har försvunnit.. hoho?

Återkommer om baket senare under dagen. Nu ligger Bosse här och kräver sin uppmärksamhet.

Boktips


Frukosten är i magen. Vad kan denna lördag ha att erbjuda? En hel del tror jag. Men först blir det en kopp kaffe med Emelie för att få det senaste... hihi.
Men mer då?

Har ju tänkt att jag ska baka till Martins och Bellas kalas. Vore ju skönt att ha det klart så kan jag plugga mer på vardagen. Gymmet känns som ett måste. Handla mat till veckan. Bella kanske kommer förbi. Jo, blir nog fullt upp ändå.

Fick mail från biblioteket om att min förbokade bok har kommit. Perfekt! Har böcker hemma att läsa men denna känns bättre. Är den nya med Berny Pålsson, Känn pulsen slå. Hennes första bok, Vinklippt ängel, var riktigt bra. Nu får vi se vad denna har att erbjuda. Återkommer med en recension. Det typiska är att biblioteket är stängt... varför?!

Vilken lördag... !


Det bästa är att vara spontan. Ofta är det mycket snack om att vara spontan men hur ofta är man det egentligen? Lördagen blev dock väldigt spontan, rolig, utomhus, god mat och gott dricka!

Började som sagt med att vi var på IKSU och kollade på fitness-tävlingen. Ida var jätte duktig, grymt imponerad! Hur soligt och varmt som helst ute. Bestämde att vi skulle äta picknick i bio-parken. Men när vi kom ut från IKSU var det så klart tok-mulet! Bestämde oss ändå för picknick.

Blev en varsin hummus-smörgås för mig och Emelie, ingen annan ville vara med. Kallt men mysigt. Blev även kaffe och någon öl.

Efter det gick vi och handlade mat. Skulle ju äta min laxsallad idag men orken fanns inte där. Istället blev det lime och honungslax med aioli och en ruccolasallad. Till det blev det goda drinkar.

Timmarna rusade iväg som vanligt. Bestämde oss för att gå på Invito. Visade sig vara ett klokt beslut. Massa människor man kände. Bra musik... inte många minuter vi inte stod och dansade! Hann även med en sväng på donken. Natt-glass fick det bli. Solen började gå upp över Umeå när mina trötta fötter gick hem.

Idag... ser ut som ett köttsår på fötterna. Men det var det värt, nya skorna skulle ju dansas in.

image71image72image73image74image75

Fimpa cigaretten



Fortfarande morgon kaffe och tidningen. Läser om Ica Supermarket på Teg som väljer att sluta sälja alla cigaretter. Cigarettförsäljningen står för 1 % av den totala försäljningen och omsätter 1,2 miljoner kr/år. Tycker det är ett jätte stort steg att ta ochr roligt att en Ica-butik i Umeå blir först i Sverige med att sluta sälja cigaretter.

Hurra för Ica Supermarket på Teg. Vem vågar vara nästa butik??

God morgon


Vaknade smygande av att jag hade världens huvudvärk. Tror jag sov lite tung och länge men så fort jag kom på benen och började pyssla så släppte den.

Frukosten är intagen. Två kokta ägg, fullkornssmörgås med ruccola och prästost också lyxade jag till och gjorde en latte på ekologiskt kaffe, ekologisk lättmjölk och den nya ekologiska vanlijpulvret. Super gott!! Blev så fint med vanlijprickarna i kaffet.

Idag skiner solen. Weei. Hoppas det blir vamt. Ska förbi Emelie snart och hämta upp henne. Sedan ska vi upp till IKSU och möte upp resten. Vi ska nämligen gå och se en fitness tävling och heja på Ida!

Om det är fint väder efter det skulle jag vilja hyra en picknickkorg på Café station och sitta i parken och mysa. På?


image70

Gullkorven myser i solen men vill ändå ha det svalt så då la han sig under huset. Smart kisse.

En lyckad kväll



Bella kikade förbi. Bestämde oss för att hyra en film.  Vad passar bättre då än att hyra en riktig tjej-film. Slutade med att vi valde En ung Jane Austen. Betyg? Jätte bra film med jätte dåligt slut. Vad ger man då för betyg?

