Blogg-paus för en stund...


God kväller.

Precis hemkommen från jobbet. Massor med saker att fixa med ikväll... packa, duscha, små saker att fixa och på det börjar man sex imorgon bitti och ska åka direkt efter det. Men det ska nog gå bra. Bara man får pimpla mycket kaffe i bilen.

Den närmsta 1½ veckan är det riktigt fullt upp som gäller.... detta finns på listan:



- Jobba imorgon och åker förhoppningsvis till Dalarna imorgon vid 13.00
- Ons-fredag kväll i Dalarna och softar järnet
- Lördag förmiddag handla och förbereda inför kalas = kalas sön och mån, fyller på tisdag
- Lördag eftermiddag jobb, hämtar sedan hjärtat på tåget 19.30
- Söndag förmiddag bakning och förberedning till kalas
- Söndag eftermiddag jobb
- Söndag kl 20.00 grillning med vännerna och tårta. Ett kalas för dom som har vägarna förbi
- Måndag kalas och förbereda inför resan
- Tisdag fyller Kakan 23 år. Blir packning och fixa det sista till resan
- Natten mot onsdagen den 6:e augusti tar vi bilen till Arlanda
- Onsdag 06.55 sitter vi på planet redo att lyfta
- Borta en vecka i Sardinien


Så om det inte blir allt för mycket bloggande under den tiden så vet ni varför. Nu ska jag stutsa i duschen och packa.


Less på den sjukt dåliga sevice som finns i denna stad.....


Precis hemkommen från staden, har lunchat med Mallan på Furan. Ganska så skapligt jätte less på det stället. För det första går det inte att fika där för dom har bara färdigköpta saker direkt massproducerat i någon industri med två ton kamikalier och tillsatser, mättade fetter och annan skit. För det andra så serverar dom inte tacos på sommaren.. huh?!! för det tredje, när man vill ha en sallad där så är det alltid något som är slut... eller rättare sagt gärna flera saker. Och handlar dom något nytt när det är slut??! Icke, det är ju för fan bara en rulltrappa ner till Hemköp. Idag när Mallan och jag åt där var detta slut:
- Fetaosten
- Annanasen
- Smör

Kanske inte jordens undergång. Men hon som serverade meddelade att det tog slur redan igår. Varför kan dom inte handla mer???!! Kan ju knappast påstå att dom har många kunder. Var max 5 pers där när vi kom, 12.30. Sjukt less på deras service. Då ställer ni er frågan varför jag käkar där?

Nästa problem.. det finns ju ingenstans att luncha i den här staden om man inte vill käka en kebab eller en pizza. Gaaah... jag orkar inte vara kvar här!!!


Sommar ut i fingertopparna...


Yey... fint väder idag igen. Jag tror starkt på den semester... tycker alltid att det är mer stabilt väder då med SOL! Perfekt att man jobbar kväll ikväll så man hinner slappa loss i solen med nya boken. Ställde klockan på åtta i morse för att få ut så mycket som möjligt att dagen. Har hunnit med detta:

- Gjort GI frukost till mig och mamman = omelett med kalkon, ost och färsk basilika och laxröra till det. Självklart två muggar kaffe också
- Suttit ute och ätit frukost och läst hela Dn
- Gått till Färssjön och badat Melonen
- Åkt och tankat bilen, vi drar ju imorgon direkt efter jobbet

Så nu är det bara att dra fram solstolen och slappa järnet. Mallan och jag ska dra en lunch 12.30. Kanske ta med filten och sitta i parken? Också måste jag på banken. Inte helt nöjd med den.


Mini-semester med mamman...


God kväll....

Kom hem från jobbet för ca 1 timme sedan. Helt utsvulten... fick i mig lite lax och vitkålssallad. Försöker komma in i en GI period igen... behövs kan jag lova. Har även hunnit med att göra lite nytta. Räkningarna är betalade, mailat om min omtenta och skrivit ut biljetterna och all information om Sardinien. Wiieeho... Nu är det inte många dagar kvar. Känner mig riktigt nervös. Tänk om det inte är nå bra? Allt kommer att krångla? Man blir sjuk? Planet krachar? Mina nerver är inte att leka med.

På onsdag kommer jag och mamman att dra på en mini-semester. Vi blir borta från onsdag eftermiddag (jobbar 6-12.00) till fredag kväll. Vi ska nämligen ta bilen till Dalarna och åka Siljan runt. Bara mysa och bo på hotell, får se vad vi hittar efter vägen, äta gott och umgås. Ska bli super roligt att komma iväg en sväng med mamman och lufta oss!!

Nu ska jag ta en dusch och sedan hoppa ner i sängen och bokmala mig.

God natt.

Hej, jag är en bokmal...


Inget kan väl vara så avkopplande som en riktigt bra bok? En bok som fängslar en, innehåller både kärlek och riktigt spänning och samtidigt lär en något. Det är en bra bok. Nu på sommaren när man har tid som blir det en och annan bok. I Umeå är tankarna alltid på att man måste läsa en bok eller något kompendium till skolan. Men inte nu, inte än iallafall.

Boken Flyga drake är nu slut. Får 5 av 5... känner att det mesta får 5 av 5 nu. Frikostig eller är mycket väldigt bra just nu?

Nu känner jag för en tjejbok. En lättläst tjejbok fylld med intriger och kärlek. Därför blir det Inte han! Skriven av Sheila O'Flanagan. Återkommer om den senare.

Nu ska jag ta och koka kaffe och ta ut en stor skål med körsbär....

Laddar batterierna och är en slökorv...


Är det någon som vet vart helgen tog vägen? Nä, inte jag heller. Kanske för att det var en väldigt bra helg. En helg med perfekt blandning av att slappa, träffa vänner och hitta på saker helg. Jag är mycket nöjd.

Efter jobbet i fredags klockan sju var det bara att hoppa in i duschen för att sedan åka ut till Nicke vid åtta i skogen. Östansjö eller något sånt. Det var vi och myggen kan man säga. Fy fan vad mygg!!! Negg med den svenska sommaren. Hos Nicke blev det grillning, kubb och sällskapsspel till mitt i natten. Efter ett åkte vi hem för att hinna få några timmars sömn innan auktionen i Segersta morgonen efter.

8.30 sitter vi i bilen och åker till Segersta. Stopp efter vägen för att handla dricka och solbrillor till Martin. Är i Segersta vid 9.30... sätter ut stolarna på bra platser och går runt och kollar på vad som ska komma upp på auktionen. Ingen hit auktion... det mesta var rätt tråkigt. 10.30 börjas det ropa ut saker... proslinet jag spanat på går på runt 1000 kr!! Nej, tack. När vi sedan kommer till möblerna ropar man visst in ett skrivbord??!! Ett vitt med två lådor, sött lite romantiskt med ett hylla på.. eller ballkong som jag kallar den. Frågan är nu vart jag ska ha den??! I mitt hus om några år... ? Men innan dess?

Är hemma igen vid två... tar en promenad direkt upp till Färssjön för att ta en snabbad. Inte direkt ensamma om det. Somnar direkt på handduken om sover en stund. Tar en promenad hem och sätter oss under parasollet. Blir serverade ett glas iskallt rosévin. Man tackar... Äter sedan lax, potatis och aioli och dricker vitt vin. Vid sju blir det en promenad till Emleie för att dricka mer vin, spela kort och surra. Kanske blir en promenad till Innegården vid 12? Minnet är luddigt där. Vid ett fiskar Martin och Danne upp mig i en bulle. Hem till broberg för att byta om... tar en promenad till Färssjön. Sjukaste dimman... ser knappt vart man går. Gör upp en eld vid stora stenen. Badar och värmer oss vid elden. Hemma för sent. Sover en stund.

