Inga fler ursäkter...


Känns som att det inte finns nån ursäkt för att inte skriva nu när det är helg. Men denna vecka har det verkligen varit mycket att göra. Dels med praktiken och dels pga att alla kvällar har varit fulla med aktiviteter.

Är nu i Gävle för att lufta mig hos Madde. Hälsar på i nya fina lägenheten i parabolgettot :) Har även dragit en rejäl repa på stan. Inhandlat kläder till kvällen bestående av stor fluff kjol, svart med vita prickar... till den en svart topp och lila strumpbyxor. Också nya armband. Nöjd. Sedan blev det lite mer småjox. Laddade batterierna med sushi OCH lax med ris. Träffade även Karin Olofsson. Världen är liten. Eller är det Gävle som är litet?

Nu sitter vi i soffan som två pösmunkar. Målat naglarna lila... blir lila tema ikväll. Även laddat upp med vin. Ditt vin Mallan... tysken. Också blir det kyckling, klyftpotatis och avokadomojs plus blåbärssorbé till efterrätt.

Nej. Dags att rycka upp oss här.


Revolutionary road, kan det vara något?


Hej. Jag heter Karin och är en slakt. Ibland blir man sjukt trött av att inte göra något alls. I stor sätt hela dagen har bestått av att lyssna och anteckna. Huvudet är proppfullt efter två dagars lyssnande. Men super nyttigt. Nu ska jag vila imorgon och ha kontorsdag hela dagen.

Ikväll ska vi ha filmkväll hos Nicke... se filmen Revolutionary road som jag har funderat att se på bio men nu kom den till mig på annat sätt. Host. Tror iallafall att det är en film som skulle falla mig i smak. Hoppas på mängder med kärlek och snyft.



Någon som sett?

"I Connecticut under mitten av 50-talet lever April och Frank Wheeler som är ett ungt, framgångsrikt par som bor med sina barn i en trevlig förort. Men under den polerade och självsäkra ytan bubblar frustrationen hos dem båda. Övertygade om att de vill ha ut mer av livet än sina medelmåttiga grannar, bestämmer paret sig för att flytta till Frankrike, där de hoppas utlopp för sina mer konstnärliga sidor."



Nix. Dags för en middag med fiskbullar i hummersås här. Mums.

Underbara skapelser...



Hjälp... Hur underbart fina är inte dessa skapelser? Vill ha allt. Spec väskan. Ååh...

Summa = lärorik dag + middag


Låång dag... nästan 12 timmars arbetsdag. Men, jag är glad. Fick ju middag hos mormor och morfar så jag har inte bara jobbat :)

Bra dag i Bollnäs, nyttigt att höra hur fler tänker i olika situationer. Sedan klockan 13.00 var det dags för en utbildning i livsmedelshygien på 4 h. Även där nyttigt att se hur de lägger upp informationen, vad de ger för exempel osv. Summa = lärorik dag. Nästa vecka är det min tur att ha egna utbildningar och redan imorgon ska jag smygstarta. Spännande!

Nix. Dags att hoppa in i duschen här!



Ehm... snö på äpplet?

Imorgon vidgar jag mina vyer.


Trött som en djur... oväntat? Nyss hemkommen från Jonas där vi såg en skum film som var roligt en gång i kvarten typ. Ögonen åkte upp och ned. Kände att det var dags att åka hem när de andra skulle spela kort. En annan gång.

Imorgon ska jag på utbildning hela dagen i Bollnäs... Anticimex har ett mindre kontor där så jag ska få hänga på dom imorgon och nästa måndag. Och när jag ändå är i Bollnäs tänker jag passa på att äta middag hos mormor och morfar.

Dags att hoppa i säng och burra ner sig med boken.



Hemma.

Snö.. snö, snö & snö.


Eftermiddagskaffet är snart i magen och bandyfinalen är på tv. Hunden sover i soffan och mamman och jag har precis bokat en resa till Stockholm. Yey. Längtar redan. Blir bara en tur över dagen för att hänga på Söder men ändå. Super att bara få komma iväg, strosa omkring i alla butiker på Söder, fika och äta gott. Ut och lufta sig helt enkelt.

Har tagit en långpromenad med Melonen... 1,5 timme blev det. Gick inte snabbast i all snö. Vi har fått sjukt mkt snö... jätte fint ute. Allt är vitt och man smyger omkring ljudlöst i snön. Förutom när jag höll på att slå ihjäl mig på en isfläck. Blev ett skapligt flaxande.

Igår kväll blev det häng hos Elin efter jag skjutsat grabbarna. Och vi hade lyckats hyra en helt värdo film, precis som vanligt. Men jag lyckades hålla mig vaken till två. Måste vara nytt rekord de. Och utan kaffe.

Nix. Nu ska jag och mamman pysa iväg och handla.



Melonen i nysnön. Och ja... det snöar fortfarande.

Man kan säga att jag har fyndat lite...


Igår gick jag och köpte mig en ny jacka. Min långa jacka är rätt skabbig, både i pälsen och i fodret. Men jacka är dyyyyrt. Spec om man vill ha en lång och varm jacka. Som tur var kom jag över en jacka rätt billigt. Man kan säga att jag fyndade. Jackan i sig är väl inte den hippaste men jag behöver en varm i Umeå-kylen. Så nu mera får ni kika efter det röda lingonet.



Känner mig som en livräddare i den...

Fyndat retro-burk plus en rosa hummer.


God dagens....

