Tips till helgmiddag...
Guuud... tacopajen fick bekänna buk. Mätt och svingott var det. Riktigt nöjd med resultatet... frasigt pajskal och krämig innuti. Och stark såklart med både chili creme fraiche, paprika pulver och feffisar. Dessutom ligger den på placering nr 1 på arlas hemsida över de godaste recepten.
Så till helgen... varför inte satsa på en tacopaj?
Het tacopaj:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver

2 msk vatten
Fyllning:
500 g nötfärs
1 msk smör
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche paprika chili
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
250 g coctailtomater
1 dl yellow chili eller green jalapeño
150 g Arla Köket riven ost texmex
1 tsk paprikapulver
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda lätt crème fraiche paprika chili med lätt crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av.
Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.
Nu ska jag krypa ner i sängen med boken... Man får....
Ser mumsigt ut!trevlig blogg:)