Ett oväntat slut på helgen...


Ligger i soffan och möglar... orkar inte ens sätta på tvn. Magen kurrar och önskar att Bosse kunde laga mat. Släpar mig till kylen och tömmer den på omaka saker. Mkt ost kvar från igår och ett sug efter pasta... fick bli en pastagratäng med tre sorters ost och köttfärs. Blev riktigt gott! Emelie kommer förbi under matlagningar.... degar sedan vidare till soffan. Tv och dator-häng. Elli ringer och frågar om hon och Krille kan kika förbi. Emelie och jag känner för att baka och bestämmer oss för Dumle-muffins (www.recept.nu, under Leila fliken). När Elli och Krille kommer har dom med en födelsedagspresent... Weei.. fick en Iitala-skål. En ljusblå super fin... tack!! Också blir det en fika med dom. Helt oväntat med sällskap och fika. Men trevligt...

Nu är jag sjukt trött. Ska ta och läsa igenom schemat och förbereda mig mentalt inför imorgon. Stutsa in i duschen och sedan sova.



Har ni sett tåget??

I hel vecka har nu passerat... 1 v sedan man tog steget in i lägenheten. 1 veckas ledighet med bara massa umgås med vännerna, fika, snacka skit, festa, shoppa... Liksom för bra. Man ska inte ha för bra för då blir det för jobbigt att komma tillbaka till verkligheten = imorgon då skolan börjar igen.

Igår var det fest här hemma... lite nytt... lite gammalt folk. Vi var väl sisådär en 10 st. Åt ost och kex, laxrullar, gratinerade tacochips m.m. och vinade, ölade, drinkar, musik och massa prat. Så länge sedan man träffade alla ju. Vid tio drog vi till Shape up! = klubb på Plaza. Kanske huuuur mkt folk som helst. Sådär mkt att man  inte ens kan ta ett danssteg. Så det slutade med att vi drog till Invito där det ist var för lite folk. Men man kunde ist dansa. Vid ett var fossingarna så slut att det var dags att kasta in handduken.

Idag fick man ju känna av sviterna från gårdagen. Vakande av att ett tåg hade kört över huvudet... sådär ont så man funderar på om man ens ska orka släpa sig till toaletten för att ta fram huvudvärkstabletterna. Som tur var tvingade Mallan upp mig ur sängen. I med frukost och sedan var man pigg. Man tackar.

Disken är diskad (tack Malin), lägenheten är dammsugen och var sak är på sin plats. Malin har åkt hem och jag känner bara för att fortsätta surfa, kolla på tv, laga mat, mer tv, bok och sova. Imorgon är en viktig dag!



Luftad Kaka...


Nu är man hemma från promenaden. Blev en promenad till Emelie, bil till Malin och en guidad tur runt Universitetet, bil till Emelie, gå hem. Skönt att lufta sig. Faktiskt rätt varmt idag = typ 16 grader.

I magen fick en matlåda med lax, hemmagjord mos och romsås hamna. Supergott! Har även alla Allt om mat från i sommar som jag inte har läst. I den nyaste så tipsade dom om Häagen-Dazs nya glass... så jag skickar detta tips vidare för den lät så sjuk god. En riktig Kakan-glass... Skulle jag gärna ha avnjutit en kväll i soffan.

Ur Allt om mat:

"Senaste tillskottet till lyxglassfamiljen Häagen-Dazs är den nya smaken Cappuccino Caramel Truffle. Den är en blandning av glass med kaffesmak, kolasås och små bitar av chokladtryffel.
En riktig vuxenglass, tyckte provsmakarna på Alltommat.se. Lagom stark kaffesmak, god sötma från kolasåsen och riktigt smaskiga tryffelbitar att tugga på.
Cappuccino Caramel Truffle finns i butiken från september, cirkapris 45 kronor per halvliter."

Ny vuxenglass från Häagen-Dazs

1 avokado... 2.... ??


God morgon. Känns verkligen superlyxigt att vara ledig den här veckan, har verkligen njutit varje sekund och gjort det bästa av veckan känner jag.