Nu har snöstormen slagit till på allvar i Söderhamn och jag kom precis innanför dörren. Skönt att slippa den. Hörde att den kommer från Gävle och det är runt här det ska komma som mest snö... blåser som tusan gör det med. Typiskt att man ska skjutsa de spelande grabbarna ikväll. Jaja.. så är det. Får väl ta extra betalt.

Martin sov som en virvelvind... sen vaknade han sju och försökte få upp mig. Haha. Skämt. Han fick ligga och läsa i stället. Men till nio klev vi upp. Åt frukost och tävlade i frågesporten i tidningen.

Har även varit på loppis... alltid lika roligt. Kanske inte hittade något jätte jippi men jag är nöjd. Blev en snygg retroplåtburk för att ha bakpulver i, pilgrimsörhängen för bara 10 kr och en rosa gosdjurs-hummer till Milou... super söt :)

DSC_0006 by easybored.

Snygg burk för bara 45 kr. Gillar den skarp!

Jag ber till gudarna....


Jag vet att ni är less på all prat om praktiken men den är mitt liv just nu. Jag lever och andas jobb och trivs som en tok. Efter bara en vecka känner jag mig som en i gänget och har blivit god vän med min handledare. Jag ber till gudarna att det dyker upp ett jobb på det stället! Amen. Men jag kan inte fatta att en vecka passerat. 25% av praktiken här. Vill stanna mer. Redan seperationsångest!!

Nog om det.

Skönt med helg också. En lugn helg men ändå mycket på G helg kommer det bli.
Ungefär såhär ser planerna ut:

- Laga fisksoppa med marulk, gös, lax, kräftstjärtar och blåmusslor. Till det en stooor skål aioli fullproppad med vitlök. Jag dregglar av att bara skriva ner det här.
- Prova jacka med Emelie
- 19.37 kommer Martin med tåget från Arlanda-Norge. Hoppas på att en god flaska vin kommer med hem. Sedan ska vi smaska fisksoppa och dricka vin.
- Martin drar och repar och jag ska möta upp Peninha och Emelie för skvaller stund. Hur ska jag kunna vara vaken så sent??!!

Lördag:

- Erikshjälpen när de öppnar. Iallafall typ. JAG VILL FYNDA!!!
- Fika med mormor
- Skjutsa Martin och Larsson på spelning
- Häng med Elin
- Hämta hem grabbarna igen mitt i natten. Vaken problem igen!!!!

Tror på en bra helg. På söndag ska jag och Gilmore Girls boxen hänga. Har nu säsong 2-3-4 hemma. Hoho... lycka!!!



Minne.


Är du en semle-typ?


Sitter nedmyst i soffan med datorn i knät (alltid) och försöker läsa ikapp vad som hänt i bloggvärlden. Hänger inte alls med känner jag. Plus att alla favvo-bloggar ligger på min dator och jag sitter bara vid pappas när jag är hemma. Problem. Abstinens ibland på jobbet att surfa ut och ströblogga, men nej. Känns fel.

Annars är det fortfarande hur bra som helst. Så sjukt varierande jobb. Träffar mkt folk, lära sig läsa av folk. Välja de rätta orden och sedan uttrycka sig rätt i skrift. Har 100 projekt i luften känner jag men tiden försvinner. Idag höll jag på bli inlåst på jobbet för jag hade så mkt att göra på kvällen. Men det ska bli grymt skönt med fredag imorgon. Varva ner och smälta.

Tänkt hela dagen att jag ska ta ett långt bad när jag kommer hem. Vad händer? Brorsan hoppar ner före. Inte nöjdast. Men jag jäser på att det står semlor i kylen och det är Antikrundan på tv. Bästa programmet!!!


Finn ett fel.



Fniss. Finn ett fel....

Vintern är fin.


Fördelar såsom räkmacka. Man tackar.


Åter hemma och fått en asiatisk fiskgratäng i magen. Mkt gott, fisk uppskattas!!

Händelserik dag, tror ingen dag kommer bli ohändelserik. Händer så mkt att när jag kommer hem är jag alldeles tom, och fruktansvärt trött. Men glad och nöjd. Gjort en ny utbildnings PP idag plus varit med på en utbildning i en butik för charkpersonalen. Vi blev bjudna på räkmackor. Man tackar, man tackar. Finns en del fördelar med jobbet, sånt uppskattas. Imorgon ska jag börja med ett större projekt åt ett företag som kommer ta mig ett par veckor. Spännande.

Trött som en gnu. Kanske då man ska ta sig i kragen. Får bli en promenad med Melonen.


Ännu en bra dag...


Nu är jag mätt i magen av pappas pannbiffar med lök och brunsås. Inte dumt heller att det blev kvar mat till en matlåda imorgon. Man tackar...

Bra dag i dag med... har egen dator så jag kan göra en del jobb själv. Bland annat skrivit ihop en kort föreläsning och gjort en PP till det. Ska ut på utbildning på tisdag nästa vecka. Sedan har vi bilat runt lite... bland annat tagit prover och fått smakat mat. Tack-å-tack.

Rätt mätt på lunchen så tid fanns över till annat så jag tog en kort repa på stan. Lätt att ta en lång repa på stan. Haha. Hoho. Iaf så har en affär konkat som har Green Gate porslin. Men fanns det något kvar? Icke sa nicke. Meeen... jag fyndade ett stor lila blockljus och super söta grodor att ha i granen. Hade de i min julheader om ni minns? Tyvärr var de trasiga. Hoppas på att jag får byta dom imorgon.

Strax kommer Elin hit för ett häng. Yey.



Ursäkta den fruktansvärt dåliga bilden....