Nio ringer Elin. Ska ut och bada. Hämtar mig 9.30 för att åka till Skidtjärn. Kakan otroligt sliten. Sminket kvar sedan igår. Tar en dubbel c-vitamin och en ipren och hoppas på det bästa. Elin kommer och det är bara att dra iväg. Laddar upp med vatten, sallad och fika. Skidtjärn är fruktansvärt fint... åk dit!!! Ligger i Regnsjö. Vi ligger på gräset. Elin, Mariba och jag plus 5783975893 barnfamiljer. Vi surrar skit, fikar, läser skvallertidningar och bok, äter och badar en massa gånger plus att jag sov säkert 1,5 h. Man fick... Åker hem vid 16.30. Ganska slut av solen. Martin och jag börjar ladda inför en grillning på kvällen. Handlar en massa mat... Majskolv, kött, massa grönsaker, pepparsås, potatisknyten, gucce och salsa. Grillar och blir sjukt mätta. Tar en dusch och poppar poppisar. Kollat på filmen 88 minuter. Sjukt trött men håller mig vaken. Läser tre sidor i boken och somnar.

Vaknar nio idag. Martin har åkt tillbaka till Norge. Vardag igen.

God dag.

Trivsel med fika och surr...


Humörsvängningar av rang idag. Inte att leka med när man är hungrig och man är supertrött. Ge mig sömn, det är det enda sättet. Kunde inte leva på eftermiddagen. Men nu så... fick några strö femmor med sömn. Någon skulle ju prata och peta på en hela tiden!!

Varje gång det är trivsel vill jag inte gå. Men när man väl är där är det ju roligt. Sitta ner på filt. Fika och surra. Kolla på små-talangerna. Plus att det alltid är strålande sol. Yey.
 
Nu ska jag stutsa i säng. Längtar till mig bok, riktigt bra. Läs Flyga drake.

God natt.




Berget för två veckor sedan. Lycklig med mitt kaffe.



Berget för ett år sedan. Lycklig med mitt vin.

Full rulle...


Ströbloggar lite snabbt... Full rulle här. Kom hem från jobbet för en timme sedan. Tömmer kylskåpet och steker ihop en pytt i panna. Nu är man mätt och levande igen. Ska strax iväg ut till Ina för att säga hej, surra skit och dricka kaffe.

Annars är det bra. Efter jobbet igår så sken solen. Hann bara innanför dörren så kom Elin hit. Packade bilen full i allt man kan behöva för att steka på bryggan plus att vi handlade vatten och sallad på vägen. Ute och stekte någon timme och bara jäste. Sedan hem, duscha, laga mat och hämta Martin halv sju. Grillade och drack Sangria, till efterrätt så wokade vi rabarber. Mer roligt att göra än att äta.

Nej, dags att dra vidare.


Det känns i hela kroppen att det är sommar...


Tror det här kan bli en riktigt bra vecka... känner det i hela kroppen. Mycket på gång så det nästan inte ens känns jobbigt att jobba, nästan. Imorgon slutar jag redan kl 11.00 och det ska bli super fint väder. Så nu är det bara att hålla tummarna. Finns risk för att Elin och jag kommer ligga ute på bryggan i stugan imorgon och steka. Hihi. Sedan 18.34 kommer Martin till Resecentrum. Fiska upp honom och hem och grilla. Blir en stooor kanna Sangria till det. Man får.... Med riktig tur kanske det blir strand på torsdag också. Yey...

Nu ska jag och mamma planera vår semester nästa vecka och surfa hem någon kokbok till mig att få i födelsedagspresent. Måste Alltid få en ny kokbok.

Tack Martin för klippningen.





Ny fripp, ny t-shirt...

Bakning på längden och på tvären


Gud vilken dålig uppdatering. Men jag har verkligen haft fullt upp idag och när jag försökte mitt på dagen låg internet nere....

Idag har jag:

- Sovit till klockan tio (mycket välbehövligt)
- Bakat för allt i världen... Två fullkornsbröd med linfrön, rågkross och solroskärnor, cup cakes = morotskakssmak med massa gegg ovanpå, en mjukkaka med hasselnötter, svarta vinbär, ingefära och muscvadosocker. Typiskt att det skulle vara strålande sol och jag har stått och svettats i köket
- Plockat 2 liter svarta vinbär som ska frysas in och ta med till Umeå
- Fikat med tanterna i trädgården = mamma, Ann och Annett
- Varit och klippt mig och färgat fluffen. Bort med utväxten och in med ny blekning och ny färg där framme = mörk brunt. Också är det fluffigt klippt. Super nöjd. Halva priset jämfört där jag brukar klippa mig. Weeii.
- Färgat brors hårboll
- Ska nu ta och dillstuva potatis och äta den tillsammans med rökt lax... mums!



Tips på en bra lunchrestaurang...


Här kommer den... är så sjukt utbränd. Inte roligt att gå upp 04.45 och sedan jobba 6-16.00 i total stress. Värker i benen för jag har sprungit så mycket. Tack för motionen iaf. Och tack för att man är ledig nu, får kämpa just nu för arr hålla ögonen öppna. Tur att man kan surfa med datorn på magen i soffan. Lök, javisst.

På lördag ser det ut att bli auktion igen, denna gång i Segersta. Mycket laddad nu med, och den här gången måste det väl bli bra väder?! Inte roligt att sitta i en vattenpöl och när man ska på toa är man så blöt att byxorna inte åker av.

Lite mer om Stockholm... När man är där och är i smeten och vill köpa någon god lunch tycker jag det är väldigt svårt att hitta något bra. Mest tråkiga sallader och slemmiga kebaber. Därför rekommenderar jag varmt att gå till Hurry Curry som ligger på Hötorget, på hörnet nästan där Indiska ligger och mitt emot bion. För det första är det en super mysig lokal med den rätta indiska stämningen. Massa färger och riktigt kitchigt, att maten dessutom är väldigt bra gör ju inte saken sämre. Jag åt en blandad tallrik med både kyckling, fisk, böndipp, ris, sallad och yoghurt för 89 kr. Bra pris!!

(mongo.... bara för att  jag skrivit detta får jag inte upp några bilder i bloggen, återkommer)

Bra kräm...


God kväll.

Nybadad i morgonrock. Superskönt. Poppisar och annans samt en rulle, King of California. Riktigt bra, fick några skratt. Se den.

I Stockholm köpte jag en ny kräm. Älskar Body  Shops bodybutter men de är ju så sjukt dyra. Under shoppingen i Stockholm hittade jag affären Pashion med lite roligt smink och de hade en egen variant av Bodybutter... hur bra som helst och luktar godare. Att den bara kostade 65 kr gjorde ju inte saken sämre. De finns på internet på http://www.pashion.nu/. Ta och köp.


Ett tips till alla....