Ligger nu på mage i soffan i morgonrock med datorn framför mig = bruten rygg och nacke, men ändå helt okej. Frukosten är i magen. Mina avokadosar (??!!) som är stora som vattenmeloner var äntligen mogna i morse så en bit av en avokado fick hamna på mackan. Mums. Det andra positiva idag är att mina 292 kort stutsade ner i brevlådan i morse. Weeii. 2 dagar bara. Hurray. Super fina. Dessa ska in i album idag om jag får bestämma!

Har även haft telefonkonferans med Mallan. Hur ska dagen läggas upp? En långpromenad är spikad. Men vart? Latproblem. Jag vill gå här, Malin hos sig. Hum. Mötas efter halva vägen? Buss känns jobbigt liksom. Tänk om vi bodde efter samma gata eller nå.

Fortsättning följer...



Shopping.... guldfärgade muffinsformar. 100 st för 29 kr. Fynd! I dessa skulle jag vilja ha Leilas romerskabågar-muffins. Dreggel.

GE MIG!!!


Var inne på Kii i Umeå (Sveriges bästa butik 2008) och hittade helt sjuka smycken som bara skriker KAKAN. Jag MÅSTE ha dom.... men priserna jobbar liksom emot mig. Alla smycken går att hitta på http://www.accessora.se... sök på Mi lajki. Julklapp? Mm... får nog bli så!! Kolla bara på halsbandet... buhu.




Halsband 799 spänn



500 laxar för dessa



299 lökar

Mysilipysmysen...


Hösten har verkligen kommit till Umeå. Vi som skulle grilla, ha picknick, sitta på uteservering, kräftskiva.... men vart är vädret?! Sedan jag kom upp i söndags har det varit totalgrått och idag var det endast 9 grader ute!! Jag är inte laddad för höstkläder... jag vill ha ballerina, kjol och kortbyxor. Och för det andra har jag inge höstkläder. Men inget ont som inte för med sig något gott. Man kan tända massa mysiga ljus, ligga under filten, ha sockor och dricka the. The fungerar endast för mig på hösten och vintern.

Kvällens planer är följande:
- Tända alla ljus jag kan hitta
- Sätta på mig plommonet och sockar
- Koka the
- Burra ner sig i soffan med bok och tv

YEY. Myspysilipys.

Men innan dess så ska kvällens middag ut på bloggen. Nu är det skärpning... mer mat på Kakans blogg.

Kycklingwok med nudlar:
- 3 kycklingfiléer
- ½ purjo
- ½ rödlök
- 2 solovitlökar
- 1 konservburk med minimajs
- -''- böngroddar
- -''- bambuskott
- 2 morötter
- 1 påse Santa Maria kryddmix med limesmak och jox
- Nudlar

Stek kycklingen i rapsolja tills den är gyllenbrun. Hacka undertiden purjon, rödlöken, morötterna. Kasta i och pressa i vitlöken. I med kryddan och konservburkarna. Woka på hög värme. Koka nudlar och käka järnet.

Detta blev för mig 4 lådor plus en middag och 2 ton nudlar i soporna (kokade för mkt). Men gott och starkt!




Ser lite mongo ut med nudlarna... hade både fullkorn och vanliga äggnudlar i...


Mer gratisprover till Kakan...


Hemma i lägenheten igen... handlat som tusan idag. Mallan, Emelie och jag drog ut till Willy's vid elva för att storhandla och det blev det verkligen. Massa konserver, grönsaker, 2 kg kyckling, 8 laxbitar, 1,5 kg köttfärs, wokgrönsaker m.m. Nu är allt förpackat för frysen och instoppad i kylen. Bara att börja storkoka ihop något. Ikväll blir det en grönsakswok med kyckling och nudlar.

Efter Willy's drog vi en lunch på Rost. Kanske har längtat hur mycket som helst efter den lunchen. Sedan blev det en liten tur på staden. Fick inte tag på radion till min mobil... slut. Typiskt när man äntligen får för sig att handla en. Imorgon känner jag säkert att jag inte har råd. Men det blev ett nytt ögonbryn på Makeup Store.. kan jag verkligen rekommendera, 169 kr och räcker i flera år. Se bild nedan. Sedan hände det bästa... måste verkligen styra upp mitt ansikte och då funderar jag på Clinique's 3-stegs behandling. Men hur vet man hur den fungerar? Massa pengar ju!! Jo då hittade jag gratisprover. Då fick man ta 3 stycken tycker jag. Hihi. Nöjdast.