Efter det blev det en shopping på Hemköp. Päron, nektrainer, apelsiner, äpple, kiwi, gröna druvor och vanilj kesella. Blev en jätte fruktsallad med kesellan på toppen. Mums.

Sedan droppade Emelie in. När fruktsalladen var slut dök även David upp... Ett helt filmgäng. Bosse hoppade också upp och passade på att mysa till det.

Dags att stutsa i säng!

Kaktankar



Buffé är alltid roligt. Roligt att göra och roligt att äta. Nu när det är så inne med Cupcake så vore det roligt att satsa på det. En buffé med olika smaker och dekoration på dom. Alla hittar något som de gillar. Kan jag baka i helgen och frysa in. Bara att göra glasyren när det är dags!

image68image69image67

Duktig



Sådär... nu har svetten runnit kan jag lova. Helt färdig i kroppen, underbart. Blev resterna från salladen som jag gjorde igår, mums.

Hände en till olycka idag. Verkar vara inne i en sådan period nu. Jippi. Satt ute på balkongen. Allt var frid och fröjd. Sol och bok. Då har man det klassiska krachen från lägenheten. Grattis Karin. Korsdrag. Den jätte fina blomkrukan från Cult Design fick för sig att hoppa ner på golvet. Tusen bitar så klart! Ett par har nu blivit en ensam kruka. Kunde ingen singelkruka gå och dö istället??!!! Gillade guldlejontassarna jätte mkt ju.

Har lax i frysen som måste bli uppäten. Tänkte satsa på en laxsallad imorgon och hittade det här receptet på www.tasteline.com
4 portioner:
2 st

avocado(s)
0,5 st

gurka
0,5 kg

räkor, oskalade
200 g

gravad lax
1 dl

dill, hackad
0,5 dl

färsk gräslök


bladsallad
0,5 dl

purjolök(ar), finstrimlad


salt


peppar
1 st

citron(er)
Senapsdressing:
2 msk

senap
1 msk

rödvinsvinäger
1 msk

flytande honung
1 dl

rapsolja


salt och peppar


1. Rör ihop senap, vinäger och honung. Tillsätt olja försiktigt under omröring. Smaka av med salt och peppar.
2. Skala, kärna ur och tärna avokadon. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna, skiva den.
3. Skala räkorna och strimla laxen. Blanda med avokado, dill, hackad gräslök, strimlad purjolök och senapssåsen. 4. Garnera tallrikarna med några salladsblad (salladen kan vara av blandade sorter). Fördela räk och laxsalladen. Servera med citronklyftor.

Men själv hoppar jag över räkorna och tar vanlig lax istället för gravad. Till det blir det nog fullkornsbulgur.

Ska bara....



Okej... erkänner. Ej kommit iväg till gymmet än. Har dock börjat komma över det dåliga vädret lite mer och ska alldeles strax kila iväg.

Funderar lite på vad helgen har att erbjuda. Först är man kaxig och tycker att det ska blir SÅ skönt att inte göra något alls på helgen. Men sen när det väl kommer till kritan så känns det inte lika roligt längre. En dag kanske... inte en helg. Nu tror jag inte det kommer bli så illa som det låter. Kanske mest för att jag vet att det händer saker i Söderhamn men inget här.

När jag kommer hem från konditionspasset ska jag sätta mig ner och fila på en lista vad det kan bli för fika när Martin och Bella ska ha sitt kalas...

image66

En utav mina födelsedagstårtor på min födelsedag sommaren 2007

Humörsvängningar


Fredag. Alltid en bra dag. Vaknade upp och såg att solen äntligen sken även i Umeå, att det dessutom är varmt ute gjorde ju inte saken sämre. Himlans glad man blir av fint väder och värme.

Jätte intressant föreläsning på förmiddagen av en hudläkare här i Umeå som beskrev problemet med dålig inomhusmiljö och hälsorisker. Efter det blev det mer plugg i skolan.

Toppen väder på vägen hem. Ringde och grattade Elin. Önskar jag kunde vara hemma och fira med er!! Hemma byter jag om för att få sol på mig ute på balkongen. Läste ut min bok: Skam skriven av Karin Alvtegen. Blandade känslor inför den. Hann dock kanske bara sitta ute i ca 40 min innan himlen får för sig att bli jätte grå. Suck. Plötsligt känns allt tråkigt. Att det är fredag känns inte lika roligt.