Förlåt. Jag är en tråkig människa.


Förlåt för en väldigt dålig uppdatering av bloggen idag... misstänker att det kommer se ut såhär de kommande veckorna. Är sjukt trött efter denna innehållsrika dag. Imorgon är en likadan dag. Dags för sömnen....



Haha... jag och Melonen. Lika trötta. Inatt sov hon i min säng. Mitt i sängen. Gissa om det var trångt??!!

Hjälp. Måste få ventilera mig!!!


Äntligen dags att sätta sig ner och koppla av en stund. Fullt upp precis hela dagen och 1000 olika intryck plus fullmatad i information.

Och praktiken? Super bra. Jag är verkligen hur nöjd som helst. Jätte bra handledare, bra gäng, roliga arbetsuppgifter. Redan bokat in att jag ska ha egna föreläsningar och inspektion. Första föreläsningen nästa vecka. Hjälp. Ska sätta mig in i uppgiften redan ikväll. Hela dagen har jag varit en svamp och verkligen sugit åt mig all information. Kalendern börjar fyllas med olika projekt vi ska på. Finns så sjukt mkt jag vill berätta men jag har tystnadsplikt. Jag som är mega behöv av att få ventilera mig.

Nej. Dags att söka information.


Ben & Jerry's glassbar...


OMG... !!!

Läser ute i den stora bloggvärlden att Gävle ska få en Ben & Jerry's glassbar. Gissa vem som är mest avundsjuk i hela världen.... jag! Frågan är nu... när öppnar dom? Och vart? Stammis.


Nej. Nu är det dags att krypa ner i sängen. Viktig dag imorgon. Lämnar besked imorgon kväll....

Idag har jag fyndat porslin...


Åter hemma i Söderhamn. Här är allt sig likt... hunden i soffan, bandy på tvn, ljus på kaminen och kallt på golvet. Resan gick bra trots lite taskigt väder.

Stannade i Birsta - Sundsvall för att byta min mysdräkt från IKEA. Köp den INTE!!! Lämnade tillbaka två stycken. Sedan fick det även bli en lunch där. Men ingen shopping... båda är fattiga. Men... en tur till Fabriksbutiken blev det. Aldrig varit där men det blev en stor favorit, spec för en porslinssamlare som jag. Ville ha ungefär allt. Och rätt billigt var det, ska absolut tillbaka. En liten shopping blev det iallafall.

Taika bowl 0,6 l, redMarimekko bowl, red

Iittala's serie - Taika x 2
Iittala's Marimekko- skål x 1 (modell liten)
Allting för under 400 kr. Tycker jag var bra priser!

Jag har just nu en premiär.


Nu har jag premiär... jag surfar nämligen i bilen på Emelies dator. Mycket hippt tycker jag. Men farligt, känner på en gång att åksjukan ligger och smyger på den. Blir inte bättre av att man just druckit två muggar kaffe och godis på det.

Annars flyter det på fint här. Passerat Ö-vik rätt nyligen. Dåligt väder med snö och blåst men lite trafik så det går bra. Bara 30 mil kvar... jäsp... att man aldrig vänjer sig? Kan kanske bero på att man passerar gran-gran-gran-tall-gran efter vägen.

Nerverna inför imorgon spelar mig ett spratt hela tiden. Går i vågor men grundkänslan är ändå positiv. Det jag är orolig för är såklart att de inte ska gilla mig på praktiken. Eller att de ska vara en dålig praktikplats. Men.... ingen idé att fundera. Imorgon kör vi!!! Det är ju det här man har sett fram mot i 2,5 år.



Långhårig Emelie och korthårig Kaka....

Biobesök att minnas länge.


Hjälp. Jag är helt färdig som människa. Nyss hemkommen från bion med huvudvärk, måste bero på att jag spänt mig så mycket. Men gud vilken film. Hade inga direkta förväntningar innan filmen men den tog mig med stormsteg. En känsla redan från de första minutrarna om att filmen skulle gå åt pipan gjorde inte saken bättre. Massor med känslor som byggdes upp till ett berg. Hjälper inte när filmen är nästan tre timmar.

Min läpp kommer vara svullen imorgon för jag blev tvungen att bita mig i den flera gånger. Men sen rann det över. Och det snyftades. Vart var  näsduken och den vattenfasta mascaran? Aj-aj i ögat. Har inte gråtit så mycket sen jag såg E.T på tv första gången när jag var liten.

Var filmen bra? JA! Grym. Se den, men ladda upp innan med näsdukar. Och se den inte på första dejten.




"Benjamin Button föds som en svag äldre man och åldras baklänges, d v s att hans kropp blir yngre tills han slutar sitt liv som ett spädbarn. Den tragikomiska berättelsen om den välbärgade Button sägs ha inspirerats av Mark Twains kommentar om att det är synd att det bästa i livet kommer först och det sämsta sist."

Slapphet i soffan byts strax mot bio...


Glassbrukarna är från Lagerhouse och kostar 59 kr för båda två. Blev helgens fynd. Emelie och jag drog en lunch på Rost igen. Tredje gången på en vecka jag är där. Men man får det. Så sjukt gott.

Sen vi kom hem från stan har vi verkligen bara slappat. En varsin dator i knät. Kaffekopp. Musik. Emelie ger mig skvaller från ansiktsboken och jag har pillat med Mallans blogg. Besök den gärna och säg hej till Mallan.... www.strandlund.blogg.se








Emelie och jag har bokat bio klockan nio. Blev nya  med Braddan.... Benjamin Buttom. Jag tror det kan vara en film i min smak. Sorglig med kärlek... också får man ju ögongodis. Hihi.