Hihi... tre lådor med prover. Nytt ansikte, ja tack!



Och ett nytt ögonbryn... Den svarta är perfekt att sota ögonen med.




Sova över som stöd....


Supersnabbt inlägg... Är hos Mallan nu i nya lägenheten. Sov över här inatt så jag kunde hålla Mallans hand när hon skulle sova. Allt gick bra kan jag meddela. Vi drack the och åt smörgåsar, sedan blev det självklart SATC och snack. Nu är det full rulle igen. Frukosten är i magen. Jag dregglade självklart ut en mugg kaffe på min vita t-shirt... oväntat? Nu får den bada i Mallans handfat ett tag och jag har fått låna ett linne. Tack!

Strax drar vi på storshopping.... blir en massa mat. Sedan lunch på staden och lite kik.

Tjipp.



Hoho... jag dör. Lägg märke till plommonet...

Uppstyrning av livet...


Blev en raskpromenad efter älven för att komma ut och lufta sig och förhoppningsvis bränt några kalorier... efter det fick det bli en lång dusch med hårinpackning. Middagen blev samma sallad med en polarkaka till... mums. Och korten är iväg skickade... blev 294 st. Ganska bra jobbat.. men då är inte Sardinien med. Testar hur det blir så får jag skicka in fler senare.

Nu tycker jag att damerna kan komma till Umeå så att jag har någon att umgås med... vill ha themys och snacka skit!

Imorgon hoppas jag på att man får åka med Emelie och storhandla på Maxi. Sitter nu och filar på en lista för vad man kan äta de kommande dagarna... Jag delar med mig vad jag hade tänkt mig så kanske ni också får lite inspiration.

- Kycklingkorv med rotmos
- Lax med rödbetssallad med fetaost och fullkornsbulgur
- Tonfisksallad med spagetti, citron och kapris
- Kycklingwook med fullkornsnudlar
- Grönsakssoppa
- Kyckling med rödcurry och kokosmjölk

Sedan tog fantasin slut... tur att nya Allt om mat ligger oläst och väntar på mig!


Kräftskivan blev en lyckad kväll...


Andra muggen med kaffe står nu på bordet bredvid datorn och den andra är i magen. Har precis kollat på Oprah och gråtit en skvätt och nu sitter jag och får lite småsaker uppstyrda på datorn. Disken får vänta!

Håller på och kollar på en radio till min mobil, rätt nödvändigt när man går så mycket som jag gör och inte vill ha hjärnblödning av för mycket funderingar. Trodde att nya mobiler skulle ha radio men icke... får nog ta en tur till Classe imorgon och se vad de har att erbjuda. Ska även ta tag i att framkalla kort från datorn. Har så sjuuuuuuukt mycket bilder så jag vill framkalla. Jag har inte framkallat ett enda kort sedan studenten... fy på Kakan. Känner på mig att datorn kommer rasa när som helst och jag gråter floder om korten försvinner. Någon som har något tips på vart man framkallar billigt och smidigt över internet?

Supermysiga kort från kräftskivan i lördag. Har varit mulet och regnat sedan vi kom hem från Italien men just när vi ska äta kräftor skiner solen... dukat långbord ute i solen med knytkalas med kräftor och annat gott. Lyckad kväll? Svar ja. Sedan vidare till Emelie för att möta upp brudarna och sedan vidare till Storken... Timmar försvann och sedan hann man med en sväng i öltältet på stan innan man stupade i sängen. Här kommer bilder...



Ladda upp kroppen med nyttigheter...


Nu är man solokvist igen. Sjukt vad tiden går fort när man har roligt... verkligen. Fyra super intensiva dagar med massa timmar i affärer, 3 filmer, två middagar hemma och 1 ute, lunch på stan och fika, Sex and the city-repriserna varje kväll, kikat på skolan och massa snack. Men nu är det tomt... Bosse ligger under sängen och slaggar.

