Nu kan jag gå på en galatillställning...


Yes... väntar bara på en inbjudan för jag har klänningen. Råkade snubbla över den idag på Kii, i samma veva snubblade Peninha över ett par byxor. Fanns huuur många snygga klänningar som helst, begränsade mig själv och provade bara 4 stycken varav tre stycken var riktigt snygga och två var jätte-snygga. Problem... studentekonomin. Prova om och välja en... ville inte! Blev iallafall en lila blåsa men volangkjol. Supersupernöjd!

Ingen lunch blev det på Rost, var för mycket folk för att man ens skulle kunna få en bord inom en snar framtid, bagav oss ist 10 meter därifrån till biblofiket och åt gott där. Efter lunchen skulle vi bara gå igenom Åhlens med blev kvar där säkert en halvtimme och kollade på alla fina julsaker. Längtar!

Nu är det dags att förbereda till kvällen. Blanda dipp och fixa grönsaker, skiva korv, göra laxrullar, piffa och dona. Men framför allt.. hälla upp ett glas med kall öl.



Kakan goes modebloggare!!!

I Umeå snöar det...weii


God morgon...

Finfin morgon här. Långfrukost med lax, ägg och kaffe. Nu har vi tänt ljus och ute snöar det för fullt? Hur mysigt är inte det?

Ska tillbringa min morgon med att skriva klart hemtentan (förhoppningsvis) och bälga i mig kaffe. Peninha ska klippa sig klockan nio så det gäller att vara supereffektiv. Tror dock att jag kommer bli tvungen att efterlysa en ny rygg eftersom jag skriver i soffan. Skylla sig själv?

Finns även en risk att det kommer att bli en Rost-lunch idag. Man får...


Traditioner är till för att följas...


Börjar snart få sittsår... segt går det att skriva också. Tangentbordet stämmer inte alls med det som är hemma. Men känner ändå att jag är inne i ett rätt bra flyt nu med skrivandet...

Blir en timme till här cirka, sedan en promenad ner på stan. Sara kom nämligen idag vid lunch, hon har hängt med Emelie men vid fem ska vi få sno henne. Blir till att köpa hem någon god mat och mysa ner i soffan och slökolla tv.

Imorgon kommer resten att komma upp = Sofia och Sofie. Vi har nämligen en tradition till halloween och det är att vi måste ses och hitta på roliga saker. Det här är sjätte året som vi gör detta, brukar ofta bli maskerad, en massa folk och god mat hela helgen men inte denna gång. Den här gången är det för mycket tenta och svårt att hitta någon bra stans att vara. Därför ska vi vara rätt spontana denna helg... Men imorgon ska vi samlas upp hemma hos mig för att vina och sedan gå ut och äta. Misstänker att det kommer bli en lång natt....


Hem-tenta = borta-tenta



Sitter nu på biblo och har en supersnabb paus. Farligt att sitta vid datorn och skriva tentan... man måste ju blogga också. Mini-pausar hela tiden.

Annars går det fint med tentan. Suttit och grubblat runt lite om svaren och nu ska dom ner på pappret, det svåraste. Formulera sig. Hålla sig kort men ändå få med allt. En konst i sig.

I morse så låg det pyttepytte lite snö på backen i Umeå. Elli säger att det är frost men jag står på mig och säger att det är snö... känns bättre så! Vilken dag som helst ligger det säkert en meter snö på backen. Jag är redo! (ska bara köpa en ullsula till skorna först)

Nej, dags att ta tag i tentan igen.


Lill-Olle är egentligen en STOR-Olle...


Tjenixen.

Kul att så många gillade glöggreceptet... nu hoppas jag att alla taggar på att göra sig en sats också!

Annars fina fisken. Peninha kom upp igår runt tio... vi mös genast ner i soffan med glögg och laxmackor och skvallrade om det senaste. Sedan kom sockerchocken av glöggen när vi låg i sängen. Skrattade helt hysteriskt i typ 30 min.

Resten av dagen har det varit plugg. Seminarium på förmiddagen och utlämning av tentan. Sedan var det bara att bygga bo med alla böcker på biblo. Ladda upp med mandariner, jätte kaffetermosen, macka, yoghurt... Och riktigt effektiva var vi.  Skrev så pennan glödde. Tror inte att tentan blir några problem faktiskt!! Nöjd.

Nu ikväll har vi mest hängt. Handlat hem mer lax, pesto, grönsaker och dipp. Så kvällens aktiviteter blir dippa, se bonden och skvallra.



Detta är några av mina favvo-kort.... Haha. Ser ni hur tjock han är?  Värsta packisen som hänger över kanten på tvättkorgen. Hoho...

Våga ha jul när DU vill...


Jul, jul, strålande jul... Inte än, men snart. Snart november och då är det faktiskt bara EN månad kvar. Därför får man börja ladda nu... speciellt med inspiration. Jag längtar efter att få pynta lägenheten i julens fina färger, med glitter och tindrande ljus.

Mitt motto är: Ju mer desto bättre!!!

Bloggen kommer vara julig framöver. Blev så taggad idag när jag kokade glögg. Finns ju många stenhårda typer som bara anser att lussekatter får man äta till lucia och efter, julgranen SKA kläs dagen innan julafton och julklappar köper man i december.

Men varför? Varför inte passa på nu när hösten är som mörkast och tråkigast. Jag kommer iallafall att köra mitt race!



Vilken är er favorit?
Min är nr 16. Den fanns på åhlens förra året, tyvärr finns den inte i min jullåda.

Koka dig en glögg... !!


Sådär... hemma från kalaset. Fick prinssestårta och kaffe. Mums. Mätt i magen efter fikat fick det bara bli the och smörgås nu på kvällen. Var på Konsum idag och fyndade lax... fick bli två paket. Kallrökt-lax, min stora favorit. Nu ska Omega-3 depåerna fyllas på!

Glöggen ska ju också komma ut i bloggen. Super-super lätt att göra... så satsa på egen glögg till julen.

Recept:
(för mig blev det ca 4 liter... perfekt att ge bort i present också ju)

- 3 l lingon
- 3 l vatten
- 1 pkt hel torkad ingefära
- 1 pkt hel kanel
- 1 pkt hela nejlikor
- 1,2 l socker

Koka upp lingon, vatten och kryddor. Låt koka i 20 min. Rör  i sockret. Låt svalna och sila. Häll upp i flaskor (jag tog vanliga pet-flaskor). Förvara i kyl eller frys. Tillsätt alkohol vid uppvärmning om så önskas.

KLART!



1. Skaffa lingon. Lingon vill man helst inte köpa... sånt vill man bara  få. Så hör med familjen, mormor eller farmor. Eller kompisar som har fått lingon som vill ge bort dom, kan ju alltid bjuda igen med glöggen.



2. Hä allt i en stor kastrull - Lingon, vatten & kryddor



3. Efter 20 min fanns det såhär mycket kvar av 3 liter lingon. Hoho?



4. Mmm... glögg....

Nu ska jag på födelsedagskalas... jippi....


- Städat = dammtorkat, plockat i lägenheten, dammsugit och skurat rent i badrummet
- Tappat över glöggen på flaskor. Blev fyra liter glögg av 3 l lingon, 3 l vatten och 1,2 kg socker
- Skrivit seminariumfrågor till seminariumet imorgon

Nu ska jag gå och köpa chokladpraliner. Jag är nämligen bjuden på kalas... helt spontant. Ida fyllde år igår så jag ska dit och på fikis. Av mig ska hon få en flaska lingonglögg och pralinerna då. Ska bli spännande att se bebbemagen... var ju ett tag sedan vi sågs....


Tänk om det fanns en lukt-funktion på bloggen...


Luktar sött, kryddigt och samtidigt frisk i lägenheten av lingonen och kryddorna. Misstänker att det luktar i hela trapphuset också. Grannarna lär väl fundera varför det luktar jul i hela huset.

Har nyss tagit mig en mugg glögg... vill inte skryta MEN fan vad god glöggen blev. Ikväll ska Peninha och jag mysa med en varsin mugg. Glöggen är nu alkoholfri... om man vill så kan man spetsa den med alkohol när man värmer upp  den.

Nu är det dags att diska undan allt lingonslem och ta fram dammsugaren.

Blossa... Släng dig i väggen!!

Jag har ju skrivit om denna lilla kompis tidigare i höst, blossa. En kär gammal vän... men, ingen vän är inte utbyProduktbild: Blossa 08tesbar. Idag ska jag nämligen koka egen glögg. Lingonglögg smaksatt med ingefära, kanel och nejlikor. Inga överraskningar men god. Mamman kokade denna i helgen och den är sjukt god. Nu hoppas jag på att lyckas minst lika bra med min. Hemligheten med att koka glögg är att inte snåla på kryddorna.

3 liter lingon står på diskbänken för att tinas upp. Måste även springa ner på ICA och kompa upp kryddor och socker. Här ska det kokas.... Återkommer med bilder och resultat. Måste slänga mig i duschen också känner jag....

