Jag lever...


God kväll... åter igen har det varit fullt upp i helgen med massa aktiviteter och påhitt. Även tillbaka i vardagen finns det saker att göra. Tydligen tyckte kroppen att man skulle sova länge idag och på eftermiddagen blev det jobb.

Martin och jag försökte luncha idag på staden, klockan var ca 13.20. Detta hände:
- Åkte till Mai Thai (!?) för att äta lunchbuffen där. 5 torra friterade saker låg i en låda, två lådor med någon simmig sås utan innehåll...
- Åker till Furan. Tyvärr... ingen tacos på sommaren ?????????!!!!!!

Åker hem och surar. Äter hemma.

Vad är det för fel på denna stad? Service = noll. Surare.

God kväll.

Bil-bingo... !!


Nu till det positiva på en gång... Jag har testat något helt nytt för mig, bilbingo. Funnits hur länge som helst men jag har aldrig varit iväg. Men ikväll satt man där.

Malin, Elin, Mariba och jag drog ut till Mohed till sju. Fick med mig en massa brickor och en bingopenna i lila!! Började spelas och tutas. Fika och burgare. Jag råkade självklart fälla x antal kommentarer med iq fiskpinne varning så vi fick oss några ordentliga flabb. Ingen vann såklart... surade över att vi spelat i tre timmar utan att vinna. Var då på sista bingon när jag plötsligt har tre rader. Weeiii. Tuta... vifta... flabba... Hoho. Grymt roligt. Fick med mig 500 kr hem. Super!

Nu ska jag ta och sova. Börjar jobba 7.00 imorgon sedan ser dagen ut att ha mycket att erbjuda. Toppen!

Favorit recept...

Efter önskemål så kommer här receptet på laxpajen från midsommar. Lycka till!




Pajskal:

3 dlgrahamsmjöl
140 gsmör
0,5 mskvatten, kallt
1 stpajform, med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter

Fyllning:

1 stgurka
150 grädisor
1 tsksalt
2 dlkesella
200 gphiladelphiaost
2 mskpepparrot, färsk och riven
1 dlgräslök, finhackad
4 dlrucola, finhackad
200 ggravad lax, skivad
200 gkallrökt lax, skivad



Lättgjord laxpaj på rökt och gravad lax. Den läggs tillsammans med bl a färskost och rucola i ett gräddat pajskal.



Gör så här

1. Blanda grahamsmjöl och smör i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Tillsätt vatten och kör någon sekund.
2. Tryck ut degen i en pajform i botten och upp på kanterna. Ställ den kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
3. Tryck fast 1 ark aluminiumfolie på degen och gör några lufthål i botten med en gaffel. Grädda mitt i ugnen först 15 min med folie och ytterligare 10 min utan folie. Låt pajskalet svalna.
4. Skala gurkan och dela den på längden. Kärna ur och skär gurkan i tunna skivor. Ansa och skiva rädisorna tunt. Blanda gurka och rädisor i ett durkslag och blanda med salt. Låt stå att rinna av ca 30 minuter.
5. Blanda kesella, philadelphiaost, pepparrot och gräslök. Bred ut massan i ett jämnt lager i pajskalet. Lägg på finhackad rucola samt skivor med gravad och rökt lax.
6. Pressa ur så mycket vatten som möjligt ur gurk- och rädisskivorna. Fördela dem ovanpå pajen och strö över lite fina rucolablad.


Idag är en bra dag...


Jobbet gick bra idag... jag vet. Helt sjukt. Hur ofta händer det? Jag är glad.

Även trevligt hemma. Massa diskussioner över fotbollen. En strö öl och blandade nötter. Själv hejar jag på turkarna ikväll..

Imorgon blir det jobb 11.00-18.00. Efter det hade jag tänkt att ha premiär på bilbingo. Vad tror ni om det? Trevligt sällskap och något gott att äta kanske... Det tror jag på. Nästan inte träffat Elin alls sedan jag kom hem.


Ångest-klumpen


Jahapp... då var det snart dags igen. Dags att slita sig från datorn... sluta poppa p3 och dra av sig mjukisbyxorna. Jag vill inte! Må det gå snabbt och smärtfritt. Ut i blåsten och kämpa med cykeln mot motvinden. Löka och komma fram till jobbet som ett yrväder. Yey... nu blev jag sådär jätte positiv igen!

Hörs mer ikväll...




Midsommar 2008. Super mysigt va?

Önskelista









Dessa skålar kan man köpa på Duka, tycker dom är super fina. Påminner om de Leila har. Dessa önskar jag mig i fina färger. De två översta kostar 49 kr st och den nedersta 39 kr st. Fyndpris tycker jag!

Kräft-fest




Javisst.... det är tidigt. Men det är väl bättre att ha den nu när folk kan komma än senare i Augusti när inte så många kan? Därför kommer Peninha ha sin berömda kräftskiva på lördag. Roligt! Ska dock försöka hålla en lägre profil (host). Bara öl kanske?

Känner att jag börjar bli laddad nu. Nyss pratat med Peninha och det ser mycket lovande ut... ca 20 pers. Också kommer ju Bellis... VIP =) Tråkigt med regn men det finns ju garage! Jag är säker på att det blir toppen! Roligt med en blandning med folk.

Nu ska jag ta och tvätta av löken efter promenaden och göra mig i ordning för jobb.


Koka kräftor

God förmiddag...


Frukosten är i mage. 2 ägg, en hårdning med pastej och två muggar med kaffe. Har upptäckt att det har slutat att stå saker i tidningen... letar och letar men det finns ju inget att läsa... Har alla sommarlov?

Sovmorgonen behövdes. Sovit som tusan, super skönt. Dagen ser ut som följande:

- Långpromenad med Melonen
- Fixa lunch till mig och bror + matlåda till jobbet
- Surfa runt på internet och poppa radio
- Jobba 14.00-21.00
- Kolla fotbollen och kanske dra en öl till den



Efterrätterna från brunchen på Rex, ruskigt gott!

En ny rygg, tack!


Tadaa... åter hemma igen. Oväntat att Kakan skulle få göra skit grejerna på jobbet så som att inventera alla saker i fryserna. Köldskador plus ostkrokerygg. Efter det skulle man räkna all dricka, öl, vatten osv. Också kul när allt står huller om buller. Ska kånga omkring på sex-pack med dricka på 2 liter vardera. En ny rygg tack!

Väl hemma var det bara att springa till brödrosten och ta en mugg mjölk till de. Nu känns det bra igen. Sover själv inatt... tomt men liiiite skönt eftersom jag tycker det är så trångt ;)

Men nu ska jag inte ta och vara vågad nå mer och vara uppe såhär sent.

Natti natt.

Kokbokstips...


Hemkommen från staden igen. Blev ett glapp på 1 timme mellan lunchen och kaffet med Mallan. Vad skulle du göra på stan i Söderhamn om du fick en timme över? Ring mig nästa gång! Mitt bästa tips är att gå in på Bokia och kolla i kokböcker. Hittade denna favorit: Tillfällen att njuta en liten smula. Kostar ca 180 kr på internet, den tror jag starkt på om man vill ha en riktigt fin bakbok. Håkan Larsson har även släppt en ny mat och vin kokbok. Såg riktigt bra ut, hittade tyvärr ingen bild på internet.

Finns även en föregångare till denna kokbok: Njut en liten smula heter den. Böckerna är skrivna Therese Wikström som blev utsedd till årets konditor 2004. Denna bok kan man beställa för endast 139 kr. Fynd!

Alltså... två riktigt bra bakböcker. Jag önskar mig båda!


[Tillfällen+att+njuta+en+smula.jpg]9153426304.jpg

Dags att kila...