Ska ta och släpa mig till USM nu för att se om humöret återvänder.

image65

Fika?

Ett nej är inte ett nej jämt


Om man säger nej för många gånger kan det bli så att folk inte frågar en mer. Jag hoppas jag inte säger nej för ofta, jag tror inte det. Nej, inte grotta ner mig mer i det.

Pratade nyss med mamman. Dom ska ha vinprovning imorgon och buffé efter det. Det är sånna här gånger man skulle bo närmare Söderhamn. Jag vill ju också vara med. Inget spec inplanerat ens i helgen... kanske sätta igång med baket tills kalaset för Bella och Martin.


image64

Denna tårta gjorde vi i höstast... mycket god!!

En ny radio, tack


Alla bör ha en köksradio... Martin och jag har haft en jätte fin och välfungerande radio. Den har glatt spelat musik när man lagat man eller pysslat runt i lägenheten.

Nu har radion fått för sig att dö. Hur kan saker bara dö...? Borde ju iallafall spraka till eller bli sämre och sämre...  Men inte.

Men nu har jag hittat nya favoriter. Hihi.

image62

Detta är en Roberts Radio för 20 000 kr
Men jag kan även tänka mig den billigare... 4495 kr

image63

En olycka händer så lätt


Igår hände en olycka i mitt badrum. Bara en liten sådan men konsekvenserna blev värre än förväntat.
Ovanför handfatet och spegeln sitter ett lysrör med en plastskärm för. Denna plastskärm fick för sig att stutsa iväg igår och landa på handfatet samt sprätta iväg tvålpumpen, nagelborsten och muggen med tandborsten. Efter det var allt frid och fröjd tills jag skulle borsta tänderna senare på kvällen. Ho hoo? tandborsten? tandborsten hade tagit ett JÄTTE skutt och hamnat i...... se bild..... tillägger även att jag inte hade någon extra tandborste och när jag gick till skolan dagen efter var ingen butik öppen.

image61

En favorit


Malin och alla andra... Här kommer världens bästa potatissallad. Tyvärr kan jag inte ange några exakta mått då jag gör den olika och olika stora varje gång. Men finns det frågor så vet ni vart ni har mig!

Den bästa potatissalladen:
- Fast potatis, skalad och skivad i grova bitar
- En burk soltorkade tomater (Ridderheims är absolut godast), spar även spadet
- 1 röd lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 knippe salladslök
- Dijonsenap
- Salt & Svartpeppar

Hacka tomaterna, salladslöken, skiva rödlöken. Blanda det i en bunke tillsammans med pressad vilök, senap och smaksätt med oljan (spec kryddblandningen) från tomaterna. Smaka av med salt och peppar

Låt potatissalladen gärna stå i kylen i ett par timmar innan servering...

image60

Här skymtas potatissalladen tillsammans med örtmarinerad lax, romsås och en sommarsallad...

Riva upp gamla sår


Ringde just en tjej från Com-hem och ville prata om våra extra kanaler på tv:n. Jätte trevlig var hon. Och vi har verkligen blivit grundlurade av Com-hem på dom här åtta extra kanalerna så när hon började fråga vad vi tycke så rev hon verkligen upp ett gammalt sår. Jag blir så arg när jag tänker på hur dom kan lura folk. När dom ringde första gången för att sälja kanalerna var jag verkligen huuur negativ som helst. Tar aldrig några erbjudanden över telefon. Tillslut blev det så efter ett långt och grundligt samtal. Men shit så lurad man kan bli...

1) Var inte alls de kanaler de lovat
2) Priset blev verkligen annat. Lovade gratis...
3) När jag ringer och ska säga upp det är det TOLV månaders uppsägningstid. Anledningen till att jag tog det var att jag skulle få säga upp det när jag ville....!!!!

Men tjejen i telefonen var så himla trevlig och förstod oss verkligen även om hon inte kunde göra något åt saken. Fan, nästan så att läppen började darra.

Nu: ARG!