Dags att ta tag i sig själv och kroppen för just nu känner jag mig som en blobb med dålig hy och ingen som helst energi. Var nyss på Hemköp och laddade upp med en massa nyttigheter: färsk broccoli, kycklingfärs, grönsaker, kaffe (nyttigt...? nja, men ett måste). Kroppen behöver fyllas på med energi och vitaminer så till lunch blev det min favvosallad med:
- Fullkornsbulgur
- Light fetaost
- Broccoli
- Rödlök
- Ruccola
- Sockerärtor
- Paprika


Koka bulguren, snabbkoka broccolin. Hacka grönsakerna och blanda. Ät. Supergott!!

Nu ska jag pyssla i hemmet och vänta på att Malin och Emelie har shoppat klart i Sundsvall så de kan leka med mig!!


Idag är en bra dag... igen.


God morgon.

Skeppar iväg ett snabbinlägg medans Elin står i duschen. Här är det fortfarande bara bra... sämre väder men vi hänger mest i affärer. Hihi. Arnfilmen igår var riktigt bra anser jag... iofs tyckte jag det om den första också vilket jag är rätt ensam om.

Idag har Elin och jag fullt schema igen.
- Ta en promenad upp till skolan och kika runt och sedan ta bussen ner på staden igen
- Häng på staden och plöja igenom x antal affärer
- Luncha OCH fika
- Middag på Garage... någon som hittar? busstips?

Nu är Elin klar... dags att sätta på kaffe och ägg.



Sista helgen i Umeå i våras innan sommarlovet. Martin och Bella har gemensamt kalas och jag har bakat Cupcakes :)
Nu fortsätter vi på samma linje tycker jag!!

Direkt från Umeå...


Direkt rapport från Umeå. Elin och jag har landat och Bosse är installerad. Full rulle hela tiden. Igår kom vi upp vid halv sju. Sedan var det bara att slänga in sakerna i lägenheten och ta en promenad för att handla. Blev en middag med limelax, romsås och potatismos. Mums. Sedan blev det tjejfilm... 27 dresses. Bra och underhållande tjejfilm!

Idag har det varit stan för hela slanten... Elin har shoppat massor och jag en del också. En fotoram, linne, byxor, halsband och skarf. Sedan fick jag ett armband av Elin... man tackar.

Nu ska vi ta och göra pastasås, pasta och vitlöksbröd. Ikväll blir det bio och Arn-filmen och imorgon tar vi en promenad till Universiteten och sedan staden igen och på kvällen ska vi ut och käka.

En riktigt bra lördag....


Känner på mig att det här kommer bli en riktigt bra dag. Det är lördag och strålande sol och det kommer bli en heldag med de bästa! 11.30 ska jag möta upp Elin, Mariba, Sara, Emelie och Malin på tewes för en fika och skvallersnack. Efter det är det bara att dra hem, piffa och sprätta en kall öl i solen. Framåt kvällen står det kräftor på menyn och allt man kan tänka sig till det. När man är mätt och gla drar man vidare... till Emelie kanske?? Och sedan vidare på stan.

Nu till det neggiga. Buss imorgon. Kräk.

Tjohej.

Det har hänt lite saker över sommaren...


zzZzZzzZ.......... boooooooring att sitta med korten. Klick, klick bort, klick, klick bort. Oj fel... Sne i ögat. Sjukt vad kort man kan knäppa på en sommar. Måste nog sortera fler gånger... eller vad sägs om att skriva ut dom. Känns som att det är dags ja...




Samma dag som det här kortet togs kom jag till Söderhamn från Umeå....




Det här kortet togs i helgen... hänt lite saker över sommaren...

Skräll på skräll...


Skepp och hoj...

Och nu undrar ni hur det gick med kolapajen? Jodå, bra tror jag. Svårt att säga än, den var fortfarande varm när den fick gå ner i spindelgrottan. Uäk. Martin fick ta ner den såklart....  Är den en soppa imorgon får man väl slänga ihop lite negerbollar.