Förlåt men här kommer den igen. Fy fan vad less jag är på jobbet... på exakt allt. Önskar att jag hade så mycket pengar att jag bara kunde sluta jobba. Hade lätt gjort det, nu på en gång! Här kommer ett tips till alla... Säg aldrig... ALDRIG till den som sitter i kassan "den där varan var visst gratis" när en vara inte vill scannas in i kassan. Finns inget värre... går i taket varje gång. Inte så roligt när man här den ca 10 grr per dag och alla kunder tycker dom är skitroliga. ARGH!

Hade velat åkt ut till Elin ikväll men jag känner att klockan redan är för mycket. Har lovat mig själv ett långt bad i badkaret. Jag ska ha massa skum och riktigt hett vatten så man måste ha fötterna utanför. Också ska jag göra hårinpackning, ansiktsmask och skrubb med peeling. Bara mys och läsa i boken. Efter det blir det film och hugga in på annanasen igen.


Vem la kräkan?


Vid frukostbordet pratade jag imorse om hur mycket jag hatar grodor. Inte dom där små utan dom där stora med jätte mage som är alldeles vit. Gäller även paddor. Så när vi går till Färsjön idag, tror ni inte att det ligger en jätte-groda där med magen upp i vädret?! Uäk. Kräkningar och rysningar.

Nu är det iaf dags att cykla till jobbet. Viiiiiiiill inte... buhu... synd om mig. Ångest.

Ser ut som att det kan bli en mini-semester om två veckor... återkommer senare med mer info.



Såhär roligt är det att ha katt ibland...

Många små saker på gång...


Nu känns det som att det är mycket på G, fast positivt. Många småsaker som är roliga... inga måsten utan man tar det som det kommer. Just druckit för mycket kaffe och filat på en matlista över veckan. Martin, vad sägs om att grilla på onsdag? Eller tror du att du kommer hem för sent?


- Jobba sön-mån, ons-fre
- Plocka vinbär (röda och svarta och frysa in)
- På tisdag är jag ledig och då ska det bakas på längden och tvären. Mjuk kaka, cup cakes och matbröd
- Klippa och färga håret på tisdag = lycka
- Onsdag kommer Martin hem, hoppas på grillning
- Klämma in att träffa Mallan och Elin
- Ledig helg, hoppas på en auktion igen
- Kanske fest?


Nu ska hunden ut och morgonbjörna och bada.

God morgon.

1 kg ananas senare...


1 kg ananas i tänderna senare.... Man ska inte äta en hel ananas själv. Man mår illa, får halsbränna och har lätt 1 kg ananas mellan tänderna. Men sjutk gott är det!

Har försökt haft min slappa kväll men det var ju helt värdo på tv och då funderar man vad man håller på med. Som tur var kom mamman och pappan hem vid tio. Jag och mamman tog en promenad till Färsjön med Melonen för att kvällsbjörna... liiite för mkt mygg!

Nu blir det ett soffhäng och sedan bok och sovning.

Natt.




Sommarens låt...


Sitter nu med datorn i knät och surfar runt, blogg-träff igår i Sthlm för de kända bloggarna. Hmf... krystat eller super-roligt?! Sommarkryset på tv4. Fy fan vad Gry är snygg!

Här kommer ett låt-tips till sommaren: Kristian Anttila "Smutser". Bäst!

Nu ska jag och ananasen ta och snacka ihop oss.


Allt som hörs är kylskåpssurr...


Tystnad. Bara kylskåpet som surrar svagt. Första gången jag är själv på 2 månader... Ge mig mer ensamhet! Att det är lördag idag spelar ingen roll. Behöver vara själv och bara vara...

Har precis ätit salladen som var kvar sedan lunchen. Fyllt på vitlöksdepåerna lite extra. Från jobbet köpte jag med mig en ananas. Måste fan sluta bygga buk, ser ju ut som en blobb. Skärpning!

Ikväll blir det mest ströblogg. Fixa lite med kameran. Kolla vad tvn har att erbjuda. Mysa med Bosse och snaska ananas.


Nya skjortan och armband.
Ps... Bella, skorna hittade jag i fönstret till Sko Uno. Vad dom kostar vet jag inte men dom är sjukt snygga!!!

En tom lördagkväll... öppen för förslag....



Just varit till Färghuset (heter det så?!) och hämtat hem en massa kataloger med tapeter. Mamma och pappa ska tapetsera i sovrummet, kryss i taket! Finns ju hur mycket som helst! Hade jag fått välja just nu så hade jag velat ha något tokrosa med massa guld och sammet. Har även fått i mig ett lass med sallad: fetaost, fullkornspasta, parmaskinka, rödlök, sockerärtor m.m. Också såklart en superstark vitlöksdressing så man kan lukta illa på jobbet... hihi.

Idag är det lördag... börjar jobba 13.30. Sedan är det lördagkväll och jag har noll saker planerade och det känns hur skönt som helst! Vill man göra något är det ju bara att slå en signal till någon. Men det bästa är att man får bestämma helt själv. Är man less och trött efter jobbet kanske man bara vill slappa i soffan, hyra en film och poppa poppisar och drömma sig bort. Känns bra.

Men nu ska jag ta och byta om... cykla till jobbet och hoppas på att det går fort. Snälla!



Bella... ska du eller jag köpa dom??!!

Shopping...


God förmiddag.

Nu är allt uppackat och ligger i garderoben, sakerna på hyllan och smutstvätten i tvätten. Hann även börja på en ny bok igår kväll... Flyga drake. Tror den kan vara riktigt bra.

Mer om Stockholm. Första dagen drog vi till Söder vid elva för att strosa omkring bland alla Secondhand-butikerna, Tjalla-Malla, Lisa-Larsson, Cocktail mfl. Shoppade två t-shirtar, en blus/skjorta, ett linne och armband. Mycket nöjd. Blev även en brödkorg (ni har ju tjatat) och ett durkslag. Mat på en thairestaurang med jordens starkaste kokosmjölksgryta. Hann även med en sväng inne i stan, drog självklart en glass på Montis: citronsorbé och hasselnöt-choklad. Bäst! Systemet på vägen hem, vin och öl och sedan till hotellet för att chilla. Gick till Kungsholmen runt sju för att käka Tapas. Lika gott nu också, massa folk, mat, drinkar och Sangria! Men innan tio låg vi i sängen och toksov ända till klockan nio dagen efter... 11 timmars sömn. Ganska utbränd.

Här kommer shopping från dag 1:



Blus/skjorta 198 kr på HM
T-shirtar 98 kr st HM
Linne 298 kr Tjalla-Malla


Minisemester och massa mys...


Fredagkväll. Köksbordet...

Stockholmsskvaller och bilder. Rött vin och ost och salami från Östermalmshallen.

Har haft en super bra minisemester med två intensiva dagar i Stockholm. Regn och sol. Mat, glass, vin, fika, drink, kaffe m.m. Shopping på Söder och i stan. Secondhand och nytt. Massa fynd och blandad kompott av t-shirtar, kjol, kräm m.m. Kollat på fina hus, åkt båt, shoppat, suttit och druckit öl på uteservering och kollat på folk... Fint hotell med hästenssängar och jätte hotellfrukost.... semester i miniformat.

Men nu är man tröttluva... dags att packa upp och sova. Kommer mer om Stockholm imorgon och kort.

God natt.



Mamma Mia... vilken film!!