Sådär... klar att möta dagen. Den slappa förmiddagen är nu slut och dags att ta tag i dagen och göra något. Jag och Tomas ska möta upp mamma kl 12.00 för att luncha på Thaien. Mums, favorit. Klockan 14.00 är det en kaffe kopp med Mallan som gäller. Skvallra fram till 15.30 då hon ska klippa sig. Sedan hem och ladda för att inventera på jobbet klockan 18.00.

Här kommer en bild på glassmaskinen för er som kan vara intresserade av att köpa en...


Glassfeber...


Nya Allt om mat kom igår och är självklart redan igenomläst. Tyckte dock inte den var tipptopp, det bästa ur den att dom hade ett special repportage om glass... de testade även glassmaskiner. Min glassmaskin från Krups kom på första plats tillsammans med Philips. Bra, bra! Flera bra glassrecept och tips så jag blev självklart sugen på att göra glass. Så nu ligger glassmaskinen i frysen och väntar på att bli använd. Det negativa är att Allt om mat's hemsida inte direkt är uppdaterad på recept. Fanns inga av de nya glassrecepten där tyvärr. Däremot hittade jag detta recept som både är en kaka och en glass och vansinnigt gott!! Hur vet jag det? Jo, för denna bjöd Elli på när Krille fyllde år. Visst minns jag rätt?




Ingredienser
14 portioner

Browniebotten

175 g

smör

200 g

mörk choklad, hackad

3 st

ägg

3 dl

strösocker

3 dl

vetemjöl

1 msk

kakao

1 tsk

vaniljsocker

Glass

1 st

vaniljstång

6 st

äggula

3 dl

florsocker

4 dl

vispgrädde

2 st

lime, rivet skal och saft

Hallonrippel

100 g

frysta hallon, tinade

1 msk

florsocker

1 msk

vatten

  

45 min + 8 timmar i frysen
Den här glasstårtan går bra att göra i god tid före kalaset. Du som vill förenkla tårtan kan göra endast en browniebotten (halva satsen smet) att lägga underst.

Gör så här

1. Browniebotten: Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull och dra den av värmen. Lägg i chokladen och låt den smälta. Vispa under tiden ägg och socker luftigt. Rör i smörchokladen och de torra ingredienserna. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna helt.
2. Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa äggulorna med vaniljfrön och florsocker vitt och luftigt. Vispa grädden. Vänd ner äggvispet, rivet skal och saft av lime i grädden.
3. Hallonrippel: Mixa hallonen med florsocker och vatten.
4. Lossa browniebottnen från formen och dela den till 2 bottnar. Lägg tillbaka den ena bottnen i formen. Häll i hälften av glassmeten och "rippla" med snabba rörelser i hälften av hallonmixet med en tesked. Lägg på den andra bottnen, häll på resten av glassmeten. Rippla på resten av hallonmixet i ett vackert mönster. Frys i minst 8 timmar, gärna över natten.
5. Servering: Låt glasstårtan tina långsamt i kylen ca 1 timme före servering.




Bättre sent än aldrig...


Har varit helt sjukt kallt inatt. Inte nog med att Martin och jag ska dela på världens minsta säng (jo, den är minst när man  är van vid en dubbelsäng), jag och Martin delar täckte också! Panik. Och i natt kan det inte ha varit mer än 10 grader på rummet och även den starkaste och nordligaste vinden låg på rakt in genom fönstret. Brrrr. På detta fick Martin för sig att vi skulle gå upp i ottan. Väcktes... trodde klockan säkert var 10 iaf men icke. Sju fick jag veta senare... man tackar.

Försöker styra upp med kort. Har ju sjukt med kort från brännbollen och midsommar. MEN SLADDEN!!!!! Denna eviga sladd som ska saknas jämt. Men nu har jag iaf fått över fredagens kort från brännbollen på pappas dator och från midsommar får ni hålla till godo en stund med Emelies kort. Med lite tur har jag sladd nästa söndag om Martin åker upp till Umeå.



Varför gör Martin hönan när han ska blåsa på grillen?!

Present...


Fick en tidigt födelsedagspresent av Emelie igår. Kakan mycket glad. Fick dessa underbara muffinsformar plus de med leopardmönster. En kaka i dom inom en snar framtid är inte alls omöjligt!






produkter


Måndag igen...


Sådär... benet har fått sig en sväng till Alen och tillbaka. Skönt att lufta kroppen. Är fortfarande slut efter helgen... mega trött och kroppen hänger inte riktigt med.

I lördags gick hela dagen åt att må dåligt... men sedan vid fem efter en grillad köttbit och gosaker och rödvin i badkaret så var man på tårna igen. Tog en promenad till Mallan... där fick man sommarbål och sedan var det fart på en igen. Blev några partier ölspel och skitsnack. Efter det blev det en bulle ner på Innergården. Hej hej på alla och hem igen.

Trött som en gnu igår. Blev jobb en sväng och sedan en glass på donken och prat med Mallan och Emelie om helgen.


Blandande känslor...


Hallo.... Har inte kunnat blogga på ett tag pga rätt fullt upp hela helgen samt att dagen idag har gått åt till att bara vara och landa på jorden.

Sjukt intensiv helg. Midsommarafton var väldigt trevligt. Picknick på Skatan med massa god mat och blåbärspaj. Sedan hem och göra klar den sista maten och stressa inför kvällen. Emelie kom förbi vid 16.00 och sedan drog vi iväg till Saras stuga. Dukade upp en buffe ute i båthuset. Åt och drack gott på bryggan. Vinden la sig och det var strålande sol. Underbart! Alla satt på bryggan och mös och sjöng till gittaren.

Att kvällen slutade som den gjorde var synd, inte helt oväntat men ändå jobbigt. Fortfarande klump i magen och funderar en hel del på vad som sas. Ibland så känner man nog inte ens sig själv.

Lördagen försvann....

Oj... nu måste jag kila ner på stan och snabbhandla. Hörs mer ikväll...



Trevlig midsommar på alla...


Snart är det dags för midsommar... känns som att det är första året som vi verkligen har styrt upp något. Första gången för mig i skärgården i stort sätt. Första midsommar som jag och Martin firar tillsammans.

Blev en stor handling på systemet idag:
- 1 back med öl = 24 flaskor
- 2 boxar med vitt vin = 6 liter

Alkohol problem?

Hann även med idag och handla på både Lidl och Coop samt baka en paj och åka ut till Ina och kalasfika.

Imorgon kommer det vara ett sjukt späckad schema. Den sista maten ska bli gjord. Vi ska ut till skatön redan 11.00 och ha picknick. Någonstans ska man hinna packa och duscha och göra sig i ordning och redan 16.00 stickar vi ut till Saras stuga. Men kul som fan ska vi ha. Jag vill sjunga!!


Ett glas vin...


Yes... det är man värd. Blev ett glas vitt, dock varmt. Men jag är glad ändå. Jag är ledig i två dagar och ska ha sjutk roligt! Träffa vänner, äta massa god mat och bli fylletant. Hihi.

Nytt försäljningsrekord på jobbet idag. Pust, tur att Kakan började sent. Sjukt synd om en tant. Handlade bara sill, köttbullar och kex... när hon kommer till kassan för att betala så har hon en gammal 500-lapp. Dom gick ju ut för jätte länge sedan, självklart visste hon inte om detta och blev jätte förvånad och hade absolut inget kontokort. Kändes som en sån person som skulle fira ensam. Tillslut kunde hon skramla ihop pengar till både köttbullarna och sillen. Weii. Dagens lycka!

Kom även in en tjej som är ett par år yngre än mig så var så sjukt påtänd att hon knappt kunde gå, vart är världen på väg?