Annars är det fint.. gick bra på jobbet. Skräll. Mätt i magen, blev matad med köttfärsbiffar med feta, pinjenötter, soltorkade och örter. Till det var det fetakräm och spagetti. Mums. Också känner jag mig pigg... skräll nummer två. Så nu ska jag ta tag i att sortera alla kort från i sommar = 7593845739853 st och lägga sedan lägga över dom på min segdator. Kan bli lite agg på den senare känner jag.



Bosse med polaren Pär...

Kolapaj som vägrar bli klar!!!


Nu står det en kastrull med kola på spisen, doftar påminner om knäcken man kokar till jul. Eftersom det är min sista dag på jobbet imorgon (YEEEES!!!) så tänkte jag bjuda på fika (pik på Mallan). Leila bakar kokboken fick komma fram och lufta sig. Efter att ha velat ett bra tag på vad man skulle göra så fick det bli en kolapaj. Visade sig dock när man var i full fart med kolan att den tar en EVIGHET att koka. Står i receptet drygt 1 timme. Nu har den kokat i precis 1 timme och 40 min. Suck. Vill ju inte komma med en soppa i pajskalet. Också tycker jag att det är supersvårt att få höga kanter på pajen fast man stabiliserar dom med folie. Sur. Hade ju varit lugnt med tiden om det inte hade varit för att man ska jobba 15.30.

Annars känns det bra. Småpysslat lite idag med tvätt, handlat upp alkohol till helgen, bakat osv. Imorgon är det dags att packa inför Umeå... weeii. Sedan blir det lunch med brudarna och några koppar kaffe innan jobbet. Känns som att det kommer bli en bra sista sommarhelg i Söderhamn. Jag är taggad på att umgås, äta och inta en och annan öl.

Nej, dags att kolla till kolan och göra kulprovet.


Nu är det shoppat och klart!!



Igår blev det en rejäl sväng på IKEA, alltid lika roligt anser jag. Konstigt hur mycket man behöver just när man är på Ikea. Två Billy-hyllor blev det, en smal och en dubbel och till den dubbla blev det dimmiga glasdörrar med blommor på. Kommer bli super fint!! Nu kommer vi ha en jätte Billy-hylla komplex i vardagsrummet. Så går det när man är en porslinssamlare och en bokmal.

Utöver detta blev man ju självklart tvungen att strö handla lite. Vårt vardagsporslin med lila tallrikar börjar bli riktigt skabbiga med flisor som har lossnat från alla. Så vi hittade fina svarta tallrikar med prickar på som vi matchade med skålar och glas med prickar på (se bilder nedan, hittade inga på glasen tyvärr). Också blev det ett stort uppläggningsfat med blommor som jag tyckte var super fint! Sedan blev man ju självklart tvungen att fylla på förrådet med en massa luktljus i alla storlekar. Men det bästa köpet är ändå den lila plychdress som blev inköpt. Kanske världens skönaste som kommer sitta på så fort jag får tillfälle. Hihi.

Nu vill man upp till Umeå på en gång och fixa i lägenheten... men icke. Blir om ca 3 veckor när Martin kommer upp med all vår packning.

Men nu ska jag ta och dra av mig mysdressen, klä på mig och ta mig till staden för att strö kika liten innan lunchen klockan ett med Mallan, Elin och Emelie.

Hörs!!





Skön tv + dator slappkväll....


Perfekt kväll... Kanske huuur länge sedan som helst jag bara satt uppe med datorn i knät, surfade och slökollade lite på tv. Ibland kan sånna saker vara sjukt avkopplande, ingen klocka som ska ställas imorgon. Tänker börja packa, luncha med Malin? Sedan klockan 15.00 fiska upp mamma och Martins mamma och dra till IKEA. Vi ska få utökning i Billy-familjen... hurray. Det behövs verkligen. Blir hörndelen och en extra bokhylla plus dörrarna som är dimmiga med blommor på. Och yes Malin, dom fanns inne. Tack för tipset!

Martin och jag har en överraskning på gång... hiihihi. Men när man tar tag i det och börjar fixa... då ser det fan omöjlig ut. ARG!! Trodde jag var ute i super bra tid men icke. Återkommer med mer info när det är spikat!

En hög med dåliga ursäkter...


