Nationaldagenfika....



Var precis inne på recept.nu. Hittade inte hennes nya recept från idag... men. Hittade denna underbara tårta! Inte alls många ingredienser och se hur fin den är.... !! Den tar jag gärna på nationaldagen.

image85

Förberedelsetid: 20 min

Tillagningstid: 20 min

Färdigt på: 6 tim 40 min

Ingredienser

Tårtbotten:
400 400 g mandelmassa
1 1 st apelsin
4 4 st ägg
4 4 msk kakao
smör till formen
Mousse:
300 300 g vit blockchoklad
4 4 st äggulor
6 6 dl vispgrädde
Till garnering:
50 50 g vit blockchoklad
40 40 g hyvlad mörk blockchoklad
1 1 st ros, ev



Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn. Tvätta och torka apelsinen och riv av skalet på den fina sidan av rivjärnet. Blanda ihop mandelmassan och apelsinskalet.

2. Tillsätt äggen och sist kakaon. Rör om väl. Smörj en form med löstagbar botten och häll i smeten. Bred ut smeten ordentligt i kanterna. Grädda kakan i cirka 20 minuter. Ta sedan ut den och låt svalna i formen.

3. Gör moussen under tiden: Smält chokladen i ett vattenbad. Rör om tills den är slät och fin. Låt chokladmassan svalna något och häll den i en bunke.

4. Tillsätt sedan äggulorna i bunken, en i taget under omrörning. Vispa grädden och rör även ner den i den smälta chokladen. Häll chokladsmeten över mandelmassebotten och frys några timmar.

5. Gör till sist garneringen: Smält den vita blockchokladen i ett vattenbad. Pensla några rosenblad med chokladen och ställ in i kylen några timmar. Dra sedan försiktigt bort de riktiga bladen från chokladlöven. Förvara dem svalt. Ta ut tårtan cirka 30 minuter före servering. Hyvla över mörk choklad och dekorera med de vita chokladlöven och eventuellt en ros.

www.recept.nu


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0