Men en Blossa-glögg vill man ju också ha. Och då gäller det att vara beredd för den 3/11 släpps dom. För er i Umeå kan jag berätta att det kommer finnas 800 st på systemet inne i stan. Jag kommer att köa!!!! (utifall att det skulle börja växa mögel eller så på min egen glögg)



Utvilad sovkorv...


Nyhetsmorgon, blogg och stor filt runt axlarna. Vaknade av mig själv strax efter sju... helt utvilad. Somnade nämligen strax efter  nio igår. Däckade ner i sängen med alla böcker, läste en timme och sedan var det svart.

Denna dag  blir spontan... är ledig.  Är tänkt att vi ska förbereda inför ett seminarium som är imorgon, men seminariumet känns mest skumt. Ska väl fila ner några frågor iallafall....

Sedan måste jag städa om Peninha inte ska få  en astmaattack när hon kommer in....

Dags för frulle...



Jag, Melonen och Elin på höstpromenad...

Idag hyllar jag biblioteket...


Idag vill jag hylla en väldigt fin grej som vi i Sverige har. Ofta pratas det om att skattepengarna inte går till något vettigt, men det gör dom visst. För skattepengarna går bland annat till alla bibliotek. Och bibliotek är bland det bästa som finns. Kom nyss hem därifrån med en stor påse med böcker.

På biblioteket kan du:

- Låna böcker gratis
- Låna hur många böcker som helt
- Lyssna på föreläsningar (idag var den hemliga kocken där, hade gärna gått på det)
- Låna datorer
- Sitta och plugga
- Och har du någon gång behövt köa någon längre tid?

Så därför så hyllas biblioteket idag!!!




Kolla så mkt trevligt jag hittade... strökollade bara lite men nöp åt mig en hel del med böcker. Mest julbak och julmat... bäst att låna medans det finns inne!  Sedan blev det en bok med smörgåstårtor och en från konditori Vetekatten i Stockholm. Utöver alla kokböcker fick en vanlig bok också hänga med hem, Kinsella - En köpgalen kvinnas hemliga liv

Kvällens middag i recept...






Där har ni handlingslistan till din middag....

Superlätt och supergott!

Recept: Indisk potatis med lamm, honung och vitlök

1 kg potatis
½ dl tikka masala (burk från Santa Maria)
1 msk olja
1 msk vetemjöl

Lammkotletter
1 msk olja
1 msk honung
½ msk soya
Pressad vitlök
Torkad rosmarin
Salt och peppar

Putsa potatisen och dela de i klyftor. Koka de nästan genomkokta. Sätt ugnen på 200 grader. Häll av potatisvattnet och lägg potatisen i en ugnssäker form. Blanda tikka masala, olja och vetemjöl och gegga ner det i potatisen. In i ugnen längst ner.

Lägg lammet i en ugnssäker form. Blanda övriga ingredienser och pensla på det på lammet. Ställ in i ugnen i mitten.

Klart på ca 15 min.


Tankespridd...


Anledningen till att jag orkade gå och handla var för att jag skulle hämta ut en bok på biblo som jag tror ska vara bra. Jag är ju boklös sedan igår. Hämtade jag ut boken? Nej. Tankespridd.

Nu luktar det indiskt i hela lägenheten.... kanske luktar hur gott som helst. Tog mitt förnuft tillfånga och gjorde inte bara indiska potatisar, fick bli lamm till det också. Börjar beta av på mitt frysta lamm...

Dags att duka och checka in i ugnen.

Återkommer med kort och recept. Tror det kommer bli en perfekt höstmeny...



Har någon sett livsglöden?


Rapport från sjukt orkeslös människa... på energinivån skulle jag tippa på att jag ligger på 20 %. Kan det vara från att vi ställde om klockan igår? Eller kanske resan som sög ur den sista musten? Iallafall jobbar jag på att bli piggare imorgon.

Släpade mig nyss till Konsum med noll inspiration... äta i veckan? Blir spontant känner jag. Imorgon får jag nämligen besök, Peninha kommer upp. Vi ska skriva en varsin hemtenta och hitta på annat skoj. Så vad vi är sugen på att äta får visa sig. Ikväll blir det indiska potatisar... det kanske kan pigga upp?



Tinar rulltårta....

Borta bra men hemma bäst...


Nämen så då... hemma igen i Umeå. Rumpan är öm, två tidningar är lästa, skolboken är läst plus att jag har läst ut Tusen strålande solar. Tyvärr var boken en riktig besvikelse... får bara 2/5. Seeeg bok med mkt politik, inte alls som Flyga drake.

Skönt iaf att vara hemma... vara som vanlig igen. Jag och Bosse + lägenheten. Blev ägg och hårdning väl hemma... kan inte påstå att det fanns mkt annat i kylen faktiskt.

Dags att stutsa in i duschen nu. Börjar en ny serie på svt kl 21.15, en läskis. Får se vad det kan vara..

Vilken finfin helg...


Här har de senaste dagarna varit fulla med aktiviteter... som igår...

- Elin, Mariba, Emelie och jag åkte till Antik - och samlarmässan på Hällåsen
- Kanske huuur mkt folk som helst och massa utställare
- Alla fyndade. Jag fyndade en broch, sex retrovinglas/efterrättsskålar (man får välja själv), en ljushållare att ha på väggen, två rosa julgranskulor i glas.
- Efter detta brummade vi iväg till Gävle. Åt god lunch på Berggrenskagården (??), kan varmt rekommendera detta lunchställe. Riktigt gott.
- Sedan blev det en tur i affärerna. Tycker Gävle har rätt tråkiga butiker... bara standardutbudet. Vart är alla unga som vågar/vill/kan starta upp något eget. Något roligt och fräscht. Det skulle Gävle behöva.
- Väl hemma i Söderhamn var det dags att ladda upp med mat inför kvällen. På menyn serverades det getostfyllda lövbiffar, potatisbakelser och en sås. Super gott!
- Sedan hängde vi i soffan, spelade kort och såg på Dansbandskampen. Tycker faktiskt att det är riktigt underhållande!

Men nu börjar söndagsångesten smyga sig på på riktigt. Om 1 h tar jag tåget till Sundsvall för att sedan byta till bussen som tar mig och Bosse upp till Umeå. Jävla skit resa. Den som förstör allting... kommer vara i Umeå 20.05. På det ska man släpa sig hem också men en stor handväska, en STOR resväska och en TUNG och otymplig kattbur. Less.

Idag ska vi göra något roligt... som vad?


God morgon.

Vilken minut som helst kommer Elins bil att tuta här utanför. Emelie, Mariba, Elin och jag ska nämligen dra på Antik och samlarmässa. Efter det hade vi tänkt oss något roligt... inte roligt som i att fika på stan utan något annat. Typ åka iväg och göra något roligt. Synd på att förslagen slutar där.
 
Kanske Gävle? Hudik eller Bollnäs? Men vad göra där?

Ikväll blir det iaf middag och häng hos Elin. Blir nog inte mer blogg än såhär idag är jag rädd för...

Pimpla rödvin och se Idol...


Idolkväll och vi är givet klistrade... Riktigt roligt med Abbatema tycker jag. Men vad hände med Kevin, man hörde ju knappt honom?!

Här har det mest blivit matlagning, matätning och vinpimpling. När mamman och pappan kom hem idag hade jag gjort en minibuffé med iransk vitlök (marinerad), olika oliver och laxrullar med pepparrot, till detta serverades en flaska vitt vin
Efter det åt vi potatisbakelser med vitlöksost och soltorkadetomater, lammfilé med chévreost, pinjenötter och basilika, och en rödvinssky. Skapligt mätt. Till det ett rödvin.

Mätt och nöjd degade vi ner i soffan. Åt nötter och mös med rödvin och Idol. I pausen fick det bli ett pari Gurka för att hålla mamman vid liv.

Snart är det dags att se vem som stannar och vem som är ute i Idol.

Imorgon är det fullt upp igen. Klockan 10.00 ska vi på antik och sammlarmässa och sedan får vi se vad det kan bli för äventyr...

Fredag = fullspäckat schema....


Sådär... hunden har varit ute och kissat. Checka av på listan!

Idag är det fredag... de lugna dagar jag har haft hemma har nu bytts ut mot en dag där varje timme är bokad...

- Surfa runt bland recept och hitta något gott som rimmar på Lammfilé
- Skriva ihop en handlingslista
- Sminka ihop en kaka
- Ta bilen för att möta upp Emelie 11.45 för en lunch
- Efter lunch... fika med Peninha
- Systembolaget
- Handla på Lidl/E-center
- Spanade på en BH igår på Lindex... inte varje dag en sån får följa med hem. Tror jag ska shoppa den idag
- Brorsan tycker vi ska baka... TID!!??
- Middagslagning
- Idol + sällskapsmys med familj
- Däcka runt 22.00


I frysen låg en gammal bekant...


God morgon. Mer än väl utvilad är jag... kan bero på en 10 timmars sömn plus någon timme på Elins soffa igårkväll. Vara vaken på film är inte riktigt min grej.