Den som söker han finner...

image59
Lyckad handling efter skolan. Svängde in på Konsum stället före Ica som ligger närmast mitt hem. Hittade vaniljburken jag pratade om tidigare, 100 % vanlij.  Berättar mer om den när den är testad. Konsum har även börjar sälja Ekologisk lättmjölk, äntligen kom den!! Hittade även jätte fin ruccola, tycker den brukar vara lite ledsen när man ska köpa den.

Blev en bulgur och fetaostsallad till middag. Otroligt enkelt, nyttigt och gott. Dessutom går det att variera i det oändliga. Blir ca 2-3 portioner beroende på hur hungrig du är!
Recept:
1½ dl fullkornsbulgur
1 grönsaksbuljongtärning
1 paket äkta grekisk fetaost
½ paket sockerärtor
½ rödlök
½ påse ruccola


Koka bulguren enligt förp. men lägg i en tärning grönsaksbuljong. Under tiden så smular du ned fetan i en skål. Hackar sockerärtorna, skivar löken, sköljer salladen och blandar i allt i bunken. När bulguren är klar rör i den. Jätte gott varmt när osten smälter lite och allt blir lite geggigt.

Förslag på tillägg: soltorkade tomater, getost, körsbärstomater, annan sallad, paprika, nötter, oliver, solrosfrön osv.

image58

Skolis...



Skolan. Nyss lunchat, dags att komma över matkoman och börja plugga!

Aktuell status: mätt, grått väder med hängmoln, snart regn? projektis går framåt och snart är det helg! weii.

påsk bosse

Påsk-Bosse. Gnager på riset, ingen påskmat?

i-landsproblem



Okej, ger mig. Tömma  frysen kanske inte hamnar under det viktigaste problemet. Är tömma en stor, välfylld frys vad man kallar ett i-landsproblem?

Emelie: sylta är inte min grej. Det vill bara mögla. Däremot såg jag att Leila (oväntat) har gjort en rulltårta med hjortron i som ser fantastisk ut och ett matbröd med lingon i.
Vad tyckte ni om Leila bakar ikväll? Ge mig bröllopstårtan!!!

Nu har Bella och jag luftat oss och sett såpor på tv samt stoppat i oss vindruvor och salta pumpafrön. Dom salta pumpafröna är verkligen något man kan bli besatt av.

Dags att stutsa i säng. Föreläsning imorgon 8.30.
Malin: ska försöka hinna med och skriva ned receptet på potatissalladen imorgon

image57

Sommar-Bosse på Broberg ute på span efter vackra damer

Äta ur frysen


Någon sa att jag borde tömma frysen innan jag åker hem 3 månader i sommar. Ska man göra sånt också? Aldrig funderat på det. Skulle iofs vara bra att tömma ut det gamla och äta upp allt, kanske till och med frosta av?!! Nej, nu ska jag inte överdriva. Kylen får iallafall stå på. Så tömma frysen är nu mitt uppdrag. Kanske inte låter så jobbigt men min frys är JÄTTE STOR, inte bara det, den är JÄTTE FULL! Jag är en samlare. Tänk att vara utan mat? hemsk tanke.

Nu.. bara äta. Inte köpa hem. Nästa helg... fika hemma också så jag blir av med lite kakor. Och gärna en efterrätt med hallon och hjortron. Har massor!! Hmf... just det. Och alla lingon. Känns redan som min plan sprack. Lingonfrossa, någon?

Sen vill man ju inte ha en tom frys när man kommer upp själv till hösten. Hål i plånboken ju.

image56

Min flamingo när den fick på inomhus

Full fart...


Vilken dag. Fullt upp alltså. Såhär har dagen sett ut:
- 6.00 klockan ringer
- Znosar till 6.50
- 7.15 frukost. Fil med flingor, två ägg och en kopp kaffe
- 8.30-11.30 Epidemiologiska studier av luftföroreningar
- 11.30-12.00 Kopierar papper
- 12.00-13.00 Möte med studentföreningen
- 13.00-16.00 Projektarbete om Metylkvicksilver och dess påverkan på fostret
- 16.30 Hemma. Börjar med maten. Blev en soppa på rotselleri, kålrot, purjo, tomatpure och en massa torkade kryddor. Faktiskt rätt gott. Efter det ta tag i disken samt dammsuga av lägenheten. Bosse ger en inte nöjdögat när man dammsuger!

