Blå, blå, blå som blåbäret...

Nu är det blåbärssäsong. Bjussa då på en blåbärstårta...



Blå, blå, blå är sommarens godaste färg


Maräng:

5 stäggvitor, rumsvarma
2,5 dlsocker
 pressad citronsaft, några droppar

Fyllning/garnering:

150 glemoncurd
0,5 stcitron, rivet skal från
3 dlgrädde
150 gblåbär, gärna färska


Gör så här

1 Smöra och mjöla "ringen" till en kakform med löstagbar kant cirka 24 centimeter i diameter. Ställ ringen på ett bakplåts-papper på en plåt.

2 Vispa äggvitorna och citronen till skummet börjar lyfta.

3 Vänd ner hälften av sockret i skummet och vispa på mellanhastighet tills marängen tjocknat något. Blanda i resten av sockret och vispa på full hastighet till ett fast maräng-skum.

4 Häll marängen i formen. Ställ in formen i ugnen på 250 grader och sänk genast värmen till 150 grader. Grädda marängen i 1,5 timme. Stäng sedan av ugnen och låt marängen stå kvar i 5 timmar. (Känn på marängen så den känns lätt, verkar den fortfarande kletig i mitten så låt den stå kvar i ugnen på 50 grader tills den "torkat" klart.)

5 Vispa grädden och smaksätt den med det rivna citronskalet. Bred ett lager lemoncurd på marängen och sedan ett lager grädde. Lägg till sist på blåbären, precis innan servering eftersom de kan färga grädden.


Recept: www.alltommat.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0