Hemma från bion... Mamma Mia-filmen var ruskigt bra. Jag hade inga direkta förväntningar utan tänkte mest gå på bio bara för att det är roligt. Men gud vad bra filmen var, och musiken, skådisarna, miljöerna, kläderna... filmen var full av överraskningar och när den tog slut så applåderade publiken på bion, galet?! Denna film kan varmt rekommenderas!! Känner mig helt uppspelt nu och full av energi... lyckopiller. 5 av 5... igen!

Nu är det dags för mig att hoppa in i duschen. Tåget imorgon går 7.25 och sedan är jag inte hemma förrens rätt sent på fredagkväll så det blir en blogg-paus. Lovar att knäppa många kort!!



ps. en hemlis....


... anledningen bakom poppisarna. Brorsan ska med och man vill ju inte dela en poppis med han... hur många får man då liksom?! Kan ju inte dra ett streck i popcornasken eller räkna dom.



Hmf... mossa... på skon!!??

Man får poppa egna och ha med sig...


Magen är full i kyckling sallad med fullkornsbulgur. Gjorde en extra stark vitlöksdressing så man kan andas illa på bion och få mer utrymme. Hihi.

Hittat en massa roliga kort på pappans dator, även fast de är sorgliga och man minns det som tråkigt och jobbigt just då så kan jag nu när jag tittar på dom le och tycka att vi hade det bra ändå.

Imorgon är det som sagt Stockholm på tapeten, åker redan 7.25 från Söderhamn. Ska bli finväder så några glassar i magen är nog rätt spikat! Annars blir det mest mys, kanske hitta något att få när man fyller år?

Nu ska jag vara snål men smart och poppa egna popcorn till bion...
- Billigt
- Gott
- Utan tillsatser


Hamstern är död...


Sitter nu med datorn och gör sånt som annars aldrig blir gjort. Mappar hit och dit, sortera, flytta, in med extra hårddisk, pyssla hit och dit. Massa kort på pappas gamla dator som jag också måste ha på min dator. Men först jätte rensning.

Finns ju en massa uttryck och ordspråk för det mesta man vill säga. Själv röstar jag för med orspråk. Ofta säger man tex: Han har inte alla indianer i kanoten eller Hissen gick inte ända upp. I DN hade man en omröstning för ett tag sedan och då vann detta uttryck: Hjulet snurrar, men hamstern är död. Kan lätt vara den bästa!

Nu är det kycklingsallad på G här... bäst att rycka in!


Idag är Karin glad...


Ibland kanske man behöver vara less för att sedan kunna uppskatta allt runt omkring en och vara glad? Idag är jag glad. Stress på jobbet men roligt. Vi har en ny kille på jobbet som heter Ivar, tänkt vad det uppskattas att folk är positiva och man får skratta. Kan ju göra hela dagen bra! Sedan bjöd Senad på kaffe och pepparkakor... weeii. Det är de små sakerna som gör det.

Inte blev det sämre av att när man kom hem så fanns det en hel kanna med kaffe, en skål med jordgubbar och glass framdukat. Bara att förse sig. Glädjeskutt!!!

Klockan 20.00 ikväll är det dags för bio, Mamma Mia. Kommer bli popcorn till detta, ett måste! Innan dess måste jag nog sova en stund och sedan har jag lite pyssel att fixa med.



Uääk på det mesta idag...


Men gud... när ska det sluta gå dåligt idag?! Jobbet känns det som att jag inte ens behöver nämna hur det gick idag. Men när jag snabbkollade till mobilen fanns ett telefonsvarsmedelande vilket inte är varje dag. Förstod att något var tok, och självklart. Har bett Elinor att kika till lägenheten så att inget skulle ligga och ruttna där inne eller någon post komma på vift. Självklart låg det något där. Bytt hyresvärd och någon helt annan skulle visst ha hyrespengarna för Juli. Tack för att det kommunikationen gick fram. Hur dum får man bli??!! Kan ju inte bara lägga en lapp i brevlådan. Hallå... det är sommar. Folk är kanske inte hemma. Hade de bara skickat ett vanligt brev, ringt... vad som helst så hade jag sluppit det här krånglet. Och när ska jag ringa? Jobbar hela dagen imorgon (har inga pengar på mobilen) och sedan är jag i Sthlm i två dagar. ARGH!

Hela dagen har varit så otriligt neggig... men mitt i allt kom en väldigt positiv nyhet. Martin har fått ett nytt jobb. Är så himla glad för hans skull. Mycket bättre jobb med mer ansvar, kortare resor och bättre betalt. Jo, man fick skryta på lite. Grattis, grattis, grattis. Det negativa är att han kommer vara borta mer. Elinor... du och jag på veckorna?


River upp gamla sår...


Suttit och kollat på en massa kort. Funderat och klurat, vad gick snett? vad hände, var det du eller jag? Och hur kan vi leva så helt olika liv nu. Känner att en massa tankar snurrar i huvudet och att dom kommer snurra runt hela kvällen på jobbet. Kanske lika bra eftersom jag vet att det kommer gå åt skogen på jobbet. 

Dags att byta om och dra.

Krångel x 100 = less och tärd




Varför ska det krångla jämt! Och just när det är fint väder, man svettas som en lök och börjar bli trött och hungrig.

- Bosses klösträd var slut. Fanns en massa igår kväll. Nu slut, alla. Gissa hur sur han blev?
- Fick lapp från Alen om att handla en avokado för 1 kr och en krilladkyckling för typ 25 kr. Går dit. Handlar. Köar och ser att lappen som kom i brevlådan igår gick ut 13/7. För två dagar sedan. Surar och handlar ändå.
- Åker till posten. Lunch stängt.
- Åker tillbaka till posten. Ärendet ska göras på banken.
- Ska soda-streema. Blirt jätte smäll och köket badar i vatten.

Vågar man åka till jobbet idag?!



Jag har svart bälte i att skjuta upp saker och ting...


Morgon. Smörgås, kaffe och tidning blev avklarade ute, jätte härligt väder med sol och värme. Idag är dagen då jag ska ta tag i saker och ting, jag är expert på att skjuta upp saker, förtränga och glömma bort saker som jag tycker är jobbigt och tråkigt. Fast längst bak i huvudet vet man ju om alla saker och dom ligger där och stör. Därför ska jag idag skriva en lista (jo, det är så många saker) och senare bocka av allt som blir gjort allt efter som. Bra va? Känner mig mycket nöjd. Jag ska börja lite lätt med att kolla upp och fixa detta idag:

- Klösträd till Bosse ska inhandlas
- Köpa nödvändiga saker på apoteket inför resan
- Låna bok på biblioteket om Sardinien
- Kolla upp hur vi får våra biljetter till resan
- Boka klipptid

Nöjd.


Tvärfylld med kalkon


Guuud vad mätt man är nu då. Magen är tvärfylld med underbar kalkon, sås och rotfrukter samt två muggar kaffe. Blev lunch inne (för mycket mat att ta ut), sedan kaffe ute i solen. Riktigt varmt och massa sol. Känner mig grillad nu, för mycket kläder och för lat för att orka byta om. Skvaller med släkten och bara softat. Skönt... nu känns det inte så jobbigt att jobba när man har haft en bra dag. Tycker inte om att sova bort dagen och känna.. Jaha... vad gjorde jag idag?

torsdag är det Stockholm för hela slanten. Skönt att komma iväg och lufta sig. Bara vara. Vi har bestämt oss för att inte boka in något spec... fast det är ju omöjligt. Liiiite planer måste man ha. Ungefär såhär ser det ut...