Klart. Dags att slappna av. Malin ringde just med det positiva beskedet att hon kommer 1-2 dagar tidigare nästa vecka. Sånt gillas!

Bjöd på muffinsarna idag. Blev en given favorit. Inte för att skryta men det var dom godaste muffins jag ätit.

Ikväll kommer Bella förbi. Vi ska snacka skit och kolla på tv. Perfekt! Och ikväll är det premiär för Leila bakar på tv4+. Weii. Lycka. Mycket prat om Leila men det kan bero på att hon är lite av en husgud här!

image55

Här kommer en favvobild. Det är en mördarsnigel en midsommarafton hemma hos Gunneriusson. Någon mer än jag som minns den kvällen särskilt mycket?

Nytt köksredskap...?!



Kollade precis på reprisen på Niklas mat på svt, han gjorde en Jordgubbsconsommé med fläderskum. Till det blev man tvungen att ha en sifon. En gräddsifon. Men vadå? jag äger ju ingen sifon!!! Sen när måste man ha en sifon? Hmf. Kan man inte bara vispa grädden hårt?! Sifon. Hittar nästan bara kolsyresifoner. Nästa kökspryl kanske blir en sifon? Finns det andra användningsområden?

Sitter nu och kollar på Plus sommar. Gissa vad ett svenskt bröllop kostar i snitt? 70 000 kr!!!! HELT GALET!

image54

Tapas


I fredags var jag och mamman på Tapas här i Umeå. Min tredje gång men första med mamma. Tycker det är ett perfekt ställe för den med stor mat passion och vill testa att äta nya saker. Dyrt? Nej jag tycker inte det. Jämför med att äta en tre-rätters middag på Invito.

Jag och mamman började med en fördrink. Mamman: cava med konjak och råsocker (tror jag) Själv: Cava med saffran. Mammas drink var lätt godast. Brun och med skum. Ful men jätte god! Min smakade för lite saffran. Annars god.

Och maten då? Vi lyxade till det och tog Carta Gastronómico meny, detta fick man äta då:

Vitlöksbröd

Sant Mateau

Mont Enebro

Inlagd kronärtskocka

Ingefärsmarinerade rödbetor

Varmrökta räkor

Grillad pilgrimsmussla

Gratinerat ostron

Lättrökt hälleflundra

Vitlöksfräst scampi

Smörstekt röding

Chorizo Chistorra

Lammrostbiff

Ankleverbrûlée m kantareller

Tortiilla Española

Chokladganash med Hallon

Gissa om man blev mätt? vissa saker fick man bara smaka på för annars gick det bara inte.
Bäst: Ankleverbrûlée med kantareller. Helt sjukt gott!!!
Sämst: Tycker inte om ostron, inte ens när dom är gratinerade 

image47
image48
image49image50image51image52image53



Orsaker till utbrändhet..


Mat i magen. Underbart. Mangoldskotten blev det där lilla extra. Också Yogi the, tack för tipset Mariba, jag är besatt sen dess. Kör enbart på smaken jul-kryddor, hmf, den röda, vad heter den? Skulle vara vågad för en vecka sedan och köpte den svarta, Green Chai tror jag den heter. Usch... där fick man för att prova nytt. Smakade mint. Den fick mamma med sig hem.

Har kommit på varför jag kan vara så trött:
- Tokgrått ute, små regnat och det är 8 grader
- Saknar Martin
- Skrev visst i går att jag hade för mycket energi, sånt straffar sig alltid

image46

Sommarbild från Broberg att längta sig bort till...

Darrande läpp...



trött. så trött, så trött, så trött. ingen energi. ingen lust. ork - nej. nästan darrande läpp. minsta motgång och ett bryt är nära. varför? trött. kanske sjuk snart?!!!!? hoppas verkligen inte. snart slut på terminen och tentan står och lurar.

ska göra något väldigt inte Karin typiskt. hoppa över en riktig middag. jag orkar helt enkelt inte. det blir smörgås, ägg, fil och flingor och en mugg med the.

återkommer vid mer livsgnista senare.