Nej. Nu ska jag dammsuga innan godisinköp och bio!



Rost-lunchen. Emelies hummusmacka.



Och min fetaostmacka...

Lycka i form av två glassburkar.





Visst är de helt underbara?

Gick visst en snabbis i ide.


Varit inne i en koma inatt. Helt väck. Morgonen försvann. Förmiddagen försvann. Kakan sov som aldrig förr. Strax före tolv slog jag upp ögonen. Tror inte jag sovit så länge sedan man var typ 14 år.

Bra kväll igår. Tiden rusade iväg som vanligt. God mat. Mycket mat. Jag och Emelie har en varsin låda till ikväll med. Brabra. Sedan lyxade vi till det med efterrätt också. Hallon med mandelbeskvier. Sedan hade man över äggskum blandat med mascarponeost och gratinerade det i ugnen så det blev ett fluff över allt. Super gott!! Till det hinkades det gott kaffe med smak. Kola kanske? Minns inte. Gott iaf. När det var dags för filmen var jag trött. Mycket trött. Ingen idé att kämpa emot. Toksov på soffan. Filmen var tydligen dålig.

Nej. Nu är det dags att ta tag i livet. Hoppa in i duschen. Börja packa.

Klicka f�r att st�nga bildenKlicka f�r att st�nga bilden

Här har vi sjukstuga.



Haloo... Är på myskväll hos Mallan nu. Vi har bullat upp oss i soffan. Mallan har läskiga utslag som hon nu tänker kasta på oss. Också har hon cancer i armhålan och massa hosta och snor. Typ. Sjukstuga. Men jag har redan haft min sjuka och Emelie är vaccinerad. Tror stenhårt på det här.

Vi ska äta fyllda pastarör med kallrökt lax + vanliglax med vitvinssås. Mums. Sedan blir det hallon med mandelbiskvier. Mums 2. Också en rulle på det.

Någon som vet om Elle-galan sänds på tv ikväll? Kan inte hitta någon info.



Mallan + Kakan = Juldagen 2008

Fantasilös.


God morgon. Skön sovmorgon som började med en huvudvärk på både mig och Emelie. Men nu efter kaffe och en mätt mage börjar molnen i mitt huvud släppa. Läst kokbok till frukosten och klurat på vad man ska äta till middag. Sätter in lite lappar i boken så får Mallan och Emelie välja.

Annars strålande sol och 22 MINUSGRADER i Umeå. Hoppas nu att bilen vill hoppa igång. Och tack för bilen. Tänker inte gå onödiga metrar idag inte.

Någon som sett filmen Benjamin Buttons otroliga liv? Emelie och jag klurar på att se den i helgen.



Nej. Bråttom.....

Imorgon ska jag fynda stort!


Jag vet. Jag är världens tråkigaste när det gäller att vara vaken på kvällarna. Spelar ingen roll om jag är ledig dagen efter. Martin blir tokig. HÅLL DIG VAKEN. Men icke. Omöjligt. Och nu svider det sjukt mycket i ögonen och sängen suktar efter mig.

Solo är jag igen också. Men bara en sväng. Emelie är med David på akuten. David ringde och hade ont i hjärtat. Mycket läskigt. Så nu håller vi alla tummarna här hemma att det inte är något allvarligt.

Imorgon är jag ledig. Underbara känsla. Dagen ska fyllas med aktiviteter med vännerna.

- Ut på Ersboda med Mallan, Emelie och Elli. Sjukt taggad på myrorna. Antikrundan triggade igång mitt fynd begär.
- Fika med Bella på stan
- Diska ett diskberg
- Läsa igenom uppsatsen en sista gång. Byebye.
- Middag med Emelie och Mallan.
- Ev. bio

Perfekt sista fredag i Umeå på 10 veckor.



Ser ni disktrasupphängaren? nöjd.

Kakan önskar...



Hur fina är inte dessa? Kanske finast. Skeppa hit dom till Sverige. Nu. Sex dollar på Asos.com får man böta för dessa skönheter...

Jag tror på en lycklig skiljsmässa...


Dödstrött yesbox på mig. Suttit med uppsatsen nu från 8.00-16.30. Jäsp. Kan vi skiljas snart? Jag tror på en lycklig skiljsmässa. Imorgon åker du in. Och ja... mötet med examinatorn gick fina fisken. Lät positivt. Bara att hoppas på det bästa nu.

Men vi har även lyxat till det lite idag. Lunch på stan tex, en sushi-lunch. Lika gott som vanligt med jag har svårt för att bli mätt på nio bitar. Efter lunchat tyckte vi att vi var värde något extra. En guldkant. Så vi köpte med oss fika hem och kokade kaffe här. En fira lite att uppsatsen är 98 % klar.



Så nu har vi typ helg. Lite läsning imorgon och sedan inskick. Är riktigt sugen på bio imorgon. Ska klura på saken. Tycker inte att chokladen var någon hit igår. Inte äcklig men inte jippi heller. Kommer inte köpa den igen....

Vädret har fått en knäpp igen.


Vad fan. Mongo dator. Mitt långa inlägg försvann just. Man tackar och bockar för den passningen. Hade ju luftat ur mig en grej jag är less på. Nu orkar jag inte skriva igen.

Är i skolan i otton idag. Man tackar inte nej till skjuts. Spec inte när vädret har fått en knäpp igen och termometern visar på - 17 grader. Får sitta och slösurfa en stund innan mötet med examinatorn 8.30. Lite pirrigt för vad hon ska tycka. Nöjd icke nöjd?