Nu ska jag fortsätta sippra på mitt vin...



Dags att vila ögat


Nähejdu... fotbollen är slut. Skit gick det... synd.

Ögat hänger här. Imorgon är listan lång på vad som ska göras...

- Fika ute i Ina
- Systemet
- Handla mat
- Baka paj
- JOBBA!!!

Hörs mer imorgon. Natti natt.


Presenter...


Jordens helvetesdag på jobbet, fy fan. Orkar inte ta upp det här nu.

Jag kommer vara positiv. Handlade hem Martins fikafavoriter: kalvsylta, köttbullar och rödbetssallad. Så nu har vi haft the och smörgåshäng framför tvn. Martin fick även sina presenter. Jag tror han blev nöjd, han fick en kryddsnurra att ha på köksbordet, ett armband från pilgrim (matchande halsbandet med svarta kulor) också fick han presentkort på att göra en behandling... tex en ansiktsbehandling.

Också fick jag present... 5 st mini juicy tubes. Mycket glad, är ju något läppglanstorsk! Blev även snaps både till midsommar och kräftan plus vin.





Dessa ska användas flitigt...

SATC


Galapremiär på SATC-filmen igår... läste att till och med Monica Ahlberg var där, hon älskade filmen trots att hon inte sett ett enda avsnitt på tv. Bra betyg anser jag!

Men när kommer denna film nå Söderhamns biograf?

Finns ju till och med en risk för att den inte ens kommer dyka upp här. Jag är tokladdad så ge mig filmen!


Inför matchen...


För de som inte ska ha smörgåsfika till fotbollen ikväll kan ladda upp riktigt seriöst med rysk mat... eller blir det fel? Som att man håller på motståndarlaget? hmf. Kanske.

Ras, dva, tri - mååål!

Borsjtj - rysk rödbetssoppa



Ryska blinier med löjromsröra
Allt om mat

Hipp, hipp, hurra!


Mina vänner + Martin har en förmåga att fylla år samtidigt. I stort sätt alla mina vänner fyller år inom loppen av en månad. Blir sjutk mycket paket att köpa och väldigt mycket tårta och fikabröd som måste ätas. Vilka i-landsproblem jag har!

Idag är det Mallan's och Sara's dag, hipp, hipp, hurra! 22 och 23 år. Kalas blir det på fredaag och lördag. Och Martin kommer hem idag, stackarn var i Norge när han fyllde år. Så ikväll till fotbollen blir det paketöppning också ska jag köpa med mig gott pålägg och smörgåsar så vi kan fika.

Eftersom ingen av er är någon riktig jag-älskar-grädde-typ så får ni en smörgåstårta av mig här på bloggen.

Smaklig måltid.


Utflyktsmål i Stockholm?


Frukosten i magen och andra koppen kaffe på bordet bredvid mig. Allt i sin ordning. Fast frågar du Bosse får du nog ett annat svar. Han vet vad han ska få på morgonen när jag kommer ner... sin morgonskinka! Idag var dock hans skinka slut och han pep mycket besviket. Inte det lättaste att behaga en prins. Försökte med både leverpastej och ost men inget föll honom i smaken.

På sommaren måste man till Stockholm, dels för att ett flertal vänner bor där och dels för att det är i Stockholm det händer. Jag vill åka dit och göra saker, helst sånt som jag inte har gjort tidigare. Fast just nu känns det som att den listan är kort... kanske för att jag inte kommer på något.

Förslag på vad man kan göra i Stockholm i sommar?

Detta är avklarat: slottet, grönan och skansen, rosendalsträdgård, de klassiska museérna, åka alla olika båtar, gamla stan osv.

Jag vill ha något nytt... gärna något innehållande mat! Blir nog iallafall ett andra besök på Två systrars café. Idoler!

Hade jätte gärna gått och sett konstutställningen med Andy Warhol Moderna men den är tydligen slut.






Tänka positivt...

Nej, nu börjar ögat på att hänga här. Dags att ta en dusch och hoppa i sängen, läser en bra bok nu. Väldigt annorlunda men självklart minns jag varken namnet på boken eller författaren. La ner Den ryska vännen av Kajsa Ingmarsson, ingen bok som föll mig i smaken.

Två dagar kvar att jobba.... sedan kommer det bli en helt sjukt rolig helg med god mat och alla nära och kära.

God natt.


Foto:Scanpix/Fredrik Sandin Carlson

En bra idé...


Tycker detta är en fantastisk idé med de små gafflarna man sätter på snapsglasen och har en mumsbit på. Och hur snygga är inte bilderna? Något utav detta hade jag gärna blivit bjuden på!


Foto: Tina Kindblom

Foto: Ann Lindberg

Foto: Tina Kindblom

Slut som människa...


Uäk... gud vad trött jag är, och imorgon kör man en timme längre. Hur ska man orka?! Stängningarna förstör mig. Nu förstår jag varför man inte orkar jobba heltid såhär... sliter så sjukt på kroppen plus att jag hatar tiderna.

Lunch med Mallan... blev en bamseräksallad och kaffe, till det blev det en stor portion med skvaller. Även present till Martin är kirrad. Vad ger man till en som redan har allt? Hihi. Eller? Sjukt svårt att hitta något i den här staden iaf. Men jag tror det blev bra...

Han är tillbaka nu...


God morgon.

Har just haft en ofrivillig sovmorgon. Klockan på åtta, klockan ringer åtta, tar upp mobilen och tappar den... mobilen dör, inget larm, sover vidare tills nu. Skönt iofs men dagen blir så kort när man börjar jobba 13.00.

Det positiva idag är att Malin och jag ska dra en lunch på Furan, ses redan 11.00 för att hinna skvallra maximalt. Man får...

Men det finns även en annan positiv sak och det är att hjärtat mitt kommer hem imorgon, 2½ veckan sedan vi sågs. Dags nu att komma hem tycker jag.



För er som har följt med spänning vart Lill-Olle var igår så vet ingen... men han är hemma igen. Pjuh. Här sitter han på sin favoritplats, i tvättkorgen. Helst bäddar han ner sig där och sussar.


Bröllopstårtor


Vilken bröllopstårta väljer du... ? Gillar dessa som skiljer sig från mängden.


Foto: Ann Lindberg

Foto: TV4


Var jag full?!


Äntligen hemma från jobbet, pulsen börjar gå ner och magen är mätt. Fick stuvade makaroner och pannbiff hemma. Favorit. Hatar stressen på jobbet, kommer man hem som ett åskmoln...

Måste ha varit full när jag skrev av schemat... och självklart har man skrivit av det så att allt fuckar upp sig i veckan. Man tackar... eftersom jag vet att många vänner läser bloggen så blir det inget fika på torsdag. Jag jobbar... suprise. Inge naiv när jag trodde jag skulle vara ledig dagen innan midsommarafton. Surkorv.


Bål-tips efterlyses?

 
Lill-Olle är fortfarande borta... hoho? Varit ute och skramlat med hans leksaker men ingen respons. Han som aldrig går utanför tomtgränserna. Orolig klump i magen.

Ingen lunch-hungrig... Sjuk? Kände ändå att jag måste äta, jobbar 13.00-18.00 och utan man blir man sur och magen knorrar. Blev en hårning med mackrill och en mugg blåbärssoppa.

Mallan har problem med bål till på lördag. Någon som har ett bra recept? Svårt att hitta något på internet också. Jag tror att jordgubbar, fläder, lime, sockerdricka och sprit blir gott. Mixa en påse jordgubbar och blanda i resten.... Vad tror du Malin? Kanske riva i lime-skal och pressa i en massa lime.

Dags att byta om och dra sig mot jobbet..... ångest.




Någon som sett Lill-Olle?