- Äta på Mamas och Tapas (?!)
- Äta citronsorbé
- Åka till Hornstull och gå på Street-marknaden
- Öl på uteservering
- Shoppa
- Fika en massa
- Gå på secondhand affärer
- Bo på hotell

Nej, nu ska jag ta och byta om. Cykla till jobbet och köpa nå frukt att äta ikväll när hungern kommer.


Körsbärspajs-recept



Nu är det full rulle här. Kalkonen ligger och vilar sig fylld med äpplen, katrinplommon och citronskal. I ugnen nu trängs en sprängfylld plåt med rotfrukter och potatis. På spisen står såsen och bubblar. Bordet dukas och Lill-Olle hänger ut genom köksfönstret.

Körsbärspajen från igår blev riktigt lyckad. Här kommer receptet.... räcker till ca 8 personer

2 dl havregryn
2 dl Start-müsli
1½ dl Vetemjöl
1 tsk bakpulver


Blandas ihop...

125 g smör
1 dl farinsocker
1 ägg


Smält smöret och blanda ihop med socker och ägg. Vispas fluffigt med elvisp. Blanda med de torra ingredienserna.

4 dl körsbär
1½ dl farinsocker
1 tsk Maizena majsstärkelse
1 tsk kanel


Blanda i en skål och häll sedan i körsbären i en pajform. Klicka över smeten över körsbären. Grädda i ugnen 20-25 min i 200 grader i mitten av ugnen. Servera med vaniljglass.


En bamse-kalkon i ugnen...


Aktuell status: klockan på åtta för att hinna fylla en kalkon på 4,5 kg och stoppa in den i ugnen. Har nu hinnut sitta ute i solen en stund och ätit en smlrgås och druckit två muggar med kaffe.

Melonen ska nu gå till Färsjön och morgonbada. Rätt vamrt idag men ser ut att bli mulet.. varför? Tror ändå att det kan bli en lunch ute i trädgården. Kolla på semesterbiler och dricka kaffe för att sedan jobba ikväll. Känns ändå okej efter en bra helg och bra dag idag.

Nej, måste rusa nu.



Ett nytt piggare liv tack...


Kväll och jag är helt färdig som människa... vilken intensiv dag när man önskar att man hade fått legat under täcket. Eller kroppen önskar det, dagen har hur som helst varit väldigt bra!

Fikat blev väldans lyckat. Solen kom fram en stund så vi dukade fikat ute... Ann har helt underbart porslin och med en körsbärspaj och en bärkaka så blev bordet super fint! Kaffe och två goda kakor. Har tyvärr ingen bild men gott vare!

Efter fikat mös Mariba, Elin och jag ner i soffan. Snackade skit och kollade på en rulle... sådär bra film.

Imorgon kommer mormor och morfar samt Lotta och Roland hit (moster med man), vi ska äta en kalkon och surra skit. Sedan blir det jobb på kvällen.


Suring och illamående....

Helgen går mot sitt slut och så även Kakan... sjukt trött idag men 1000 saker på G, fast positivt. Träffat Sofie och Emelie och fikat i Växbo. Suttit i Elins nya fotölj i Söderala. Handlat och hyrt film och gjort körsbärspajen. Suring ute i lusthuset och nu en snabbsurf innan pajen och filmen. Tror aldrig jag kommer bli en suring-människa. Har försökt nu i säkert 4 år men det går bara inte. Försöker med klämma med potatis och rödlök men det smakar fan inte gott!! Tror jag åt en halv suring. Inte rätt dag heller känner jag att äta suring... lite för bakis. Ute i lusthuset nu sitter dom och skålar i snaps... en annan gång för Kakan...






Vad tycker ni om de nya lamporna i lusthuset? Små grillar i olika färger. Går att få tag på på Dollar Store för 40 kr. Underbara anser jag!!

Blå, blå, blå som blåbäret...

Nu är det blåbärssäsong. Bjussa då på en blåbärstårta...



Blå, blå, blå är sommarens godaste färg


Maräng:

5 stäggvitor, rumsvarma
2,5 dlsocker
 pressad citronsaft, några droppar

Fyllning/garnering:

150 glemoncurd
0,5 stcitron, rivet skal från
3 dlgrädde
150 gblåbär, gärna färska


Gör så här

1 Smöra och mjöla "ringen" till en kakform med löstagbar kant cirka 24 centimeter i diameter. Ställ ringen på ett bakplåts-papper på en plåt.

2 Vispa äggvitorna och citronen till skummet börjar lyfta.

3 Vänd ner hälften av sockret i skummet och vispa på mellanhastighet tills marängen tjocknat något. Blanda i resten av sockret och vispa på full hastighet till ett fast maräng-skum.

4 Häll marängen i formen. Ställ in formen i ugnen på 250 grader och sänk genast värmen till 150 grader. Grädda marängen i 1,5 timme. Stäng sedan av ugnen och låt marängen stå kvar i 5 timmar. (Känn på marängen så den känns lätt, verkar den fortfarande kletig i mitten så låt den stå kvar i ugnen på 50 grader tills den "torkat" klart.)

5 Vispa grädden och smaksätt den med det rivna citronskalet. Bred ett lager lemoncurd på marängen och sedan ett lager grädde. Lägg till sist på blåbären, precis innan servering eftersom de kan färga grädden.


Recept: www.alltommat.se

Allergisk på bananer i plastpåsar...


Hemma från jobbet och med mat i magen... okej, ett glas vin till det också. På jobbet var det stress som vanligt och gnäll men överlevde det och fick god mat och gott vin när jag kom hem istället. Nu sitter man mätt, svettig, i myskläder och laddad för en rolig helg. Auktionen imorgon är jag riktigt taggad på... börjar redan 9.30 imorgon. Vad ska fyndas? Hoppas på fint väder bara.

Nu kommer en fundering jag har. Varför har folk mani på att stoppa frukt i påsar? Det enda jag tycker man behöver stoppa i en påse är det man har mycket av. Varför stoppar man tex bananer i påsar? Avokado? Listan kan egentligen göras hur lång som helst. Men värst är bananerna. Hur gör du när du handlar?




Bosse agerar modell... halsbandet som jag köpte på Ericshjälpen i Bollnäs.

Ge mig... !!


Eftersom jag fyller år snart är det dags att fila på en lista. Jag vill ha det rosa parasollet i Dn-bostad idag. Ett sånt där med strimlor som hänger över hela parasollet och som prasslar när det blåser. Ge mig!

Men jag kan även tänka mig hela Kitchen Aid serien... varför inte i ljus-rosa? Fast jag är sugen på baby-blå också...


Full rulle hela dagen....


Här är det full rulle som gäller. Klockan på 7.30 för att inte behöva stressa... men bara för att man ska jobba så blir det en automatisk stress ändå. Strålande sol och riktigt varmt idag, gör ju inte att jobbet känns bättre. Har iallafall hunnit äta frukost ute i trädgården och läst dn. Sedan var det bara att ta bilen till staden och springa ärenden... systemet, apoteket, turken, Alen och hem. Gjort en matlåda med fullkornsbulgut, feta, sallad, salladslök och parmaskinka.