Tänkte börja med en massa ursäkter varför jag är så dålig på att blogga just nu:
- Martin paxar dator och hänger på blocket i timmar
- Bakis och måste sova
- Jobbet
- Fest både fredag och lördag
- Ute i skogen och plockar svamp
- Myspys och film hemma hos Elin
- Matlagning

Detta är även en sammanfattning av fredag-måndag. Har varit en jätte bra helg med en hel del ölande och häng. En bra blandning av fest, jobb, film och mys.

Idag hade vi spikat med Martins mamma att vi skulle ut i skogen för att plocka svamp. När det inte hade slutat regna klockan tolv trotsade vi vädret och drog iväg till svampskogen. Hemligt vart vi var... Hittade en hel del faktiskt. Roligt att gå med Martins mamma som kan svampar. Blev en skaplig blandning. På detta gjorde man en risotto ikväll plus att Sonja tog och vi frös in två lådor. Mums!

En annan positiv sak är att jag har bokat biljett hem till Umeå redan på söndag. Ge mig Umeå nu!! Och det allra bästa är att jag har fått med mig Elin att hänga på... Ska verkligen bli super roligt!! Visa staden, hänga, shoppa, bio, äta och bara umgås.

Klicka f?tt st䮧a bildenKlicka f?tt st䮧a bilden

Tack Mallan för bilderna...

Två dagars koma måste ta slut..... nu!!!


Ruskigt seg, trött, sliten, nere, tom, livlös m.m. idag igen. Energi i 5 minuter, sedan ingen energi i en evighet. Det är ju helg, min näst sista i Söderhamn denna sommar och jag vill ha en massa enegi att göra saker. Det är ju absolut inte nu man ska sitta inne och bara uggla. Skärpning...!! För att överleva resten av dagen/kvällen har jag just sovit en timme på soffan under filten. Jag och Melonen delade på kudden i hörnet på soffan, mys! På saken har jag även kokat mig kaffe för att komma i from.

Teorier om tröttheten:
- Vädret ute ger mig ruskigt mycket höstkänslor
- Har haft så fullt upp de senaste två veckorna plus resan att nu när schemat är tomt blir även jag tom
- Panik över att sommaren är slut... vad hände?
- Sömnkoma sedan Sardinien, sov 8-9 h per natt där plus flera småsovningar på stranden


Men nu får det bli ändring på slöheten. Filmen igår var vekligen bra... den får 4/5 av mig. Så den som inte har sett Ping-pong Kingen får ta och hyra den nu. Riktigt bra svensk film!!

Nu ska jag slösurfa lite och dricka kaffe... efter det blir det en promenad till mammas jobb för att hämta bilen. Sedan ska jag till Lidl och E-center för att handla hem en massa god mat till kvällen. Dags att använda nya Håkan Larsson kokboken som jag fick i födelsedagspresent!


Här kommer ett gäng fler Sardinienbilder:




Vårat hotell - San Marco



Eftersom man är kaffetorsk och kaffet utomlands är så sjukt starkt att man inte kan dricka det så fick man dricka kaffe drinkar istället.... synd!



På utflykt, är på besök på en vingård som är Italiens tredje största - Sella & Musca



Samma utflykt annat ställe. Åkte högt upp på ett berg för att sedan gå 640 trappsteg ner till havet runt berget för att komma till en droppstensgrotta. Tror ni man lökade något när man skulle tillbaka?! Var det värt det? Svar nej!


Borta bra men hemma bäst...


.. för att dra den gamla. När man är borta inser man hur bra vi i Sverige verkligen har det! Och då har vi bara varit på Sardinien.

Känner inte att jag orkar dra allt nu men vi har verkligen haft det super bra med fint väder och en massa god mat. Känner mig som en tärd människa idag... Full fart på dagen och nu är man helt slut. Sjukdom på g? Har sjukt mycket kort att visa men jag tror ni snart skulle lessna. Kommer att lägga ut några då och då för att inte trötta ut er helt. Resorna dit och hem krånglade ju som vanligt en del men utan någon större fara...

Ikväll ser det ut att bli en film här hemma. Får jag min vilja igenom så blir det Ping pong-kingen. Någon som sett den?! Sedan har jag jordens ångestbomb över att jobba imorgon. Iofs bara sex dagar kvar så så mycket får man nog inte klaga.

