Midsommarmat
Kaffe-kopp + Kakan = Sant
Igår kom Ica-Buffé tidningen... Jag är nöjd. Tycker dom har en förmåga att göra bra recept med inte alls för många ingredienser och med fina bilder till. Har hört ryktesväg att det saknas en sallad till midsommarbordet och själv tycker jag att jag hittade den perfekta som lät mycket mumsig...
Sallad med kräftor, dill och krutonger
Buffé nr 6 2008, sid 8
Ingredienser
Portioner: 4
1 äggula
1 dl riven prästost
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja
2 stänk tabasco
1 huvud romansallad
170 g kräftstjärtar (1 burk)
några dillkvistar
salt och peppar
+ färdiga krutonger till servering
Gör så här
1. Mixa äggula, ost och citronjuice till en massa i mixer eller med stavmixer. Tillsätt sedan olja i en tunn stråle, som till en majonnäs.
2. Smaka av med tabasco, ca 2 krm salt och 1 krm peppar.
3. Riv salladen i mindre bitar.
4. Vänd ihop salladen med dressingen strax före servering. Lägg upp på fat och strö över kräftstjärtar, plockad dill och krutonger.
Har precis hjälpt pappa med att dillgrava en lax till midsommar. Äkta Ljusnelax. De ni.
Kommentarer
Trackback