Undra om det kommer smyga omkring nå mer kändisar här idag. Jag har mina spanar ögon på och rapporterar givetvis.

Myskväll med Winnerbäck


Nu är magen mätt. Passar på att äta ute nu när man bara ett par dagar kvar i Umeå på tio veckor. Idag fick världens bästa Rost ett besök. Denna gång slank en fetaostsmörgås ner med honung och olika linssallader. Yummie. Finns risk för ett besök i helgen igen.

Försökte även hyra andra säsongen av Gilmore Girls men icke. Den är tydligen spårlöst försvunnen?!!? Har ju mega abstinens. Köpa på internet kanske. Just nu känns det så.

Till ikväll har vi laddat upp med choklad, thé och Winnerbäck på tv. Perfa. Ska bara hålla mig vaken.



Någon som testat Marabou Premium Lemon & Ginger?

Kändis på skolan...


Stressad men positiv. Tycker det gått jävligt bra idag. Efter regn kommer solsken, eller hur? Hoppas nu bara att examinatorn håller med. Får lite mer klarhet i detta imorgon.

Idag var det en kändis på skolan... en kändiskock. Elli och jag fnissade rätt mkt. Ganska trötta och han vandrade omkring där. Fniss. Fniss.

Nu ska jag möta upp Bella för en middag på stan. Emelie är också med. Sedan kan det bli en rulle.


Ny dag nya tag.


Frukosttajm i soffan  igen. Blir så nu när tidningen inte vill besöka mig längre. Jag har en fråga....

- Varför har dom börjat på att bränna kanterna på Wasa sport?

Vem vill ha en bränd macka? Jag hatar bränd mat. Smakar apa och dessutom är det cancerframkallande. Nej tack Wasa.

Sovit som en prinsesspersika och är nu taggad på att möta dagen. Sätta tänderna i uppsatsen. Idag har vädret fått en knäpp igen. Gått från + 5 till - 6,5 och det snöar en massa. Fram med pälsmössan!!



I sommar ska jag satsa på att krydda min snaps själv. Dom här är med sva

Ångestladdad skiljsmässa.



hihi. tycker om reklamen om adressändring. svamparna från Kenya är inte till för matlagning. tokigt.

Nu har jag och min box haft en skiljsmässa. Den var smärtsam och ångestladdad. Kommer vi ses igen? Kanske redan imorgon? Hoppas box nr 2 är inne. Sniffar så mkt doftljus att huvudet värker. Eller är det uppsatsen som skaver?

Är övertygad om att det bästa är att sova på saken. Imorgon är jag inte solo längre. Emelie ska slagga här tills vi pyser söderut.



Bosse.

Jag blir så sjukt arg.


Nu när jag ändå är inne på den arga/less stigen så fortsätter jag med en sak som gör mig så sjukt arg och upprörd. Och jag känner att jag måste få skriva av mig samtidigt som jag inte vill sprida hans "budskap" vidare.

Okej. Till kärnan i det hela. Det finns en blogg som drivs av en kille vid namn Dennis. Ni kanske känner till denna kille. Han finns under dennism.se. Den här killen går sista året på gymnasiet och han går på en diet. Tydligen har han en rätt stor blogg och i denna förmedlar han information om denna diet. Uppenbart är att grabben själv redan har ätstörningar. Men att han förmedlar vidare det här vidare till tusentals andra gör mig så jävla arg.

Men åter till dieten. Det här är inte vilken diet som helst utan "Paris Hilton dieten". Den innebär att du svälter dig själv och på den tredje dagen äter du ett mål. Dennis valde en kycklingsallad. Och hör här... Dieten fungerar. Hurray. Klart som fan att den fungerar när man äter ETT mål mat på tre dagar.

Så fruktansvärt sjukt. Fattar killen vad han håller på med? Är han dum i huvudet? Fattar han att det är farligt? Att hans inre organ kommer ta skada och att han kan få kroniska symtom för alltid? Men värst är att han går ut med det här till tusentals andra. Andra som testar. Fastnar. Går ner i vikt. Går ner mer i vikt. Karusellen är igång.

Arg.

Svart moln ovanför huvudet.


Japp. Så såg det nog ut när jag gick från skolan idag. Och ja. Det hade med redovisningen att göra. Jag är för känslig helt enkelt. Kan inte ta åt mig kritik. Förstorar och analyserar det som sägs/skrivs för mycket. Tar det för personligt ist för att det ska vara en hjälp. Vilket det är, egentligen. Nu låter det som att det gick åt pipan med C-uppsatsen. Det gjorde det inte. Det gick bra. Men när man har  jobbat med något i 10 veckor. En enda sak. Och gått in för den saken 110 % från första början är det svårt att ta saker med en axelryckning. Blev lite nedstämd av det negativa som sades. Kanske hade hoppats på mer. Eller behöver allt bara sjunka in.

En sak stör jag mig fortfarande jävligt mkt på och det är att vår uppsats tydligen är för lång ??!! Nej sa jag. Men  fel. Tydligen räknar de sidorna när man har uppsatsen i dubbelt radavstånd. Varför? Vem fan gör det? Nu vill jag veta hur det fungerar för er andra som läser på  högskola eller universitet. Ge mig respons!