Taggad som fan!


Såhär ser det ut på Sardinien och vårat hotell Alghero... ganska fint va? Hihi. Själv är jag super nöjd, perfekt att sitta och tänka på när man sitter i kassan på jobbet och samlar mögel.



Sardinien

Sardinien

Sardinien





Har någon sett Lill-Olle?!


Sådär... ny dag åter i rullning. Lill-Olle är borta, har någon sett honom? Han är randig med gula ögon och full av bus. Jag tror att Bosse har satt han på bussen och skickat honom till Ljusne.

Hunden har badat i Färssjön och vi har tagit en promenad. Faktiskt ganska varmt i solen idag. Såg tyvärr ut som det skulle regna på midsommarafton. Orka den, hela dagen går ju ut på att man ska vara utomhus. Suck.

Annars då? Lugnt här. Ångest över att man inte var på Where the action is i helgen, men det fanns inte så mycket att göra när man är den enda i Sverige som inte har fått sina skattepengar. Ja, det är synd om mig.

Hur ser er dag ut?



Sommar i landet... Älskar färgen på blomman....

Snurr i bollen


Dataskärm till öga... tecken på att man ska blunda? Okej, då säger vi så. Ska vi tro att jobbet ringer imorgon bitti? Mm, det tror jag med.

Sov sött.


Bloggen är på G


Denna bild har jag precis knåpat ihop... rätt nöjd för att vara en sopa på photoshop. Bilden ska förhoppningsvis få vara med varje söndag och under den ska det stå vad som händer i veckan. Så här ikväll blir det premiär....



- Jobba måndag-onsdag
- Tisdag lunch med Mallan
- Onsdag lunch med mams och ev bror & Martin kommer hem till Sverige och Söderhamn igen
- Torsdag: födelsedagskalas för Martin plus baka innan dess och styra upp maten till midsommar
- Midsommar: picknick på Skatön, sedan ut till Saras stuga för häng med vännerna, äta massa mat och bli full
- Lördag: jobba och senare på kvällen ska Mallan ha kalas... åter full och gla


Citronmarängpaj med hallonmaräng



Tadaa... paj + maränger med silverkulor. Mycket god paj, marängerna gick sönder när de kom ur ugnen. Vad gjorde jag för fel? Tur att maränger inte är så gott.


Bakning för fulla muggar...


Hej och hå...

Nu är allt bak i stort sätt klart... självklart gick det inte smärtfritt. Pajdegen som skulle förgräddas blev utan kanter ett tag, dom sjönk ihop och jag svor. Tog ut den... puffade upp dom igen med en gaffel och stöttade upp dom med folie. Bra! Sedan till marängen... blev helt sjukt mycket maräng men mängderna stämde inte alls. Men den blev fin, rosa och fluffig tillslut. All maräng som blev över la jag i bullformar och dekorerade med silverkulor. Dom är i ugnen nu.. spännande. Pajen blev tillslut fin och om den är god visar sig senare ikväll.

Nu är det dags att fylla ett badkar med varmvatten och en massa skum...



 
Foto: TV4


Ingredienser


 

Mördeg:
300 g kallt smör
8  dl vetemjöl
1  dl florsocker
2  st ekologiska ägg
1  msk kallt vatten (om det behövs)
Lemon Curd:
9  st citroner
4.5  dl strösocker
 150 g smör
7 msk majsstärkelse
6 st ekologiska ägg
6  st ekologiska äggulor

Ägg till pensling
Färska hallon till garnering
Hallonmaräng:
3  st ekologiska äggvitor
0.5 st citron, saften
3.25 dl strösocker
200 g färska hallon


Gör så här

1. Mördeg:

2. Nyp ihop tärnat kallt smör med vetemjöl och florsocker.

3. Tillsätt äggen och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte. Tillsätt vatten vid behov.

4. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.

5. Lemon Curd:

6. Koka upp citronsaft från 6 av citronerna och rivet skal från 9 med strösocker och smör.

7. Sila vätskan och släng skalet.

8. Blanda ut majsstärkelsen med saften från de sista citronerna och rör ner detta i den varma vätskan.

9. Vispa samman ägg och gulor.

10. Rör ner äggen i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under vispning tills krämen tjocknar.

11. Häll över krämen i en ren skål och låt svalna.

12. Hallonmaräng och montering:

13. Sätt ugnen på 175 grader.

14. Kavla ut mördegen, fyll en pajform och frys.

15. Pensla botten på det frysta pajskalet med uppvispat ägg och täck kanterna med folie så de inte sjunker ned. Förbaka i cirka 10 minuter.

16. Fyll pajskalet med lemon curd.

17. Höj ugnstemperaturen till 250 grader övervvärme/grill (om inte marängen ska brännas av med gasbrännare).

18. Vispa äggvita, citronsaft och 1 dl strösocker till ett fast skum.

19. Tillsätt ytterligare 1 dl strösocker och vispa till ett fast skum.

20. Rör sönder hallonen med resterande strösocker och rör ned i marängen i omgångar. Vispa till ett fast skum.

21. Spritsa eller bred marängen över pajen och grädda marängen gyllene i mitten av ugnen, cirka 5 minuter alternativ bränn marängen med en gasbrännare.

Källa: www.recept.nu


Ett horn i sidan...



Väntar med spänning på min paj... Den ska göras i sjukt många steg. Vila, kylas, gräddas, kylas, vispa, grädda... osv. Hoppas den blir bra. Marängen är ju alltid ett vågspel, annars så skyller jag på Leila. Har ju ett ont öga på henne. Elli skulle också baka ur Leila idag... väntar på svar från henne hur det har gått.

Utkommer bilder på pajen under kvällen.

Nu blir det indisk kycklinggryta här med kryddris, raita och colwslow. Gött!


Det blir inte mer ekologiskt än såhär...


Okej.. jag är fortfarande kvar vid datorn. Blev fast med korten...

La samman lite kort från grönsakslandet. Snart kan man börja plocka ruccolan, mums! Mer ekologiskt än såhär kan det väl inte bli?


Gull-nosen


Lill-Olle har börjat på få vara utomhus nu... Lillen som inte är så liten. Man kan ju absolut inte ta han för en kattunge. När mams och paps köpte honom sa de att han skulle växa tills han blev två år... huh... hur stor är han inte då? Väldigt spännande att följa honom i trädgården när han gör sina upptåg... dessutom blir han väldigt söt på bild!


Fika + handling + foto


Sådär... hemma igen. Drog en fika på Tewes med bror, Mariba och Elin. Skvallra lite och klämde en smörgås och en kopp kaffe. Vilken flopp mackan var... hade det funnits något annat att välja på hade jag fan gått tillbaka med den. Stod att det skulle vara med renkött. Öppnar man mackan när man fått den också visar det sig att det enda renkött som finns i den är små prickar i en mjukost!!!!!!! Nu hissar jag varningsflagg för alla som har tänkt gå dit och fika.

Efter det blev det en snabbhandling på Alen... Malin låg du på lagret och kräktes?

Sol ute igen... förstår mig inte på det här skumma vädret. Lånade pappas kamera och knäppte kort i trädgården. Fan vad kul det är att knäppa med en riktig kamera. Kommer att komma en del sommarbilder framöver.

Dags att ta tag i kak-baket? Oh ja.



Sommarens bästa potatissallad...


Sådär... bilderna är inlagda. Eftersom jag har pappas dator nu så finns det inga program jag är van vid... men på onsdag kommer min dator hem och då blir det lättare för mig att lägga ut bilder.

Igår trotsade vi vädergudarna och grillade lax fångad utanför Söderhamn... jätte ljusrosa i färgen. Då inser man hur mycket färgpigment odlad lax äter i fodret bara för att vi konsumenter så få den färgen på lax vi tror det ska vara.