Här kommer ett smakprov från resan... !!



Idag är det Karins dag... Hipp, hipp, hurra!!


Tiden rusar iväg... inte alls tid med bloggen som får vänta och samla på sig mossa. Men så får det vara!

Idag är det min dag... Kakan fyller 23 år idag. Hipp, hipp, hurra för mig! Kalasat i söndags med vännerna. Vi grillade i ösregnet och åt tårta. Super att träffa alla och att så många kunde komma en söndagkväll. Sedan igår var lilla släkten här och Martins. Tårta och fika hela dagen.

Idag vaknade man av sång och en bricka med räkmacka, juice, kaffe och smoothie. TACK MARTIN! Fina presenter också... Yey. Tack alla vänner och familj!

Resten av tiden har gått åt till att fixa inför resan. Massa turer på stan. Tror allt ska vara kirrat nu.... Ruskigt spänd av förväntar. Speciellt när jag inte har varit utomlands på sådär en 5-6 år. Blir min första resa utan päron och min första resa med Martin.



Sorry... lite dåliga bilder.
Presenter från Martin... Parfym från Britney Spears - Belive. Får man gilla hennes parfymer??!! Jag älskar iallafall denna! Också är det solpuder, ögonskuggor och läppglans. Fick även en sminklektion på Makeup Store. Passande :) Också hittade vi denna höstjacka idag.

Har även fått 2 kokböcker, glas, pengar som jag köpte kläder för i Sthlm, the, choklad m.m.


Klockan 02.00 drar vi från staden. 06.55 lyfter vi....
Ses om 1 veckan.


Svåra frågor om livet..


Nytt vara-uppe-sent-på-kvällen rekord eller? Okej, det är lördag. Men en nykter lördag och då brukar jag sova tidigt.

Sara och jag köpte med oss ett stort paket glass och mös ner i soffan och luftade oss. Pratade om livet, om framtiden, om döden och hur det är att känna sig gammal fast man bara vill vara barn fortfarande, varför man får mer ångest på sommaren och kanske mest.... hur träffar man nya vänner i en främmande stor stad?

Efter detta kände vi att det var dags att dra vidare, nyfikenheten tog över. Tog bilen hem till Emelie för att spana läget....

Dags att hoppa i sängen. Imorgon är det mycket på G.

God natt.

Krispig marängtårta... Japp, imorgon är det kalasdags!!


Krispig marängtårta med citronkräm... Yes, denna kommer serveras imorgon kväll för de vänner som kommer förbi på Broberg. Fyller år på tisdag men imorgon blir det kalas för vännerna. Så denna tårta ska bakas på morgonen imorgon. Ser nu på nyheterna att det ska tokregna imorgon. Vi ska som grilla. Vad det blir för grillning avslöjar jag inte idag... något får bli en överraskning.

Klockan åtta kommer Sara förbi. Vi ska prata massa skit och umgås. Tråkig att man aldrig hinner ses ensamma. Ibland behöver man det. Men nu eftersom alla vänner är utspridda överallt så får man slå ihop och ses i grupp jämt. Men ibland behöver man ses bara två och två....



Bajs överallt...


Nyss kommit hem från jobbet och är helt färdig i kroppen, självklart pissregn när man cyklade hem också. Men nu har jag fått mat i magen, bytt kläder och får softa en stund så känns det bättre. Annars så har det varit en rätt seg och dålig dag. Svart moln i huvudet fast det är Karin dagen idag. Typiskt.

Måste berätta om vad som hände igår när vi kom hem från Dalarna....

Hade såklart saknat Bosse massor när vi var borta. Så fort vi kommer hem frågar jag hur det har gått för Bosse när jag var borta... Får som svar bara att han stinker bajs. Att när han kommer i i rummet luktar det bajs 10 min efter det. Äääähh... kan väl inte vara så illa tänker jag. Han brukar ju bara ha ett litet kånkelbär i rumpan när han har bajs där. Så jag tar upp han för att gulla och inser direkt att han STINKER BAJS. Vänder upp och ner på honom för att se vad som döljer sig i pruppen och där sitter lätt 1 kg bajs. Bajs överallt... på svansen, benen, pruppen. Springer upp med honom till badkaret med saxen och börjar tvätta honom. Klippa och tvåla.... hela Bosse fick bada. Sedan ska hela hårbollen torkas med handduk. Inte nöjd. När jag sedan börjar kamma honom inser jag att han luktar fortfarande skit. Ner i badkaret med honom igen... tvätta... klippa...