En annan sak som gnager är de vetenskapliga artiklarna. Självklart är det detta som ger tyngden i arbetet. Men har ni hört många fler som skriver om restaurangansvarigas attityder till kommunens livsmedelskontroll och attityder till deras egenkontroll?! Nä just det. Det forskas om radon i väggar. Kost och idrott. Fan allt men inte detta. Men vi ska söka med lampa tills vi finner dom. Jag åker inte hem förrens vi har fler vetenslapliga artiklar.


Förlåt för jordens längsta och tråkiga inlägg. Måste lufta mig. Och muntra upp mig. Undra med vad?



Hm. En redig grogg kanske?



Imorgon smäller det.


Guldbaggen på tv i bakgruden. Fan vilket tort program. Gaggel-gaggel. Stelt och tråkigt. Gamla gubbar och tanter. Något mer städat än grammis. Lite mindre alkohol och knark kanske?

Imorgon är det en stor dag. Elli och jag redovisar och försvarar vår C-uppsats. Ska bli spännande att höra betyget och omdömmet. Också skönt att få lämna den bakom sig. Hoppas nu på ett VG!! Har ni vägarna förbi redovisar vi i lärarhuset klockan 13.00.

God natt.



Nicke, Martin & Mallan. Sommar. Sol. Värme. Skärgården. Brygga. Fest. Midsommar.

Jag bjuder på inspiration.


Nu nermyst i soffan med stora morgonrocken. Super god mat. Behöver ladda upp med grönsaker efter sjukan. Bli pigg och absolut inte sjuk igen är vad som gäller.

Tänker bjuda på menyn som vi hade på nyår. Lite sent men va fan. Nu när det är mörkt som satan ute och inget händer kan det ju vara perfekt att bjuda hem ett gäng vänner på middag. Därför bjuder jag på inspiration. Och yes. Maten blev sjukt god.



Gratinerad krustad med västerbottenost och gräslök, toppad med rom.
Gratinerad hummer med örtsmör.
Ugnsbakad oxfilé, hasselbackspotatis och portvinsås.
Ostbricka med hjotronsylt, kex & hårt tunnbröd.

Avokadofrossa med kyckling.


trött-trött-trött. inte blir det bättre av allt slask ute, 5 plus grader och mörkt.

Men gick det bra idag? Jovars. Lite pill här och där. Vem läser vad. Fila på PP:n. Kolla igenom opponering. Skriva ut papper. Och vips. En dag är borta. Glömde ett möte med vår utbildningsansvarig också. Dumt. Vi som bestämt dag. Undra vad som sas och varför ingen saknade oss och ringde? Får väl veta imorgon.

Vad gör man med ett nät mogna avokadon? Jo man gör världens bästa avokadomojs. Yey. Och kyckling med massa krydda, grönsaker och pitabröd.


Smart Kaka. Förvirrad elmätare.


Haha. Har man bra koll? Haha. Nej. Hur bra koll har du själv på din elmätare??!! Tydligen byte av en sådan och man ska vara hemma. Men det är varken jag eller Martin. Så jag ringer.

- Hej. Ni ville byta vår elmätare.
- Ja. Har du elmätaren i lägenheten?
- Öh. Ja  det tror jag  väl.
- Har du sett den någongång?
- Eh. Nej.
- Nä. Den sitter i trapphuset. Du behöver inte vara hemma.
- Hehe. Bra.


Annars bra. Känner mig pigg fast boxen naglade fast mig i soffan sent igår kväll (sent i Kakan mått). Ska ta bussen till Elli. Imorgon smäller det och vi ska vara redo till max. Hon var även här igår kväll. Började fila. Blir nog bra. Och Emelie kom. Rekord i besök. Fik fika. Man tackar.

Nej. Frukost var det.



Melonen kan öppna sina klappar själv. Hur duktigt är inte det?

Mi Lajki My Flamingo.



Svett, svett, svett. Sliten människa nu. Farit runt som en tok tills nu. Orkar inte lyfta ett finger mer. Tack för boxen. Vi ska köra ett häng nu tills Elli kommer.


Tomten kom med dessa örhängen. Gissa vem som blev lyckligast? En lång väntan var över.

God morgon.


Nyhetsmorgon med frukostbricka. Tvättmaskinerna är igång och diskvattnet är upptippat. Idag ska det hända saker här. Städas, tvätta, nya sängkläder, diska och framförallt.... julen ska bort. Känns att det är dags nu.

Elli kommer också framåt kvällen. Skönt att ha någon att surra av sig med. Också behöver vi kika på uppsatsen. På tisdag smäller det. Då ska den redovisas och sitta perfekt. Orolig? Inte alls.



Här ligger min pepparkaks-cheesecake. Blev en hallonglasyr och gelégranar på toppen... Hur god som helst...

Paus från beroendet.


Paus i boxen. Blir ju så sjukt beroende.... timmarna flyger förbi. Serien flyter ihop. Nä. En paus var nödvändigt.

Satte just på Körslaget. Tycker att det är riktigt pinsamt när artisterna väljer sina egna låtar. Snälla, varför? Vi vet att ni har gjort dom.

Ensam helg här men samtidigt nödvändigt. Ladda batterier. Jag och soffan. + dator och tv. Vad hade man varit utan dessa vänner? Men imorgon ska lite mer hända. Nämnde ju julsakerna i början av veckan. Och ja. De är kvar. Men förhoppningsvis inte imorgon. Har även tvättid kl. 7.00. Bort med sjukan. Imorgon tar jag tag i livet på riktigt.

Men först ska jag och min box hänga en stund till.




Kaka på After Ski. Shit... ser ut som ett lik som justsatt drinken i halsen. Äh. Bjubbar på den.