Igår hade vi en riktigt Elin-&-Kakan dag. Gick först en långpromenad vid Lugnetsjön, kom ut i Stugsund, yrade runt och hittade sedan tillbaka till bilen. Melonen fick pepparkakor av Elin, gissa om Elin är Melonens favvis? Efter promenaden drog vi en handling. Kvällens middag bestod av en klassiker hos oss numera, lax med potatismos och romsås.

Mätta och nöjda mös vi ner i en varsin soffa... strökollade på tv, spelade kort och drog en rulle. Trodde vi hade hyrt en kärleksfilm men det visade sig vara en film om Amerikansk fotboll. Konstigt att man somnade?

Vet ni vad Elin hade i sin frys som man inte var sen på att mumsa på... ? En Ben & Jerry-glass. Vill verkligen smaka alla smaker. Går tyvärr liiiite segt, har bara kommit upp i två smakar än så länge. Jobbar på fler ;)




Omdöme: snäll smak med ljus kolasås innuti. Stort plus för godiset som var som centergodis. Betyg: 3/5

När man jobbar är man visst ledig ofta...


Nu ligger det en lunchbuffé i magen... blev en mix av flygande jakob, ris, potatisgratäng, sallad och pannkaka. Buffé är svårt... man vill ju äta av allt! Men gott var det. Mätt och nöjd.

Praktiken då? Har nu ringt ett par samtal. Att tro att någon ska svara eller ens vara på kontoret är att vara naiv. Men en fick jag iallafall tag på tillslut. Verkar positivt... nästa problem är att hennes chef givet var på semester. Säkert Thailand... Detta leder till att jag inte kan få något absolut svar förrens i början på november. Drygt. På nästa ställe var hon ledig tills på måndag. Väldans vad man är ledig när man jobbar.

Sammanfattning: Jag är nöjd. Känner att jag iaf kommit en bit på vägen... nu är jag på G. Nu inväntar vi måndagen och hoppas på ett positivt svar där.

Nu kommer Elin. Blir en långpromenad med Melonen.



Kakburken på kalas... två veckor sedan.... (ps... jag har bakat kakan)

Nu jävlar....

Yes.... Bollen är i rullning. Jag har sparkat igång den... väntar nu på att den ska nå i mål. Blir det krysset månne?

Nu ska jag luncha med mamman. Flygande Jakob.

Återkommer mer mer info senare...

Pressa mig... !!!


God morgon. Sovit gott? Det har jag, som en gris. Heter det så? 2 grader ute och sol och inne behöver man sockor för att inte bli kall om tassen. Själv kör jag barfota för att utmana ödet. Typ.
 
Sitter här med en ångest/vill inte-klump i magen. Klumpen har förföljt mig ett bra tag för det här är något som jag skulle kunnat ha gjort för ett bra tag sedan. Men icket. Skjuta upp, skjuta upp. Som om det bara skulle trilla över mig utan att jag har gjort någon ting. Jag ska ta bladet från munnen, för om jag säger det så har ni ju koll på mig att jag fixar mitt projket. Ni kommer vara på mig som iglar tills allt är rott i hamn. Bra, jag behöver er press!

Som bekant så är jag snart klar med min utbildning (hjälp), och vad är en bra utbildning utan en fet praktik. Just det, ingenting. Jag ska därför praktisera i 10 veckor. Lära mig allt och komma ut i arbetslivet som ett fullbordat proffs. Men tydligen så kommer ingen bara ringa upp mig och säga - Hej, praktisera hos oss.

Inte blir det bättre av att jag ska dela upp praktiken och vara på två ställen. Dubbel ringa runt ångest. Varför får man inte kurs på universitetet för att lära sig att hantera detta stress/ångest-moment? 7,5 hp i ringa runt efter en praktikplast.

Idag är det dags. Jag ska face'a verkligheten.

Fan vad nöjd jag kommer vara efteråt.


Jag är torsk på sushi...


Som en ny människa... skrubbad och skållad av det heta vattnet. Hade så mkt skum att jag nästan fick stå upp i badkaret för att inte drunkna. Sedan mojsa in sig i apelsinkroppskräm och en vit morgonrock. Spa på hemmanivå... synd bara på skolboken i badet. Drog ner betyget rejält.

Vet ni vad jag åt till middag? Inte det. Jo du... en sushi. Ganska nöjd. Vet inte varför vi tog hämtmat men inte tackar man nej till det inte. Mamman, pappan och jag delade på en 20-bitare. Grejer det. Skulle varit mer ingefära... ska be om extra nästa gång. Känner att jag ligger på sushiträningsläger inför att de ska öppna sushistället i Umeå. Synd bara att det ska vara så dyrt för så lite mat. Åt 8 bitar ikväll... känns som en förrätt ungefär. Kan iofs också bero på att man har jordens största magsäck. Det kanske är såhär man ska känna efter en middag?

Skumt.

Nu ska jag tagga inför Bonde söker. Kan bli en mugg thé och en kvällsmacka. Man får...



Ge mig en sushirestaurang med sushibitar på rullband...

Ett skållhett bad... ja tack...


Åter hemma i det tysta huset... djuren slaggar och de andra är på vift. Men jag vet vad som står högst upp på min lista... BADA!! Det absolut sämsta med lägenheten i Umeå är att dom har tagit bort badkaret. Det har stått ett badkar där men någon slängde ut det... istället har vi en jätte dusch. Och vad har man för glädje av det? Ingen! Så efter middagen tänker jag ta en skållhett bad med massa skum och läsa Operativ tillsyn = ZzZzzZzz

Promenaden var nice. Varmt i solen men blåsigt i luften. Skönt iaf att komma ut i skogen. Melonen passade på att bada... kanske sista för säsongen? nja. Efter promenaden blev det en räksallad på Furan. Lika dött som alltid där.

Men nu då?


Sparka mig i röven...


Har redan kommit fram till varför man inte ska åka hem till Söderhamn så ofta... alltid något tråkigt som man har på sin lista som man  borde uträtta här känns det som. Något som man inte riktigt kan sätta fingret på men som förföljer en hela tiden. Gnager på mig.

Okej... nu låter det som jag har fått en psyk.

Dags att borsta gadden och invänta Elin. Vi plus Melonen och kameran ska ta en fin höstpromenad runt sjön.

Yey.

Tadaa.... jag har rest iväg...


Morgonkaffets andra mugg slinker nu ner i magen. Ute är det strålande sol, blåsigt och sex grader varmt (kallt?). Bosse ligger under apelsinträdet... kanske sötast. Apelsinträdet är dessutom tungt av små, oranga apelsiner. Önskar att jag hade kamera så ni kunde se.

Men vad hände igår? Jo... jag fick ett glabb i mitt schema. Blandning av tur och skicklighet.
1. Klarade tentan och blev ledig. Omtentan ligger imorgon. (=skicklighet)
2. Vi har redovisningar det här veckan + nästa och min grupp ska inte redovisa förr ens på mpndag (=tur)

Detta ledde i sin tur att Elli bestämde sig för att dra till Skelle igår. Martin drog till Norge igår. = Kakan ensam, ensam. Plus att Malin får främmis. Började kännas rätt tomt i Umeå. Vad göra? Man bokar sig en tåg+buss-biljett hem till Söderhamn och drar. Bosse är självklart också med. Mer eller mindre oglad över beslutet.

Allt var en överraskning. Tog taxi hem till Broberg. Ni skulle ha betalat för att se mammas min när hon öppnade dörren. Haha. Man riktigt såg hur poletten långsamt föll ner.

Så nu är jag hemma. Inget planerat... har aldrig hänt när jag har åkt hem. Den enda som finns på listan just nu är att Melonen ska få sig en långpromenad runt Färssjön...



Här ser ni apelsinen men med fel kissekatt... Och ni som undrar. Ollen är frisk som en nötkärna igen...

Jag är ett proffs på att äta upp all mat....


Har nyss ätit en ganska oväntat lunch. Eller själva lunchen var väl inte så oväntat men själva kombinationen är lite unik. Jag är nämligen proffs på att äta upp mat. Ska jag bort ska  maten också bort, därför måste all mat ätas upp till varje pris. Inget får slängas, inget får bli gammalt. Så därför bestod min lunch av makaronermed kycklingkorv OCH rostade pinjenötter. Gott, tror faktiskt att man kan ha pinjenötter till allt.

Har även ett avslöjande.... Jag ska iväg på en grej/upptåg/äventyr/mission idag. Sådär på eftermiddagen skulle man kunna säga. Men mer info än så blir det inte just nu. Hoho... hemlig! Har dock några prövelser efter vägen. Ett ganska stort som jag gruvar mig lite för.... Bloggen kommer få vila resten av dagen förmodligen.


Spelet igår... behöver jag säga att jag vann? :P

Fynda 60-talsporslin...


Jag och Martin försöker vara loppisrävar så gott det går... man måste ju ha tid med också en massa tålamod och för att intetala om TUREN man måste ha för att verkligen hitta något av värde. Jag skulle verkligen vilja fynda 60-tals porslin. Synd att alla andra också vill det.