Summering av tekakebrödet


Svettigt igår med brödbaket. Tog en hel evighet att få klar dom. Men oj så goda dom blev, serverades med kalkon, ost och the. Dock blev mina JÄTTE stora. Har inte tålamod att stå med flera plåtar och göra små fina bröd. Blev stora men ändå fina bröd. Slängde ner en halv dec med solroskärnot också. Perfekt!

Men nu får bröden bo i frysen.  Dom ska Malin och Lillis få när dom kommer upp.


Nu ska jag ta en promenad till skolan. 6 grader ute, vart tog sommarvärmen vägen? Ska ha en delredovisning av projektarbetet och sedan föreläsning om epidemilogiövningar på eftermiddagen... till 5!!!!



image43
image44
image45

Bosse har lite svårt att hålla ögonen öppna på kort, men söt ändå....

Bakning...


Först är man sådär jätte positiv till bakningen tills allt vill gå fel...

5 negativa saker med bakning:
- Degvätskan vill bli allt annat än 37 grader
- "Arbeta degen till en smidig deg", mm, i vilken värld då?
- Köket ser ut som en krigszon när man är klar
- Mjölet räcker aldrig enligt anvisningarna
- Det tar sån tid. Jäsa. Pickla. Jäsa. Baka ut. Jäsa. Grädda. Svalna.

image41

Såhär såg det ut när vi bakade julvört i skolan.

Tekakebak


Middagen ligger i magen. Salladen från igår. Rödlöken hade blivit galet stark, men gott. Förra veckan hade jag en vecka då det blev mycket ligga-i-soffan-och-bara-slappa kvällar. Den här veckan känner jag en orolig känsla i kroppen som ligger och maler. Måste göra saker... mindes ett recept på tekakor från allt om mat. Grävde mig ner i högen och fann nr 5 2008 där de har ett recept på tebröd från Australien. Brödet är bakat på linfrön, mjöl, havregryn och creme fraiche. Kan det bli en favvo? Malin och Lillis kommer upp om två veckor och då kan det ju vara trevligt att ta fram ett tebröd! Betydligt roligare är det iaf än att läsa om joniserad strålning och kadmium. Snark.

Hörde att kroppen inte kan tillgodose sig hela linfrön, sant eller falskt?

Dags att gå ner på Ica och handla!

Vaniljsocker utan socker


image40
En rätt ny sak i butiken är ett vaniljsocker fast utan sockret, alltså 100 % vanilj. Helt perfekt att smaksätta saker med utan att få i sig allt onödigt socker. Att den dessutom är KRAV-Godkän, utan konserveringsmedel, utan färgämne, GMO-Fri gör ju inte saken sämre. Detta ska jag spana efter nästa gång jag handlar!

Nya skor...


Blev på tok för mycket shopping i helgen för att min ekonomi ska palla det. Tur att frysen innehåller mycket mat. Skulle absolut inte ha ett par nya skor. Och absolut inga fler gå-ut-på-fest-skor. Men så stod dom där. Mamma sa att jag gick med riktigt bestämda steg så fort jag såg dom. Ligger nog något i det. Tycker dom ser ut som ett par godisar. Riktigt nöjd!

image39image38

Visst är dom söta? Syns inte riktigt men det rosa är VERKLIGEN rosa.

Help...


Nu känns det som jag börjar få flyt i skrivandet men bloggen ser ut som ett anus. Någon som kan knåda ihop en snygg header?! Fått hem photoshop men på engelska. Måste ju ha svenska! Sedan problem två. Hur i helvete får man dit den?!

Sur. Värdo på tv. Går och lägger mig och läser istället.

Svett och sen middag...