21 avsnitt = 821 min Gilmore Girls



Skyblöt i svett och lätt illamående. Men jag var på stan. Smög omkring med ministeg och kollade vad som fanns kvar av rean. Har varken varit på stan här eller i Söderhamn sedan innan jul. Alltså ingen rea-shopping för min del. På väg till videobutiken smög jag igenom Åhlens och där. Poff. Rea på min Kanebo cream foundation. Två för 300 kr. Man tackar. Blev en hårinpackning på rea med. Nöjd.

Iväg att hyra film. Sett-sett-sett. Hade hoppats på att något nytt hade inkommit under julen men icke. Då slog det mig att de hyr även ut tv-serieboxar. Tjoho. Vem fick följa med Kakan hem? Jo hela säsong ett med Gilmore Girls. Min favorit serie. Så nu ska jag kika på 21 avsnitt = 821 min. Och vet ni vad det kostar? helt sjukt tycker jag. 30 kr för hela boxen. Får ha den i en vecka. Love.

Lycka.

Fick även med mig världens bästa laxsallad och en klocka som nu sitter perfekt på armen.

fanfanfan.


Men helvete vad kaffet smakar gott när man har varit utan det ett tag. Frukostbricka framför tvn och en lång natts sömn innan det. Kakan är redo att möta dagen. Ingen blixt kvar i huvudet (inte än iaf) och ingen febran.

Blir en sväng på stan för att höra vars jag kan förminska min klocka.

Helvetes-skit-spikar-osv. Vet inte hur detta kunde slå mig just nu.... men fan. Jag hade en bokad sminklektion igår på Body Shop. HELVETE. Fan vad arg jag blir. fanfanfan.



Lika sur som Bosse. Stoppar nu huvudet i väggen.



Kickstarta imorgon.


Fan. Let´s Dance var ju lika trist i år. Det är ju sånt sjukt segt program. Alla ser lika ut. Dansar lika. Blablabla. Iofs är David rolig. Men nej tack. Jag har dansat klart för i år.

Imorgon har jag bestämt mig för att lämna lägenheten. Jag kan alla tv-program nu. Alla nyheter och alla reklamer. Har läst alla bloggar.

För att kickstarta imorgon har jag pressat fyra apelsiner att dricka till frulle. Sen jävlar. Mitt mål är inställt på att ha med mig en laxsallad hem från Rost. Ojoj. Då ska det kalasas!

Dags för sängen och Den hemliga kocken.


ps. orkade inte äta upp min B&J. minst 5 tuggor som hamnade  i sopan. dåligt friskhetstecken.

Får jag lov?


Soffläge fortfarande. Yesbox. Har en knepig huvudvärk som skjuter blixtar från höger öra.

Tänker ta en seriös titt på Let´s Dance ikväll. Tror det kan bli den första gången. Tycker att dom har samlat ihop ett rätt intressant gäng. Och ja. Jag är nyfiken på  hur det ska gå för BlondinBella.

Kollar ni?



Nyår Sälen  2008

Det bästa tipset...


Har duschat. Jag vet. Medalj. En sådan där super dusch. Nya Hello Kitty duschkrämen som luktar Brämhults apelsin-jordgubb, skrubba hit och dit. Smölja med bästa krämen, Vanilla Spicy, massa glitter. Perfekt när man direkt drar på sig mysdräkten. Men det är väl känslan som räknas?

Nu luktar jag som en blandning av Brämhults och en muffins. Yey.

Jag har det bästa köptipset. Var på designtorget i måndags. Jonas tipsade om en fantastisk liten mojäng. En plupp att stoppa in disktrasan in. Ni vet hur den alltid ligger i hon och blir blöt eller bara är i vägen. Torkar aldrig och är full i 7923792387592 baciller. Uffa. Nu är det slut med det. För endast 35 kr kommer dina problem vara ur världen.


Finns i fler färger.. Fan... jag är nog försäljare...

En lila favorit





Denna skönhet låg under granen. Lyckliga jag att den var till mig.
Finns på www.kii.se


Jag ser världen med nya ögon...


Jag är som en ny människa. Vaknade i natt och låg en stund och funderade på vad det var som inte stämde. Aha... febern är borta. Fy fan vad skönt! Feber knäcker en. Har verkligen mått anus de senaste dagarna. Nu är det bara förkylningen och hostan kvar och det känns som en fis i rymden. Jag ser nu världen med nya ögon och överväger till och med att klä på mig. Men... jag får se.

Tomt i lägenheten. Martin åker nu kl 10. Men vad hade jag gjort utan honom? Vem hade köpt Ben & Jerry? Vem hade sagt att man borde byta t-shirt? Vem hade dragit upp persienerna? Vem hade sagt att man borde duscha? Massa små saker som jag gett fan i.

Känns som jag ligger efter en vecka i mitt liv. Är bara i Umeå i två veckor och nu är det typ bara en vecka kvar. Har inte ens packat upp min väska än.....



Pimp my Flamingo...

Det finns hopp om livet.


Snabb uppdatering....

39,1 graders feber inatt igen. Sover dåligt och svettas som en gnu.

Status just nu: Grym huvudvärk, hälsofil med russin, skolångest.... men.... jag har duschat. Tadaa...

Som tur är går det rätt mkt repriser på tv, jag har flädersaft, Martin är fort kvar och jag har två Ben & Jerry att frossa i. Yes. Det finns hopp om livet.



Liggsår och febran


Just nu är det ett lik som skriver. Precis tagit mig ur sängen för första gången idag. Bra jobbat sådär strax före fyra. Tydligen tyckte inte kroppen att det räckte med en förkylning utan gav mig också jordens feber.