Denna kopp med fat får man betala 600 kr styck för. Men hur snygg är den inte?


Eller vad sägs om dessa koppar av Gustavsberg...?



Eller koppar av Stig Lindberg....?

Pizzabullsbak på fulla muggs!!


Först tråktråktråk... långsam tid, slö, trist, depp, soffan och negg.

Men sedan hände det grejer... Alfapet-spelet fram. En riktig favorit hos Kakan, självklart spöade man Martin stort ;) Yes! Efter att ha klurat järnet på spelet så var det dags att hoppa på nästa projekt. Iväg och komphandla för att sedan lägga en pizzadeg, diska massa disk och börja med maten. Korv och mackisar på Martin och gamla helgrester på mig. Sedan var det till att koka tomatsås och knåda degen. Kakan hade sönder kaveln... stark!!!

Men vilka goda pizzabullar. Sjukt bäst! Frågan är nu hur länge de kommer räcka?? Spelar ingen roll, dubbelsats nästa gång!



Jag vet att du vill ha en....

Jag är känner mig typ som en arbetslös... eller kanske mellan två jobb?


Idag hade vi bara lektion mellan 8.00-9.00. Man får. Tyvärr skulle vi intervjua varandra och bli intervjuad. Och det skulle filmas OCH det ska visas imorgon på jätteskärm i klassrummet. Yes... och jag har kvar mina jätte torrfläckar plus en till som är på väg på kinden. Imorgon ska jag blunda.

I skolan är vi inne i en superslapp period. Har aldrig hänt förut så man ska väl vara glad... men vad göra? Känner mig arbetslös som mest pillar sig i naveln. Kollar på klockan om det inte är dags för middag snart, vilar en stund på soffan eller kollar på någon såpa på Mtv.

Hade tänkt att ta en promenad på eftermiddagen men det regnar/snöar. Yey.

Kanske baka en kaka eller ett bröd?



Längtar man tillbaka lite eller?

Lill-Olle var nära att dö igår...


Pratade nyss med mamman... Lill-Olle var nära att stryka med igår. Lill-Olle som bara är 10 månader och världens nästa bästa katt (Bosse nr 1 såklart).

Lill-Olle började kräkas blod igårkväll. Han blev klen och andades dåligt. Enda veterinärstationen som kunde ta emot honom var i Uppsala... klockan var då 20.00. Långt att åka och sent. I telefonen sades det att han hade en inre blödning, troligen magsår (?!). Tempern togs som visade på att han hade för låg kroppstemperatur.

Natten klarade han av och idag är han på benen igen... Nu är det bara att hålla tummarna!


Hur svårt ska det vara att få käka en pizza?


Detta är historien om när jag och Martin skulle äta pizza....

- Runt 12.00 känner vi att en pizza vore inte dum idag.
- Runt 13.00 börjar vi bli seriöst hungriga och funderar på vart bästa pizzan i Umeå kan finnas.
- Börjar kika runt på internet för att se vad folk säger om pizzeriorna i Umeå.
- Alla svar pekar åt samma håll - Pizzeria Roberto ska ha bästa pizzan.
- Problem: ligger en bit bort. Måste ta bilen och ingen är körduglig.
- Resultat: ringer och frågar vad hemkörningen kan kosta. - 100 spänn. Haha. Dör och lägger ner det projektet.
- Äter rester till lunch och bestämmer oss för att äta pizza på kvällen ist när vi kan hämta den.
- Börjar ladda, läser igenom menyn på internet och skriver ner vad vi ska ha. Funderar igenom det mkt noga... massor med goda pizzor.
- 16.13 ringer vi efter pizzan. Får som svar att vi kan få den tidigast 18.40... haha. Är det någon som skämtar?
- Surar. Går ner till pizzerian runt hörnet och tar med två pizzor hem.

Hur svårt ska det vara liksom?

Jag måste nog sjukskriva mig...


Jag är en bitter människa. Mitt ansikte ser ut som en blandning av pesten, brändskadad och någonting värre. Runt munnen har jag nu fått två 5-kronors stora torrfläckar som lyser brandröda och kliar som satan. Får jag sjukskriva mig imorgon?

Gårdagen var iallafall toppen. Skönt att bara vara sig själv... basta och sedan bara mysa runt. Ingen stress med smink som ska på, snygga kläder och puffa fluffen. Nu blev det bastning i två timmar med iskall öl/cider, chips och ölkorvar. Efter bastun gick vi hem till Elli och Krille och spelade spel, drack kaffe med kompis, vin och när klockan var ett tog vi nattbussen hem. Jag vet, värsta skrällen med bussen.

Idag är man seg som tusen, sovit järnet mest. Men nu verkar det som vi ska ut och lufta oss....


Två stjärnkockar....


Shit pommes... ännu en fantastisk måltid. Vad har man gjort för att få ha denna tur? Eller är jag bara en fena på att ragga recept?! hoho. Självgod nu, yes box. Kan även vara flaskan med vitt som vi har slukat.

På kvällens meny stod: Kyckling med bacon och svampcannelloni.

Kanske huuuur gott som helst. Till er alla... laga cannelloni. Alla får till uppgift att till nästa helg leta rätt på ett recept och laga detta!!!



Nu ska vi packa ihop oss för att dra till Tomtebo. Det ska bastas och slukas öl. Kan även bli en och annan ölkorv samt spöa Elli och Krille i spel!!

Två hurtbullar med en grillad....


Tadaa... två hurtbullar är nu hemma igen.

Vi har:

- Stressat Elli och Krille. Ringde och hörde om de var på. Jodå, de var de. - Bra, då kommer vi om 20 min, tänkte vi. Då satt de och åt frulle. hehe. Man får stressa. Mest Martins fel :)
- Packade med oss korv + bröd + ketchup. Kaffe och mjölk + rulltårta. Vatten och annat nödvändigt.
- Fullt  utrustade med underställ, sportbyxa och jacka, mössa, vantar.
- Parkerade hemma hos Elli och Krille och började gå mot Nydalasjön och runt den... iallafall en bit.
- Slog oss ner vid en utav x antal grillplatser efter sjön
- Blev en finfin brasa
- Kokade Sibyllakorven direkt i konservburken
- Grillade tjock grillkorv
- Grillade rulltårta
- Drack kaffe med mjölk i fårmuggen (Elli fick ormmuggen)
- Blev kall, mätt och nöjd och vandrade tillbaka.

= supermysigt, hurtigt och gött med grillad/kokt korv!!

(... blir en vila på soffan nu)



Visst ser det ruskigt mysigt ut... ??

Ska vi till nordpolen och skjuta isbjörnar?


Martin springer omkring i lägenheten som en nipprig uggla. River i garderoberna och tar fram fula underställ från 1989. Fram med vinterkängorna... långkalsonger, underställströja. Fram med sockarna. Martin har dubbla sulor utifall att...

Ska vi till nordpolen och skjuta isbjörnar? Någon som vet? Sist jag kollade var det plusgrader och strålande sol ute.

Martin är rädd för att vi ska frysa och väldigt orolig över mitt klädval. T.ex. så vägrar jag ha vinterkängor. Mina SKOTERKÄNGOR drog han fram. Nej tack, gympaskor.


....fortsättning följer.

Två stjärnkockar och x antal glas vin...


God morgon.

Uppsläpad mot min vilja som vanligt... när får man sova? Frukosten är i magen och tidningen är igenomplöjd. Vi lyckade till det igår och köpte kalvsylta. Gott på mackan de!

Maten som vi lagade igår var det sjukaste... lätt något utav det godaste vi lagat hemma. Risotton blev fantastisk och tonfisken slog huvudet på spiken. Super-super gott! Till det blev det x antal glas vitt vin. Tycker att det var helt rätt person som åkte på Idol. Bort med henne, tråkig och platt!

Hann även med att klämma in några partier kortspel... vann tom några ggr. Yey.

Idag skiner solen och vi har ju så kaxigt sagt att vi ska hitta på något i helgen... Så nu, upp till bevis!


Bett i kinden och Vinterdäcket på stereon....

(gammalt inlägg som ej gick att skicka)

Kände att det började växa mossa på oss fast vi var och luftade oss på Strömpilen. Vad göra? Försökte sova men icke. Så då tog vi tag i livet... in i sportbyxan, på med mössan och ut i rusket. Promenad runt Teg. Kollade på alla husen, drömde oss bort, bubbel på terassen, middagar i köken, lusthus vid älven. Många tankar och drömmar. Vinden bet i kinderna och rumpan blev kall.

Hemma nu och satt på Vinterdäcket, lyssnar nu på Ingen soldat. Länge sedan Lasse fick göra sig hörd här...

Nu ska vi tända upp med ljus, duka med nya underläggen, tippa upp ett glas med vitt vin och laga mat. På kvällens meny står halstrad tonfisk med cajunglaze och spenat- och tomatrisotto.


(bloggen vill inte lägga upp några bilder visst :/...)

Vinden bet i kinden och Vinterdäcket spelas på stereon....