Här kommer lite recept.... allt till 4 port

4 st laxkotletter eller portionsbitar. Pensla dom med marinad på båda sidorna och låt stå i ca 1 h i kylskåp.

Marinad:

- Honung
- Fisksås
- Skalet av en lime och 1 citron + saften av båda
- Salt och svartpeppar

Gjorde även en potatissallad ur nya Allt om mat som blev sjukt god!!! Alla måste testa denna i sommar, nya favoriten. Tror till och med att du, Martin, skulle digga den ;)

Potatissallad: 

- 2 äggulor
- 2 tsk citronjuice
- 2 tsk dijonsenap
- 1 kruka basilika
- 1 dl rapsolja
- salt och peppar
- 500 g kall, kokt potatis
- Salladslök
- Rostade pinjenötter

Från detta recept har jag tagit bort 1 dl olivolja och 250 g vita bönor. Ni gör självklart som ni vill... Citronjuice, senap och kryddor hade jag i det dubbla. Smög även i färsk dill och timjan. Suuuuper!!

Mixa äggulor, citron, senap och basilika med mixerstav eller dylikt. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock créme. Smaka av med salt och peppar.
Blanda i potatisen (jag la i den ljummen), hackad salladslök och nötterna. Klart!






En perfekt söndag...


God morgon.

Sov jätte länge idag... nästan till elva. Måste vara för att jag är så sjukt utbränd. Hmf. Skönt iallafall...

Nu har frukosten anlänt i magen och tidningen delvis läst. Men det bästa av allt är att nu är resan till Sardinien helt betald och vi drar den 6 Augusti. Min och Martins första semester tillsammans, känns som att det är dags efter 3½ år... nu jävlar!

Dagens planer:

- Fika med Elin och Mariba kl 13.00 på Tewes
- Baka citronpaj ur Leilas
- Lägga upp kort på datorn
- Komphandla inför middagen (indisk kyckling)
- Ta en bad (hoppas jag att jag hinner)

En helt perfekt söndag tycker jag!

Nu kom kameran hem... ska ladda upp lite kort på datorn så återkommer jag snart!


Köpa hus, Martin?


Blev inte som jag hade tänkt mig ikväll... eller tiden rann iväg. Jag hann inte med att lägga ut bilderna på maten vi åt och jag hann inte baka. Det positiva är att jag är ledig imorgon och kommer hinna göra det då!

Däremot har jag och mamman pimplat vin och kollat på hus. Massa hus... älskar att kolla på hus.. Massa snack och uttryck...

- Åååh
- Men guuud
- Ge mig!
- Vilket kök!
- Pooooooooool
- Suck
- Ta bort

osv... 

Dock hittade jag denna pärla för en fin peng i Söderala utanför Söderhamn. Köpa Martin?

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/199476

Nu ska jag sova... God natt

Vad fan hände!?


Kakan har kollat på fotboll... jag har kollat på fotboll. Skräll. Sitter man där... öl och stark korv. Fan fotboll är ju fan kul. Måååååååååååål... Yeeees. Värsta förväntningarna, det här tar vi. Yey, fotboll, fotboll, fotboll! Sedan gör Spaninen 2-1 och man fattar inte ens varför man satt och kollade. Tror inte jag pallar besvikelsen riktigt!

Tokregnar ute. Vi lyckades iaf grilla lax i pausen och då var det uppehåll. Super god mat med limemarinerad lax och hemmagjord potatissallad. Nytt recept på potatissalladen som var riktigt lyckad. Återkommer senare ikväll med bild och recept.

Håll i hatten...


God förmiddag...

Lördag och jag är ledig... och ledig imorgon. Underbart skönt. Ska bara ta det lugnt och vara hemma. Sovit som en bäver och drömt 1000 drömmar fast positivt.

Druckit kaffe och gjort frågesporten i Kurren, det måste ske varje lördag. Mamma mot pappa. Eller om Martin är hemma är han också med. Idag blev det 31-13 till pappa, utklassning. Har även hunnit färgat Tomas tuppkamm knallröd. Tror det blev bra. Också kan jag ha mina Nike skor igen som jag fick av hjärtat. Klumpen på tån har lagt sig tror jag, weii.

Ska snart dra till Bollnäs för att klämma en smörgåstårta. Favorit. Morfar fyller i veckan. Också blir det självklart en tripp på Mobackes för att spana planter och blommor.

Ikväll ska jag baka ur Leila igen. Blir det inte bra idag kommer hon få ett argt inlägg på sin blogg om hur hon har slarvskrivit alla recept. Morr. Fick nämligen en burk lemoncurd av Emelie, tack. Denna ska det bli en paj av. Återkommer med resultat.

Nu ska vi dra. Tomas kör. Håll i hatten.


Knyta ihop påsen


Nehejdu... ögat har varit tungt länge nu. Dags föt det att få blunda sin nattsömn. Maten och sova är i stort sätt liak viktigt. Dock:

1. Mat
2. Sova

Båda i stor dos.

Imorgon blir det Bollnäs, hälsa på mormor och morfar. Bror tror han ska köra....hoho. 100 bussen till Bollnäs?

Sov sött.



Mm... gräs.. stor tugga... kräkas...

Planeringsfreak.....


Dom som inte känner mig och mina vänner tycker nog vi är konstiga för vi är experter på att planera saker i mycket god tid. Tex så äter vi kalkon en gång om året, på halloween, detta är extremt viktigt och måste planeras i detalj. Redan sommaren innan ska det spikas vart den ska varas. På sommaren måste vi ha minst en kräftskiva. I år blev den mer spontan... redan den 28 juni men det är bara för att alla ska kunna komma också så vi ska kunna planera. Detta är typ det viktigast av allt...

- Listor ska skrivas på bjudna och sedan bockas av
- Listor på mat, vem lagar vad och vem köper vad
- Listor på saker att ta med sig, musik, kläder, alkohol, tallrikar och bestick
- När ska vi handla och vilka kan följa med

Allt är en lång process men oerhört viktig. Hur skulle det gå utan listan??!!
Ingen vet än.

Nu är det midsommar och kräftskiva. Listor till höger och vänster med gud vad roligt!


Är magen mätt är Kakan glad


Hej och hå... så kom man nyss hem.

Känner man migi så vet man att jag MÅSTE äta. Jag har en skalmanklocka som INTE missar ett mål mat. Jag måste äta frukost, lunch och idag och h då gärna mellis där emellan. Missar jag tex middagen så överlever jag förmodligen inte... Humöret sviktar, buken kurrar, blodsockret finns inte....

Så blev det idag och då fungerar jag inte.

Mötte upp Emelie vid 12... tog en festis på Tewes. Japp, premiär. Fick bara bli det i väntan på Sofie. 13.15 mötte vi upp Sofie för lunch på CFL, kom dock sent. Tyckte maten var riktigt dålig... men...

Sedan jobb... och jobb. Middag...? Nej. Fika? Nej. Kurr? Ja. Peninha och Emelie på Olles och har planering inför kräftan... blir dit tjatad trots min hunger och humör. Fick dock en drink. Tack snällaste. Blev där en timme. Hemma nu och har fått i mig en bit fläskpannkaka och jordgubbssylt. Weei. Kakan glad igen.

Badad hund...


Så... nu är vovven badad. En gång om dagen får Melonen gå och bada i Färssjön, en favorit promenad.

Nu ska jag ta och göra mig i ordning. Blev inge sånt i morse när klockan ringde vid fem... får se vilken tid jag kommer till jobbet. Tänker inte ha dåligt samvete, dom får ha personal på de tider man ska jobba. Får ju inge struktur på dagarna när man ska in tidigare varje dag eller jobba mer.