I natt visade febertermometern på 39,4 och jag var mer eller mindre halvdöd. Sova var något kroppen absolut inte kunde tänka sig. Som tur var hade jag Martin som kom med iskall blöt handduk, mer Ipren, nytt vatten, klia på armen osv. Runt 03.30 när vi märkte att febern tillslut gick ner till 38,8 somnade vi in.

Idag är det ungefär samma läge, 39,1 i febran. Legat och filat på liggsåret i sängen.

Men.... finns något positivt också i detta mörker. Martin bestämde sig för att stanna (han skulle åkt till Söderhamn idag) och ta hand om mig. Weii. Så nu har han handlat hem saftsoppa, fläderdryck, mer piller, Veckans Nu och Ben & Jerry - Cherry. Jag vet vad min middag kommer vara :)


Whiskey och Ipren...



Sitter här och flöddrar med whiskey och ipren. Förkylningen går in i nya stadier hela tiden. Först 2 liter svett för att sedan bytas av av en frossa. Nässprayen verkar vara möglig för det svider som satan i snoken och halsen.

Tur att man har sällskap av grabbarna. Fick ostbricka till middag. Man tackar. Kakans favorit. Så nu har man magknip och ännu sämre hy.

Nu ska jag gräva en igglo på balkongen....


Ut med det gamla...


Vad skönt det känns. Ut med det gamla och in med det nya. Den juliga bakgruden och headern hade inte sån lång livstid så det kastades ut. Den fick åka ist för alla julsaker hemma.

Så frågan är...

Vad tycker ni?


(nästa projekt är att få bort att det står Kakan i vänstra hörnet. stör mig något grymt)

Redovisning av julklappar del 1.


Dags att börja redovisa klapparna. I porlsinsväg fick jag en uppsättning från GreenGate. Inte dumt då allt de har är superfint!!



- Skål 79 kr
- Lattemugg 85 kr
- Assiette 129 kr
- Salt- och pepparkar 149 kr

(www.systerlycklig.se)


Tips mot fågelinfluensan?


Förvirrad, trött och hängig i morse glömde jag kaffet på diskbänken. Dålig början på dagen. Helt dött ute påväg till skolan. Svart i alla fönster. För mig kändes det som en vanlig vardag. Skönt att sätta igång igen. Surra med Elli om allt som hänt under julen. Kika på uppsatsen. Rätt onödigt visade det sig.  Satt mest och degade och var hemma strax efter elva igen. Tack för snöstormen. Dygnsur väl hemma.

Men nu sitter man här med en varm kopp kaffe. Har ätit en låda med tacopaj från igår och man får vila en stund. Skönt. Helt slut i halsen idag. Tjock klump och hosta. När ska man bli frisk?

Idag ska julen ut hos Andersson-Bodin. Ge mig styrka att ta tag i det....



Är det fågelinfluensan som håller i sig? Måste vara en envis sådan. Man säger ju att en förkylning ska bryta ut rejält så den går över. Men min har redan brutit ut en gång rejält.
Tips för att bli pigg igen eftersökes...??




Lova inget på fyllan...


Åter tillbaka i Umeå. Rätt skönt kan jag lova. Borta bra men hemma bäst som man brukar säga. Och Umeå är hem nu.

Vi blev ett gäng som åkte upp idag. Klockan åtta stack Martin, Jonas, Lillis och jag påväg mot norr. Första stoppet i Birsta i Sundsvall. Snabbkik där. Fyndade jordens finaste spira till granenDesigntorget. Man tackar. Dock får den premiär nästa år. Strax efter tre var vi slutligen uppe. Vila? Svar nej. Lovade Mallan i fyllan att vi skulle spela beach med henne. DUBBELPASS. Okej. Bara att sticka iväg.

Och beachen då? Hoho. Kakan var helt värdo. Iofs tippat. Och jevlans vad jobbigt det var. Och AJ. Ont i armarna. Malin.... min vänstra arm har blå fläckar och den högra är svullen med små röda prickar? Söka hjälp? Hur ser jag ut imorgon? Och resten av kroppen. Aj-aj.

Nu har vi tjockat i oss tacopaj och jag har börjat leka med mina klappar. Jippi-yey.



Tror jag och Bosse var rätt bakis en söndag...


I'm back.


Halo. I'm back. Inte min mening att försvinna utan ett ljud, men vips, tiden försvann och jag gick in i väggen. Typ. Blev en del bloggande innan jul, lite påtvingat ibland kändes det som. Jag har nu gjort en Blondinbella. Hrmf.

Dags att sammafatta de senaste veckorna kanske....

- En fantastisk julafton. (minus på att mormor och morfar inte kunde komma)
- Massor med god julmat och godis m.m.
- Bästaste julklapparna någonsin. Återkommer då och då med bilder.
- Två utgångar i Söderhamn varav den ena (igår) fick mig att aldrig mer vilja gå ut i stan.
- Inflyttningsfest hos Emelie igår. Tack för senaste.
- 5 dagar i Sälen. Super bra. Fin stuga, skidor på längden och nedför. Afterski. Bubbel. Nyår. Bad. Spel. Strålande sol.

Yey. Toppen-toppen-toppen.

Imorgon drar jag tillbaka till verkligheten. Tillbaka till Umeå. Tillbaka till skolan.




ps. Melonen åt en bajskorv bakom omklädningsrummen på Färssjön idag. Uäk.

RSS 2.0