Kände att det började växa mossa på oss fast vi var och luftade oss på Strömpilen. Vad göra? Försökte sova men icke. Så då tog vi tag i livet... in i sportbyxan, på med mössan och ut i rusket. Promenad runt Teg. Kollade på alla husen, drömde oss bort, bubbel på terassen, middagar i köken, lusthus vid älven. Många tankar och drömmar. Vinden bet i kinderna och rumpan blev kall.

Hemma nu och satt på Vinterdäcket, lyssnar nu på Ingen soldat. Länge sedan Lasse fick göra sig hörd här...

Nu ska vi tända upp med ljus, duka med nya underläggen, tippa upp ett glas med vitt vin och laga mat. På kvällens meny står halstrad tonfisk med cajunglaze och spenat- och tomatrisotto.


(bloggen vill inte lägga upp några bilder visst :/...)

Alkoholhaltiga drycker och annat gott...


God eftermiddag.

Eftermiddagskoppen här och nyss slukat en burgare här hemma med en massa rålök. Gött var det. Direkt efter skolan fiskade Martin upp mig, inte lust att samla damm i lägenheten så vi drog ut till Strömpilen för att spana på Cervera och DUKA. Massa rea, 50 % på rätt mycket plus en hel del annat fint man skulle kunna tänka sig. Fyndade hem sex stycken bordstabletter, lila i tyg. Riktigt nice... men frågan är hur länge de kommer vara rena?

Annars så blev en bit färsk tonfisk, vinägerchips (aldrig testat men har hört att det ska vara beroendeframkallande?), ölkorvar, grönsaker att dippa och lite annat gott. Blev även lite alkoholhaltiga drycker. Imorgon hoppas vi nämligen på att få basta. Vore väldans trevligt. Öla och äta ölkorvar. Hoppas på ett bättre slut än sist. Hum-hum ;)



Kan vara en utav mina absoluta favvobilder.

Regn, snö och hagel i en härlig mix....


Regnet öser ner solet går upp och ner. Eller hur var det nu? Solen tror jag är bortglömd. Här är det tokgrått och regnar/snöar/haglar. Kollade nyss ut på termometern och den visade 0 grader. Meeen... en viss person lovade skjuts idag om det regnade. Så nu får man hoppas på att det fortfarande gäller. Annars skulle jag behöva gå NU till skolan.

Ska ha ett seminarium 8.30 som jag ärligt faktiskt inte vet ens vad det ska handla om. Känner mig ruskigt lökig, ska nog gå bra ändå.

Resten av dagen då? Grilla korv känns skapligt avlägset.


Idag är det höst....


Ute smattrar regnet på fönsterblecket. Kolsvart och 3 grader varmt... (...kallt)

Bilder från idag....



Filmkväll med sömninslag...


Varför är det alltid så att när jag väljer film så somnar jag? Det slår aldrig fel, aldrig. Bara skit på tvn så vi bestämde oss för att hyra en rulle. Varannan gång får man välja film. Min tur idag, hade sett förra gången filmen What happens in Vegas. Men fanns den inne idag? Icke. Och jag får alltid lite panik på Hemma kväll och måste ut fort. Så därför var det bara att hugga en film, blev Horton. Var den bra? Det vet jag inte. Sov bort minst halva.

Men nu är det grabbfilm här, Dödligt vapen 3. Bara för det kommer jag sitta med pingisbollsögon och kolla.

Suck.


Höstrusk och fika på Götet...


Hemma igen... Gud vilket ruskväder det är i Umeå nu. Mörkt och grått. Det småregnar och blåser. Riktigt brrr och blött... men... man får mysa under filten och tända en massa ljus :)

Och föreläsningen då? Den gick riktigt bra. Klassen hängde med, lyssnade och ställde frågor och verkade iallafall intresserade. Det svåra tycker jag är att man själv känner sig avslappnad. Att man kan röra på sig och prata utan manus. Inte det att man kollar på manuset utan att det man säger känns så stelt och inövat. Skönt att ha det gjort och läraren som vi pratade med efteråt verkade verkligen bra och engagerad i sitt jobb. Guldmedalj åt henne!

Efteråt tog vi oss till Café Göteborg för att prata igenom allt och självklart få oss något i magen. En västerbottenpaj med rödlök, röd kaviar och en klick cremefraiche fick lägga sig i min mage. Gott var det dessutom!


Fantastiska nyheter...



Yesbox. Jag har fantastiska nyheter... sjukt taggad. Hur länge har man inte väntat, iallafall drygt två år, sedan man flyttade hit. Men nu har någon fantastisk själ tagit sitt förnuft tillfånga och ska öppna en sushibar här. WEEIHO. Total lycka. Den ligger mitt emot ica... bredvid Inspiration. Ni vet?

Hoho... jag ska bli ett med inredningen där. Undra om dom har stamgästkort. Hihi.

Återkommer om öppningsdatum och resultat.

Nu ska jag packa ihop mig själv och hålla i ett föredrag. Önska mig lycka till.

(.... efterråt ska vi belöna oss själva med en gofika)


Dagens hiss och diss...


(skit... värsta långa inlägget försvann + inte sparat i utkast heller. Dubbelanus)


Idag blev det en sovis... sjukt skönt. Men huvudet säger att det blev för många timmar. Rider ut huvudvärken med kaffe. Efter frukosten blev det en panikstädning för en arbetskompis till Martin är snart på intåg. Tyvärr är jag hemma och stör.

Klockan tolv är det dags för föredraget... eller då ska vi mötas upp. Rigga datorn, testa PP:n och bli nervösa. Klockan 12.30 kommer klassen in och vi ska hålla vårt föredrag på 1 h. Nervös? Jodå... lite. Men det kommer väl mer när det närmar sig.

Måste fila på redovisningen en sista gång... men först... dagens hiss & diss.

Dissen:

Kallare ute... snart dags för snön. In med tygskorna och ut med de varma skorna. Men behöver dessa vara fula? Nä. Men då fick alla för sig att skaffa sig ett par UGGS. Detta kan vara exakt det fulaste man kan sätta på sig. En toffla med skaft. Låt mig slippa se dessa i vinter. I Hollywood där det inte finns kyla så köra man Uggsen till kjol. Help.


Hissen:

Mörkret är ett faktum. Snart ska klockan tillbaka en timme också, och här i norr är mörkret snart en del utav vardagen. Då är det bara till att bunkra upp med ljus och tända! Blockljus i alla färger, doftljus med papparkaka eller nytvättade kläder, kronljus i en stor ljusstake eller bara en massa värmeljus överallt. Mer ljus!

Bok-tips...


Nu när jag har ströbloggat omkring så upptäckte jag att Nigella har släppt en ny kokbok... en julkokbok. För mig som älskar julen skulle denna kokbok vara given, MEN.... den är på engelska. Varför... antagligen finns det inte riktigt en marknad i Sverige.

Vill ha....



Buy Nigella Christmas: Food, Family, Friends, Festivities


Spikad på bonden...


Har någon sett vart tiden tog vägen?

Kvällens aktiviteter:

- Lagat rotmos (vanlig mos åt Martin), fläskkorv och senapssås. Favvo här hemma
- Försökt göra flygplanet i sängen... men nej. Jag har ingen balans och ingen styrka. Skrattade dock så det nästan kom kiss.
- Klurat vidare på helgen. Med lite tur kanske man kan lura Mallan att äta middag, vina och spela spel på lördag. BLINK, BLINK!
- Duschat

Ser ni på boden ikväll..? Någon som vet om hästboden (homosexuella) är från Söderhamn?


Vad göra??


Jag och Martin har ett problem.. snart är det helg och vad ska man hitta på då? Vanligtvis är våra helger fullspäckade med saker med denna helg lyser totalt tom. Dessutom är vi sugna på att verkligen hitta på något. Inte bara sova, hänga på stan, slappa, film och tv. Nej, nej. Göra saker.

Förslag?

Vi har klurat lite och kommit på följande... går ju fint att göra flera saker också.

- Bowla
- Bio
- Åka iväg med bilen och grilla korv
- Gå runt Nydalasjön och grilla korv

Ja... listan är ganska fattig. Får bli kvällens projekt!!


Jag är en lök....


Nu är det lunchdags här i skolan... Elli och Charlotta står nu i microkön med min matlåda medans jag sitter här vi datorn och lökar mig. Någon måste ju vakta datorn och alla saker ;) Kalopsen till lunch... kanske blev hur god som helst. Nu kanske man måste äta kalops en gång i veckan?

Annars fint... rolig föreläsning igen. Alla redovisade en enkät med 8 frågor, blev cirka 10 grupper som redovisade. Alla frågor granskades noga och vred och vändes på. Mycket intressant och lärorikt + en hel del skratt. Jag hoppas att alla som går på Umeå universitet får ha Sten. Han är en pärla! Tror han ska få granska Ellis och mina intervjufrågor till C-uppsatsen.

