Ja... det är synd om mig.


(massa svordomar).... man ska INTE baka när man inte har lust. Igår lust, idag icke. Skulle ha bakat allt igår och inte spart en rulltårta till idag. Trodde det inte skulle bli sånt projekt!!!!! Tar det från början...

Annan smet idag. Tänkte inte mer på det... tog samma plåt som igår. Den utan kanter... SMART! Denna smet var det 1 dl mindre mjöl i. Så vad händer... ?? Jo det börjar rinna smet överallt när jag häller den på plåten. Får panik, tar fram plåten med kanter, på med nytt bakplåtspapper, tar tag i bakplåtspappret som smeten redan ligger på för "lägga över smeten" på den nya plåten. JO MEN VISST!!! Smeten rinner över hela spisen, ner för köksluckorna, ner på golvet. Tårarna skvalpar i ögonen. Slänger allt i soporna och svär. Börjar diska och skura köket.

Jahapp... bara att börja om från början. Skit.

Inväntar olycka två medans jag fortsätter baka. Och japp, där kom olycka två. Soptunnan står mitt i köket så man lätt kan slänga i den och jag dansar självklart in i den. Kaffesump, äggskal, grönsaker m.m. plus all smet åkerut över köksgolvet.

Ja, det är synd om mig.

När rulltårtan var klar var jag verkligen värd en bit. Kanske huuur god som helst. Pepparkakssmak med det mjuka i som är som det som är ovanpå morotskakan plus syrliga lingon. En hit!!!



Pepparkaksrulltårta med Philadelphiaostfyllning och lingon

Till rulltårtan behövs det:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda

Till fyllningen behövs det:
150 g Philadelphia ost
50 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl frysta lingon

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm.
Vispa ihop ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, bak-pulver och pepparkakskrydda. Rör ned det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen ca 5-7 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna.
Vispa samman alla ingredienserna till fyllningen förutom lingonen. Bred ut fyllningen över den kalla kakan. Strö över de frysta lingonen. Rulla ihop kakan och förvara i kyl. Skär i bitar vid servering.


Kommentarer
Postat av: bella

Lät inte helt fel du, ge mig ;)

2008-09-29 @ 17:46:59
Postat av: Malin

Hej, ville bara försäkra mig om att det ska vara potatismjöl och inte vetemjöl? Potatismjöl kändes lite märkligt!

2008-12-03 @ 19:14:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0