Upptäcka Dalarna med bil...


God morgon.

Hemma igen.. eller kom hem igår kväll vid sex på kvällen men då var det god fisksoppa, vin och surr om resan och när klockan var tio stupade vi i säng.

Har ätit frukost, druckit två muggar kaffe, spelat frågetävlingen i Kurren och hittat ett och annat känt ansikte i tidningen. Melonen har gått till Färssjön men fick inte bada. Kallt idag ju!

Men resan då? Drog vid ett i onsdag med bilen. Inåt landet för att upptäckta Dalarna med bil. Blev ett och annat stopp efter vägen för att dricka kaffe, äta glass, kissa, äta smörgås. I Rättvik var det Cruising... och då menar jag cruising på jätte nivå... i 8 dagar och kanske huuuuuuuuuur mycket bilar som helst. Mega köer som vi blev tvugna att stå i eftersom vi måste åka igenom Rättvik. Självklart åkte vi fel också. Tillslut hamnade vi i Tällberg vid fyratiden. Super mysigt... väldigt gulligt med massa röda hus och dulliligull överallt. Bodde på Åkerblads. Kan även rekommenderas. Blommigt rosa rum med balkong och 100 grader varmt på rummet. Åt en tre-rätters middag på hotellet med vin till. Gott, gott. Sömn, frukost, promenad och iväg igen.

Åker vidare till Sunnborn och Carl Larsson-gården. Ännu mer dullidull och över 30 grader i skuggan. Går guidad tur på gården. Äter buffé på restaurangen. Dricker massa vatten. Tar en massa kort och åker vidare till Mora. Yrar omkring med bilen i Mora och hittar till hotellet. In med sakerna och ner på stan. I med glass och kaffe och strosar omkring på staden. Dusch på hotellet och sedan middag på ett litet torg. Kall öl och ankbröst med sparrisrisotto. Super gott! Promenad efter Siljan och hopp i säng. Frukost och ut för att upptäcka Mora mer. Snabbvisit i kyrkan och upptäcker att Anders Zorns hus ligger bredvid kyrkan. Glider med på en guidad tur i hemmet. Fyller definitivt kulturkvoten denna resa. Mer stan och shopping och sedan vidare i bilen.

Åker vidare till Orsa. Orsa måste vara stället som gud glömde. Fanns fan inte ens någon stans att äta. Hittade till Bykrogen och klämde en pizza. Drog snabbt vidare. Hittade reklam för något ställe med djur i skogen. Vidare ut i skogen. Grusväg ut i ingenstans. Hamnade tillslut på en Fäbovall med djur och fika. Slappar, kollar runt och åker vidare... den här gången hem till Söderhamn.

Sammanfattning:
Antal mil - 58 mil (körde alla själv = bra träning)
Bäst mat - Mora (ankan)
Sämst mat - Orsa
Shopping - två nagellack, två plåtburkar (röda med vit prickar), en grå höstkofta, en lila plast orkide, en Hello Kitty ögonskugga
Bästa hotellfrukost - Åkerblads i Tällberg (de hade lax)
Sämsta stället - Orsa
Bäst fika - Fäbovallen
Antal galssar - 3 (en strut, en kulglass = äppel och kanel, jordgubb, en vanlijglass med jordgubbar)
Alkohol - 2 öl, 3 glas vin



Åkerblads i Tällberg, bodde en natt där....



Är nu i Mora och ska äta middag....



Zorn-gården i Mora



Ute i ingenstans i skogen. Fikar super gott. Lägg märke till ytspänningen på kaffet och mongo-fingrarna...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0