Imorgon är det dags för vår föreläsning i en Komvuxklass... ska hålla i ett föredrag på 1 h så nu sitter vi och filar på PP:n och vad vi ska säga. Det svåra kommer ju bli att få klassen aktiv så vi inte bara står och mal på i 1 h. Hur får man en klass aktiv? Efterråt ska vi ta en fika på stan imorgon och utvärdera det hela. För sedan ska vi redovisa hur det gick för vår egen klass. Och det kommer inte gå att säga att allt gick finfint för vår handledare kommer sitta bak i klassrummet och anteckna.

När vi har filat klart här för dagen är det dags för veckohandlingen... hm... mitt i veckan... Husmansvecka hos Andersson/Bodin. Ikväll står fläskkorven på listan med senapssås och imorgon är det ugnsbakad falukorv. Men för att inte inta formen av en korv eller liknande så kör vi stenhård på Italiensk mat hela helgen. Återkommer om den senare... men jag såg att de har musslor för 39 kr tråget på Ica. Yey.

MAT!!!

Röd som i röd eller jul-röd?


hoho... här står en stor gryta med kalops på spisen. Luktar helt ljuvligt i hela lägenheten. Denna ska jag avnjuta med ett stort lass med lingonsylt. Martin kör rödbetan men jag är lite torsk på lingonet. Och när Martins mamma var här i helgen fick vi lingondricka också. Kakan + lingon = sant.

Annat gott med lingon:

- Rulltårtan som jag bakade förr med papparkakssmak och lingonkräm åt vi i helgen. Sjuuukt god. Testa!
- Ska få recept av mamman på lingonglögg (återkommer med det)
- Lingonbröd
- Lingonsylt till kött, köttbullar, filen eller yoghurten.

Köpte nya snapsglas i helgen, röda. Kan inte riktigt bestämma mig om de känns för juliga... ?? 10 kr styck på Indiska. Tycker jag gjorde ett rejält kap!!



Bara röda eller jul-röda?


Idag har vi samlat höga vuxenpoäng...


God eftermiddag...

Hur är läget? Här är det fina fisken. Pigg dag fylld med olika saker... Skolan gick bra. Favvoföreläsaren Sten även kallad "se mellan fingrarna"... intressant och nyttig föreläsning om intervju- och enkätmetoder. Nyttigt att ha med sig till C-uppsatsen. Efter föreläsnigen satt vi med en övning där vi utformade en egen enkät som vi ska redovisa imorgon.

Klockan tolv mötte jag upp Martin på stan. Vi satt i solen på apan och åt en varsin korv. Inte varje dag det inte. Sedan klockan ett hade vi ett vuxenmöte med höga poäng. Vi hade möte på banken för att prata framtid. Spara pengar, konton, lånmöjligheter, husköp osv. Massa intressant och nyttigt. Klok som en uggla nu.

Efter mötet drog vi en fika på NK... smörgås och kaffe och smälde allt från mötet. Nu ska det jävlans sparas!!!

Men nu är det dags att läsa in sig på vår redovisning som är på torsdag.



Såhär glad blir man av att vara på banken. YEY!

Hem eller inte hem?


Nu är magen fylld med poppisar och vi har zappat mellan Färjan och Första, andra, tredje. Jag ville zappa på Simon och  Tomas också men man får visst inte zappa mellan så många program.

Funderar på att åka hem nästa vecka. Är ledig mellan onsdag-söndag nu när jag klarade tentan... men jag vet inte jag...

Fördelar:

- Roligt att träffa alla och umgås
- Man har något att göra hela tiden

Negg:

- Vill inte släpa runt på Bosse. Han är inte spec nöjd över att resa
- Dyrt
- Hur ska jag få in Bosse själv i transportburen?!
- Dryg resa

Känns ändå som att det lutar åt att åka hem. Martin är i Norge då så det blir nog rätt mkt rulla tummarna om jag ska vara hemma själv. Hm-hm.



Bosse på rymmen....

Fyllde precis på mobben och glömde att man måste fylla på med 200 kr för att få gratis sms. Smart... kula i pannan!


Fan, jag borde få nobelpriset...



Att jag inte haft någon kamera har inte varit det enda problemet med bloggen/datorn. Sedan i helgen då Mille var här så blev vi även av med mellanslaget på datorn. Ja... de flesta vet att vi inte hade något mellanslag förr heller utan bara en liten platsflirb. Men i helgen rök även den så sedan dess har det i stort sett varit omöjligt att skriva. Tills nu...

Vi har klurat och klurat på vad vi skulle göra för att få ett mellanslag men icke.. inga idéer. Men nu... tada... värsta bärsta, OCH snyggaste. Ja, jag är nöjdast.

Se själv och bedöm...


Nu är jag sjukt pepp!!


Äntligen en lugn stund och dags för bloggen att få sig en omgång... trots mkt skola idag måste jag säga att det har varit en riktigt bra dag.

Sammanfattning:

- Massa sol i Umeå nästan hela dagen plus att det var varmt
- Utvilad till tusen
- Talet idag gick över lag väldigt bra tycker jag + att det är skönt att ha det gjort
- Men det bästa är att jag klarade tentan OCH jag klarade min omtenta. Kanske  huuuuuuuur skönt som helst. Lycka!!

Bra, bra dag och en finfin början på veckan... känner mig pepp!!



(psst.. kameran är tillbaka så nu ska jag bli bättre  på att blogga)

Fullt skolschema hela dagen...


Hade lite problem med bloggen igår + slöhet + och slappning på hög nivå. Men som tur är så har detta resulterat i att man är superpigg idag.

Klockan sju var vi uppe och tvättade och åt en långfrukost. Nu är man fixat och har övat på talet till idag en sista gång. Idag kommer det bli skola hela dagen... först fila på redovisningen som är till på torsdag och efter lunch ska vi hålla tal i fem minuter. Precis som de gamla tiderna i skolan.

Nej, dags att kila. Hörs mer ikväll....


God eftermiddag. ...


(söndags inlägg som ej gick att publicera igår)

God eftermiddag.

Bloggen har fått sova en stund men nu är man tillbaka... Martins mamma, syster plus bebben har varit här i helgen. Fullt upp och mkt roligt med främmande.

Igår så drog vi ut till Ersboda och gick på Intersport och Myrorna, men ingen shopping där inte. Sedan drog vi en lunch på Mecka för att sedan ta en tur på stan också.

Väl hemma ingen blev det kafferep,dusch och fördrink och vid sex gick vill till Invito för att äta. Alltid lika god mat där. Åt en skaldjursrisotto med hummer, musslor och kräftor. Till det blev det vitt vin och en god drink medhavtorn.

Idag har vi mest varit slitna... städat och varit och hyrt en film plus 1 KILO lösgodis. Man fick... också köpte vi hem Sibyllakorv.

Så resten av dagen här


Aktuell Umeårapport...


Dags för en avrapportering från Umeå... som ni kanske förstår så finns det inte tid för att blogga när man har besök + bebben. Men det har flutit på bra... Lunch på Norrlandsoperan = kyckling, sås och god salladsbuffé. Sedan värmde vi upp staden och gick och kikade. Fyndade till och med. Tre kokböcker på rean (får bli en julklapp från Martin) också 8 snapsglas på 50%. Röda är dom... mkt fina. Bort me de gamla som är sönder snapsade = trasiga och slängda. Tror vi har 3 st kvar typ.

Idag regnar det såklart... men vi har planer på att dra ut med bilen och kika in Myrorna och så. Sedan blir det nog stan efter lunch och klockan 18.00 har vi bord på Invito. Yey. Mums.

Visst var Idol värdo igår? Ska det fortsätta såhär så tappar jag nog lusten snart.

Bosse är superrädd för Mille. Var fram EN gång igår och sa hem. Resten va tiden bor han under soffan eller sängen. Och köket... ja det ser ut som ett slagfält på golvet. Någon som vill hyra ut en hungrig hund? Här finns det mat: Nä då... det är bara roligt.

Dags att fortsätta dagen...

MEN JAG VILL JU BARA HA ETT PAR STRUMPBYXOR!!!


Hoho... nu är vi städade, duschade och har sprungit ärenden på stan och humöret är lika med bottenskrap. Främmande om 3 mil. Vad göra? Kaffe? Macka? Kaka? Frukt? Allt?!

Köpte två par strumpbyxor på stan... varav 1 par var trasiga såklart! Sur igen. Och varför finns det inga strumpbyxor om man har tjocka ben??!!!!!!! Large är byttesmå. Bara långa i benen och jag har stubbar till ben. Omöligt att köpa strumpisar med mönster för då sträcks mönstret ut så ofantligt mycket.

Ja ni hör ju hur positiv jag är. Dags att försöka rädda situationen.


Det var den sovmorgonen det...


Jaha... det var den sovmorgonen det. Klockan sju försökte Martin få upp mig. Den gubben gick inte... Men när frukosten stod på bordet klockan åtta kunde jag inte stänga in mig längre under täcket. Vem säger nej till ett dukat frukostbord? Så nu är frukosten nere, tidningen läst och kaffet slut.