Ha en bra dag, nu är solen framme och det är fredag. Ett glas vin eller en öl för er? Det tycker jag låter som en bra idé.


Fan vad jag är bra!!




Surfade runt på www.ica.se och gick under fliken midsommar och hittade att man kan göra en lista vad som behöver göras till olika fester. Denna knåpade jag ihop till midsommar. Ganska bra saker att ha koll på... lätt när man är i en stuga att man glömt tändstickor, servetter, öppnare osv. Musik tex... vem tar på sig det till midsommar? Viktigt!





StatusAtt göraAnteckning
 Inbjudningar, vägbeskr. 
 Grannar - förvarna 
 Dessert 
 Vickning 
 Bufférätter 
 Knytkalas - vem & vad 
 Välkomstdrink 
 Snacks och tilltugg 
 Kyl dryck och gör is 
 Kaffe och te på maten 
 Glas, porslin, bestick 
 Dukar och servetter 
 Stolar och bord 
 Bordsplacering 
 Marschaller 
 Ljus och ljusstakar 
 Tändstickor/tändare 
 Sånghäften 
 Musik 
 Underhållning 
 Lekar och aktiviteter 
 Askkoppar 
 Sopsäckar 
 Disk - plats i köket 
 Kamera, film, batteri 
 Kol/gasol till grillen 
 Tändvätska/-papper 
 Utemöbler - torka av 
 Dynor och filtar 
 Myggmedel/-ljus 
 Extravärme utomhus 
 Släck ljusen efteråt 
 Varma kläder 
 Transportmedel 
 Kapsylöppnare

Midsommarmat


Kaffe-kopp + Kakan = Sant



Igår kom Ica-Buffé tidningen... Jag är nöjd. Tycker dom har en förmåga att göra bra recept med inte alls för många ingredienser och med fina bilder till. Har hört ryktesväg att det saknas en sallad till midsommarbordet och själv tycker jag att jag hittade den perfekta som lät mycket mumsig...

Sallad med kräftor, dill och krutonger

Buffé nr 6 2008, sid 8

Ingredienser
Portioner: 4Sallad med kräftor, dill och krutonger

1 äggula
1 dl riven prästost
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja 
2 stänk tabasco
1 huvud romansallad
170 g kräftstjärtar (1 burk)
några dillkvistar
salt och peppar
+ färdiga krutonger till servering


 

Gör så här
1. Mixa äggula, ost och citronjuice till en massa i mixer eller med stavmixer. Tillsätt sedan olja i en tunn stråle, som till en majonnäs.
2. Smaka av med tabasco, ca 2 krm salt och 1 krm peppar.
3. Riv salladen i mindre bitar.
4. Vänd ihop salladen med dressingen strax före servering. Lägg upp på fat och strö över kräftstjärtar, plockad dill och krutonger.


Har precis hjälpt pappa med att dillgrava en lax till midsommar. Äkta Ljusnelax. De ni.


Idag är en bättre dag...


Yey.. Kakan är glad igen. Känns mycket bättre idag, inte hundra (det är jobbet), men rätt bra.

Jobbat och haft möte 6.00-9.00, ger mig inte så mycket när jag vet att all kaos bygger på att det inte finns någon personal. Då finns det inte mycket att göra.. Fick iallafall juice, kaffe och mackor med gravad lax. Då är jag glad!

Ska jobba igen 15.30 fast självklart kom frågan när jag tidigast kunde komma in. Oväntat? Nej. Så jag rullar nog in med cykeln vid två skulle jag tro. 13.15 ska jag luncha med Sofie och Emelie, årets skräll, jag vet! Måste hinna till banken också för att lösa ut nya kodbrickor till internetbanken.

Men steg ett nu är att koka mig en kopp kaffe, eller två, läsa Dn och sedan färga håret på bror. Tror det kommer bli fullt upp idag. Också måste jag ju fylla min blogg-kvot.



Bättre tankar imorgon hoppas jag...


Känner mig som syndarbocken som kommer få ta smällar.

Har ventilerat med Mallan om livet... varför känns allt ibland bara svart och negg? Resultatet av det är att man orkar inte bry sig, får ingen lust att göra något. Surar och är bitter. Och vem får ut något av det?

Tur att jag ska upp 5.00 imorgon... bygga på mitt ångestberg.

Nu ska jag sova på saken.


Midsommar


Känns som att midsommar har krånglat lite in i det sista och man har gått och sjutit upp saker och ting för man har ändå så mycket att göra. Och helt plötsligt är det bara en vecka kvar och det är dags att spika saker och ting. Dock mer krångel och det känns ibland mer ledsamt än roligt. Jag hoppas det känns bättre imorgon. Är vi för olika?

Positiva tankar... positiva tankar.

Blir knytkalas... passar perfekt en midsommar när man är blandad kompott med människor. Själv så tänker jag göra en klassisk midsommarpaj med botten på kavring och sedan philadelphiaost med lax, rom, rödlök osv. Mums.




Världens sötaste mys-bulle. Nu i sommar i landet bland nysådda frön och kaffesump som pappa gödslar med. hihi.

Värre än värst


HEMMA!!!

Jag som var inställd på det värsta på jobbet... vad blev det då? värre såklart. Orkar inte prata om saken. Och hur ska jag överleva sommaren. Tips?

Irmogon ska vi ha personalmöte mellab 6-9... eller först måste vi packa upp varor, sedan möte. Utnyttjad eller vad?! Sedan jobbar jag 15.30-20.30 också. YEY! Slår vad om att tiden kommer bli så knapp så att endast cheferna hinner prata och sedan är det dags att öppna och vi får inte en syl i vädret. Ja, jag bygger upp det värsta igen.

Inte blir man på bra humör heller... Gaah! Dags att sluta skriva och återkomma senare när humöret är bättre och jag har något mer vettigt att skriva.



Klump i magen



Varför ska man behöva ha en klump i magen varje dag man ska jobba?

Nu tar jag cykeln och drar.

Hej.

I sommar ska vi lyssna på radio



Idag så släppte man vilka som ska sommarprata på P1 i sommar. Perfekt sommar anser jag. Solstol, radio och en kopp kaffe. Förhoppningsvis sol och någon intressant sommarpratares röst i örat.

Hittade några pratare som jag vill höra... fast egentligen ska man väl lyssna på dom man inte alls vet vilka det är så kanske man blir riktigt överraskad. Sedan så vet jag inte ens vilka hälften av dom är om jag ska vara ärlig.

Här är några tips:

Juni
21 Fredrik Lindström
28 Lars Winnerbäck

Juli
5 Jonas Wahlström
10 Isabella Lövin
12 Tina Nordström
16 Yrsa Walldén
20 Robyn Carlsson
24 Måns Zelmerlöw
27 Jens Lapiidus

Augusti
?


Dags att ta tag i dagen


Kaffet i muggen är slut för länge sedan, tassarna utan strumpor är iskalla, ute regnar det och är 12 grader bara. Iofs passar det mig perfekt idag för jag orkar inte göra någonting. Har tvättat och hängt en maskin med tvätt. Det får bli mitt projekt idag förutom att jobba kl 14.00. Innan dess vill jag bara vara en dator-korv. Jag har sommarlov och det känns så sjukt skönt att kunna sitta vid datorn utan att känna att man skulle ha pluggat. Weeii.

Tror dock att man måste ta och klä på sig något annat än mysiga byxan, borsta håret och tanden samt lägga en kaka på ansiktet. Efter det får man bara vara igen och ta en till kopp kaffe och bygga upp ångesten inför jobbet.



Har varit hemma nu i 8 dagar utan att ha fikat på Tewes... måste vara rekord. Fika, någon? Söndag kanske?