Frågan är ju vad morgondagen kommer att ha att erbjuda. Fest... men vad? hmf. Jag är öppen för förslag. Hoppas bara på fint väder!

Men nu är det dags att kila vidare... byta upp och piffa till.



Dags att fälla upp boken...


Vilket bra avslut på en bra dag... Nu ska jag ta och slå ihjäl några sidor i boken innan ögat får blunda. Imorgon är det jobb mellan 12.00-19.00. Innan dess ska jag fixa lite och efter jobbet har jag beställt god mat och till det ett gott vin.

Sov sött...


Yey... Mallan är inne!

Kola- och pekannötsdröm
Positiva nyheter... Mallan är inne på Umeå Universitet. Fira, fira, fira. Tror att det här året kommer bli så grymt roligt i Umeå. Lycka!

En tårta får Mallan av mig...

Hittade på internet att man kan kolla vad det är på aktionen på lördag... www.brolins.nu

Jag kan tänka mig en hel del.
Problem 1: har inget hus.
Problem 2: har inga pengar.
Problem 3: få plats i bilen

Picknick tillsammans med flera 1000 andra människor


Så var man hemma igen. Mariba, Elin, Mallan och jag + en picknickfilt på berget. Samtidigt var det några 1000 till Söderhamnare där för att sjunga ut, umgås, kolla på talangjakten och kanske vinna på en lott. Vi satt mest och snackade skit och fikade. Elin och Mariba hade med läsk, neger-fingrar och bullar, Mallans-systeryster hade med sig kaffe och rulltårta. Värsta fikat... ! Nästa gång är det min tur att bjussa på fika.


Vilken väljer du?


Känner att jag tjatar en hel del om tårtor... men hur vackra är dom inte?? Jag blir super mega sugen på att baka. Men först på listan nu är körsbärspajen som jag berättade om. Snart är både de röda- och svartavinbären mogna här hemma. Då blir det till att frysa in och ta med till Umeå!

Om jag får välja en av dessa så blir det nummer 3... kanske pga av dukningen, fast den ser hemst god ut också! Dessa går att hitta på www.alltommat.se




Som en ny människa...


Kände att om jag ska kunna vara ett trevligt sällskap ikväll så krävs det vila. Så jag stoppade ner mig under en filt i soffan som sov järnet, vakande efter 2,5 h. På saken fick det bli en dusch och en piffning samt målning av naglarna i ljusrosa. Nu är man ju som en ny människa... Yey!

Ska ta och göra en sallad nu med parmaskinka och halloumiost. Tror det kan bli hur gott som helst! Super ekologisk sallad från det egna landet.






Sommarbilder från trädgården hemma....

Kaffe nr 2?


Är det efter en stor mugg kaffe man ska känna sig nöjd på kaffe på ett tag? Men jag har något slags beroende av att kaffe ska komma i två koppar tillsammans. Är ju påtåren som gör det hela... eller? Men nu snodde mamma den sista koppen och brygga mer känns lite väl överdrivet. Hm... problem.

Har precis sprungit runt i trädgården och fotat runt... just nu finns det ju 74289357 saker som måste med på bild så jag kan sitta i Umeå i vinter och drömma mig bort. Tyvärr dog kameran och får nu vila till kvällen.

Har en släng av minnesförlust (måste vara stressen på jobbet), minns inte alls vilka kort jag har lagt upp, och orkar för den delen inte kolla efter heller. Så här kommer korten från i fredags då vi hade nu-är-det-semester-fest!



Detta är glassen som jag gjorde med min glassmaskin... glass med smak av mjölkchoklad och kaffe. Serveras med hackade hasselnötter. Var den god? Mm... mycket. Och glassmaskinen fungerade utmärkt. Glassen blev riktigt fluffig. Man märker verkligen att det är hemmagjord glass för så fort den kom fram så smälte den. Vad tillsätter de i köpglass egentligen?!

Kaffepaus


Aktuell väderrapport: sol men under ett dis, dock varmt och skönt.

Nu är det dags för den där stora, efterlängtade muggen med kaffe. Finns en överhängande risk för att det kommer bli en glass till den. Hihi... man fick.

I helgen är jag ledig... men vad ska man hitta på då? Mamman och jag har spikat att vi ska på auktion i helgen. Om det blir lördag eller söndag visar sig, och vart.. det visar också sig. Jag vill ha en stooor kristallkrona, en vinkaraff och en söt och skör servis. Sedan är jag självklart öppen för förslag också!

Kaffe.... !!


SATC-filmen


Behöver jag säga att jobbet var en pina idag igen?

Tar det poaitiva istället. Bio igår, dags för SATC-filmen... Mallan, Elin och jag laddad upp först med en glass. Min första kulglass för iår. Skandal. Vid 19.30 mötte vi upp mamma utanför bion. Jätte mycket folk... med Söderhamnsmått då förstås. Filmen blev en halvtimme sen. Men sedan brakade den igång och bjöd på 2h och 25 min skratt, glädjetårar och snyft. Filmen var ju verkligen hur bra som helst! Till och med bättre än vad jag hade förväntat mig och då var förväntningarna skyhöga. Filmen får lätt 5 av 5 av mig!

Annars idag? Tänker mest ta det lugnt. Slappa ute i trädgården. Dricka kaffe och lyssna på sommarprataren på p1. Ta en glass och läsa tidningen. Ikväll går vi nog upp på berget en sväg och trivs.



Vem är sötast?

En rutig paj, tack.


Nu är det körsbärssäsong för fulla muggar... söta och stora är dom. Vad passar då bättre att göra än en paj? Jag är mega paj sugen. Hittade en i nya Allt om mat. Kan dock inte få med receptet för deras hemsida är värdo och har inga nya recept. Det är en smulpaj med Start-müssli, kanel och farinsocker. Visst låter det gott? Tycker smulpajerna är de bästa pajerna för då kan man variera smakerna mer.

Men nu till frågan... varför gör alla i USA paj med ett galler över? huh. Bara jobbigt ju att göra.




Varför rutat?

Bättre sent än aldrig...


Vissa trodde dom var sist världen med att se SATC men icke. Glöm inte att bion i Söderhamn inte ritkigt hänger med, sjukt seg bio. Man får vara glad om en film ens kommer hit, eller... bion kanske har sommarstängt. Det har den i Bollnäs såg jag idag.

Men nu är det dags för mig, förväntingarna är höga, jag är taggad!



Hihi...
nu ringde Martin. Han ska sponsra mig med klippning och färgning. Lycka! Snacka om att det behövdes... utväxt måste vara bland det värsta som finns! Tack.


Vilken är olyckan nummer tre?!


Gud vilken dag. Började helt kaotiskt (som vanligt på jobbet då, fast mer)... men sedan så ordnade det till sig. Inväntar just nu bara olycka nummer tre, eller den kanske sker på jobbet? Och jag är ju hemma. Hum, hum.

Olycka 1: på jobbet börjar vi kl 6 på morgonen av en anledning. Vi ska utan kunder slippa trängas och bråka med dom, packa upp våra varor i fred. Frukt, mejeri, kött osv ska packas upp också för att kunderna ska ha det bästa på morgonen. Så när vi öppnar lagret på morgonen så ekar det där inne. Hoho??! Varorna? Inget svar. Ringer varorna. Varorna är sura för vi inte hade någon eltruck åt dom. Jahaja... klockan 12 kommer dom. Yeees, nöjda kunder!