Blir en snabbstädning av lägenheten nu. Barnsäkra den lite... hur man nu gör det??? Sedan räknar vi med att besöket är uppe runt lunch. Då bli det lunch på Norrlandsoperan. Länge sedan man var där nu....

Annars strålande sol och - 1  i Umeå. Tyckte för övrigt att både damerna ur bloggvärlden skötte sig bra igår. Men Du blir vad du äter kändes så manusaktigt... inövat på något vis.



Söderhamn... Men visst  känns det som man är utomlands?
(ursäkta bildtorkan... kameran lyser med sin frånvaro fortfarande)

Bloggtätt på tvn ikväll...


Nu är boken utläst och pannacottan i kylen... Boken bra och pannacottan får stå till sig till imorgon.

Är ju värsta bloggkändistätt på tv ikväll. Katrin Schulman klockan 20.00 i Du blir vad du äter och BlondinBella på Svt i Debatt kl 22.00. Ska ni kika? Det ska jag. Alltid roligt att  få en bättre uppfattning om människor. Ut ur bloggen och in i tv-rutan. Ska ni kolla?



Fikat när Martin fyllde 25 år...


Tips till helgmiddag...


Guuud... tacopajen fick bekänna buk. Mätt och svingott var det. Riktigt nöjd med resultatet... frasigt pajskal och krämig innuti. Och stark såklart med både chili creme fraiche, paprika pulver och feffisar. Dessutom ligger den på placering nr 1 på arlas hemsida över de godaste recepten.

Så till helgen... varför inte satsa på en tacopaj?

Het tacopaj:

150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulverTacopaj
2 msk vatten

Fyllning:
500 g nötfärs
1 msk smör
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche paprika chili
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
250 g coctailtomater
1 dl yellow chili eller green jalapeño
150 g Arla Köket riven ost texmex
1 tsk paprikapulver

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.

Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda lätt crème fraiche paprika chili med lätt crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av.
Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.

Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.


Nu ska jag krypa ner i sängen med boken... Man får....


Mysburr i regnet...


Äntligen hemma från skolan. Hur tråkig får en föreläsning vara?! Från 8.30-14.00 = SNARK. Mummelmummel i massa timmar. Hann med 3 mandariner, 1 termos kaffe, spela tetris, rita gubbar och läsa igenom alla papper till nästa seminarium. Plus lyssna och skriva där emellan. På detta var det självklart möte med handledaren för projektet. Yey.

Regnet öser ner i Umeå idag så man får burra ner sig i soffan med gott samvete. Här blir det tacopaj och mys bara. Igår blev det storhandling på Coop och kalvsteken svängde vi förbi Konsum idag och handlade.

Och besöket? De kommer imorgon. En dag senare pga att hundvakt fattades.

Nu måste jag ge tacopajen en omgång så jag inte får ögonen.


Helgens meny...


Strax kommer Martin hem och imorgon kommer Martins mamma + systeryster + lill-mille upp. Självklart ska vi mest äta hela helgen. Men vad äter lillen?

Helgens meny:

Torsdag: Het tacopaj med grönsaker och chips
Fredag: Middag ute?
Lördag:
Förrätt: Limemarinerade kräftstjärtar på liten smörgås
Huvudrätt: Kalvstek med rostade rotfrukter och persiljesås
Efterrätt: Kanel- och citronpanna cotta med hallonsås och karamelliserade päron

Sen så har jag ju fulla frysen med rulltårta. =)




Jag börjar inta formen av en lax...


Sant. Men nu är laxen slut, tror jag ska ha som rutin på söndagar/måndagar att hänga i fiskdisken.

Annars fint... Umeå måste ha det bästa höstvädret i Sverige. Tror att solen har skinit (??) varje dag i stor sett. Föreläsningen var också bra... både uppgifterna och det vanliga muntliga. Men nu börjar vi få mer att göra. Två nya seminariumuppgifter + att boken kom idag. Alltid mycket att göra bara för att Martin kommer hem.

Men nu ska jag ta och kila ner på stan. Måste posta iväg en bok till Emelie och sedan ska jag och Mallan dra en fika, chailatte kanske? Och sedan runt fyra kommer snuttebullen hem.

Hej.


Årets Blossa-glögg är....


Eftersom jag är smått besatt utav julen (läs mycket) så tänkte jag nu under hösten smyga in julen här i bloggen. Lika bra att börja tipsa och inspirera i tid...

Jag och mina vänner har en tradition att dricka årets Blossa glögg tillsammans. Blossa kommer ut med en ny smak varje år på sin glögg som säljs i en begränsad upplaga. Tyvärr har det de senaste åren blivit hysteri kring Blossa-glöggen och man måste i princip stå och köa vid dörren när den släpps för att få sig ett ex.

Och jag vet nämligen vad årets smak är....... BLÅBÄR!! Tyvärr hittade jag ingen bild men njut av de tidigare snygga flaskora och kom ihåg.... Köp den i tid. Återkommer om datum.


Jag har två tips till er...


Har gjort en positiv upptäck... en utav mina favvo-bloggare har tagit sitt förnuft till fånga och börjat blogga igen. Jippiyey. Jag är fast än en gång... Vem är favoriten? Magnus Uggla såklart. Kolla in hans blogg på www.magnusuggla.nu

Tips nummer två innebär att ni får slå på svt1 klockan 20.00 ikväll och kolla på Packad och glad. (hoho... humorn på hög nivå idag). Där har de ett reportage från Sardinien. Mysilipys. Se och åk dit i sommar.

Dags för käk.


Nu är jag ute ur koman...


Efter brödbaket igår infanns sig komaläge nr 2 som väntat. Glömde helt bort att blogga om brödet och istället fick tvn full uppmärksamhet. Konstigt hur man kan fastna framför tvn och se program om kinesiska muren, något skräp på mtv och fråga doktorn. Iallafall så är komaläget passerat och jag är tillbaka.

Och brödet då? Blev tre fina limpor som nu ligger och myser i frysen. Blev ett saftigt bröd och extra gott blev det av salladskryddan som jag hade ovanpå. Dock hade brödet vunnit på att vara inne 5 min extra... fick en degig kärna tyvärr.

Denna dag har det varit skola och skola. 8.30-12.00 hade vi föreläsning om tillsyn och myndighetsutövning. Roliga föreläsningar nu då de känns verkligen konkreta och man vill suga i sig allt. Sedan dags för lunchlådan, en tokstark kycklinggryta och sedan satt vi med vårt projektarbete.

Kvällens planer:

- Skriva klart talet tills på måndag
- Lagat pasta med sås och lax
- eeh. slappa?





Rosa trädgårdsfavvisar...

Ikväll blir det fest...


Nyss när jag var och handlade så fyndade jag på Ica... riktigt nöjd blev jag också. Söndagar och måndagar brukar vara bra fynd-dagar i mataffärer. Rekommenderar att ni tar en extra tur i kylarna denna dag. Mitt kap för dagen blev en kallrökt lax. Denna ska jag frossa i ikväll. Massa kallrökt lax med mitt nybakade morotsbröd med örtmjukost. Hoho... och en stor mugg med thé. Så nöjd, så nöjd!

Brödet ska snart in ugnen och jag har nyligen räddat köket från all degg inklusive mig själv. Hatar deg....

Men nu är det dags att pensla de små liven.

Just nu finns det energi, bäst att passa på!


Tillbaka från koman... nu får vi se hur länge energin håller sig uppe! Tänkte passa på att handla på en gång, men inspirationen ligger på noll. Hittade iaf ett recept på morotslimpa på Arla som det får bli!

Mortoslimpa 3 styckenMorotsbröd

5 dl mjölk
50 g jäst
25 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
3 dl finrivna morötter
13-14 dl lantvetemjöl eller rågsikt
1 ägg
1/2 dl solroskärnor
1/2 msk örtsalt


Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung, morötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela i tre delar. Forma dem till runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor och örtsalt. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.


Återkommer med resultat. (recept: www.arla.se)


Äter man korv och pommes kan man inte bli dietist (??)


Vet inte riktigt vad jag höll på med i morse när jag gick upp sådär en timme tidigare än vad som var nödvändigt.

Skolan är över för idag... och tur det. Hela klassen var i någon form utav sliten-efter-helgen-koma. Och jag kan vara en utav de som tar en första placering. Seg är bara förnamnet. Så jag tänkte om jag läser lite bok och vilar en stund nu så kommer jag snart ha en massa energi. Typ fylla upp frysen med bröd... yey. Handla är också prio.

Tänkte bara köra en snabb hiss och diss.

Diss: Folk som ska lägga sig i andras liv. Läste i DN igår om en utav mammorna i tv-serien Singel mammor som går på Svt. Hennes dröm är att bli dietist. Och eftersom hon är med på tv får folk för sig att man kan klaga på vad hon äter. I gästboken på Svts hemsida klagar folk på att hon ger sitt barn korv och pommes till middag... och då kan hon inte bli dietist. SKÖT ER SJÄLVA!!

Hiss: Hösten. Så sjukt fin årstid. Spec i Umeå med alla björkar, staden är verkligen gul såhär års.

