Favorit recept...

Efter önskemål så kommer här receptet på laxpajen från midsommar. Lycka till!




Pajskal:

3 dlgrahamsmjöl
140 gsmör
0,5 mskvatten, kallt
1 stpajform, med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter

Fyllning:

1 stgurka
150 grädisor
1 tsksalt
2 dlkesella
200 gphiladelphiaost
2 mskpepparrot, färsk och riven
1 dlgräslök, finhackad
4 dlrucola, finhackad
200 ggravad lax, skivad
200 gkallrökt lax, skivad



Lättgjord laxpaj på rökt och gravad lax. Den läggs tillsammans med bl a färskost och rucola i ett gräddat pajskal.



Gör så här

1. Blanda grahamsmjöl och smör i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Tillsätt vatten och kör någon sekund.
2. Tryck ut degen i en pajform i botten och upp på kanterna. Ställ den kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
3. Tryck fast 1 ark aluminiumfolie på degen och gör några lufthål i botten med en gaffel. Grädda mitt i ugnen först 15 min med folie och ytterligare 10 min utan folie. Låt pajskalet svalna.
4. Skala gurkan och dela den på längden. Kärna ur och skär gurkan i tunna skivor. Ansa och skiva rädisorna tunt. Blanda gurka och rädisor i ett durkslag och blanda med salt. Låt stå att rinna av ca 30 minuter.
5. Blanda kesella, philadelphiaost, pepparrot och gräslök. Bred ut massan i ett jämnt lager i pajskalet. Lägg på finhackad rucola samt skivor med gravad och rökt lax.
6. Pressa ur så mycket vatten som möjligt ur gurk- och rädisskivorna. Fördela dem ovanpå pajen och strö över lite fina rucolablad.


Kommentarer
Postat av: Jenny

Tack för receptet, skall testa snarast möjligt.

2008-06-26 @ 14:05:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0