Olycka 2: kommer in på lagret. Fan vad blött det är, typ jordens översvämning. Måste vara städmaskinen som läker... börjar mobba på golvet. Nää, det kan inte stämma. För mycket vatten... vad är det då? TOALETTEN!! Yeees. Mums....


Men sedan blev det bra för jag fick gå hem. Mamman, Annett och jag tog bilen till Bollnäs för att gå på Mobackes. Det är ett projekt kan jag lova. Som tur var så blev man bjuden på deras jätte lunch buffé med vegetarisk mat. Super gott! Ge mig fikan där!För att vara en lunch så får restaurangen 5/5 av mig. Buffén har dom även på helgerna. Fikat har jag inte testat än men bara att se det så får det mig att dreggla. Måste ha sjukt bra bagare. Varför finns det inget sånt i Söderhamn?! Sedan var det blommor för hela slanten. Jag fick välja en blomma. En rosa ros... super fin. Måste nog skaffa mig en trädgård. Jo...



Såhär vacker är rosenbusken som jag valde... Queen Eliszbeth heter den.


Vi gör väl alla fel ibland... eller?


Thekakan bor nu i magen. Varm med mjukost med Ramslök och skinka. Super gott! Nu är det dags att pysa ner i sängen. Börjar jobba klockan 6.00 imorgon, kanske svårt att känna sig pigg när klockan ringer 04.45 på morgonen. Då är det extra viktigt med massa kaffe och sedan cykla till jobbet så man vaknar till liv. Gjort bort mig på jobbet så jag har en klump i magen för konsekvenserna. Men alla gör väl fel ibland?

Efter jobbet imorgon blir det Bollnäs igen för att kika runt lite, sedan luncha på Mobackes. Jag har grymt höga förväntingar! På kvällen blir det lek med Mallan.

God natt.


En badkorv... oh yes.

 
I fredags då det var kalasväder packade jag och Martin ihop oss och drog iväg till Högbackasjön. Supermysigt och skönt att komma iväg och lufta sig... Och ja, jag badade. Igen.







Checka in hajen... den fick Martin skjutsa omkring mig med i vattnet. Jo, man fick...



Kaffe, solkräm, tidningar, korsord, picknickfilt och en massa slappande i solen....

Utflykter...


Nu står det en thekakesats på spisen och jäser. Känner att det var jätte länge sedan jag bakade och hade ett enosmt sug. Bara att komphandla, kavla upp ärmarna och knåda på. Blir thekakorna som jag har skrivit om förr. De med linfrön och creme fraiche. Super bäst!

Mamman och jag har varit på utflykt hela eftermiddagen. Åkte ut till chokladboden i Landa. Tycker inte det är någon hitt. Några plastmöbler i trädgården. Ljummen choklad och inget att fika. Plus att butiken känns så oorginell, de måste ju hitta sin nisch. Men vägen dit är jätte mysig. Åka långsamt och kolla på alla hus. Efter att ha varit på chokladboden åkte vi någon kilometer till och fann en bod med loppis. Inte mycket för världen där dock. Efter det kände vi oss inte redo för att åka hem än så vi tog bilen vidare efter älven och hamnade i Bollnäs där vi gick på Ericshjälpen. Jag hittade ett jätte skumt pärlhalsband som jag fortfarande inte vet vad jag tycker om.

Här kommer några bilder från idag... nu ska jag ta och puffa till mina bröd.







Sorry... får in till den så den hamnar åt rätt håll. Mongo...

Hoho... jag lever!!


Yes. Sant. Dålig på att skriva? jovisst. Men det händer ju så mycket annat på sommaren. Iofs inget spec mer än jobb och lite häng men tiden försvinner.

Sitter nu på bron och skriver i solen. Jobbat 6.00-11.00 på lediga dagen men det är ju en bra tid att sluta så man kan göra något.

Så vad har hänt den senaste tiden?
I fredags åkte jag och Martin till Högbacka för att ligga på stranden och sola, lösa korsord, fika, bada och bara slappa järnet. Sedan när vi kom hem för fyra var det dags för bubbel. Mamma gick på semester och det skulle firas. Bleb drink av 2 liter jordgubbar. Massa god mat och vin. Satt ute i solen... grillade. Åt hemma gjord glass. Spelade kubb och kort. Kvällen avslutades med rostade mackor-maraton i köket samt dans. Alltså mycket lyckad!!

Sedan har det mest varit jobb för hela slanten förutom att vi var och såg Nicke och Larsson i lördagskväll när de spelade.

Men nu ska jag ta och packa ihop mig och lova att jag blir bättre på att skriva. Jag, bror och mamman ska åka ut till Chokladboden nu och fika. Ikväll ska jag lägga upp kort från veckan som gått. 

Nöjd Kaka och äter på Växbo

Världens skönaste fågel... vilken sort är det?


Nej nu börjar ögat att åka igen här. Martin och jag har planerat en heldag imorgon med. Har tänkt att åka ut till sjön Högbacka imorgon om vädret tillåter det och om va hittar ??!! Mariba och jag hängde där en hel del som små. Minns inte riktigt hur det såg ut och så... bara att det var bra!

Riktigt sköna djur ute i Växbo... här kommer ett smakprov på en sköning.



Fåglar med jordens fluff.... visst är dom söta? Men vad kan det vara för fågelras??

Växbokvarn


Bror är nu klippt. Jag är fan frisör!!

Jag och Martin hade kvalitetstid idag och toppade därför detta med att åka till Växbo. Helt sjukt fint dom har gjort det där ute. Också alla djuren... mys! Alla olika sorters ankor, mega-jätte fiskar, duniga fluff fåglar, hårig gris plus bebbar, två super-tjocka lamm och hönor. Att det på det var strålande sol och varmt gjorde inte saken sämre.

Tog bord på den stora uteserveringen... dags att bestämma krubb. Tur att man hade kikat på menyn innan. Jag klippte en Ockelbokyckling med getostkaka och vitlöksskum. Martin tog Hälsingeoxfilé med potatisterrin och bea. Kanske var huuuuuuuur gott som helst!! Men får att fira riktigt blev det efterrätt också som inte gick av för hackor. Jag tog citron och kanel brullepudding med hallonsorbé, jelly och muffins. Martin tog chokladbomb med olivoljeglass, svartpapparsås och fattiga riddare.. till det en massa kaffe såklart. Kanske också var super gott!

Snabb recension av besöket: Maten var i absolut toppklass. Både jag och Martin kunde inte hitta något negativt, möjlgen var potatisterrinen lite väl liten. Efterrätterna var också super. Mycket detaljer med maten. Inte bara en chokladkaka utan glass, sås, muffins och grejer. Ja... ni ser ju på kortet. Toppen! Trevlig personal och miljön där ute är ju verkligen hur mysig som helst. Kan mer än varmt rekommenderas!!

Världens mättaste kom man hem... längtade efter soffan men kom på att jag måste göra glassmeten för att ställa den i kylen över natten. Tror den blev bra... ett jävla vispande iaf.





MIn mat.....





Martins mat....



Underbart..!!!


Tjohej vilken dag. På morgonen var det bara att slänga i sig frulle och packa strandväskan för att bege oss ut till stugan. Svängde förbi Preem för att köpa sallader, dryck, Veckans nu och en korsordstidning. Perfekt! Väl ute på bryggan slängde vi ut varsin handduk och bara lapade sol. Löste korsord, läste skvaller, drack kaffe, mös och Kakan till och med badade. Jag vet... jordens skräll. Faktiskt 20 grader på ytvattnet.