[höstbjörk.jpg]

Tillbaka i verklighetens Umeå...


Nu är man hemma i Umeå igen. Resan gick bra, hade ju Malin som sällskap. Men självklart regnade det, biljettatomaten var paj, rulltrappan stod stilla och bussen var proppfull. Men vi pratade, sov och läste mest.

Hemma-helgen har varit toppen. Gott fika och släktenhäng i lördags. Sedan runt fem dorg vi ut till Mariba för att vina och äta ost och kex. Mycket gott och trevligt. På det blev det en sväng på Olles.

Men nur är man tillbaka i verkligheten. Ska vara på skolan redan åtta idag därför fick jag gå upp i ottan... blev dock liiite för tidigt så datorn får sig liten tid. Idag ska vi spela upp en rollkonflikt på arbetet och sedan ska klassen lösa konflikten. Undra hur det ska gå... missade alla förberedelser i fredags :/


Idag går dagen i kalasets tecken...


God morgon!

Varför sova ut en lördag? Lika bra att utnyttja tiden medans man är hemma väl... eller? Nja, jag hade nog gärna sovit en timme till. Vaknade 7.30 och låga och gruvade mig... gå upp, inte gå upp, gå upp... Ja ni förstår.

Gårdagen var iallafall toppen. God mat med mamman. Gofika med tjejerna. Storhandling på Ica och middagslaning. Helt sjukt god anka... Rekommenderar alla att köpa en anka!! Och rätt åkte ju ut Idol också. Man kan nog säga att hela dagen flöt på som den skulle.

Eller minus på att brorsan självklart mumsade på brödet som skulle vara till smörgåstårtan. Komp-hanling!!

Dagen idag blir det kalas för fulla muggar och ikväll ska vi vina och äta kex och ost hos Mariba. Yey... (risk finns för att det inte blir mkt skrivet idag)


Dags att göra stan....


Tyvärr... ingen kamera. Den hade pappan i skolan, men.... ikväll kan han ta med den. Kan det iallafall bli lite kort från kalaset imorgon. Ska bli en hej-dundrandes smörgåstårta och en fryst cheesecake med daim. Vet ni vad jag glömde att ta hem?? Mina rulltårtor. Yey. Grattis... som jag hade slitet med dom. Snyft. Ligger hemma i frysen hemma i Umeå och samlar damm nu.

Men nu är det dags att bege sig. Ska äta grekiskbuffé med mamman... sedan möta upp tjejerna för att fika och Peninha ska få sin present. Efter det blir det en storhandling och middag. Vi ska äta ankbröst med apelsin, mandelpotatis och västerbottenost bakelser och en skysås och en riktigt gott rödvin till det. Mums!!!




Kalas imorgon....

Minisemester hemma i Söderhamn...


Sorry för dålig uppdatering... som sagt så var de skola igår och sedan drog vi hem till Söderhamn direkt efter det. Behöver jag säga att det regnade exakt hela vägen? Men resan gick bra. Fika i Ö-vik på macken och fika på Ikea i Sundsvall. Farligt ställe att bara fika på...

Idag har jag sovit ut rejält och hunnit insett att det inte finns någon mjölk hemma på Broberg.... Hallå, kaffet??!!

Har dragit på mig den lila tajta kjolen... vet inte riktigt hur jag tänkte. Ska ju ut med Melonen i pappas gigantiska, oranga regnrock. Ni vet en sån som alla vägarbetare har? hoho. Kamera skulle man haft nu.

Bosse har det fullt upp med Lill-Olle... han har för övrigt snippat bort pungen och blivit STOR! De smyger omkring på varandra ständigt och gör konstiga läten. Bosse är bäst.. värsta basen medans Olle mest skriker. Får väl se hur länge Bosse pallar innan han ger Olle en fet smäll.

Dags att bege sig ut i höstrusket. Ska se om jag får igång pappas Nikon Coolpix. Och om det inte regnar för mkt kanske det kan bli lite kort från Söderhamn by höst! :)


Nu är lammet här :)


Här har det varit fullt upp sedan sist... hit och dit. Men samtidigt fått en hel del gjort. Sprungit ärenden på stan, en present är inköpt åt en viss tjej som fyller i helgen. Blev även en tvättkräm på appis, får se om den kan ge resultat på min fuckade hy.

Sedan var det dags att brumma ut till Maxi... mörkt och ösregn. Yey... men lammet fanns där, 8,8 kg. Mummilimus. Allt fick även plats i frysen. Blev en lamm-middag med klyftpotatis och tzatsiki. Grejer det!

Och såg ni Idol... vad tyckte ni? Dåligt igen är mitt betyg. Bara säkra kort med mjäklåtar. Snark. Jag diggar Loulou... hon är döskön! Och såg ni mina favvo örhängen med pippifåglarna?? Plus att hon hade armbanden. Kanske ska anmäla mig till Idol jag med. Hoho.

Imorgon drar jag hem och det kommer vara fullt upp, ungefär såhär ser planeringen ut:

- Föreläsning 8.30-12.00
-  Hem och hämta väskan, äta och packa Bosse
- Åker förhoppningsvis innan ett
- Middag med familjen + Idol
- Fredag blir det lunch med mamma. Fika med Peninha, Emelie och Malin. Sedan handling och middag hemma
- Hela lördagen går åt till kalas. Smörgåstårta och tårta ska bakas. Brorsan fyller 18 och pappan 55.
- Lördagkväll... Vinkväll med skvaller hos Mariba :)
- Söndag.... ångest över bussen. Åker hem till Umeå 16.30

Tweetheart EarringsTweetheart Bracelet

Ja tack... 399 kr för örhängerna. 499 för armbandet. Julklapp tack!

Vem vill vara flamingon??

Jag dör... hittade denna bild av Marie när jag surfade runt. Haha... klänningen. Jag tycker hon ser ut som min flamingo. Tänk om någon kunde ha denna klänning på Halloween. I så fall röstar jag på Sara... haha.




Förlåt Marie...




Min flamingo....

Jag har nog tagit mig vatten över huvudet, lammbuffé?


När man sitter och ströbloggar kan man ju verkligen konstatera att hela Sveriges modebloggar + några till verkar ha varit i London i veckan. Och jag är inte alls avis... eh. Massor.

Jag har dammsugit! Yey, guldmedalj till Kakburken. Därför fick man koka kaffe med en msk kakao för att lura sig själv att man dricka kaffe med kaka bredvid. Bosse surar dock fortfarande järnet över dammsugaren.

För övrigt har jag ett problem.. ett typsikt Karin problem. Inte spec bra på att tänka långsiktigt. Idag ringde Ica Maxi och sa att mitt halva lamm har kommit. Jo, ni läste rätt. Jag har beställt ett halft lamm... eller rättare sagt, en framdel av ett lamm. Läste om det i tidningen, bra pris så jag slår till. Lamm är ju sjukt gott och dessutom bra miljöval ;) Idag när de ringde slog det mig att jag kanske ska fråga vad köttet väger... 10 KILO!!!!!!! Hjälp... vart ska jag ha mitt lamm? Ser mörkt ut i frysen. Tur att Mallan följer med och hjälper till och bär lammet. Kanske får ta och duka upp en rejäl lammbuffé ikväll... en riktig turkafton. Läste förresten i tidningen att fastan är slut. Så lämpligt... Dessutom har det slagit mig att 10 kg x det här priset blir mkt pengar. Det var den sparningen med pengar den här månaden.

Fortsättning följer....



ps. i Malins klass går jag under "vännen som beställde ett halft lamm". Ska jag vara positiv?

Tårarna sprutade...


Kom in i en koma så fort jag kom hem... hur ska man orka göra något vettigt idag? Vi skulle egentligen haft föreläsning till tolv men slutade redan tio, detta ställde till med att hela dagen blev sne. Men vi hann stöka undan lite med projektet... men sen då? Gå hem och ta tag i livet? Nja, lika bra att äta lunchlådan i skolan. Tillslut kunde vi inte dra ut på skolan mer, nu är man hemma. Och varför är jag inte glad att jag fick komma hem i bra tid?

Så sjukt rolig föreläsning idag... bara övningar. Vi delades in i grupper och fick ett varsit föremål, t.ex. sax, gaffel, thepåse, ciggpaket och läppsyl. Sedan skulle man prata ihop sig om saken man fick och demostrera att saken egentligen var något helt annat och övertyga klassen med bra argument. Och shit vad duktiga alla var... jag skrattade så tårarna sprutade. Bäst var Sofies grupp som hade en thepåse som dom sa var en ny snus. Och hon demostrerade genom att stoppa in thepåsen under läppen och med snöret hängandes ut ur munnen. Snöret fungerade för överigt som en säkerhetslina om man satte snusen i halsen. Grymt roligt!!

Men nu är man hemma... busväder ute. Blåsigt, 10 grader och självklart började det regna när jag var på väg hem. Man tackar...

Nu ska jag dammsuga och börja packa, imorgon efter lunch drar man hemåt.



Imorgon får jag träffa Melonen. Längta!

RSS 2.0