Duktig
Sådär... nu har svetten runnit kan jag lova. Helt färdig i kroppen, underbart. Blev resterna från salladen som jag gjorde igår, mums.
Hände en till olycka idag. Verkar vara inne i en sådan period nu. Jippi. Satt ute på balkongen. Allt var frid och fröjd. Sol och bok. Då har man det klassiska krachen från lägenheten. Grattis Karin. Korsdrag. Den jätte fina blomkrukan från Cult Design fick för sig att hoppa ner på golvet. Tusen bitar så klart! Ett par har nu blivit en ensam kruka. Kunde ingen singelkruka gå och dö istället??!!! Gillade guldlejontassarna jätte mkt ju.
Har lax i frysen som måste bli uppäten. Tänkte satsa på en laxsallad imorgon och hittade det här receptet på www.tasteline.com
4 portioner:
2 st | avocado(s) | |
0,5 st | gurka | |
0,5 kg | räkor, oskalade | |
200 g | gravad lax | |
1 dl | dill, hackad | |
0,5 dl | färsk gräslök | |
bladsallad | ||
0,5 dl | purjolök(ar), finstrimlad | |
salt | ||
peppar | ||
1 st | citron(er) | |
Senapsdressing: | ||
2 msk | senap | |
1 msk | rödvinsvinäger | |
1 msk | flytande honung | |
1 dl | rapsolja | |
salt och peppar |
1. Rör ihop senap, vinäger och honung. Tillsätt olja försiktigt under omröring. Smaka av med salt och peppar.
2. Skala, kärna ur och tärna avokadon. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna, skiva den.
3. Skala räkorna och strimla laxen. Blanda med avokado, dill, hackad gräslök, strimlad purjolök och senapssåsen. 4. Garnera tallrikarna med några salladsblad (salladen kan vara av blandade sorter). Fördela räk och laxsalladen. Servera med citronklyftor.
Men själv hoppar jag över räkorna och tar vanlig lax istället för gravad. Till det blir det nog fullkornsbulgur.
Kommentarer
Trackback