Gud vilket projekt. Gick väl sådär en 6 små handdukar plus alla ens egna kläder i tvätten men nu luktar han persika igen.


Upptäcka Dalarna med bil...


God morgon.

Hemma igen.. eller kom hem igår kväll vid sex på kvällen men då var det god fisksoppa, vin och surr om resan och när klockan var tio stupade vi i säng.

Har ätit frukost, druckit två muggar kaffe, spelat frågetävlingen i Kurren och hittat ett och annat känt ansikte i tidningen. Melonen har gått till Färssjön men fick inte bada. Kallt idag ju!

Men resan då? Drog vid ett i onsdag med bilen. Inåt landet för att upptäckta Dalarna med bil. Blev ett och annat stopp efter vägen för att dricka kaffe, äta glass, kissa, äta smörgås. I Rättvik var det Cruising... och då menar jag cruising på jätte nivå... i 8 dagar och kanske huuuuuuuuuur mycket bilar som helst. Mega köer som vi blev tvugna att stå i eftersom vi måste åka igenom Rättvik. Självklart åkte vi fel också. Tillslut hamnade vi i Tällberg vid fyratiden. Super mysigt... väldigt gulligt med massa röda hus och dulliligull överallt. Bodde på Åkerblads. Kan även rekommenderas. Blommigt rosa rum med balkong och 100 grader varmt på rummet. Åt en tre-rätters middag på hotellet med vin till. Gott, gott. Sömn, frukost, promenad och iväg igen.

Åker vidare till Sunnborn och Carl Larsson-gården. Ännu mer dullidull och över 30 grader i skuggan. Går guidad tur på gården. Äter buffé på restaurangen. Dricker massa vatten. Tar en massa kort och åker vidare till Mora. Yrar omkring med bilen i Mora och hittar till hotellet. In med sakerna och ner på stan. I med glass och kaffe och strosar omkring på staden. Dusch på hotellet och sedan middag på ett litet torg. Kall öl och ankbröst med sparrisrisotto. Super gott! Promenad efter Siljan och hopp i säng. Frukost och ut för att upptäcka Mora mer. Snabbvisit i kyrkan och upptäcker att Anders Zorns hus ligger bredvid kyrkan. Glider med på en guidad tur i hemmet. Fyller definitivt kulturkvoten denna resa. Mer stan och shopping och sedan vidare i bilen.

Åker vidare till Orsa. Orsa måste vara stället som gud glömde. Fanns fan inte ens någon stans att äta. Hittade till Bykrogen och klämde en pizza. Drog snabbt vidare. Hittade reklam för något ställe med djur i skogen. Vidare ut i skogen. Grusväg ut i ingenstans. Hamnade tillslut på en Fäbovall med djur och fika. Slappar, kollar runt och åker vidare... den här gången hem till Söderhamn.

Sammanfattning:
Antal mil - 58 mil (körde alla själv = bra träning)
Bäst mat - Mora (ankan)
Sämst mat - Orsa
Shopping - två nagellack, två plåtburkar (röda med vit prickar), en grå höstkofta, en lila plast orkide, en Hello Kitty ögonskugga
Bästa hotellfrukost - Åkerblads i Tällberg (de hade lax)
Sämsta stället - Orsa
Bäst fika - Fäbovallen
Antal galssar - 3 (en strut, en kulglass = äppel och kanel, jordgubb, en vanlijglass med jordgubbar)
Alkohol - 2 öl, 3 glas vin



Åkerblads i Tällberg, bodde en natt där....



Är nu i Mora och ska äta middag....



Zorn-gården i Mora



Ute i ingenstans i skogen. Fikar super gott. Lägg märke till ytspänningen på kaffet och mongo-fingrarna...

RSS 2.0