Kaos vid frukostbordet


Okej... ett utbrott. Världens längsta inlägg som försvann. Massa skumma knappar på pappas dator som man kommer åt hela tiden och klick... allt borta.


Den fridfulla frukosten idag med kaffe, hårdning med ägg, hårding med böckling och Dn blev allt annat än lugn. Lill-Olle (nya kattungen) var på allra bästa bushumör. Dn var första offret som han glatt tuggade i sig och strimlade mellan sina sylvassa klor. Tackar. Offer nr 2 fick havrepuffskartongen bli. Den skulle han in i till varje pris... tugga och klösa på. Trodde han ville käka en puff till frulle men så var det visst inte. Den ville han bara ha på golvet och busa med. Roligt typ 30 sek tills den gick i 26264 bitar och Melonen fick glatt käka upp den.


Idag mår jag mycket bättre i förkylningen. Idag är jag bara förkyld och det kan man leva med. Ringde till jobbet och meddelade det i morse. Ca 30 min senare ringer dom och frågar om jag kan tänka mig att börja tidigare... Jag har jobbet 3 dagar den här veckan med idag. Alla dessa dagar har de ringt och frågat om jag kan komma tidigare. Ont om personal? Jag är redan utbränd.


God morgon.


YEY


Kakan duktig...

Suttit och försökt få till bloggen.... rätt nöjd nu jämfört med innan. Ser att bilden inte är tipptopp men nu vet jag iaf hur man gör. Yey...

Dags att blunda... svider i ögonen. Borsta gadd och bli frisk till imorgon.

Sov sött.

Ja tack...!!



Ge Kakan denna grill... kanske hur fin som helst!. Fatta hur bra man skulle kunna grilla i denna skönhet... undra när man kan hitta denna i butik?



Sommar-mys...

Nu får ni gissa vem som just vann Skipp-bo... Kakan. Kanske inte så missnöjd, fan ett rätt kul spel!

I torsdags hade vi som sagt nu-är-det-sommar-fika med räkmackor, jordgubbar, bubbelvin, sill, fisk och färskpotatis... så här såg det ut!!











Taco-frossa...!!


Dags för familjen Andersson att frossa i tacos.. Nej, just ja. Kakan känner ingen smak.... SUR!

Vad har du på din tacos?

Detta består vår tacos av idag:
Tacochips med ostsmak
Sallad i kruka
Rucolasallad
Gurka
Tomat
Rödlök
Turkyoghurt
Feffisar
Tacosås
Köttfärs med tacokrydda och vitlök

Det som fattas till detta är en stor skål med gucce. Kurrrr...


Badkorv...



Här kommer beviset på att Kakan också badar. Frågan är om det räknas? hihi. Tycker iallafall att det är ett väldigt fint sommarkort!



Sommarens trend...


Sommarspanat in lite recept... bland annat i nya Allt om mat, den tydliga trenden som man kan se ät att man ska baka färskpotatisen skrynklig i ugnen eller på grillen. Har testat detta några ggr men jag tycker det är omöjligt att få dom skrynkliga. Har till och med testat att baka dom på en bädd av havssalt men icke.

Till dessa potatisar som bakas hela ska man dippa. Jag är en dipp-människa så detta passar mig perfekt. Helst i flera dippar. I Allt om mat kör dom på hårt i dippar i tre olika dippar:

Gräslöks- och västerbottenostcréme

50 g västerbottenost
1 knippe gräslök
1 dl creme fraiche
1 krm salt

Kaviarsmör

50 g rumstemp smör
2 tsk kaviar
1 knippe gräslök

Paprika- och kumminaioli

1 röd grillad paprika
2 msk citronjuice
2 äggulor
1 tsk hel kummmin
½ tsk salt
1 dl olivolja
1 dl solrosolja

Grilla paprikan själv i ugnen i 250 grader i 15 min, ta ut kärnorna innan och dela den och pensla med olja. Mixa med citron, äggulor, kummin och salt. Tillsätt oljan droppvis.


Super roligt tycker jag! Midsommar? Om jag bara fick välja en så är paprika-aiolin spikad! Men utan vitlök....???!
Ett glas iskallt rosévin med jordgubbar i till...



Mums...

Är han full.. eller?!


Ett av det sämsta med att vara förkyld måste ju vara att man tappar smaken helt. Vad är det då för mening med livet när man inte känner någon smak? Ganska sur. Tänkte äta makaroner till lunch men utan smak fick det vara. Blev varma koppen istället, jippi. Surare.

Bosse ligger ute på trappen i stolen... är endast 11 grader ute nu, regnar och blåser. Är han full? Han som aldrig går ut när det är typ under 25 grader. Tror det mest är för att han vill ha lugn och ro, farbror Bosse.



Bosse slaggar ute i lusthuset...

Jag mår anus...



Sommar och ledighet (iallafall för vissa). Själv har man skaffat sig jordens förkylning plus diverse tillbehör såsom huvudvärk, käkvärk, ont i öronen, ögonen rinner och näsan är både toktäppt och samtidigt så rinner Nigarafallen ur den. Nej vadå en bittermännniska??!!

Det positiva är att man får vara hemma från jobbet. Ändå får man jordens sämsta samvete innan man ringer och sjukanmäler sig.. varför är det så? Sköt upp den in i det sista idag för jag trodde jag skulle vara tillräckligt pigg för att jobba. Duschade och fixade... vem försökte jag lura?

Nu ska jag sitta och mögla hela dagen. Tur att man har sällskap. Pappa är också sjuk... fast inte alls lika mycket såklart! Bror är hemma plus alla djur. Har redan hunnit läsa Kurren och alla tidningar i DN noggrant.
 
Mer kaffe nu eller?


Full rulle...


Nu börjar vardagen komma ikapp... har varit så sjukt mycket att göra sedan man kom hem att internet har känts som prio låg. Plus att jag inte har kommit ut någon dag på bloggen... men nu ska det bli ändring på det.

Varit i Gävle lördag-söndag hos Peninha. Lika bra att passa på och hälsa på första helgen då man var ledig. Vem vet när det passar nästa gång?

Detta hända i snabbis:
- Stor handling på Maxi + systemet
- Lämna alla saker hos Peninha
- Promenix till söder för att luncha på Deli = super gott!
- Hem till balkongen för att svalka strupen med Kenyanska drinkar = mums!
- Grillning med balkongen: limemarinerad lax, haloumiost, bönsallad och romsås
- Kannor med Sangria
- Grillad brie med råsocker, houng, valnötter, hasselnötter, aprikoser och marshmellows (Kakan gick vild)
- Ut och flänga på staden
- Öl på Brända bocken
- Vidare till Bergstenskagården (??!!) Tydligen det som gäller nu. Mysig innergård, synd dock att det skulle vara 579834 personer där
- Nattmat och sängläge


Igår var det sjukt varmt. Svalkade oss i några affärer. Åt på Nian. Gick till Villastan för att uppleva kulturen i 35 graders värme!!! Gick till parken och la oss. Själv la jag mig i en bajs såklart. Hann även med att gå på kallas igår hos Mariba. Skojar INTE om det var 10 sorters kakor plus pizzabullar. När man höll på spy av mätthet slänger hon även fram en tårta som hon smög med.

Men nu är det dags för första dagen på jobbet för iår. Självklart ringde dom igår och frågade om jag kunde börja tidigare... suck. Nu är karusellen igång igen.

Soldille...


Men är det varmt eller är det varmt? Shit... soldille på Kakan.

