Tips till en valborgsbuffé....



Nya Allt om mat var bra som vanligt. Tyckte spec. mycket om deras studentbuffé som jag tycker även skulle passa väldigt bra till Valborg.

Dryck: blanda granatäppeljuice med mousserande vin
Recept: Allt om mat festspecial 2008

image15

Potatissallad 10 pers:
1 kg små potatisar
350 g blomkål
olivolja
salt och peppar
Dela och rosta i ugnen i ca 30 min
150 g knaperstekt bacon
1 burk kronärtskockhjärtan
100 g körsbärstomater
100 g gröna oliver
½ burk pesto
50 g rucola
1 dl rostad lök
Skiva kronärtskockorna i mindre bitar, halvera tomaterna. Blanda samman med den kalla potatisen och blomkålen. Avsluta med att blanda i peston och tillsist roculan.
Recept: Allt om mat festspecial 2008


Ett annat tips när man vill bjuda många är att göra grillspett och sedan låta alla förse sig med det man gillar bäst! tex...
Lax, kyckling, räkor, grönsaker såsom körsbärstomater, zucchini, champinjoner, korvar (gärna starka), kött osv.

Sås:
Smula en fetaost
Hacka en halv kruka basilika
Hacka 5-10 soltorkade tomater
Blanda samman med en burk lätt creméfraiche.
Smaka av med salt och peppar.
Recept: Kakan


Hur gott som helst till allt!

image16

Efterrätt:  Vit chokladmousse med kanderade nötter

4 port
1 vanlijstång
0,75 dl mjölk
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 msk smör
1 dl mandel
50 g valnötter
0,5 dl socker

Dela vaniljstången på längden och koka upp tillsammans med mjölken. Låt vaniljen ligga i mjölken och dra i ca 10 minuter för maximal smak. Ta ur vaniljstången. Finhacka chokladen och rör ner i den varma mjölken så att chokladen smälter. Låt chokladmjölken svalna. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i chokladblandningen. Häll över i en spritspåse och ställ in i kylen.

Smält smöret i en stekpanna, häll i nötterna och mata sedan i sockret lite i taget så att det smälter. Häll upp allt på ett smörpapper och låt svalna. Krossa eller hacka nötterna.

Varva nötter och spritsad chokladmousse i en form eller direkt i serveringskålar. Kyl moussen och ta fram strax före servering. Moussen kan med fördel göras dagen innan.

Recept: Tina Nordström. se www.svt.se


Finns lite för mycket gott att laga. Man borde vara många jämt och äta tillsammans. Sommar?
Nu ska jag ta och släpa mig till gymmet.

Kommentarer
Postat av: Emelie

Du tappar aldrig mig i konceptet "många jämt å äta tillsammans" ;) Bland det bästa som finns... mer sånt!!

2008-04-29 @ 23:10:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0