Jag är en riktig rutin människa när det gäller mat. Alltid så måste jag äta frukost, lunch och middag. Spelar ingen roll om jag vaknar sent eller har en massa att göra. Kanske inte alltid en bra vana? Helst blir det ju mellanmål där mellan också. Idag blev det middag alldeles nyss. Det är ju hur sent som helst!! lunch vid tolv och middag vid 17-18, så ser det ut i stort sätt jämt. Idag satte träningen käppar i hjulet. Blev dock en nyttig sallad efter träningen. Såhär trevligt var det vid lunch, en sallad på balkongen i solskenet. Samma sallad fick det även bli till middag.


image36

Kycklingsallad:
- En grillad kyckling
- Paprika
- Rödlök
- En påse med blandsallad
- Solroskärnor
- Fullkornsbulgur

Dressing:
- Turskisk yoghurt
- Dijonsenap
- Örtagårdskrydda
- Vitlök
- Salt och peppar



 

Apelsinmuffins med romerska bågar och maränger


Varje fredag i skolan så är vi ett gäng på 6 st kostvetare som har fredags-fikis. Veckans höjdpunkt! Alltid stora förväntningar och spekulationer om vad kan det bli denna vecka. Det ena överträffar det andra... Denna fredag är det min tur. Weei. Iofs en vecka kvar men jag var depp och ensam och vad är bättre då än att bländra i kokböcker och dricka en kopp kaffe och fundera ut vad man ska baka denna gång. Och valet av kokbok var självklart givet: A piece of cake av Leila. Ur denna fastnade jag för Apelsinmuffins med romerska bågar. Har inte bakat muffins på evigheter. Gjorde dock några små ändringar... hackade i romerska bågar i smeten istället för att endast sticka i dom i muffinsen, också krossade jag i maränger. Tror resultatet blev mycket bra, iaf att dömma av smeten! Här kommer receptet:
 
- Ta ett grundrecept för muffins ur vilken kokbok som helst
- I smeten tillsätter du skalet  av  1 citron och 2 apelsiner
- 200 g romerska bågar, grovhacka hälften och tillsätt i smeten, resten sticker du ned i muffinsen
- Grovkrossa maränger och tillsätt i smeten


Grädda i 175 grader, mitten av ugnen i ca 15-20 min. Provstick i dom.

Jag har en såndär muffinsform i teflon som jag använde. Leila använder pappersformar som hon sätter i teflonformen. Så så fick det bli. Blev fyra muffins bredvid i vanliga muffinsformar. Intressant att se skillnaden. De i vanliga formar blev jätte platta och tråkiga medans de i teflonformen blev höga och fina.
Alltså... alltid teflonformen om man vill ha höga muffins!

image34
image35

Tillsammans är man mindre ensam...


Så sant som det var sagt. Den levde vi efter hela helgen. Men underbart är kort. Nu är det tyst i lägenheten, mulet för första gången på nästan en vecka. Deppigt. Sämsta med att ha besök är att man inser hur ensamt det är efteråt. Känns ändå inte som att jag har något att klaga på som har sambo oftast iaf.

Men nog om det. Har knäppt massor med kort hela helgen. Uppdaterar nog allt eftersom i veckan så jag inte tröttar ut er helt. I torsdags hade mamma och jag en riktig hemma-mys-kväll. Gott vitt vin. Jordbubbar. Melon. Druvor. Handlade på oss ett helt minitapas bord för två (uppvärmning inför fredagen). Helt fantastiskt väder hela helgen. Underbart att kunna dricka iskallt vitt vin med jordgubbar i på balkongen. Köpte Gambas-räkor. Helt sjukt stora räkor. Gjorde en marinad som passar både till skaldjur och fisk:
Marinad:
- Saften av en mandarin
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1½ dl sweet chilisås
- Salt och peppar


Grillade sedan räkorna i grillpannan (har ingen grill i Umeå).

image30

 Till det gjorde vi en dipp på yoghurt, vitlök och sweet chilisås. Blev även två franska ostar, två sorters spansk skinka, vitlöksbröd, marinerade oliver och vitlökar, hummus, bönsallad och jordgubbar med creme balsamvinäger att dippa i. Satt och åt och drack vin i nästan två timmar. En helt perfekt hemma kväll enligt mig. Sedan avsultade vi det hela med en fransk film: Tillsammans är man mindre ensam. Riktigt bra!


image31

image32

image33

Första mjukglassen...



Strålande sol i Umeå idag igen. Jag och mamma vaknade sju pigga och utvilade. Ska ta en promenad i solen snart. Tror det kan bli årets första mjukglass idag. Klockan 12 ska vi till Teg på Antik- och samlarmässan. Kanske fynda nå mer porslin?

RSS 2.0