Intensiv dag... har mest flaxat omkring. Tack för AC:n i bilen! Köpte en massa fisk på Östlins...
- Tomatsill (bäst!)
- Löksill
- Dillgravad lax
- Rökt röding
- Matjesill

Detta ska vi mumsa på ikväll tillsammans med färskpotatis, räkmackor (hemma gjorda), gräslök ur det egna landet, gräddfil. Till det blir det bubbelvin och jordgubbar. Hihi... myslyx =)

Här även hunnit äta en räksallad med mamma i parken på en filt. Kollade också på studenttåget och fick en tår i ögat.

Nu ska jag gå ut och steka fläsk en stund.

Dags att knyta sig...



Dags att krypa ner i sängen.. läsa i boken en stund och sedan somna in. Något mör i kroppen efter resan. Hoppas på lika bra väder imorgon som idag...

Sov sött...

Allt för att komma i rätt stämning...


Första dagarna när man precis har kommit hem är alltid fullspäckade med saker. Men för mig känns det bara positivt. Handlar ju mest om att se alla och umgås en massa!

Nu har jag duschat bort allt slubb från resan och smörjt in hela kroppen med body shops bodybutter med mandarin, mums!

Imorgon är dagen full med aktiviteter och saker som ska bli gjorda:
- Frukost med Dn (weii.. dn-sommar = lååång frukost)
- Iväg och handla med pappa
- Handla fika åt bror på något kondis.. en bakelse var beställa
- Ut till Östlins och handla pepparlax, tomatsill, matjesill m.m. för att komma i rätta sommarstämningen
- Ica-Alen för att handla billiga jordgubbar
- Systemet för ett grillvin. Pappa har hittat ett favvo-vin som man måste beställa. Vad gör man då? Jo tar en hel kartong med 8 flaskor så man slipper vara törstig i sommar
- E-center för handling till grillning och räkmackor för att fira sommaren
- Ut till Söderala för att kolla om det finns någon färsk sparris kvar (hoppas!)
- Detta är innan lunch... på lunchen ska jag och mamma ha picknick i parken
- Hem och slappa i solen
- Räksmörgås och fira sommaren
- Möta upp vännerna för att ta en öl
- Glass?

Men nu ska jag ta och måla nageln och ringa Elin...

image161

Hemma idag...

Sommaren i bilder....


Slappar i soffan med datorn i knät. Pappas dator är helt sjukt snabb, inte direkt vad man är vad vin hemma. Testade nyss nya datorn med touch-skärm. Vridbar skärm och med en penna som man kan skriva och klicka på skärmen. Teknik säger jag bara!

image157

Nya kissemissen. Zigge. Kanske världens sötaste!! (Bosse dock nr 1)

image158

image159


Sommar på allvar...


Nu har man sommarlov. Weeiii... Nej just ja. Börjar jobba på måndag och har en veckas semester. Snyft!

Senaste uppdateringen: Väldigt skönt att vara hemma. Reste halva dagen... bussen seg som vanlig. Obekvämt, trångt, bullrigt, massor med stopp osv. Sedan tåget... lugnt och skönt. Massor med plats, kaffe och tidning... swisch... hemma igen.

Stekhett i Söderhamn. Trädgården är full i blommor. Äppelträden och syrenbuskarna blommar för fullt. Har suttit på eftermiddagen och väntat in familjen. Druckit kaffe i trädgården, läst Dn, insupit sommaren och filosoferat kring året som har gått i Umeå. Rädd för tanken att man snart går in på SISTA året. Läskigt.

Vi har ätit en Ceasarsallad i trädgården och badat med Melonen i Färssjön. Nu är det dags att ta tag i bloggen igen. Men korten från helgen får vänta ett tag till. Dels är datorn med korten på i Norge och dels så är sladden till kameran kvar i Umeå. Oväntat? Nej. Less. Har dock knäppt en massa kort i dag som uppkommer senare idag.

Glad sommar!


Nervös in i själen...


Tjipp... tjuvning nr 2. Man får. Jag och Elli har suttit och repiterat det sista nu. Det jag kommer falla på imorgon är räkneuppgifterna... tycker dom är så himla svåra. Omöjligt att lära sig en massa formler och sedan veta när de ska tillämpas. Sur.

Men idag är kroppen så nervös så det känns nästan omöjligt att plugga. Tänkte gå hem nu... får läsa en snabbis ikväll och sedan får det bära eller brista. Det värsta är att vi skriver 14.00, vad ska man göra innan dess? Gnaga bort fingrarna? Men det bästa är att jag och Elli ska fika på kvällen... säga hejdå inför sommaren och så.

Mer än så blir det nog inte idag. Pyssla lite hemma, se över kylskåpet, slänga mat, packa det sista, tv, läsa boken också blir det en grönsakswok till kvällsmiddag. Nu gäller det att tömma i allt i den.

Hörs mer på onsdag.

Tjuvar...



Sitter på mb och pluggar... måste rätta upp mitt arbete så vad passar då bättre än att tjuv-blogga en sväng? Har ju abstinens!

Kaos i huvudet igår. Kröp myror i hela kroppen. Plugga, nej fungerar inte. Sitta inne? Nej. Balkongen? Nej. Sova då? Nej. Blev en långsam promenad och sedan tvångsplugg. Panik över tentan. Har ju pluggat en massa men sedan när man kollar på tenta frågorna så frågar dom om en helt oväsentligt diagram och dess variabler. Vem kollar på sånt? Besviken.

Känns iallafall bra att sitta här från åtta. Tyst är det också... har alla redan skrivit eller är det sovmorgon efter yran?

Känner att jag måste försöka vara positv så därför kommer positiva listan:
- Underbar helg som man kan tänka tillbaka på
- Snart hemma = träffa alla... familj, vänner, melonen, zigge osv
- Kalas på fredag hos Emelie
- På lördag drar vi tidigt till Gävle för att köra enn Peninha häng. Öl på uteservering, grilla, umgås... brabra.



Hej och hejdå....


Helgen närmare sig sitt slut, så även Kakans kropp. Kroppen har fått varit med om en del denna helg.

Hinner inte skriva spec. mycket för Martin, Bosse och Emelie åker hem till Söderhamn idag och så också datorn. Buhu. Blir inget bloggande förr ens tidigaste onsdag kväll. Hur ska jag klara mig från att skriva och läsa andra bloggar?

Helgen då? Kanske hur bra som helst. Brännbollen var  sjukt rolig. Massa picknick, alkohol, strålande sol (mest), folk och bus. Grillade på kvällen hos Emilia, sedan drog vi på fest hos Bullen på Ålidhem. Ölspel, snapsvisor, DANS och tok. Drog till Fysikgränd vid tolv kanske... inget för oss. Ner på stan och käka på Max ist.

Igår käkade vi bara frukost hemma. Sedan låg vi i bio-parken på en filt och solade, drack kaffe, läste och spanade på folk. Sedan kurrade magen... gick till båten och tog en sallad och en öl. Myspys. Hem... sola på balkongen och dricka alkoläsk. Fixa alla cupcakes till kvällen. Grattade Bellis och Martin. Sedan dags att dra upp till Bullen igen på Ålidhem, samma tok som i fredags upprepades. Sjukt med folk! Drog senare iväg på en annan fest på Ålidhem hos Perra och Anna. Folk.. oh ja. Fast vi hade mest ett kökshäng. Hemma vid ett inatt.

Så en ganska så intensiv helg. Men kanske världsbäst. Kommer man kunna suga på länge.

Nu har jag och Martin packat alla våra saker... ska bara åka hem med en liten väska på onsdag. Kommer bli jätte tomt dom här dagarna. Blir väl mest plugg, läsa boken och se tv.

Men vi hörs på onsdag. Ha det!!

image156image155

Återkommer senare med fler bilder när det finns mer med tid....


RSS 2.0