Bror och vän kom ut på cykeln. Inga hurtbullar! Tomas är nästan mer badkruka än jag. Också kom den elaka svanen och fräste. Vid tre åkte vi hem för att duscha och sedan åka ut till Växbo-kvarn innan fem. Full rulle. Återkommer om Växbo senare i kväll...

Nu ska ni få njuta av korten från Norrfjärd idag...




Dags att packa...


Nähejdu... dags att packa ihop sig själv. Tröttast. I dvd blev det filmen Into the wild, säkert en bra film om man inte somnade efter ca en timme. Sur. Slår aldrig fel om jag har gått upp tidigt.

Imorgon är jag ledig och då SKA det vara fint väder. Jag och Martin vill ha heldag på bryggan. Packa väskan full med en massa nödvändigt för en heldag på bryggan.

- Sallad
- Kaffe
- Bok
- Tidningar, kanske korsord?
- Metspö

Natt.


En mysig dag...



Här kommer lite sena kort från mitt och Emelies besök i Gävle hos Peninha för några vackor sedan...





Lunch på Dehli på Söder... super gott. En sallad med parmaskinka och parmesanost och en massa gott. Sedan fick det bli en Cappuchino och dela på en tiramisu. GOTT!





Drinkar på en stekhet balkong. Drinkar på en massa färsk frukt och honung... och rom såklart!



Middag: limelax och halomi som är grillad. Till det en bönsallad och en massa romsås.



Kakan går vild i köket. En hel brieost med råsocker och honung. På den är det torkad frukt, nötter och marshmallows. Denna grillas sedan i ett foliepaket på ugnen.



Peninhas berömda Sangria. Favvo!

Sparris med parmesan och hasselnötter



Sparris med parmesan och hasselnötter

Ingredienser
Portioner: 4


16 sparrisar
olivolja
färskpressad citronjuiceReceptbild
flingsalt
nymalen svartpeppar
några grovhackade rostade hasselnötter
riven parmesanost
smör
folieark

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Bryt av ändarna på sparrisar där de går av naturligt. Fördela sparrisarna på 4 dubbelvikta folieark.
2. Ringla över olivolja och lite färskpressad citronjuice. Strö över flingsalt, nymalen svartpeppar och några grovhackade rostade hasselnötter. Riv över generöst med parmesan och toppa med en liten klick smör.
3. Vik ihop paketen noga och lägg på grillen i 15-20 minuter.


Detta kommer serveras till de grillade räkorna... se www.ica.se


Tips på smaksättning...



Som sagt så är det middag på fredag och jag klurar för fullt på vad man kan hitta på för något. När jag och mamman åt senaste på Tapas så fick vi aioli och räkor som var smaksatta med rökessens. Sjukt gott!! Så det blir något sådant. Måste bara hitta essensen...ska heta Liquid smoke. Hittade denna bild på internet..

Till efterrätt ska glassmaskinen få jobba på. Super svårt att bestämma vilken glass ur nya Allt om mat det skulle bli men tillsut så föll lotten på Mjölkchoklad och kaffeglass med hasselnötter. Ge mig!



Till havs...


God kväller.

Bra dag i dag... började jobba kl 6.00 vilket fungerar fint tycker jag. Drog över en timme, ovanligt, pga att folk inte kan hålla sig friska. Efter det blev det en handling. Gjorde en jätte god sallad men hemma odlad sallad, sockerärtor, rädisor m.m och två olika sorters kaffe.

På eftermiddagen blev ju även vädret bra. Packade med oss kaffe och smörgås. Stannade bilen och tog en glass och drog ut till stugan. Nu kan man bajsa där... duktig pappan. Blev ett brygghäng med metspö. Fick några filurer men det bästa är ju bara att vara ute och lufta själen.

Hemma här ikväll blev det goda biffar med kapris, dijon, fetaost, vitlök och soya. Till det blev det klyftpotatis med olivolja, färsk timjan och rosmarin och grillkrydda. Mums. Nu är man mätt och nöjd och ska dra en rulle. Minns inte vad den heter dock...


Världens mysigaste balkong, Peninhas i Gävle!



Tårttips...

Alice Brax har gjort dessa tårtor för www.tasteline.se. Tycker den med fikon ovanpå ser super läcker ut. Kanske något att fira med en fredagkväll?

Phyllis kalaskokostårtaHallonmoussetårta (glutenfri)Kola- och pekannötsdrömDundersnabb marängtårta

Är det för mycket begärt med lite solsken?


Mohaha... den får du av mig Emelie. Nä, men seriöst så var det en bra bild i övrigt. Blev typ inga bra bilder, alla ser ut som mongon. Dålig kort-kväll.

Hemma från jobb nu, jobbat över och slitit som ett djur. Tog med mig en banan till jobbet men det fanns inte ens tid att äta den. Men nu har jag fått i mig kycklingsoppa och börjar bli glad igen.

Hoppas det är fint väder imorgon, känns verkligen som det var en hel evighet sedan. Är det sol imorgon när jag slutar jobba kommer jag och Martin dra till stugan och bara slappa på brygga. Ge mig!


Buskorvar


Tillbaka i hemmet... här är det ett riktigt virrvarv av hundar. Martins pärons hund, Nova, är nämligen här. Har precit varit till Färsjön och motionerat dom. Tokbadatat och busat runt. Melonen fick i sig så mycket vatten att hon spydde upp all mat plus ett stekt ägg ?!! Intressant att se vad hon åt till lunch!

Har även hunnit med att äta på Coop. Jag fick en fiskportion som kunde varit till en femåring och Martin fick kall pasta. Yey. Men annars så. Även hängt på E-center och köpt en ansiktsmask och tagit en kopp kaffe i Ina samt en muffins.

Nu är det dags att byta om och ta cykeln till jobbet. Urk.



Kräftskivan


Nu när jag har sladd till kameran och min dator är hemma så finns det så sjuuukt mycket kort att lägga upp. I vilken ände ska man börja? Kort från kräftan, midsommar, Peninha i Gävle, brännbollen osv. Börjar ändå i rätt ordning och slänger upp några kort från kräfskivan...



Hahaha... kvällens bästa kort!!






Vad göra?


Och så var dagen igång.... Efter all sovning igår så bestämde Martin och jag oss för att idag ska vi upp i tid. Martin tog det dock lite väl seriöst och vaknade 04.20 och kunde inte somna om. Låg och läste till 7.30 då även en sovande kaka får ta och vakna upp.

Har dock hunnit med idag att ta en lång frukost. Tagit en rejäl promenad med Melonen och stavarna samt duschat och gjort sig i ordning. Skulle äta lunch på Coop med komposten med han var ledig och sjuk. typiskt. Iofs kanske jag och Martin drar dit ändå och försöker äta lunchen vi aldrig fick igår.

Resten av veckan då?



- Jobba kväll tis, lör och sön, morgon på onsdag
- Fixa ihop en tre-rätters middag tills på fredag då mamman har semester
- Middag i Växbo på torsdag
- Hoppas på fint väder så man kanske kan bada och sola ?!!
- Ev mormor och morfar

RSS 2.0